pantera2008 23.05.12, 08:28 Czy ktos zna przedszkole 4 kids na Mokotowie? Co o nim myslicie? Jakie opinie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
july19 Re: Przedszkole 4kids 24.05.12, 15:24 Moj synek chodzi do przedszkola 4Kids od wrzesnia. Jako 2 latek byl w najmlodszej grupie. Przedszkole jest bardzo dobre. Panie mile, serdeczne, dbaja o dzieci. Bogata oferta zajec dodatkowych, duzo teatrzykow i innych wydarzen. Moj synek przed pojsciem do przedszkola byl bardzo nieufny, nie odstepowal rodzicow na krok. Od razu zostal na pelne 8 godzin. Pierwsze dwa dni plakal przy zostawianiu go. Pozniej chetnie juz szedl do przedszkola i do dzis lubi tam chodzic. Ja polecam, bo w porowaniu z innymi przedszkolami prywatnym maja przyzwoite czesne i oferuja naprawde dobre warunki opieki i pobytu dziecka. Synek mowi juz pierwsze slowa po angielsku, bardzo sie rozwinal, jest odwazny. Minusem moze byc lokalizacja w kamienicy (nam jakos to nie przeszkadza), brak wlasnego ogrodu- przedszkole korzysta z ogrodu innego przedszkola. Odpowiedz Link Zgłoś
pantera2008 Re: Przedszkole 4kids 25.05.12, 09:01 Ach, to dobre wieści, mi właśnie szczególnie zależy na fajnych paniach z sercem i dobrej opiece. A jak z jedzeniem? Czy ten catering jest OK? Mój synek jest przyzwyczajony do zdrowego jedzenie, chętnie je razowy chleb i grahamki i trochę martwię się jakością tych przedszkolnych posiłków. Nie chodzi mi o jakieś niewiadomo co, ale o zdrowe, proste posiłki. Odpowiedz Link Zgłoś
july19 Re: Przedszkole 4kids 25.05.12, 11:01 Panie sa naprawde super i bardzo indywidualnie podchodza do dzieci. Co do jedzenia, to moj jest niejadkiem i malo co lubi, ale w przedszkolu je. Raz lepij raz gorzej, no ale panie bardzo pilnuja zeby jadl. Catering jest z smakus.eu, mozesz sobie zobaczyc, co oferuja. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_zurawska Re: Przedszkole 4kids 26.08.13, 16:51 Chodzimy do przedszkola od wrzesnia 2012 i jesteśmy z córką bardzo zadowolone. Panie są przede wszystkim wspaniałe! I to każda bez wyjątku, najchętniej jakby wszystkie mieć w jednej grupie Córka nawet codziennie wraca z inną fryzurą - raz warkocze dobierane, innym razem kłos. Oprócz takiej zwykłej serdeczności, panie są niezwykle kompetentne, byłam zszokowana na poczatku gdy widzialam, że jedna osoba jest w stanie zapanować nad 15osobową grupą 2latkow, tak, że bez problemu siedziały, słuchały skupione czy chodziły "w pociągu", a ja sama w domu czasem nie dawałam sobie razy z dzieckiem j"eden na jeden". Gdy dziecko ma 2 lata to cieżko z niego wydobyć, czy mu się gdzieś podoba czy trochę nie ma wyboru i po prostu akceptuje sytuację, tym bardziej jeśli, tak jak moje dziecko, jest niesmiałe i bardzo grzeczne. Teraz gdy córeczka skończyla 3 lata, wiem, że dobrze zrobilam wybierając właśnie 4kids rok temu. Na wakacjach cały czas wypytywała o przedszkole i o "ciocie" tk za nimi tęskniła, na co dzień buzia się jej nie zamyka, tworzy piękne zdania, w przedszkolu uczy się angielskiego (zna wszystkie kolory, umie liczyc do 10 i wiele słówek) teraz także uczą się hiszpańskiego! O rytmice, gimnastyce, plastyce nie wspominam, bo to w przedszkolu podstawa. Wycieczki, wyjścia na "kulki", przedstawienia albo pikniki są średnio raz w miesiącu. Jedyny minus (chociaz po czasie przekonałam się, że to jednak plus) to brak własnego ogrodu, placu zabaw. Jednak gdy czasem mijam przedszkola, w których widzę jedną wychowawczynię "zajmujacą sie" wszystkimi grupami - czyli stojącą w oknie i obserwującą dzieciaki z oddali, to dziękuję za ten brak ogrodu w moim przedszkolu! Dzięki temu dzieci pięknie chodzą w parach trzymając się skakanki, znają zasady ruchu drogowego, rozpoznają światła (na plac zabaw dzielony z państwowym przedszkolem mają 1 przejscie dla pieszych). No i nie nudzi im się równiez na spacerach, bo często idą kawałek dalej, na jeszcze inny, miejski-jordanowski plac zabaw, tak dla urozmaicenia czegoś dzieciaczkom. Stąd nawet za ten minus przyznaję im plusa. Teraz zmienił się catering na droższy i Pani Dyrektor nawet nie podniosła nam ceny za czesne, mimo, że w przypadku nieobecności odlicza teraz 12, a nie 8 złotych. Bardzo dobre posiłki, może nawet lepsze niż poprzednio, urozmaicone, są także dokładki. Na koniec powiem jeszcze, że namówiłam już koleżankę, której córeczka miesiąc temu zaczęła i też jest bardzo zadowolona Pozdrawiamy Nasze Panie z grupy Pingwinków - Emilkę i Agnieszkę - jesli kiedykolwiek to przeczytają, i bardzo dziękuję za serce i opiekę "jak u mamy", którą otaczają moje dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
mammajanka Re: Przedszkole 4kids 24.02.14, 12:53 Wychowawczynie - kochają dzieci, ale przede wszystkim pięknie je wychowują... Jedzenie - już nie raz słyszałam, że "w przedszkolu zupa jest lepsza"... Brak placu zabaw - nie szkodzi: dzieci korzystają z placu zabaw innego przedszkola, do którego chodzą grzecznie trzymając się za ręce... dzięki temu moje dzieci nie uciekają i wiedzą jak przechodzić przez jezdnie. Bardzo dobra opieka logopedyczna. Świetny angielski. Mój trzylatek śpiewa po angielsku i swobodnie wita się z "anglojęzycznymi" znajomymi. Zajęcia z tańca - bomba! I ogromne zaskoczenie: mój syn tańczy! Mieliśmy szczęście. Trafiliśmy - przypadkiem- na idealne przedszkole. Wiem, że dzieci są tu kochane. I z wzajemnością. Nasz żółw ma imię po cioci Emilce. Choć jest stuprocentowym samcem. Odpowiedz Link Zgłoś