s.ivona 01.05.07, 14:20 Witam Chciałam zapytać co należy napisać w odwołaniu jeśli nie przyjmą dziecka do przedszkola. Jest jakiś specjalny druczek czy samemu trzeba coś "spłodzić"? Ktoś już to przerabiał? Proszę o podpowiedzi! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuzia3333 Re: Odwołanie 01.05.07, 20:39 Ja to przerabiałam 2 tygodnie temu ..ale z sukcesem ) Nie ma żadnych specjalnych druczków- tworzysz sama. Nie powiem żebym tam nie ubarwiała rzeczywistosci ale inaczej by nie dało efektu. Ważne, żeby dużo pisać o twojej trudnej sytuacji -totalny brak możliwości pomocy ze strony rodziny, masa kredytów, niskie zarobki (totalny brak szans na zatrudnienie opiekunki lub prywatne przedszkole), jeśli dziecko nie chodziło do żłobka to trzeba napisać, że np. do tej pory opiekowała się nim nieodpłatnie siostra na wychowawczym ale wychowawczy kończy się jej w sierpniu- no bo niby jeśli do tej pory dawałaś Sobie radę bez żadnej placówki to dlaczego nie może być tak dalej?) Warto zakończyć tekstem, że zmiana decyzji komisji to Twoja ostatnia nadzieja, ponieważ w innym wypadku dziecko od września zostanie bez opieki co uniemożliwi Ci pracę i postawi w katastrofalnej sytuacji materialnej. Może nie wszystko to będzie prawdą ale zwiększy Ci szanse na miejsce. Jeśli dziecko urodziło się przed 1 września 2004 to powinno się udać. Prawda jest taka, że wiele osób "ściemnia" już w kwestionariuszach (np. lewe pieczątki, "niby" samotne matki)i generalnie cała ta selekcja to wielki pic. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
s.ivona Re: Odwołanie 02.05.07, 14:19 Łomatko, to chyba juz zaczne to pisanie...u nas wyniki rekrutacji za tydzien! Odpowiedz Link Zgłoś
wplanka Re: Odwołanie 04.05.07, 09:46 Jezeli się okaze, ze sa wolne miejsca, bo ktos np.zrezygnował,to odwołanie ma sens. Ale jeśli przyjęto komplet dzieci, to zadne odwołanie nie pomoże. No bo jak to sobie wyobrazacie? upychac dzieci jak króliki po klatkach? W grupie moze być maksymalnie 25 dzieci, a uwazam, ze i to jest za duzo. Odpowiedz Link Zgłoś
kilovolt Re: Odwołanie 07.05.07, 11:31 Ja się nie bawiłem w żadne ubarwianie bo to widać odrazu że to ściema. Napisałem normalnie, że teraz się opiekują dziadkowie ale są schorowani, że na prywatne przedszkole nie możemy sobie pozwolić i że to jest blisko naszego domu i pracy żony. To wszystko i przyjęli nas. I oczywiście nie upycha się dzieci z odwołań tylko tworzy całkiem nowe grupy dla nich jak to było w naszym przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
wplanka Re: Odwołanie 07.05.07, 18:17 Oczywiście,można utworzyć nowe grupy,jeśli warunki lokalowe na to pozwalają. Ale zazwyczaj tego się nie da zrobić, chyba,zeby rozbudować budynek. Odpowiedz Link Zgłoś
agwa1 Re: Odwołanie 07.05.07, 22:14 Po pierwsze trzeba sprawdzić od jakiej ilości punktów przyjmowali dziecko do przedszkola, policzyć swoje punkty z kwestionariusza czy się wszystko zgadza. U mnie źle wprowadzili do systemu dane i miałam zaniżoną punktację. Przyjmowali od 23 pkt. mi policzyli że mam 22 pkt. a w rzeczywistości miałam 24 pkt. Drobiazg - 1 punkt a jakie konsekwejcje. Napisałam odwołanie, oczywiście musieli przyjąć i tak zrobili. Z własnego doświadczenia radzę sprawdźcie dokładnie wszystko same jaka była przyczyna nieprzyjęcia dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
agadyrala1 Re: Odwołanie 07.05.07, 22:28 jeśli mozesz to podeślij mi wzór dowołania, a ja go jeszcze zmodyfikuje. na maila agadyrala@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś