Dodaj do ulubionych

Chudnięcie w ciąży

13.07.09, 09:24
Czy to bezpieczne żeby tracić na wadze w 33 tc? Ubyło mi już 3 kg- fakt że mam dietę cukrzycową i mocno ograniczyłam niewskazane cukry i węglowodany, jem normalnie 3 posiłki dziennie i przekąski. W książkach pisze że w tym okresie powinno się tyć ok. 0,5kg tygodniowo a u mnie na odwrót. Póki co mam 12kg na plus ,czy może dzidzia sobie bierze z zapasów jakie już zdążyłam zgromadzić? Czy któraś z Was miała podobnie? Trochę mnie to niepokoi ze względu na dobro dzidziusia, choć wolałabym jednak trzymać wagę niż ją zrzucać....
Obserwuj wątek
    • madzis12 Re: Chudnięcie w ciąży 13.07.09, 15:30
      nie masz co sie martwić chudnieciem, Twojemu dzieciątku nic nie zabraknie,
      weźmie ono to co potrzebuje z Twojego organizmu, to ze zaczęłaś chudnać na
      diecie cukrzycowej to normalne, radykalna zmiana diety na zdrową przewaznie
      powoduje chudnięcie
      • gracekelly17 Chudnięcie w ciąży-P.Agnieszko, czy to bezpieczne? 16.07.09, 07:28
        Pani Agnieszko,
        Jakiś czas temu byłam w szpitalu gdzie mieli sprawdzić czy na moją cukrzycę ciążową trzeba podać insulinę czy wystarczy sama dieta. Na szczęście wyszło że dieta rozwiąże problem.
        Obecnie wyniki z pomiarów cukru mam jak najwłaściwsze, za to ciągle waga spada w dół. Trochę mnie to niepokoi. Jem 3 posiłki główne plus przekąski w postaci owoców i warzyw. Zero słodyczy, zero niezdrowych węglowodanów. Boję się troszkę że może ten mój ubytek może zaszkodzić dzidziusiowi. Końcem maja miałam 13 kg na plusie, a obecnie waga cofnęła się do 10 kg. Czy może Pani coś doradzić /uspokoić mnie? Z góry bardzo dziękuję!
        • gracekelly17 Re: Chudnięcie w ciąży-P.Agnieszko, czy to bezpie 16.07.09, 07:29
          Obecnie jestem w 33 tc
          • marrea11 Re: Chudnięcie w ciąży-P.Agnieszko, czy to bezpie 16.07.09, 09:03
            nie dziw sie ze chudniesz,, skoro jestes na diecie i z tego co
            piszesz dosc ostrej, ja przy cukrzycy jadlam 6 razy dziennie, do
            tego slodycze tez byly w ruchu a obiady normalne, po zjedzeniu
            slodyczy jezdzilam pol godziny na rowerku, po obfitym posilku tez, w
            tym samym mniej wiecj czasie co Ty tez chudlam, w sumie przytylam w
            ciazy 8 kilo, synek wazyl 3600, zdrowiutki.. ja doszlam do siebie
            szybko, bo malo bylo do zrzucenia, wlasciwie nic nie bylo. Nie martw
            sie, jak masz przyztyc skoro dostarczasz mniej kalorii niz
            powinnas.. jedye co mozesz sprawdic, bo mamy czesto popleniaj blad w
            diecie cukrzycowej, to badaj paskami poziom ketonow, od razu wyjdzie
            na jaw czy nie przesadzasz z ograniczaniem weglowodanow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka