walexa 21.05.08, 18:17 W jaki sposób można depilować części intymne? Ja robiłam to zawsze depilatoremn, podbrzusze również, czy teraz można użyć depilatora? Jestem w 14 tc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniulekq Re: Ciąża a depilacja 21.05.08, 18:34 Jak dajesz radę i nie sprawia Ci to specjalnego bólu to raczej można. Ja woskowałam się w pierwszej ciąży, wszystko było ok. Później możesz miec już problem, chyba że z lusterkiem będziesz działac albo męża zatrudnisz Odpowiedz Link Zgłoś
malutka8311 Re: Ciąża a depilacja 21.05.08, 19:42 Ja jestem z zawodukosmetyczką i raczej odradzałabym wosk i depilator. W ciązy bardziej odczuwamy ból, no a dzidzia pewnie to czuje. Ja do tej pory goliłam się woskiem ale również z niego zrezygnowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
wiollinkach.pl Re: Ciąża a depilacja 21.05.08, 20:18 A czy stosowanie kremów do depilacji wchodzi w grę bo już sama nie wiem a po goleniu mam uczulenie które pojawiło się wraz z ciązą co myślicie na temat kremów? Odpowiedz Link Zgłoś
aleksa51 Re: Ciąża a depilacja 21.05.08, 20:59 No właśnie, jak to jest z kremami do depilacji? Idzie sezon letni i chciałabym czasem wyjść z moją dwólatką na plażę, ale nie moę miejsc intymnych wygolić i nie mogę włosów sobie powyrywać (woskiem, pensetą depilatorem) bo dostaję krosty. W pierwszej ciąży 2x użyłam krem do depilacji, raz przed weselem znajomych, a potem dzień przed porodem. W tej ciąży już raz go użyłam, bo włosy sprawiały mi duży dyskomfort... no a teraz idzie sezon letni... Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Ciąża a depilacja 23.05.08, 08:16 Tak, tak, od depilowania części intymnych rodzą się potem łyse dzieci... Jak niby dziecko ma czuc depilowanie krocza??? Odpowiedz Link Zgłoś
malutka8311 Re: Ciąża a depilacja 21.05.08, 21:10 Ja raczej zostałabym przy maszynkach do golenia.Kremy do depilacji zawierają silnie zasadowe środki chemiczne i moga podrażnic skórę, jednak nie ma przypadków zaszkodzenia w ten spsób dziecku. Jedynie zapach może być w pierwszych tygodniach drażniący. Odpowiedz Link Zgłoś
polla10 Re: Ciąża a depilacja 21.05.08, 21:14 proponuje golarke po prostu cudowny wynalazek w ciagu 5 min jestem wygolona jak tylko zechce oczywiscie z pomoca lusterka bo w 30tyg. jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
uccellino Ja nie wybrażam sobie depilacji bikini... 21.05.08, 22:47 ...czymkolwiek innym niż pastą cukrową. Czasem - zupełnie awaryjnie - golę się, ale wiadomo jak to potem wygląda. Kremy depilujące to kiepski pomysł - chemia!!! Za to wosk na pewno się sprawdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: Ciąża a depilacja 22.05.08, 10:27 Jak się da depilatorem to czemu nie, ja w ciąży robiłam to woskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Ciąża a depilacja 22.05.08, 10:31 walexa napisała: > W jaki sposób można depilować części intymne? Ja robiłam to zawsze > depilatoremn, podbrzusze również, czy teraz można użyć depilatora? > Jestem w 14 tc. A niby dlaczego nie? Co ciąża zmienia w kwestii depilacji depilatorem?? On przecież tylko włosy wyrywa... Odpowiedz Link Zgłoś
walexa Re: Ciąża a depilacja 22.05.08, 14:22 Mam wrażenie że dziecko to czuje, a może nawet się boi, dlatego obawiam się depilatora, nogi owszem ale mam obawy co do bikini Odpowiedz Link Zgłoś
uccellino W tym wieku jeszcze nie słyszy, a... 22.05.08, 14:26 ...wibracje depilatora na pewno nie są silniejsze niż choćby te, których doświadcza przy Twoich orgazmach. Odpowiedz Link Zgłoś
uccellino Wiesz, wprawdzie trochę panikujesz... 22.05.08, 14:34 ...z tym depilatorem, ale tak w ogóle bardzo mi się podoba Twoje podejście - ogromny szacunek dla Dziecka ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
walexa Re: Wiesz, wprawdzie trochę panikujesz... 22.05.08, 14:59 To moja pierwsza ciąża, bardzo upragnionadlatego wszystkim się martwię Dzięki za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Ciąża a depilacja 22.05.08, 15:42 walexa napisała: > Mam wrażenie że dziecko to czuje, a może nawet się boi, dlatego > obawiam się depilatora, nogi owszem ale mam obawy co do bikini Żartujesz, prawda? W jaki sposób dziecko może boleć wyrywanie przez ciebie włosów? Przecież to twoje włosy wyrywane z twojej skóry! Nawet gdyby urwało ci nogę, zapewniam - dziecko nie poczuje bólu. Nie macie wspólnego systemu nerwowego. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelet Re: Boli..... 22.05.08, 22:22 Mi lekarka mówiła, że w ciąży nie powinno się depilować cipełym woskiem z uwagi na ryzyko poszerzenia naczyń i pozostanie już przy takim stanie. Natomiast do tej pory słyszałam, że depilatorem spokojnie można depilować i nie ma żadnych przeciwskazań. Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Boli..... 22.05.08, 22:48 walexa napisała: > a nie boi się Ani nie boli go, ani się nie boi, zapewniam cię! Skąd w ogóle dziecko ma wiedzieć, że sobie depilujesz cokolwiek??? Odpowiedz Link Zgłoś