jadzia.pl 25.02.08, 11:01 Jak w temacie, kiedy poczulyscie pierwsze ruchy dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_frania Re: kiedy pierwsze ruchy ? 25.02.08, 11:06 18 tc (pierwsza ciąża), teraz niecierpliwie czekam aż znowu poczuję- jestem w 13tc drugiej ciąży. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
puma-mama Koniec 16 tygodnia 25.02.08, 11:14 To moja pierwsza ciaza i czuje malucha od konca 16 tygodnia, obecnie leci 19. Nie jestem ani gruba, ani szczupla, ale zaskoczona ze tak szybko poczulam moje malenstwo i bardzo szczesliwa z tego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
emilisitos Re: Koniec 16 tygodnia 25.02.08, 11:16 takie lekkie puknięcia czułam już w 14, a mocniejsze ruchy zaczęły się w 16;] teraz 28 a młody daje równo popalić;P Odpowiedz Link Zgłoś
mimika124 Re: Koniec 16 tygodnia 25.02.08, 11:39 to ja podobnie...za 3 dni minie mi 18tc a pierwsze bablowanie poczulam juz 16 tygodniu...ale tak od tygodnia to ruchy czuję już mocne dosyc...nawet Tatuś wczoraj poczuł więc się zdziwiłam ze tak szybko. mam jednak pytanie-maluszek u was rusza się często i systematycznie czy raczej chwilami i sporadycznie? bo ja jestem schizolek i jak sie nie rusza pół dnia to już wpadam w histerię... Odpowiedz Link Zgłoś
ewuncia.a Re: Koniec 16 tygodnia 25.02.08, 12:17 Mimika, wszystko ok. Pierwsze ruchy dziecka są bardzo nieregularne, odczuwalne głównie wieczorem, gdy przyszła mama odpoczywa już w łóżeczku Zdarzają się dość długie przerwy w ich odczuwaniu, ja po tym jak poczułam moją malutką po raz pierwszy nie czułam nic przez kilka dni, a potem córunia znów sie odezwała i tak przez jakiś czas. Potem ruchy się usystematyzowały i czułam je codziennie wieczorem przed snem. Teraz jestem w 32 tc i mała kopie i przeciąga się niemal cały dzień Odpowiedz Link Zgłoś
mimika124 Re: Koniec 16 tygodnia 25.02.08, 12:29 dzięki ewuncia)bo ja niestety wiekszość czasu poleguję - ciąża zagrozona - wiec leze i czekam jak świrek na "puknięcie"a jak da rano znać i potem dluuuuuuuugo nic to zaczynam się nakręcać... dzięki za uspokojenie... Odpowiedz Link Zgłoś
kakuba Re: kiedy pierwsze ruchy ? 25.02.08, 11:15 pierwza ciąża 21 tydz. druga ciąża 20 tydz. Odpowiedz Link Zgłoś
jadzia.pl Re: kiedy pierwsze ruchy ? 25.02.08, 12:09 Bo ja jestem w 18 tygodniu i nic (poza bolami) nie czuje. To normalne ? Odpowiedz Link Zgłoś
mimika124 jadzia... 25.02.08, 12:33 z tego, co czytalam i słyszałam to nie ma reguły na "czas"pierwszych ruchow.mówią, że to zależy od kobiety.każda ciąża jest inna. mi dr powiedzial, że w I ciązy ruchy poawią się ok.20 tyg.a tu proszę - znacznie wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
zuza2904 Re: kiedy pierwsze ruchy ? 25.02.08, 15:02 lekarz mi mowil ze pierwsza ciaza ok.20 tc,ja poczulam w 18 tc.Pamietaj ze nie jestes w stanie dokladnie okreslic ktory to tydzien ciazy.To sie moze wachac ok.2 tygodnie w jedna albo druga strone.Niebawem poczujesz.POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
agata688 Re: kiedy pierwsze ruchy ? 25.02.08, 16:53 W 16 tc. Nie masz sie czym martwic,jezeli to Twoja 1-sza ciaza to mozesz poczuc nawet i po 20 tc.juz niedlugo sie doczekasz Odpowiedz Link Zgłoś