Dodaj do ulubionych

przedszkola krakow

10.10.05, 11:00
mieszkam w krakowie w okolicach Mydlnik. czy ktos może mi polecic jakieś
przedszkole? co sądzicie o Kangurowym, a co o przedszkolach na widoku?
Obserwuj wątek
    • anulla1 Re: przedszkola krakow 10.10.05, 14:58
      Ja do kangurowego bym dziecka nie posłała!
      Z tego co wiem pracuje tem jesdna pani pedagog a reszta to psycholodzy-
      psycholodzy nie są przygotowywani do pracy z grupą dzieci. Być może prgram
      przedszkola jest interesujący, ale raczej nie mozliwy do zrealizowania, za duże
      obciązenie materiałaem. Po trzecie za mało tam jest personelu do opieki nad
      dziećmi, nie ma pani woźnej ani pomocy przedszkolnej- a to bardzo istotne
      zwłaszcza w młodszych grupach.
      Ania
    • uffa1 Re: przedszkola krakow 10.10.05, 15:11
      Moja przyjaciolka tam posyla swoja coreczke i przedszkolem jest zachwycona! Ja
      tez sie nad nim zastanawialam ale dla mnie to za daleko.
      Faktycznie duzo dodatkowych zajec, ale dokladnie wszystkie sa realizowane.
      Dzieciom przedszkole bardzo sie podoba, a szczegolnie panujaca w nim atmosfera.
      • anulla1 Re: przedszkola krakow 10.10.05, 16:36
        Właśnie problem w tym że te wszystkie zajęcia są ralizowanie, a gdzie czas na
        zabawę dowolną, która jest podstawową formą aktywności dziecięcej??
        Ania
      • matiuszka Re: przedszkola krakow 10.10.05, 16:36
        Moje dziecko chodziło do Kangura na zajęcia dla 3-latków więc nie mam dużej
        wiedzy o ich przedszkolu. Ale te zajęcia były prowadzone bardzo profesjonalnie
        i z dużym zaangazowaniem. Moje dziecko było nimi zachwycone. Ja również.
        Z tego, co się orientuję, nie chodzi w Kangurze o prowadzenie zajęć przez
        psychologów, ale przez zespół przycholog-pedagog.
    • ppjw Re: przedszkola krakow 11.10.05, 13:36
      a ja szczerze polecam Kangurowe przedszkole smile
      Mój synek chodził tam cały zeszły rok, niestety musieliśmy się przenieść i nie
      jesteśmy w stanie dojeżdżać. Gdyby nie przejazd przez cały Kraków to nawet
      przez chwilę bym się nie zastanawiała nad zmianą. W tej chwili mój synek chodzi
      do nowego przedszkola, nie jest źle, ale bardzooooo tęskni za Kangurowym. Nie
      jest prawdą, że program jest przeładowany, nigdy nie zauważyłam, żeby dzieci
      były "zamęczone" dodatkowymi zajęciami, zabaw dowolnych od metra smile. Za zaletę
      również uznałam, że większość personelu to właśnie psychologowie, nawiązują
      doskonałe relacje z dziećmi. Nie wydaje mi się, żeby brakowało personelu. A co
      mnie bardzo odpowiadało, to długie spacery, ciekawe wycieczki, współpraca z
      Groteską, ciekawe, nietuzinkowe pomysły na zajęcia. Jedyny minus to obiady z
      cateringu.
      Ale weźcie pod uwagę, że piszę o zeszłym roku, nie wiem, czy w tym jest również
      tak dobrze smile. Choć biorąc pod uwagę osobę Pani Dyrektor myślę, że tak.
      pozdrawiam, Paulina
      • ewaluna Re: przedszkola krakow 19.10.05, 11:02
        Dzięki za słowa otuchy. Moja córka też chodzi na te zajęcia do konagura i
        płacze, kiedy musi wyjść.
        W samym przedszkolu przeraża mnie cena i niewygodny dojazd.
        Wczoraj zadzwoniłam do tego przedszkola na widoku- podobno sa tam dwa ,
        jedno "dobre" a drugie "takie sobie"- i ogromna róznica- 30 osób w grupie,
        leżakowanie, nie czytają bajeczek. Naprawde jestem w kropce, gdyby nie finanse,
        pewnie bym się w ogóle nie zastanawiała. A może zobaczył to forum ktoś, kto ma
        dziecjko w przedszkolu państwoweym , właśnie na widoku?
        Jakie są Wasze doświaczenia a propos prywatnych i państwowych przeszkoli?
        • dorotka1olka Re: przedszkola krakow 19.10.05, 23:06
          Witam mieszkam w Bronowicach, a moja córeczka chodzi do przedszkola na
          Głowackiego koło AP Przedszkole jest duże, sale przestronne sanitariaty
          wyremontowane we wszystkich salach no i jest ogromny ogród (do którego dzieci
          chodzą)z wieloma sprawnymi i bezpiecznymi zabawkami.Kadra pedagogiczna po
          studiach w większości nauczyciele mianowani i dyplomowani Maluszki i
          czterolatki mają dodatkowo pomoc wychowawczą (tu składam hołd Pani Reni, którą
          moja córka uwielbia. Kontakt z kadrą jest dobry nigdy nie
          zostałam "zbyta".Organizowanych jest mnóstwo imprez, występów w zeszłym roku
          wszystkie grupy miały wycieczki poza Kraków a starszaki "zielone przedszkole"
          Minusem są liczne grupy w granicach 30 dzieci ale tak jest w każym przedszkolu
          w okolicy również na Widoku gdzie nie przyjęto mojej córki.Niestety w takiej
          grupie problemy dziecka giną no może nie giną ale niestety nie bardzo ma kto je
          rozwiązywać. Chodzi mi tutaj o wszelkie problemy rozwojowe. Psycholog jest 1
          raz w miesiącu i najczęściej zajmuje się sześciolatkami a logopeda jest 2 razy
          w miesiącu. Jeszcze co do maluszków to mają leżakowanie ale rodzice wpisują czy
          chcą aby dziecko spało i ewentualnie wtedy są w innej grupie.
          Najważniejsza rzecz to taka, że moja Ola UWIELBIA przedszkole a przecież to ona
          spędza w nim całkiem sporą część swojego życia.
    • dorotka1olka Re: przedszkola krakow 19.10.05, 23:11
      zapomniałam dodać, że jest to jedno z dłużej czynnych przedszkoli. czynne jest
      od 6 do 18 ja pracuję na zmiany i jest to dla mnie ogromny plus.
      • ewaluna Re: przedszkola krakow 20.10.05, 10:13
        Troszkę mnie pocieszyłaś, bo cvąły czas bioje się z myslami, czy
        sie "wyżyłować" i posłóac dziecko do Kangura, czy do zwykłego przedszkola. w
        Kangurze psycholodzy, świetna opieka, ale zastanwiam się tez- a może bedzie za
        bardzo pod kloszem? Potem pójdzie do normalnej szkoły i co? szok?
    • abakus2 Sercanki 20.10.05, 08:47
      Przedszkole Sióstr Sercanek, Pl. Sikorskiego
      Ogólnie krąży dobra opinia, ale może ktoś ma jakieś bliższe wiadomości?
      • ewaluna Re: Sercanki 20.10.05, 10:09
        tak, kiedys opowiadał mi o nim ktoś, choc nie pamietam juz kto. Troszkę rygor,
        ale ogólnie pan b. zadowolobny- małe grupy, duzo zajęć, dzieci dopilnowane.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka