kate8025 23.03.06, 20:00 Wiecie może czy wyniki rekrutacji będą też w internecie, czy tylko na listach w przedszkolach? To już jutro!!! O 14.00 Jak się czujecie? Ja w sumie nie liczę na miejsce, ale mimo to napięcie jest Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anarpi Re: ogłoszenie rekrutacji Wrocław 23.03.06, 20:12 "ogłoszenie wyników rekrutacji w przedszkolu pierwszego wyboru (przedszkole w którym złożono kartę zgłoszenia)" - czyli raczej nie w necie (moze ktoś wie, jak było w zeszłym roku?) ja też czekam i też wątpię, że bedzie miejsce a , najwyzej do sióstr będzie chodził Odpowiedz Link Zgłoś
kate8025 Re: ogłoszenie rekrutacji Wrocław 23.03.06, 21:10 A do którego przedszkola składałas? jeśli można wiedzieć i czy zapisaałaś już do sióstr? (na Januszowicką czy inne siostry?) Odpowiedz Link Zgłoś
anarpi Re: ogłoszenie rekrutacji Wrocław 23.03.06, 21:31 Składałam na Bardzką (najbardziej mi pasuje ze względu na bliskość i zerówkę) Zapisałam już na Januszowicką, ale tak ostatecznie to się zacznę zastanawiać jutro, jak będę stać przed konkretnym wyborem. Szkoda tylko, ze nie znalazłam tu nikogo, kto coś wie konkretnego o Bardzkiej A ty gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
kate8025 Re: ogłoszenie rekrutacji Wrocław 23.03.06, 21:42 Ja składałam na Orlą do państwowego, ale raczej na pewno nie dostaniemy, chciałam tezna januszowicka, ale te godziny otwarcia więc zapisałam do prywatnego na Orlą też. Jeśli do państwowego nas nie przyjmą to Orla zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
bm78 Do anapri :) 24.03.06, 08:42 Witaj, zapewne spotkamy się na Bardzkiej - tez tam skladalam podanie (następnie Lodzka i Gliniana)choc szczerze mowiac nadziei wielkich sobie nie robie...no coz martwic bede sie po godz 14. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anarpi Re: Do anapri :) 24.03.06, 15:48 no i jak? niestety, mój Szymek na Bardzką się nie dostał - za to na Borowską. Czy ktoś zna bliżej to przedszkole?? No to teraz wybór mam taki: Borowska czy Januszowicka? Odpowiedz Link Zgłoś
kate8025 Re: Do anapri :) 24.03.06, 16:02 Januszowicka podobno bardzo fajna, ale całe wakacje zamknieta. czynne tylko do 16 też tam chciałam bo czesne bardzo przystepne. Ale też zdania podzielone, chociaż większość jest za Januszowicką. Cięzki wybór co? Pewnie wybierz tam gdzie masz bliżej domu, albo jeszcze po prostu pójdź popytaj, porozmawiaj z rodzicami odbierającymi dzieci. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anarpi Re: Do anapri :) 24.03.06, 21:00 no ja w wakacje nie pracuję, więc OK a czynne będzie do 16.30 bliżej mam na Borowską, ale w sumie nic o tym przedszkolu nie wiem, muszę się przejśc, popytać, nie podoba mi się np., ze przy ruchliwej ulicy Januszowicka jest po drodze do pracy.. ale sporo już wiem i mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
kate8025 Re: Do anapri :) 24.03.06, 21:22 No to bierz Januszowicką bez zastanowienia!! Bo jest świetny plac zabaw, siostry podobno super i ta cena myśle że super. Dobrego wybory życzę ) pozdsrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bm78 a nam sie udalo :) 27.03.06, 05:10 zdobylismy najnizsza z mozliwych liczbe punktow , az sama jestem w szoku, ze sie udalo, bo nadziei nie robilismy. Nad Borowska zastanawialismy sie tekze (rzut beretem od domu) ale zrezygnowalismy, jak sprawdzilismy godz. otwarcia (do 16:30). Nie mam niestety informacji o tym przedzszkolu ale mysle Anarpi ze bedzie ok Odpowiedz Link Zgłoś
bernihor Re: ogłoszenie rekrutacji Wrocław 24.03.06, 06:34 Kate8025 w necie niczego się nie dowiemy, program dopiero wprowadzają i nie jest idealny ale zadzwoń już wcześniej. Przed 14 owinni udzielić Ci wszelkich informacji. No chyba, że w danym momencie wszyscy zaczną wydzwaniać... Marta Odpowiedz Link Zgłoś
kate8025 Re: ogłoszenie rekrutacji Wrocław 24.03.06, 10:09 dzieki Marto. A moje pytanie jest tym spowodowane, że wydaje sie i mi i mojemu mężowi, że dyrektorka w "naszym" przedszkolu powiedziała, że i w internecie będą wyniki... ale może nam sie tylko wydawało? Odpowiedz Link Zgłoś
bernihor Re: ogłoszenie rekrutacji Wrocław 24.03.06, 10:41 Rozmawiałam właśnie z " naszą " dyr. która powiedziała, że dopiero po 14.00 może udzielić mi informacji telefonicznej a w necie nie mogą zamieścić nazwisk ze względu na ochronę danych osobowych. Program dopiero stawia pierwsze kroki i dogrywane są szczegóły. Jak widać w porę o stosownym oświadczeniu nie pomyśleli a szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
kate8025 Re: ogłoszenie rekrutacji Wrocław 24.03.06, 11:06 Dzięki ) no nic pozostaje poczekać i Ok 14 wybrać się na spacer... O tych nazwiskach w onternecie też pomyślałam, że to troche nie bardzo, ale zasugerowałam się słowami pani Dyrektor, albo się przesłyszałam ) Do 14 juz niedługo ) Odpowiedz Link Zgłoś
bernihor Re: ogłoszenie rekrutacji Wrocław 24.03.06, 11:58 Bez nerwów, trzeba rozchodzić. Ja tam siedzę w robocie. Pzdr i zazdroszczę, że możesz cieszyć się wiosennym spacerem. Odpowiedz Link Zgłoś
kate8025 Re: ogłoszenie rekrutacji Wrocław 24.03.06, 12:11 No fakt spacerków można nam pozazdrościć, Nie tak barzdo sie juz nie denerwuje, gorsze nerwy miałam, jak złożyłam podanie. Pozdrawiam i miłego dnia w pracy ) Odpowiedz Link Zgłoś
bernihor Re: ogłoszenie rekrutacji Wrocław 24.03.06, 14:27 I jak tam po 14.00... My jesteśmy na Tramwajowej - tam gdzie chciałam. Odpowiedz Link Zgłoś
kate8025 Re: ogłoszenie rekrutacji Wrocław 24.03.06, 14:52 To gratuluje, my jesteśmy na liscie dzieci które nie dostały się do żadnego przedszkola, przyznam, że nie była długa ta lista, więc chyba trzeba było byc poprostu nieszczerym w tej ankiecie i byłoby OK. No trudno, na szczęscie zapisałam wcześniej już do prywatnego... Odpowiedz Link Zgłoś
bernihor Re: ogłoszenie rekrutacji Wrocław 24.03.06, 18:26 Rozumiem Twoje rozgoryczenie ale nie sugerujesz chyba, że podając fałszywe dane dostałam się do mojego przedszkola...? A właśnie tak odczytałam tę wiadomość. Dane z ankiety mogą w każdej chwili być sprawdzone i jak pisała jedna z dziewczyn na Forum, poproszono ją o xero dowodu osobistego w celu sprawdzenia czy jest samotną matką. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
kate8025 Re: ogłoszenie rekrutacji Wrocław 24.03.06, 18:44 Nie no coś Ty Marta, nigdy w życiu!!!! Przepraszam jeśli tak mnie odebrałaś.. Wiem, że część rodziców jest uczciwa, ale są i tacy którzy niestety nie do końca sa szczerzy i wcale nie twierdzxe że to Ty ) ale znam takich Odpowiedz Link Zgłoś
bernihor Re: ogłoszenie rekrutacji Wrocław 24.03.06, 19:03 OK nie zdążyłam się obrazić jedynie trochę się zjeżyłam ale już mi przeszło. Do którego przedszkola będziecie więc chodzić? Odpowiedz Link Zgłoś
mstawarz Re: ogłoszenie rekrutacji Wrocław 24.03.06, 19:26 A my tez nie dostalismy sie na Orla zabraklo 1 punktu ( dostalismy sie na Gajowicka 51 do przedszkola nr 90 (to bylo drugie wybrane), wiecie cos o nim? dzis sie tam przeszlam i zrobilo dobre wrazenie, a Pani Dyrektor byla przemila. Odpowiedz Link Zgłoś
kate8025 Re: ogłoszenie rekrutacji Wrocław 24.03.06, 19:37 Ja składałam na Orlą, na gajowicką(przedszkole nr 61). A w efekcie będziemmy chodzic na Orlą ale do pywatnego.(dobrze że zapisałam wcześniej, bo teraz to też cięzko by było pewnie) Odpowiedz Link Zgłoś
mstawarz Re: ogłoszenie rekrutacji Wrocław 24.03.06, 20:17 A bylas na ogloszeniu? bo my bylismy, moze sie tam spotkalysmy? Wazne ze nasze maluchy maja zapewnione przedszkole, i mam nadzieje ze Mlody bedzie zadowolony, bo to dla mnie najwazniejsze Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
nikitka5 Re: ogłoszenie rekrutacji Wrocław 24.03.06, 21:14 OOO ja też składałam podanie na Gajowicką hmm i zapomniałam dziś sprawdzić listy buuuuu Nikitka mama 2,5 lestniej Malwinki Odpowiedz Link Zgłoś
kate8025 Re: ogłoszenie rekrutacji Wrocław 24.03.06, 21:15 Byłam na ogłoszeniu ale czy tam się spotkałyśmy to nie wiem, ale na pewno na dniu otwartym ) bo pewnie byłaś Odpowiedz Link Zgłoś
mstawarz Re: ogłoszenie rekrutacji Wrocław 24.03.06, 21:21 No wlasnie na dniu nie bylismy, bo akurat smigalismy na nartkah wtedy) Odpowiedz Link Zgłoś
monikaaapj Re: ogłoszenie rekrutacji Wrocław 04.04.06, 10:50 cześć, my też będziemy chodzić na Orlą do prywatnego przedzszkola, więc się spotkamy ) Monika Odpowiedz Link Zgłoś
agusek22 Re: ogłoszenie rekrutacji Wrocław 04.04.06, 11:20 Monika a ile się tam płaci na Orlej?? Odpowiedz Link Zgłoś
kate8025 Re: ogłoszenie rekrutacji Wrocław 04.04.06, 11:36 Na orlej w prywatnym czesne wynosi 380 + jedzonko 6 zł za dzień. Jesteś zainteresowana? Ciekawe czy są jeszcze miejsca, ja zapisywałam na początlku marca. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agusek22 Re: ogłoszenie rekrutacji Wrocław 04.04.06, 13:28 Pytam tak z ciekawości. Moja córka została przyjeta do przedszkola publicznego. Zobaczymy jak tam bedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
kate8025 Re: ogłoszenie rekrutacji Wrocław 04.04.06, 11:37 Fajnie, to faktycznie się spotkamy a masz syka czy córeczkę? i jakie są Twoje wrażenia po obejrzeniu porzedszkola? ciekawa jestem opini innych rodziców, nie tylko swojej? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bianka1977 Re: ogłoszenie rekrutacji Wrocław 24.03.06, 21:34 No to dorzucę swoje trzy grosze... Mój syn chodzi do państwowego przedszkola od września, więc rekrutacja mnie nie dotyczyła. Ale spostrzeżenia z zeszłego roku... Punkty za prace rodziców... Niosąc podanie zapytałam czy trzeba dostarczyc zaświadczenie z zakładów pracy rodziców, ni etrzeba. Punkty za rodzeństwo - pytałam czy z usc odpis aktu urodzenia dołączyć, nie trzeba. żadnej weryfikacji danych... więc pewnie znaczna część dzieci które się dostały do przedszkoli w tym i ubiegły roku ma niepracującego jednego rodzica, fikcyjn erodzeństwo itp. Sytem który decyduje o rekrutacji jest dl amnie śmieszny a zarazem żałosny.. Z jednej strony polityka prorodzinna zachęcająca do siedzenia z dzieckiem n aurlopie wychowawczym, z drugiej dodatkowy punkt jeśli dziecko chodziło wcześniej do żłobka... Odpowiedz Link Zgłoś
arla5 Re: ogłoszenie rekrutacji Wrocław 24.03.06, 21:46 my mielismy chyba fuksa bo nigdzie nie zlozylam tylko na Bardzkiej i wlasnie dzis sie dowiedzialam ze sie dostalismy takze ciesze sie bardzo zwazywszy iz mamy 6 minut drogi autem.super! Odpowiedz Link Zgłoś
katse Re: ogłoszenie rekrutacji Wrocław 25.03.06, 23:03 dla mnie smieszne/nielogiczne bylo pytanie czy przedszkole blisko pracy/domu. No ja jestem w szczesliwym polozeniu pracowac i mieszkac blisko przedszkola, ktore wybralam dla dziecka, ale jak ktos mieszka blisko, ale pracuje daleko to juz sie nie dostalo jego dziecko (np. na Tramwajowa we Wroc.). No i te granice, bardzo blisko do 500 m, blisko 500-1000, powyzej 1000 daleko, dziwaczne bardzo, bo 1000 to blisko, a 1200 to daleko, a 3000? a 7 ? no i dlaczego brali pod uwage i prace i dom??? K Odpowiedz Link Zgłoś
bernihor Re: ogłoszenie rekrutacji Wrocław 26.03.06, 07:22 Myślę, że kryteria puntacji nie są do ogarnięcia na trzeźwo, w żadnym razie nie może ich zrozumieć zwykły śmiertelnik. Cała sytuacja przypomina mi rekrutację na studia i przydzielane punkty. Idąc tym tokiem myślowym w ankiecie przedszkolnej zabrakło jakże ważnych punktów za pochodzenie...)) Odpowiedz Link Zgłoś
katse bernihor 26.03.06, 11:34 chyba tak a na Tramwajowej powinni preferowac dzieci pracownikow PWr)) Odpowiedz Link Zgłoś
baszkas Re: ogłoszenie rekrutacji Wrocław 27.03.06, 10:02 Moja corka tez zostala przyjeta na Borowska, mimo, ze skladalismy podanie na Orlej, a druga w kolejnosci byla Bardzka. Niestety tez nic nie wiem o tym przedszkolu, poza opisem ze strony internetowej. Powiedzcie dziewczyny, czy bylyscie we wszystkich 3 przedszkolach, ktore wpisalyscie na formularzu? Nam sie udalo dotrzec tylko na dni otwrte na Orlej...No i teraz tez mam problem, bo wg strony na Borowskiej przedszkole otawrte do 16.30, a ja docieram do domu dopiero okolo 17. Jesli kotras by zdazyla przede mna dowiedziec sie cos o Borowskiej, to prosze o info. Jak uda mi sie dowiedziec i obejrzec to przedszkole, to tez obiecuje, ze cos napisze. Jak na razie, to opis ze strony internetowej brzmi malo ciekawie, hmmm, krotko mowiac profil 'patriotyczny' przedszkola nie przypadl mi do gustu) No i nie bradzo wiem, o co chodzi z tymi wymieszanymi pomieszczeniami z pogotowiem opiekunczym??! Pozdrawiam -- Odpowiedz Link Zgłoś