karina00 01.10.07, 11:01 jestem w 29 tyg, ciut wcześnie chyba na takie problemy, ale mnie dopadło mozecie coś poradzić? dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaja_p Re: metody na opychnięte, zmęczore stopy 01.10.07, 11:22 Najlepiej leżeć z uniesionymi nogami, na noc też kładź nogi np na poduszce, dużo pij (polecam wode z cytryną), bo paradoksalnie jak organizm ma za mało wody, to ją zatrzymuje i kup sobie jakiś krem do stóp. Ja używam żelu na opuchnięte nogi z wyciągiem z kasztanowca Ziaji, przyjemnie chłodzi stopy. No i unikaj długiego stania i siedzenia w jednej pozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
titik Re: metody na opychnięte, zmęczore stopy 01.10.07, 12:17 To jest najlepsze na T Odpowiedz Link Zgłoś
wwwsiedlce Re: metody na opychnięte, zmęczore stopy 01.10.07, 16:08 ja mam żel dla kobiet w ciazy na zmeczone i opuchniete nogi EMO-ŻEL, i sie sprawdzil poza tym pomaga tez moczenie stop w chlodnej wodzie z dodatkiem soli i oczywiscie odpoczynek z nogami ulozonymi wyzej niz reszta ciala Odpowiedz Link Zgłoś
meg.26 Re: metody na opychnięte, zmęczore stopy 01.10.07, 17:43 Nie wiem czy Cię to pocieszy ale jak ja byłam gdzieś w 26-28 tyg ciąży to też strasznie puchły mi nogi. Trwało to ok 2 tygodni a potem nic i tak do teraz czyli 37 tc. Od 3 tygodni jestem na zwolnieniu i więcej wpoczywam. Gdy nogi puchły używałam żelu chłodzącego dla kobiet w ciąży Rossmann - w porównaniu z innymi nie miał tak intensywnego zapachu więc używałam go nawet będąc w pracy. I starałam się chociaż na chwilę wstac, pochodzic, zmienic pozycję. A wieczorem naprzemienny zimny i ciepły prysznic (na nogi), żel i nogi do góry... Odpowiedz Link Zgłoś
a.stalowa Re: metody na opychnięte, zmęczore stopy 01.10.07, 18:31 Mi pomaga gel na zmeczone stopy z Musteli(do kupienia w aptece) Staram sie tez jak najczesciej trzymac wysoko nogi.Zapisz sie na masaze limfatyczne nog-tez pomagaja.Lekarz mi zalecil picie herbatek typu urosan(lekko odwadniajacych)i zakaz solenia. Jestem w 36tc i wiem ,ze ucisk jest coraz wiekszy-dzidzia rosnie teraz bardzo intensywnie-niezawiele mi juz pomaga,ale Tobie z cala pewnoscia pomoze Odpowiedz Link Zgłoś
karina00 Re: metody na opychnięte, zmęczore stopy 02.10.07, 09:58 bardzo dziękuję za wasze uwagi i pomocne rady Odpowiedz Link Zgłoś