julia.jan 17.09.07, 10:13 www.gazetawyborcza.pl/1,82709,4484842.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
orangeglow Re: alkohol a ciaza 17.09.07, 11:34 temat pojawia się z czestotliwością raz na tydzień, jednak ile by się na ten temat pisało i tak niektórym nie przetlumaczysz, ze nawet niewielka ilosc alkoholu jest szkodliwa one swoje wiedzą i winko do obiadu piją bo im lekarz zalecił Odpowiedz Link Zgłoś
izulka000 Re: alkohol a ciaza 17.09.07, 15:16 te co pija nie czytaja takich artkułów. Odpowiedz Link Zgłoś
lika78 Re: alkohol a ciaza 17.09.07, 15:34 Nie piję za jego zdrowie, ale... od dłuższego czasu "chodzi" za mną piwko czy winko. Wącham zatem zawartość kieliszka męża, a na urodzinach córki zamoczyłam język w kieliszku z czerwonym winem. I tylko tyle. Wytrwam Odpowiedz Link Zgłoś
kati792 Re: alkohol a ciaza 19.09.07, 17:53 Ja robię podobnie...Ja mąż pije piwko wieczorkiem to muszę powąchać!Zaraz mi lepiej.Chociaż nie piję alkoholu w ciąży,to jednak uważam,że przez całe 9 m-cy JEDEN JEDYNY kieliszek wina nie może spowodować FAS-u.Już nie wiem,jakiego pecha musiałaby mieć kobiecina,żeby urodzić chore dziecko!Oczywiście lepiej nawet nie próbować!!Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: alkohol a ciaza 19.09.07, 15:06 Chciałaś chyba napisać, że "nawet niewielka ilosc alkoholu MOŻE BYĆ szkodliwa". Odpowiedz Link Zgłoś
lejla81 Re: alkohol a ciaza 20.09.07, 09:44 A mi się już nie chce o tym czytać! Co się tak uwzięli na ten temat! Doszło już do tego, że ostatnio się zaczęłam zastanawiać, czy jak płuczę usta płynem do płukania z alkoholem, to czy mi się dziecko z FAS nie urodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: alkohol a ciaza 20.09.07, 10:43 pytałam ginekologa o picie coli będąc w ciąży i wiecie co powiedział, że od coli lepsze bedzie wino, bo zdecydowanie zdrowsze Powiedział mi to bardzo ceniony ginekolog ze Szczecina moja prowadzaca gin tez twierdziła ze 1 kieliszek nie spowoduje FAS Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: alkohol a ciaza 20.09.07, 10:55 no bo nie powoduje, zrobiono z tego fobię ciążową, a tu trzeba samemu się zastanowić, jak to jest, że 30 % Polek pije alkohol w ciąży, a odsetek dzieci z FASem jest ZDECYDOWANIE niższy. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina_marta Re: alkohol a ciaza 20.09.07, 11:08 A mnie od samego patrzenie na piwo promile w krwi rosną. Ha, ha!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lejla81 Re: alkohol a ciaza 20.09.07, 11:58 A w ogóle pomysł, zeby zakazać sprzedaży alkoholu kobietom w ciąży, to już jest takieś chore! Odpowiedz Link Zgłoś