kormiii 29.03.09, 17:51 To jak z okładki Nirwany wykopgier.pl/gry-online/333/10-gnomes/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzesia Poród w wodzie 29.03.09, 21:49 Polecam poród w wodzie -super sprawa. Jednak zwykle po 30minutach trzeba wyjść z wody co kończy się de facto porodem dziecka "na lądzie" - mi się udało tego uniknąć Woda łagodzi ból, jednak uwaga!!! zmniejsza skórcze / ja końcówkę rodziłam "na czuja" bez skórczy/ i jak twierdzą położne wydłuża poród. Mój trwał 40 minut więc chyba za długo jak na pierwsze dziecko nie było . Drugie dziecko nie zdążyłam urodzić do wody bo poród trwał tylko 10 minut ale to inna bajka Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: Poród w wodzie 29.03.09, 21:53 Ja swoje drugie urodziłam w wodzie - polecam. Weszłam do wanny mając 5 cm rozwarcia, po 15 min miałam 10 cm, po następnych 15 min było po zawodach Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_2406 Re: Poród w wodzie 28.05.09, 10:25 Droga krzesiu mam pytanie czy rodziłaś może w Warszawie? Czy któraś z Was wie coś na temat porodu w wodzie w szpitalu MSWiA na Wołoskiej? Bardzo proszę o jakieś informacje i z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
syl-go Poród w wodzie 30.03.09, 11:22 ja rodzilam w wodzie w UK! super sprawa, nie musialam placic i nie musialam wychodzic z wody po pol godz. porod trwal 1,5 h. teraz szykuje sie na nast wodny porod! Odpowiedz Link Zgłoś
derjeeling Poród w wodzie 02.06.09, 13:12 Niestety w większości publicznych szpitali nie ma takiej opcji. Czy ktoś się orientuje ile kosztuje taka przyjemność prywatnie? NP. w Krakowie? Odpowiedz Link Zgłoś
weselscy Poród w wodzie 08.06.09, 08:42 Polecam ja rodziłam w wodzie i super sprawa zdecydowanie mniej boli i jest dużo przyjemniej oczywiście dużo zależy tez od położnej ja miałam rewelacyjną. Rodziłam w Sulechowie pod Zieloną Góra a jestem z Warszawy. Warto naprawdę i płaciłam tylko 350 zł za poród. Odpowiedz Link Zgłoś
krysiia Poród w wodzie 08.06.09, 09:51 drugie dziecko rodziłam do wody, w porównaniu do pierwszego porodu, niebo, a ziemia po wejściu do wody od razu skurcz party, mimo, że przed samym wejściem szyjka nie do końca zgładzona (rozwarcie było, bo z pełnym przyjechałam, tylko skurczy brak i nie chciała się akcja rozkręcić) Synuś mimo swoich 4120g wyparty na jednym skurczu!!! Każdemu polecam, chociaż wiem, że zdarza się, że woda spowalnia akcję porodową. Rodziłam w Pucku, za poród nie płaciłam. Mają w cenniku poród w wodzie za 100zl(pieniążki za dezynfekcję wanny), ale nikt tej kasy ode mnie nie chciał. Dałam ją z własnej woli, temu biednemu powiatowemu szpitalowi bardziej się te pieniądze przydadzą niż mi. Odpowiedz Link Zgłoś
pandora81 Re: Poród w wodzie 08.06.09, 16:59 Ja rodziłam w 2005 roku w Wołominie. Mi poród bardzo przyspieszył jak weszłam do wanny, od 5 do 10 rozwarło się w pół godziny. Potem musiałam wyjść (ciało mi tak kazało). Chciałam tylko dodać że do 5cm ciągnęło mi się 8godzin na oksytocynie- skurcze co minutę. A tu weszłam do wody i hop parte Nie wiem czy zmniejszyło ból, bo bolało strasznie Ale uparłam się na brak znieczulenia, teraz już będę chciała zzo- nie wiecie czy mimo zzo można wejść do wanny? Odpowiedz Link Zgłoś
kwajkowska Re: Poród w wodzie 14.01.10, 10:34 rodziłam do wody 2 razy - z tego co wiem zzo wyklucza się z porodem do wody niestety. kasia Odpowiedz Link Zgłoś
daria_053 [...] 29.03.10, 21:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 daria_53 29.03.10, 21:33 prosze zalozyc osobny watek na ten temat i przedstawic sie. Odpowiedz Link Zgłoś
jul-kaa Re: Poród w wodzie 30.03.10, 13:06 pandora81 napisała: > nie wiecie czy mimo zzo można wejść do wanny? Nie można. Albo ZZO, albo wanna. Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Poród w wodzie 08.06.09, 20:19 ja tez się dołączę z pozytywnymi wspomnieniami z porodu do wody! było lekko, łatwo i przyjemnie początek porodu na łóżku, potem zaproszono mnie do wanny, pluskałam się w bąbelkach 30 min - przez chwilę położna zawahała się, czy pozwolić mi jeszcze zostać, ale zdecydowali z doktorem, że to już końcówka... po kilku kolejnych skurczach młody zrobił nura do wody i prosto w moje ramiona dodam, że nie nacięto mi krocza i rzeczywiście nie pękłoby, gdyby nie nietypowo ułożona rączka dziecka; pęknięcie nie było rozległe i szybko sie zagoiło; woda rozluźnia skórę i rzadko jest konieczność nacięcia krocza przy porodzie do wody; Odpowiedz Link Zgłoś
madzia.7 Re: Poród w wodzie 08.06.09, 20:34 dzisiaj wyslalam zgloszenie do szpitala, ze chce tak rodzic.. mam nadzieje, ze bedzie wolne miejsce... Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_2406 Re: Poród w wodzie 09.06.09, 11:56 Nie orientujecie się czy w MSWiA na Wołoskiej jest możliwy poród w wodzie? z góry dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
taby Re: Poród w wodzie 30.03.10, 10:46 Zawsze można zadzwonić do szpitala i zapytać skoro nikt nie odpowiada Ja mogę tylko sprzedać informację, że na Żelaznej w jednej sali jest wanna i można tam spędzić dużą część porodu, ale nie da się urodzić do wody, bo wanna jest za płytka. Przynajmniej tak mi położna tłumaczyła 2 lata temu. Ja niestey nie skorzystałam, bo miałam nie planowaną cesarkę. Może tym razem się uda. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
justyna25s Poród w wodzie 29.10.09, 12:11 Ja rodzić będę dopiero za kilka tyg ale jestem zdecydowana na poród we wodzie,słyszałam na ten temat bardzo dużo dobrego, w szpitalu w którym będę rodzić w/w rodzaj porodu jest bezpłatny,bede rodzić w Siemianowicach. Odpowiedz Link Zgłoś
milosza_mama [...] 29.03.10, 21:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.agnieszka Re: Poród w wodzie 30.03.10, 12:43 Ale sie fajnie czyta Dobrze, ze nie bylo tu ani jednej zlej opini,bo moj termin porodu wypada za 6 dni,tez zdecydowana jestem na basen Bedzie to moj 1 porod, i w UK,co jest dla mnie dodatkowym stresem,bo wiadomo jak z jezykiem.Ale mam nadzieje ze tak jak Wy uda mi sie szybko urodzic i byc sczesliwa Jak juz urodze, to sie podziele wspomnieniami Odpowiedz Link Zgłoś
mama-donna Re: Poród w wodzie 02.04.10, 11:42 Ja tez korzystalam z wanny podczas porodu ale urodzilam "na ladzie" Weszlam do wody z ok. 5cm rozwarciem i pod 2 godzinach bylo 9,5cm Sama zdecydowalam sie wyjsc, bo bylo mi juz niewygodnie. Samo parcie dziecka na swiat trwalo pozniej 1godzine i 15 minut, dodam, ze peirwsze dziecko. Czy bol jest mniejszy to trudno powiedziec, bo nie mialam porownania a wiadomo, ze narasta z kazdym pozniejszym skurczem. W kazdym badz razie relaksujaca sprawa i polecam kazdemu kto ma okazje skorzystac. Czarny.agnieszka nie przejmuj sie jezykiem! Ja rodzilam w Danii ale po angielsku. Na pewno jestes na tyle obyta z jezykiem, ze bedzie ok. Bol wcale nie wplywa na zdolnosci jezykowe, przynajmniej nie w moim przypadku. Nawet mialam wrazenie, ze je polepsza, bo tak jak bardzo nie chcialam tak nawet chwilami uzywalam dunskiego Odpowiedz Link Zgłoś
laurels [...] 31.03.10, 14:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotarybka81 Re: Poród w wodzie 06.04.10, 12:59 Rodzilam dwa razy w wodzie. W moim przypadku woda podziala bardzo relaksujaco i rozluzniajaco. Oba doswiadczenia mam inne. W pierwszym przypadku mialam ochote duzo sie pluskac, obracac i wiercic na co mi pozwolono. W dodaku mimo cieplej wody bylo mi dosc zimo, jednak przyjemnie. Drugi raz przelezalam na pompowanym kolku zanuzona po szyje usypiajac z przyjemnosci (miedzy skurczami oczywiscie). Bylo mi bardzo cieplo a momentami az za. W obu przypadkach rozwarcie w wodzie postepowalo duzo szybciej niz "na ladzie" i ani razu nie bylam nacieta. Z wlasnego doswiadczenia bardzo polecam taki porod. Odpowiedz Link Zgłoś