szpilorek23 07.08.09, 08:01 Dziewczyny wczoraj byłam na pierwszym usg i widziałam bijące serduszko), super uczucie.Teraz trochę badań i następna wizyta 25.08. a jak u Was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mariola1315 Re: Pierwsze usg 07.08.09, 08:13 Brawooo!!! Gratuluję Mateuszek ma Łukaszek ma Odpowiedz Link Zgłoś
magda010 Re: Pierwsze usg 07.08.09, 08:45 super uczucie musialo byc a powiedz mi, bo wlasnie sie dowiedzialam, ze na 99% jestem w ciazy (bete robie w pon) - czy przed wizyta z usg bylas od razu po stwierdzeniu ciazy u lekarza? Czy trzeba isc i po co? Czy do czasu pierwszego usg trzeba robic jakies badania? Odpowiedz Link Zgłoś
makika7_0 Re: Pierwsze usg 07.08.09, 09:20 nie wiem jak u szpilorka, ale u mnie było tak: test w domu, wizyta u gina, skierowanie na usg, usg, założenie karty ciąży - bez skierowania tylko prywatnie. poza tym usg na samym początku ciąży robi się dla ewentualnego potwierdzenia jej istnienia, bo cokolwiek, poza tym, że jest płód i zyje, można powiedzieć dopiero ok 11 tygodnia Odpowiedz Link Zgłoś
szpilorek23 Re: Pierwsze usg 07.08.09, 10:16 W moim przypadku było tak, że po zrobieniu 2 testów ciążowych zadzwoniłam do ginka i mu powiedziałam o pozytywnych testach.Ginekolog powiedział, że najlepiej przyjść do niego w 7-8 tyg i tak też zrobiłam.Założył mi kartę ciąży i skierował na badania. Odpowiedz Link Zgłoś