mamakingi 29.01.08, 15:16 Witam!Od kilku dni mam okrutny katar.Z dnia na dzień coraz gorzejNochal ciągle zatkany .W nocy nawet spac nie mogę bo ile można oddychac buzią...Macie jakieś domowe naprawdę skuteczne sposoby na katar.Będę bardzo wdzięczna.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamakingi Re: Katar!!!!! 29.01.08, 15:51 Podobno w ciązy nie wolno stosowac kropli do nosa Odpowiedz Link Zgłoś
brazbol Re: Katar!!!!! 29.01.08, 15:53 ja mam katar całą ciążę, na początku z tym walczyłam, ale mój gin. mówi, że mogę go mieć po prostu od ciąży, bo wtedy coś tam jest z śluzówką w nosie, może u Ciebie jest podobnie? nie martw się, sam katar dzidziusiowi nie szkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
novinka1 Re: Katar!!!!! 29.01.08, 15:52 Mozesz robic sobie "naparowki" - goraca woda z rumiankiem i wdychasz przez nos - bedzie szybciej splywac. Ja mialam wlacznie z bakteryjnym. TRzymalo mnie pieronstwo przez blisko 2 tygodnie, ale mi przeszlo. Z katarem tak to juz jest. Lekarka zapisala mi Bioparox - antybiotyk, ale niby nie szkodliwy. Nie mialam przekonania - ze dwa, trzy razy psiknelam do nosa, a potem sobie odpuscilam. I tak samo jak Ty, spalam prawie na siedzaco - do tego okropny bol gardla. Jakos sie wykurowalo samo. MOzesz zawsze brac sobie homeopatyczne tabletki (z tej firmy co Oscillococinum). Zycze zdrowia! Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Katar!!!!! 29.01.08, 16:33 Bez przesady z tymi kroplami. Działają miejscowo a nie ogólnie. Zrobisz jak zachcesz, nie namawiam cię. Piszę tylko z własnego doświadczenia. Ja stosowałam xylorin, bo też nie mogłam spać w nocy. Poza tym lekarz przepisał mi też bioparox czyli jednak jest bezpieczny. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwcia77 Re: Katar!!!!! 29.01.08, 16:38 Polecam sól fizjologiczną do noska, albo wodą morską w aerozolu (np. STERIMAR)- udrażnia nos. Odpowiedz Link Zgłoś
zu_a Re: Katar!!!!! 29.01.08, 19:09 podobno może pomóc smarowanie nosa maścią majerankową można też korzystać ze sztyftów do niuchania Odpowiedz Link Zgłoś
gosiakd1 Re: Katar!!!!! 30.01.08, 08:40 Zależy, w którym m-cu ciązy jesteś. Ja walczę z gardłem i katarem na zmianę od początku stycznia. Teraz jestem już w 18 tc. Już od 14 tc mój lekarz pozwolił mi stosować krople do nosa - lepiej odetkać sobie nos niż ryzykować, że potem pójdzie to na ucho... Psikałam dziecięcym Nasivinem, potem "dorosłymi" kroplami. Brałam rutinoscorbin. Można tez robić inhalacje z inhalolu, brać wit C. A na noc termofor w nogi Zdrówka życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
venoos1 Re: Katar!!!!! 30.01.08, 09:11 Ja jestem w 32 tc i 2 tyg temu preszlam zapalenie zatok.. wszystko przeszko po tym jak zaczelam uzywac wode morska oraz sinupret (3 x dziennie) - chyba tak to sie nazywalo - to jest ziolowe wiec w niczym nie zaszkodzi... Moj lekarz zabronil stosowania kropli a tym bardziej antybiotyku - no chyba ze trwalo by to jakis czas... Odpowiedz Link Zgłoś
dzika41 krople homeopatyczne 30.01.08, 10:04 Euphorbium na mnie działały doskonale a co jeszcze istotne po porodzie przydały się również dla dziecia. Odpowiedz Link Zgłoś
pucor Re: krople homeopatyczne 30.01.08, 10:27 moj pozwolil na krople do nosa, byle by nie za czesto, raz dziennie na noc i koniec Odpowiedz Link Zgłoś
lillyofthevally Re: krople homeopatyczne 30.01.08, 11:00 Ja też polecam Euphorbium - rewelacja, oprócz tego sól morska, "parówki", dużo herbaty malinowej. aha i jeszcze osccilococinium. Czyl ijednym zdaniem - HOMEOPATIA Odpowiedz Link Zgłoś