ala.81 13.11.08, 13:44 chciałabym uszyć prefolda czy możecie mi podać wymiary długość szerokość bo mnie wyszedł jakiś potwór i dziecka nie da sie w to ubrać Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
popolina Re: do posiadaczek prefoldów 13.11.08, 14:39 32x46 Przed praniem byl zdaje sie wiekszy. Srodkowy panel ma 15 cm. Ja bym od tego odjela 5 cm na dlugosc a dodala 2 cm na szerokosc. Moj szkrab wazy ok 10 kg i jest raczej czuply- to tak dla orientacji. zdaje sie, ze uccello podala wymiary prefoldow na swoim blogu. A to moze te bambusowe sciereczki przysposabiasz? Odpowiedz Link Zgłoś
ala.81 Re: do posiadaczek prefoldów 13.11.08, 15:17 oj nie mam ich szyje z flaneli, froty i musze jakos wykorzystac tetre ktora mi zalega i szyje wkładki i formowalna - wzielo mnie Odpowiedz Link Zgłoś
ewa-krystyna Re: do posiadaczek prefoldów 13.11.08, 19:51 Ala.81, niestety ostatnio nie mialam dostepu do internetu i dlatego nie bylo mnie... jesli chodzi o prefolds to moge ci podeslac kilka linkow z opisami po angielsku i zdjeciami jesli jestes zainteresowana... mam zamiar tez uszyc ale to moze zabrac mi kika dni uszylam 3 pieluchy,ale nie wyszly mi tak jak powinny... ciagle czekam na nowy wykroj,ktory bede mogla wykorzystac do szycia na sprzedaz... masz wykroj na fromowana? Odpowiedz Link Zgłoś
ala.81 Re: do posiadaczek prefoldów 13.11.08, 20:31 gdybyś mogła mi przesłać te linki, byłabym bardzo wdzięczna odrysowałam otulacz polarkowy tots bots rozmiar 2, bo chciałam właśnie uszyć otulacz. Stwierdziłam jednak że uszyję coś z flanelki z tego wykroju, bo szkoda mi polarku, gdybym popsuła. Stwierdziłam wiec ze zrobie formowalną na próbę a czy ten wykrój do pieluszek na sprzedaż,ktoś dla Ciebie robi czy można gdzieś kupić? Odpowiedz Link Zgłoś