primavera12 31.12.08, 08:11 Jak to było u Was? Czy kolejne dzieci rodzą się w terminie czy raczej wcześniej? Czy ma to jakieś znaczenie, że to już nie pierwszy poród? Podobno każdy kolejny jest lżejszy... pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michalina4 Re: Kolejny poród-w terminie czy przed? 31.12.08, 09:40 1 - tydzień po terminie, 13 godzin, prosiłam, żeby mnie dobili, słowo znieczulenie kojarzono wtedy tylko z ciężkimi operacjami. 2 - w dniu terminu, kwadrans, cud, że dojechaliśmy. Jednak zgadzam się z teorię, że kolejność porodów nie jest jedynym decydującym czynnikiem, bo niektóre koleżanki zaczynały od tych lekkich, a później różnie bywało. Ale życzę lekkiego of kors Odpowiedz Link Zgłoś
tolka11 Re: Kolejny poród-w terminie czy przed? 31.12.08, 09:47 Pierwszy w terminie. drugi i trzeci przed terminem i to sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
jud.yta Re: Kolejny poród-w terminie czy przed? 31.12.08, 09:50 Pierwszy 2-3 dni po terminie i ciężki, drugi - dwa tygodnie i jeden dzień po terminie i szybko poszło . Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Kolejny poród-w terminie czy przed? 31.12.08, 10:02 obydwa mialam przed terminem, przy czym pierwszy dlugi i koszmarny, drugi ekspresowy i lekki liscie malinowe pij - ponoc pomaga, ja litrami żlopalam - ona to czy nie ona pomogla, ale tak moge co roku rodzic Odpowiedz Link Zgłoś
mama_frania Re: Kolejny poród-w terminie czy przed? 31.12.08, 11:34 Pierwszy poród- 4 dni po terminie, w sumie 20 godzin- synek Drugi poród- 3 dni po terminie, od mocniejszych skurczow 5h 40min- córka Drugi poród krótszy ale w porównaniu z pierwszym koszmarnie bolesny (mimo, że pierwszy wywoływany oksy). Odpowiedz Link Zgłoś
koteczka12 Re: Kolejny poród-w terminie czy przed? 31.12.08, 11:39 Oba dwa tygodnie po terminie, drugi nieznacznie łatwiejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
w_miare_normalna Re: Kolejny poród-w terminie czy przed? 31.12.08, 13:55 Lżejszy,ale tylko dlatego,że są silniejsze bóle.Ot co ! Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Kolejny poród-w terminie czy przed? 31.12.08, 14:32 Nie ma reguły. Ja drugie najwięcej przenosiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
abocijawiem Re: Kolejny poród-w terminie czy przed? 31.12.08, 14:36 nr1- 9 dni przed terminem, nr2- 14 dni przed. Tak samo trudne i dlugie, choc nr2 szybszy w 1 fazie Odpowiedz Link Zgłoś
m0nalisa Re: Kolejny poród-w terminie czy przed? 31.12.08, 14:35 nie ma reguly. Pierwszy syn 32 tydzien drugi 38 Odpowiedz Link Zgłoś
inia33 Re: Kolejny poród-w terminie czy przed? 31.12.08, 14:36 oba 4 dni przed terminem, drugi szybszy, ale trudniejszy... Odpowiedz Link Zgłoś
michalinka75 Lżejszy nie, ale szybszy... 31.12.08, 14:41 Rodziłam cztery razy i zawsze sporo po terminie. Praktycznie porody były indukowane... Nie były tez mniej bolesne, ale ostatniego syna rodziłam tylko 2 godziny, wiec w tym sensie było jakby łatwiej... Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Lżejszy nie, ale szybszy... 31.12.08, 15:04 Pierwszy przed terminem, po porodzie okazało się, ze termin byl źle obliczoney - dziecko bylo przenoszone. Pozostale dwa tez ok. 2 tygodni po terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
oli.nek Re: Lżejszy nie, ale szybszy... 31.12.08, 15:39 pierwsza pięć dni po terminie - po 12h od odejścia wód zrobiono w końcu cesarkę, bo rozwarcie wciąż tylko 2cm i dziecko się dusiło. druga tydzień po terminie - 30h (policzyłam!) przed odejściem wód pierwsze bóle, po odejściu wód straszna boląca godzina w oczekiwaniu na cesarkę. powiem tylko - drugim razem boli bardzo, za pierwszym nie bolało mnie wręcz wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
bazylea1 Re: Kolejny poród-w terminie czy przed? 31.12.08, 15:36 pierwszy 10 dni przed terminem, drugi dzień przed. co do długosci i bólu podobnie ale drugi lepiej wspominam bo był bardziej świadomy. Odpowiedz Link Zgłoś
kubbik1 Re: Kolejny poród-w terminie czy przed? 31.12.08, 16:45 pierwszy termin porod dokladnie w wyznaczonym dniu, drugi dzien przed terminem Pierwszy od pierwszych skurczów do konca porodu około 10 godz, drugi pierwsze skurcze około 1 w nocy dwie godziny później było po wszystkim.... Odpowiedz Link Zgłoś
szymala2 Re: Kolejny poród-w terminie czy przed? 31.12.08, 17:30 Pierwszy poród w 35 t przez cc. Drugi w 41 t sn. Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: zalezy 31.12.08, 17:57 3 dni po terminie z OM (15.12.) ale 2 przed usg (20.12.). moja mala jutro konczy dwa tygodnie a, i po pierwszym porodzie sn 6 godzin, drugi 11 godzin skurczy, z oksa, dolarganem i calym tym koszmarem, zakonczony cc koszmar, koszmar i jeszcze raz koszmar... Odpowiedz Link Zgłoś
mamamonika Re: Kolejny poród-w terminie czy przed? 31.12.08, 18:12 Eee, figa z makiem, u mnie najtrudniejszy był... czwarty poród, trochę z mojej winy, bo przegięłam porządnie w dniu porodu i zamiast odpoczywać załatwiałam stal na budowę w upale ponad 30 stopni ;-P A co do reszty porodów - mniej więcej były takie jak pierwszy, tylko już wiedziałam, czego mam się spodziewać. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamonika Re: Kolejny poród-w terminie czy przed? 31.12.08, 18:13 Jeśli chodzi o terminy - 2 w terminie praktycznie co do dnia, jeden przed i jeden po. Klasyczny rozkład Gaussa ) Odpowiedz Link Zgłoś