sba1 22.01.08, 08:04 wczoraj byłam na USG i lekarz owiedział, że dzidziuś ułożony jest główkowo, czy to możliwe - przecież jego główka jest po lewej stronie a nóżki po prawej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sba1 Re: ułożenie 22.01.08, 12:39 ale u mnie dziecko narazie leży w poprzek, jestem w 25 tyg. więc lekarz założył odrazu że jest położenie główkowe? Odpowiedz Link Zgłoś
mammajowa Re: ułożenie 22.01.08, 13:39 a skąd wiesz, ze głowka po lewej a nogi po prawej? Odpowiedz Link Zgłoś
golfstrom Re: ułożenie 22.01.08, 13:40 Zaraz, czegoś nie rozumiem. Skoro lekarz Cię zbadał i na podstawie UGG powiedział, że dziecko już sie ułożyło głową do dołu, to skąd wiesz, że leży poprzecznie? Odpowiedz Link Zgłoś
sba1 Re: ułożenie 22.01.08, 14:37 bo brał wymiary główki, pokazywał oczy ,uszy, nosek, a po prawej stronie czuje kopniaki i mniej więcej tam zerkał co ma się urodzić Odpowiedz Link Zgłoś
golfstrom Re: ułożenie 22.01.08, 15:05 To, gdzie jest czujnik USG nie wskazuje na ułożenie dziecka. Poza tym na ekranie zawsze widzisz dzicko w pozycji poprzecznej, znaczy od lewej do prawej strony ekranu (albo a prawej do lewej) A jak ono leży w środku to już inna sprawa Mnie się długo wydawało, że dziecko leży poprzecznie i kopie mnie po lewej, a ono mi tak tyłek wystawiało z boku i pięściami matkę okładało po pachwinie Zaufaj lekarzowi Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: ułożenie 22.01.08, 15:16 No właśnie Podobnie chciałam napisać,że to złudzenie jakby optyczne. Jakbyś miała ułożenie poprzeczne,to by Twójj brzuch miał inny kształt-moje dziecię przez pół ciąży niemal było ułożone poprzecznie A jak ułożenie główkowe to łebek jest na dole Odpowiedz Link Zgłoś