margo13ak Re: Czym się smarować żeby nie mieć rozstępów??? 06.03.08, 14:10 Pierwsze cztery mies poprzedniej ciąży spędziłam na próbach, mocno zdopingowana 2cm szerokości blizn mojej mamy - mam skórę, na której rozstęp potrafi się zrobić od niedopasowanego fiszbina w staniku... Oliwka i parafina kiepsko mi się wchłaniały - lepiłam się, na kremy uczulałam się jeden po drugim... Jedyne kremy, jakie mogłam stosować to Gerber i Mustela - Gerber w zasadzie tylko nawilżał, ale bardzo dużo go szło, mogłam się smarować 4-6 razy.. Mustela wystarczyło 2, ale konsekwentnie do porodu i brzuch mam gładki, niestety, nie wpadłam na to, żeby z równą konsekwencją smarować uda - i tam się pojawiły, tak więc mam porównanie - Mustela rzeczywiście działa - szkoda, że jest tak potwornie droga... Odpowiedz Link Zgłoś
margo13ak oczywiście plus masaż 06.03.08, 14:14 Zapomniałam dodać w swoim poście - brzuch szczególnie, ale w zasadzie całe ciało myłam bardzo szorstką gąbką - w ramach masażu skóry, zdecydowanie lepiej działa wtedy krem. Ze względu na nasiloną w ciąży alergię nie stosowałam też zwykłych mydeł ani żeli - czasem dziecięcą Niveę w płynie, ale raczej żel bez mydła Dermacid PLUS dla skóry wrażliwej - po innych swędziało mnie wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
mamasi Re: Czym się smarować żeby nie mieć rozstępów??? 06.03.08, 14:35 Cześć ja mam genetyczne predyspozycje do rozstępów, ale po ciąży nie mam żadnego. Ani śladu rozstępów. Całą ciążę smarowałam się kremem na rozstępy firmy Gerber. Moje koleżanki tez się nim smarowały i żadna nie ma rozstępów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anew3 Re: Czym się smarować żeby nie mieć rozstępów??? 07.03.08, 06:10 Mnie bardziej marwtia stare rozstepy ,ktore mam chyba od...liceum- wtedy jeszcze nie uzywalam zadnych smarowidel.zamierzam umowic sie na kwasy z dermatologiem.Smaruje sie tarza zwyklymi balsamami i olejkami:nie dla kobiet w ciazy i do tej pory nie mam zadnego nowego rozstepu-oby tak dalej Odpowiedz Link Zgłoś
future_for Re: Czym się smarować żeby nie mieć rozstępów??? 08.03.08, 14:39 Ja mam straszną tendencję do rozstępów, każdy spadek wagi jest zaraz widoczny. Ale nie uważam też że jesteśmy tak do końca na nie skazane. To jak ze zmarchami, i tak będą ale jak posmarujesz to będą mniejsze W pierwszej ciąży smarowałam się cały czas tym www.mamadama.pl/krem-przeciw-rozstepom-podwojnie-dzialajacy-p-84.html?osCsid=0a5275b9adb86dc3046b0bc079aefb50 i przeszłam przez nią bez rozstępów. Kupiłam sobie też tej samej firmy krem na rozstęy które już są www.mamadama.pl/intensywnie-dzialajacy-krem-rozstepy-p-83.html?osCsid=0a5275b9adb86dc3046b0bc079aefb50 i trochę mniej widać - ale wiadomo że też coraz młodsza nie jestem... Odpowiedz Link Zgłoś
ula-ale Re: Czym się smarować żeby nie mieć rozstępów??? 26.03.08, 16:51 to ja juz nie wiem jak do tej pory 24/25 tydz. smaruje się oliwką nivea, nie zrobił mi się jak na razie żaden rozstęp, ale może lepiej zmienić na coś bardziej specjalistycznego?? dodam że mam już kilka rozstępów z okresu dojrzewania. Odpowiedz Link Zgłoś
darknessss7 Re: Czym się smarować żeby nie mieć rozstępów??? 26.03.08, 18:04 Ja bardzo dbałam o skóre, wczesniej byłam osobą aktywną, jak zaszłam w ciążę smarowałam skóre 3 razy dziennie. Rozstepy na piersiach pojawiły mi się w ciągu 3 dni. Tak nagle. I wiem, że zrobiłam wszystko, żeby ich nie mieć. Na brzuszku nie mam jeszcze nic (jestem w 28 tc), ale wydaje mi się, że to jest kwestia tego, że brzuch rosnie mi stopniowo (a nie jak u niektórych, w ciągu 2,3 tygodni wyskakuje ogromy )I skóra też rozciąga się powoli i radzi sobie z tym. Powracając konkretnie do tematu: moim zdaniem jeśli rozstepy mają się pojawić, to się pojawią. Jeśli dba się o skóre, prawdopodonie staną się szybciej niewidoczne. Teraz moje rozstępy traktuję mascią Fissan, ona chyba zawiera olejek, jestem z niej zadowolona. Wczesniej uzywałam Musteli i jak widać nie pomogła (chociaż nie wiem, jak by to wyglądało, gdybym nic nie robiła). Do tego mam rękawiczkę do masażu pod prysznic. Rozstepy w ciągu 2 tyg zrobiły się znacznie jaśniejsze, ale jeszcze daleko mi do celu... Pozdrawiam i życzę jak najmniej rozstępów Odpowiedz Link Zgłoś
tu_nia Re: Czym się smarować żeby nie mieć rozstępów??? 26.03.08, 21:07 ja smarowalam sie na poczatku na poczatku za rada siostry ktora rodzila 1 dziecko w wieku 36 lat vichy-ale ten krem jest ta mocno perfumowany ze nie moglam go scierpiec, wiec zaczelam mustela, i tak sie smaruje do dzis-39tydzien,pirsi,brzuch i posladki,mustela wydaje sie droga-80zl, ale jest bardzo wydajna, 1 tuba starcza na miesiac,wyszlo mi pare kresek pod brzuchem, tak ze nie bedzie widac jak zaloze majtki od kostiumu kapielowego.nie wiem czy to cos pomaga,ale lepeij dzialac prewncyjnie.jakbym nie smarowala a by mi wyszly to sobie plula w brode.mozna tez uzywac oliwki hipp-dla niemowlat,masujac brzuch,duzo tansze bo tylko 10zl.do kupienia np w rosmannie.mustele kupowalam zawsze na allegro-z wysylka taniej o 10-20 zl niz w aptece. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiodek4 Re: Czym się smarować żeby nie mieć rozstępów??? 26.03.08, 21:30 Witaj Jestem 8 miesiecy po porodzie urodzilam kochana coreczke Julke Powiem ci tak uzywalam praktycznie wszystkiego na rozstepy..smarowalam podczas ciazy i po rowniez...ale nic nie pomogloMialam rozstepy na pupie,udach i brzuchu..te na pupie i nogach strsznie wyjasnialy praktycznie ich nie widac jednak na brzuszku zostaly...powiem ci ze nawet myslalm o roznych zabiegach ale co dzwonilam i pytalam o usuwanie ich to kazdy mowil ze rostepow tak naprawde sie nie usunie...Wiem ze moja wypowiedz mogla cie troszke zamartwic,ale taka jest prawda. Nie martw sie urodzisz dziecko i nie bedziesz sie nimi wogole przejmowac dzieciatko wszystko ci wynagrodzi Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
staann Re: Czym się smarować żeby nie mieć rozstępów??? 31.03.08, 11:48 ja skłonność do rozstępów mam, mam ich klika jeszcze sprzed ciąży. Jak zaszłam w ciążę, zaczęłam smarować się mustellą. do ok 7 m-ca raz dziennie. teraz 2x dziennie, na brzuchu nie mam ani sztuki rozstępu - jestem w 37tc, natomiast w pewnym momencie odpuściłam sobie biust, z lenistwa, bo skóra nie była na nim mocno napięta i zrobiły się 3 szt po ok 2cm. Odpowiedz Link Zgłoś
a02091980 Re: Czym się smarować żeby nie mieć rozstępów??? 31.03.08, 12:13 używam mustelli na brzuch, uda, pupę, biodra i biust. czy wam też się ona maże??? czuje się jakbym ciągle była spocona Odpowiedz Link Zgłoś
kala_1 Re: Czym się smarować żeby nie mieć rozstępów??? 31.03.08, 12:41 Ja na razie używam zwykłej oliwki (takiej dziecięcej) - jestem w 10 TC. Ale jak mi brzuszek podrośnie kupię w aptece jakis dobry kredm na rozstępy - tu nie należy sie ceną sugerować - musi to być coś dobrego - takie rozstępy ci na całe życie mogą zostać. Wieć na razie oliwka a potem specjalny kremik )) Odpowiedz Link Zgłoś
ags-1 mustela 03.04.08, 13:09 MI pomogla.Inny krem na piersi inny na reszte ciala.Nie mam ani 1 rozstepu po ciazy..niestety mam kilka wczesniejszych Odpowiedz Link Zgłoś
madziara95 Re: Czym się smarować żeby nie mieć rozstępów??? 03.04.08, 16:33 najlepsza jest mustela,krem na rozstępy. co do tych genetycznych skłonności to nie do końca się zgadzam. ja w okresie dojrzewania sporo przytyłam,zrobiły mi sie rozstępy na nogach i biuście. a teraz smarowałam brzuch i ani jednego rozstępu,natomiast tam gdzie było mi już szkoda kremu-na biodra postrzelała mi skóra. mustela jest droga (100) ale naprawę skuteczna. Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: Czym się smarować żeby nie mieć rozstępów??? 03.04.08, 16:46 Ja używam Aventa już drugą ciążę i ani jednego rozstępu nie mam. Na "po ciąży" już sobie kupiłam Mustela. Odpowiedz Link Zgłoś
mlagodna Narazie nowych brak 06.04.08, 22:49 za 2 tygodnie termin.. Mam skłonności do rozstępów - mam je od 13 roku życia. Od roku używam dla ich zlikwidowania - na biuście - kolagenu rybiego w żelu (pobudza do pracy też swoje fibroblasty). Teraz też na brzuch biust i biodra używam tego kolagenu plus balsam Gerbera (de facto Erisa) Narazie jest ok. Zobaczymy po porodzie. Rok temu poroniłam w 12 tygodniu i dopiero po tygodniu pojawiły się rozstępy.. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
assia25 Re: Czym się smarować żeby nie mieć rozstępów??? 07.04.08, 11:52 Ja od początku używam musteli,smaruje się dwa razy dziennie, a jednak teraz jestem w 29 tygodniu i właśnie pojawiły się pierwsze rozstępy. Miałam do nich skłonności, w okresie dojżewania też się pojawiły na biuście, biodrach i udach.Widocznie na mnie nic nie działa, taka skóra i już, przecież nie będę płakać. Odpowiedz Link Zgłoś
sefor Re: Czym się smarować żeby nie mieć rozstępów??? 07.04.08, 12:59 od poczatku ciąży używałam dwa razy dziennie preparatów musteli. teraz od miesąca mam krem Gerbera i jestem bardzo zadowolna- szybko sie wchłania i zapach mi odpowiada. jestem teraz w 37 tc, nie pojawiły się u mnie żadne nowe rozstepy poza tymi , które miałam przed ciążą. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksa51 Re: Czym się smarować żeby nie mieć rozstępów??? 07.04.08, 13:12 Ja spraktykowałam tak: na początku ciąży smaruję brzuch, piersi, pośladki, uda, plecy takimi balsamami czy kremami jakie mam 1x dziennie. Jak czuję,że w ciągu dnia skóra sfędzi to przerzucam się na oliwkę dla niemowląt i jest ok. W pierwszej ciąży miałam brzuszek gigant i rozstępów nie mam. Teraz postępuję podobnie. Ale to w dużej mierze zasługa odziedziczonych genów, bo moja mama w 4 ciążach niczym się nie smarowała, tyła średnio po 30kg w każdej i ma malutko mało widocznych rozstępów i całkiem mało nadmiaru skóry (nie wisi jej, tylko nie jest tak bardzo napięta jak u nastolatek). Odpowiedz Link Zgłoś
muchaklucha Re: Czym się smarować żeby nie mieć rozstępów??? 07.04.08, 15:33 Witajcie ja co prawda nie mialam rozstępów w ciąży, (smarowalam się kremem ziajka dla ciężarnych. Może od tego, kto wie...) ale za to pojawily się po porodzie, na piersiach. Jeszcze jak byly czerwonymi krechami potraktowalam je balsamem z avonu na rozstępy. (takie zielone pudelko). Zniknęly calkowicie. W ciąży przytylam 17kg, biust rozmiar większy. I ani śladu rozstępów. Chyba ważne jest też to, czy walczy się z rozstępami jak już są, czy jak się zaczynają. Pozdrawiam! Spróbować warto! Odpowiedz Link Zgłoś
ru1da Re: Czym się smarować żeby nie mieć rozstępów??? 08.04.08, 18:15 Polecam krem Mustela 9 miesięcy. Jest dosyć drogi (najlepiej kupić przez allegro, można zaoszczędzić kilkadziesiąt złotych) ale warto Odpowiedz Link Zgłoś