Dodaj do ulubionych

Łaskotanie w brzuchu

13.12.07, 12:13
W środku - czy to mogą być pierwsze ruchy dziecka? Mam w pierwszym odruchu
chęć żeby się podrapać, ale to łaskocze w środku. Jestem w 15 tc
Obserwuj wątek
    • rajsca Re: Łaskotanie w brzuchu 13.12.07, 14:06
      Wg książek w 15 tygodniu można już poczuć ruchy dziecka. Ja to sobie tłumaczę w
      ten sposób, że jeśli czuję w brzuchu coś, czego nie czułam przed ciążą, to
      pewnie fasolek smile
    • ewuncia.a Re: Łaskotanie w brzuchu 13.12.07, 14:18
      Ja też uważam, że trzeba się zastanowić, czy to łaskotanie odczuwałaś również przed ciążą, choć wiem, że to pewnie niełatwe. Ja jestem w 21 tc i wciąż nie jestem pewna, czy to bulgotanie, które czasem czuję to dzidziuś, czy jednak to jeszcze nie on. Wydaje mi się jednak, że 15 tc to jeszcze jednak zbyt wcześnie żeby czuć ruchy dziecka, zwłaszcza jeśli jesteś w 1-szej ciąży. "Pierwisatki" podobno mają szansę zidentyfikować ruchy dziecka dopiero ok. 20 tc, ale z drugiej strony nigdy nic nie wiadomo smile (patrz zdanie pierwsze smile
    • lenorka1 Re: Łaskotanie w brzuchu 13.12.07, 14:23
      Pewnie to Twoje maleństwo.Ja obecnie jestem w 17tc (to moja pierwsza ciąża),a
      kopniaczki,takie delikatne jakby pulsik czuję od zeszłego tygodnia i lekarka
      mnie zbadała i akurat na badaniu zaczął się wkurzać mój brzdąc,jak kopnął w
      aparat kiedy chciałyśmy posłuchać jego serduszka to lekarka aż odskoczyła i
      powiedziała,ze damy mu spokój,bo chyba się wkurzył wink)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka