maja285 11.04.08, 23:30 podobno mają takie właściwosci że super rozmiękczają szyjke? słyszałyście o tym? pije się je 2 tyg. przed porodem po 1 łyżce, ale zasatnawia mnie fakt że mają 40% alkoholu? co o tym myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaja78 Re: Zioła Bittnera na przyspieszenie porodu 12.04.08, 00:21 Myślę, że po 2-tygodniowej imprezie też bym powiedziała "dość, opuszczam ten lokal, ile można pić ??!" ;PPP Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Zioła Bittnera na przyspieszenie porodu 12.04.08, 09:06 ziola bittnera, to chyba podobny mechanizm jak krem niveja dla starszych pan na wszystko pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
malin-ka77 Re: Zioła Bittnera na przyspieszenie porodu 12.04.08, 17:20 a ja pilam przed perwszym porodem, nie wiem czy to skutek picia ziol ale porod mialam lux! 4 godz i po sprawie. W sumie rodzic moglabym czesto, gorzej z pologiem. Teraz przed porodem tez bede pic te ziola ale na pewno nie lyzke a lyzeczke ( jak poprzednio ) i rozcienczone z woda. Odpowiedz Link Zgłoś
maja285 do malin-ka77 12.04.08, 18:38 a kto Ci zalecił picie tych ziół Tobie, położna czy lekarz? też zacznę pić ale też po łyżeczce Odpowiedz Link Zgłoś
malin-ka77 Re: do malin-ka77 12.04.08, 22:26 maja285 napisała: > a kto Ci zalecił picie tych ziół Tobie, położna czy lekarz? > też zacznę pić ale też po łyżeczce lekarz mi o tym powiedzial- bdb specjalista. Odpowiedz Link Zgłoś
yoku Re: Zioła Bittnera na przyspieszenie porodu 12.04.08, 19:59 to jakaś totalna marketingowa bzdura a picie łyżki czy łyżeczki tego dziennie w postaci rozcieńczonej lub nie to wciąż przyjmowanie alkoholu podczac ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Zioła Bittnera na przyspieszenie porodu 12.04.08, 20:04 Pół łyżeczki alkoholu dziennie nawet nie opuści Twojej wątroby Odpowiedz Link Zgłoś
yoku Re: Zioła Bittnera na przyspieszenie porodu 12.04.08, 20:05 nawet 40%!? czemu nie wiedziałam o tym będąc w ciąży? zawsze 2 łyżeczki dziennie to 'lepszy rydz niż nic' Odpowiedz Link Zgłoś
maja285 Re: Zioła Bittnera na przyspieszenie porodu 12.04.08, 20:04 tylko czemu moja położna miałaby ten marketing uprawiać?????????? przecież kupuję to w aptece.....i czy ta łyżeczka 40% alkoholu przez dwa tyg. może zaszkodzić? Odpowiedz Link Zgłoś
yoku Re: Zioła Bittnera na przyspieszenie porodu 12.04.08, 20:08 a czy powiedziała Ci również, który składnik tego "wszechstronnego" preparatu może przyczyniać się do wywołania mini-skórczy i rozmiękczenia szyjki? wszelkie mieszanki ziołowe "dobre na wszystko" to marketingowy bełkot i bardziej placebo niż cokolwiek innego Odpowiedz Link Zgłoś
madzioszka28 Re: Zioła Bittnera na przyspieszenie porodu 12.04.08, 20:12 jakby nie patrzeć to alkohol.mam w swoim otoczeniu mamę 5latka ,która sobie od czasu do czasu a to winko ,a to piwko albo drink.bo przeciez te troche nie zaszkodzi,no bo to tylko od czasu do czasu.i co?i dziecko sie urodziło z choroba poalkoholowa.masakra aż serce pęka jak sie na malca patrzy,bo nie rozwija sie jak rówiesnicy.a wy co?przyszłe matki a takie nie odpowiedzialne. Odpowiedz Link Zgłoś
malin-ka77 Re: Zioła Bittnera na przyspieszenie porodu 12.04.08, 22:23 moja corka ma 5 lat i jest tak przeskubanczyca madra, ze codziennie slysze od pan w przedszkolu "ohy i ahy", wiec nie histeryzuj madzioszka a tymbardziej nie oceniaj, bo mnie nie znasz. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Zioła Bittnera na przyspieszenie porodu 13.04.08, 09:01 madzioszka28 napisała: > jakby nie patrzeć to alkohol.mam w swoim otoczeniu mamę > 5latka ,która sobie od czasu do czasu a to winko ,a to piwko albo > drink.bo przeciez te troche nie zaszkodzi,no bo to tylko od czasu do > czasu.i co?i dziecko sie urodziło z choroba poalkoholowa.masakra aż > serce pęka jak sie na malca patrzy,bo nie rozwija sie jak > rówiesnicy.a wy co?przyszłe matki a takie nie odpowiedzialne. no powiedz, ze zartujesz FAS po ziolach bittnera w dawce lyzeczka dziennie DDDDDD to samo zagrozenie niosa jak sadze fermentujące w brzuchu jablka Odpowiedz Link Zgłoś