sieczka2 13.12.07, 15:59 Wlaśnie dołączyłam do czytania tego forum jestem w 6 tygodniu ciąży i cierpię na brak apetytu.mam różne zachcianki ale jak już mam jeść to mi się nie chce. jak mozna sobie z tym poradzić?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asikol Re: brak apetytu , co zrobić ?? 13.12.07, 16:09 Niestety nic nie można zrobić, jedyne wyjscie przeczekać. Ja na poczatku ciąży też tak miałam przez pewien czas jadlam tylko dzem, pasztet drobiowy i sporadycznie serek topiony bo nic innego mi przez gardlo nie przechodzilo. Starałam sie zjesc tez jakis jogurt albo owoc. Męczylo mnie to pare tygodni ale potem wszystko stopniowo przeszło. Odpowiedz Link Zgłoś
rajsca Re: brak apetytu , co zrobić ?? 13.12.07, 16:39 Ja jestem zwolenniczką że nic na siłę. Od początku ciąży jem mniej niż przed ciążą, a to już 23 tydzień. Coś jeść jednak trzeba, mi przechodziło przez gardło właściwie tylko to, co baaardzo smaczne. Dla mnie to były malusie kanapeczki ze świeżej bułeczki, kwaśne żelki i owoce. Potem zrobiło się trochę lepiej. Ale do dziś mięso mi nie wchodzi a na obiad wystarczy mi tylko zupka, najlepiej kwaśna. Do jedynej rzeczy jakiej się trochę musiałam zmusić to zjeść coś przed snem, bo tak mi lekarz zalecił, że podczas naszego snu dzidziuś się bardzo odżywia/pożywia i żeby miał czym. Odpowiedz Link Zgłoś
sieczka2 Re: brak apetytu , co zrobić ?? 13.12.07, 19:59 boję sie tylko że mało jedząc zaszkodze mojemu dziecku. ale mam nadzieję ze apetyt mi wroci a skończa się mdłosci i wymioty. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
binkaa Re: brak apetytu , co zrobić ?? 14.12.07, 11:18 ja jadłam przez 3 m-ce tylko jabłka i piłam wodę gazowaną nie wymiotowałam tylko po prostu straciłam apetyt na amen schdłam o dziwo niewiele jak na taką dietę bo 3 kg potem apetyt wrócił choć nie jakiś duży Odpowiedz Link Zgłoś
flowercia Re: brak apetytu , co zrobić ?? 16.12.07, 17:24 witaj ja zaczynam 15 tydzien, brak apetetytu zaczal sie od 9 tyg do tego doszly koszmarne mdlosci 24h/dobe wciskalam jedzenie na sile teraz mam 6 kg na minusie w stosunku do poczatku ciazy... u mnie wyszla jeszcze nadczynnosc tarczycy stad taki spadek wagi... ale czuje ze apetety powolusienku wraca i mdlosci przechodza sa juz tylko rano. nie przejmuj sie tym tak zareagowal Twoj organizm, ja staralam sie w tym czasie pic duzo sokow (pomidorowe warzywne i jadlam owoce bo to mi wchodzilo bez problemu) pozdrawiam flowi Odpowiedz Link Zgłoś
adzia_p Re: brak apetytu , co zrobić ?? 17.12.07, 14:04 tez tak mialam na poczatku ciazy.trzeba przeczekac-nic na siłę.jedz to co masz ochotę. jak dluzej nic nie jadlam(organizm w ogole nie dawal mi znac,ze jestem głodna),to zaczynała mnie bolec głowa.wtedy jadlam mało,tego co mi podchodziło (czasem jakies warzywo,owoc,mala kanapka),ale nigdy nic nie wmuszalam w siebie.po ok.3 mies. bylo juz dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś