asienka95 06.10.08, 11:32 Czy może wiecie, czy można stosować? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asienka95 Re: szampon Klorane z mirtem 06.10.08, 13:38 chodziło mi o to, czy mozna stosować w ciązy ten szampon? Lub jakie inne delikatne szampony przeciwłupieżowe? Odpowiedz Link Zgłoś
marrea11 ale pytasz powaznie? 06.10.08, 13:42 skad przyszlo Ci do glowy, ze w ciazy nalezy chodzic z lupiezyskiem na glowie? Dlaczego mialby byc on zakazany? To tak jakbys zapytala czy mydlo szkodzi w ciazy i czy sie nalezy myc, wyluzuj troszke, pomysl tak na chlopski rozum, w jaki sposob szampon delikatnie jeszcze lupiezowy jak piszesz moglby zaszkodzic? Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 w ciąży można wygladac jak kocmołuch, bo 06.10.08, 14:06 przeciez nie wiadomo co "dzidzi" zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
embeel Re: szampon Klorane z mirtem 06.10.08, 14:21 nie ma przeciwwskazań dla olejku mirtowego. Jeśli jednak masz wątpliwości, poszukaj z olejkiem z drzewa herbacianego. jest tak samo antyseptyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
kammik Re: szampon Klorane z mirtem 06.10.08, 14:18 Nie można, bo mirt jest symbolem dziewictwa. Rosnący brzuch wyklucza pozostawanie niepokalaną, więc sama rozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka95 Re: szampon Klorane z mirtem 06.10.08, 14:20 Wyobraźcie sobie, że na ulotkach niektórych leczniczych szamponów jest napisane, zeby nie stosować w czasie ciązy (ze względu na zawarte w nich silne składniki). Stąd moje pytanie. Jasne, ze nie dajmy się zwariować, ale... Odpowiedz Link Zgłoś
embeel Re: szampon Klorane z mirtem 06.10.08, 14:30 nie przejmuj sie, niektore juz tak maja na tym forum, ze lubia sie wysmiewac, bez zadania sobie trudu glebszego analizowania. kolezanki zatrzymaly sie na slowie 'szampon'. Rozumiem, ze pytalas o olejek mirtowy, i slusznie, bo olejki eteryczne przenikaja do krwi i moga miec niepozadane efekty. Tak jak pisalam, jesli masz watpliwowc, uzyj olejku drzewa herbacianego - jest skuteczny i nieszkodliwy. Co do zapachu - trzeba go lubic. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka95 Re: szampon Klorane z mirtem 07.10.08, 14:11 wiem, ze zawiera pirytonian cynku, stąd moje pytanie. Zapewne brak jest odpowiednich badań, ale może ktoś coś słyszał. Odpowiedz Link Zgłoś