gosia2122 18.06.09, 08:51 Drogie Mamy, Powoli myślę o 2 ciąży Pierwsza zakończona planowanym cc. Synek zdrowy, ma prawie 3 latka. Miałyście jakieś problemy z zajściem w II ciąże po cc? Ja długo trwały starania ? Pojawiły się zrosty, bóle w 2 ciąży? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mw144 Re: Mamy po cc-II ciąża 18.06.09, 08:58 W drugą zaszłam dużo szybciej niż w pierwszą, żadnych bóli nie miałam w drugiej mimo jednego zrostu. Odpowiedz Link Zgłoś
marcjanna78 Re: Mamy po cc-II ciąża 18.06.09, 09:03 jestem w 4 tc, po miesiącu starań Pierwsza ciąża zakończona cc, jednak nie dlatego, że chciałam, ale dlatego, że dziecko było duże 4100 a mi miednica wogóle się nie rozeszła, odeszły wody a nie było postepu porodu. Wczoraj byłam u gina i zapytałam o mozliwość porodu przez cc, ale kręci nosem, i to mnie martwi ... ponieważ poprzedni poród wspominam rewelacyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mahti Re: Mamy po cc-II ciąża 18.06.09, 09:07 my o 2 dzieciatko staralismy sie 2 lata,ale powodem nie bylo cc tylko policystyczne jajniki.ta ciaze znosze lepiej niz poprzednia mimo iz jestem prawie o 10 lat starsza niz poprzednio. Odpowiedz Link Zgłoś
wrednamadzia Re: Mamy po cc-II ciąża 18.06.09, 09:13 Z zajściem po cc nie miałam żadnych problemów, w przeciwieństwie do pierwszej ciąży, w którą przez lata zajść nie mogłam. No ale to raczej nie z powodu cc tak szybko się udało CC miałam 2 lata temu, teraz jestem w 19tc. Zrosty czasem mnie ciągną, ale to w wyjątkowych sytuacjach, gdy np. za szybko przekręcę się na łóżku. Innych dolegliwości bólowych w obrębie cięcia nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
bafilek Re: Mamy po cc-II ciąża 18.06.09, 10:11 Zaszłam w ciążę 2 lata i 7 miesięcy po pierwszym cc. Trzeci cykl starań, czyli można rzec bez problemu. Żadnych objawów oprócz typowo ciążowych, żadnych zrostów. Po drugim cc szybciej doszłam do siebie niż po pierwszym. Nie wiem, czy dlatego, że mobilizowało mnie starsze dziecko, czy po prostu wiedziałam czego się spodziewać. Odpowiedz Link Zgłoś