Dodaj do ulubionych

szpital czerniakowski-jakie wrazenia po porodzie

03.03.04, 12:51
Rozwazam wybor szpitala. Moja gin. chce mnie skierowac albo na Solec, albo do
Czerniakowskiego. Ja chyba wybiore czerniakowski, bo to poliklinika, a poza
tym slyszalam ze jest tam calkiem ok. Moze ktoras z was mi powoze w podjeciu
decyzji? Jakie sa za i przeciw? Czy jest tam jakas szkola rodzenia, do ktorej
warto pojsc?
Obserwuj wątek
    • rosiee Re: szpital czerniakowski-jakie wrazenia po porod 04.03.04, 12:45
      Czesc, w szpitalu na Czerniakowskiej 2 marca zaczely sie zajecia szkoly
      rodzenia, nastepna tura w polowie kwietnia. Po pierwszych zajeciach mamy z
      mezem pozytywne wrazenia. Moj gin mimo iz nie jest z tego szpitala polecil mi
      go wlasnie glownie ze wzgledu na profesjonalna kadre lekarska i poloznicza.
      Pozdrawiam
      • rosiee Re: szpital czerniakowski-jakie wrazenia po porod 10.04.04, 00:39
        Moze ktos ma swieze wrazenia z tego szpitala?
        • izkax Re: szpital czerniakowski-jakie wrazenia po porod 16.04.04, 20:31
          Rodziałam w Czerniakowskiego w marcu tego roku. Polecam. Jestem zadowolona z
          porodu jak i z późniejszej opieki lekarzy i położnych. Pediatrzy tez bardzo
          dokładnie przebadaja Twojego maluszka.
          • emiczek Re: szpital czerniakowski-jakie wrazenia po porod 18.04.04, 12:06
            Izka: kiedy rodzilas? ja 17.03
    • ulecia Re: szpital czerniakowski-jakie wrazenia po porod 13.04.04, 00:13
      Rodzilam w czerniakowskim ze względu na dobrą kadrę. Byłam bardzo zadowolona. I
      co najważniejsze, w tym szpitalu statystycznie, najmniej noworodków rodzi się
      chorych z powodu powikłań przy porodzie. Odradzam Żelazną !!!!
      • agnieszka1222 Re: szpital czerniakowski-jakie wrazenia po porod 16.04.04, 20:39
        dlaczego odradzasz żelazną??
        • arwena_11 Re: szpital czerniakowski-jakie wrazenia po porod 16.04.04, 21:12
          Bo tam preferują tzw."naturalny poród" a więc czekają aż urodzisz sama
          niezależnie od tego czy dajesz radę czy nie. CC jest tam zupełną
          ostatecznością, i dlatego zdarza się że jest robione za późno dla dziecka i są
          powikłania. Tak samo jak przy porodzie naturalnym, gdzie potrafią wyciskać
          dziecko z ciebie. A powikłania okołoporodowe mogą wychodzić do pół roku po
          porodzie np. ( krwiaki w główce lub wodniaki i inne . Jak coś się dzieje z
          dzieckiem to przewożą do innego szpitala ( np. do IMiD lub na Czerniakowską czy
          Karową ) gdyż nie mają takiego zaplecza. Ja to wiem od mojego lekarza, a moja
          przyjaciółka straciła dziecko po porodzie na Żelaznej. Niby urodziło się
          zdrowe, ale po ciężkim porodzie, ale przestało oddychać i nastąpiły
          nieodwracalne zmiany w mózgu, po czterech miesiącach zmarło ( po reanimacji
          odwieziono je do innego szpitala ). Ja rodziłam synka na Czerniakowskiej prawie
          3,5 roku temu i byłam bardzo zadowolona. Bardzo polecam. Wspaniała kadra i
          świetnie wyposażony szpital
          • emiczek Re: szpital czerniakowski-jakie wrazenia po porod 18.04.04, 12:06
            dziewczyny powiedzialy juz wszystko. ja tez polecam. rodzilam tam miesiac temu.
            mialam sale do porodow rodzinnych i znieczulenie zewnatrzoponowe. Bardzo milo
            wspominam polozna jak i pania anestezjolog. mialam to szczescie ze rodzilam ze
            swoim lekarzem prowadzacym ktory jest z tego szpitala ale widzialam jak rodzily
            inne kobiety. POlozna byla wspaniala, opieka noworodkowa jak dla mnie bardzo
            zadowalajaca, bylam poinformowana o wszystkim, maluch byl gruntownie przebadany.
            na pewno bede rodzic w tym szpitalu jesli bede miala drugie dzieciatko...
            aha i jesli chodzi o opieke poporodowa to udalo mi sie trafic na sale 3 os. -
            najlepsza chyba ze wzgledu na kameralnosc...
            • ros4 Re: szpital czerniakowski-jakie wrazenia po porod 19.04.04, 12:55
              a jak ten szpital kształtuje się cenowo ile kosztuje szkoła rodzenie poród
              rodzinny położna?
              • rosiee Re: szpital czerniakowski-jakie wrazenia po porod 19.04.04, 13:35
                Szkola rodzenia kosztuje 400zl - za 6 spotkan z teorii po 1 godz. + 6 spotkan
                po 1 godz. cwiczen. Jest mozliwosc chodzenia tylko na teorie, wowczas koszt to
                300zl.
                Porod rodzinny, polozna i znieczulenie zo kosztuja tu po 500zl.
                Niestety drogo w porownaniu z innymi szpitalami, ale ponoc warto rodzic w tym
                szpitalu (moj gin mi go polecil).
            • sunrise3 Re: szpital czerniakowski-jakie wrazenia po porod 19.04.04, 13:20
              Emiczek,
              czy mozesz napisac kto byl Twoim lekarzem prowadzacym ze szpitala na
              Czerniakowskiej? Mam bardzo dobre zdanie o tym szpitalu ale nie mam zadnych
              namiarow na lekarzy.
              Z gory bardzo dziekuje.
              A.
              • emiczek Re: szpital czerniakowski-jakie wrazenia po porod 19.04.04, 14:09
                moim prowadzacym byl dr Jaroslaw Mazanowski (ma prywatna praktyke na Ursynowie)
                • sunrise3 Re: szpital czerniakowski-jakie wrazenia po porod 19.04.04, 14:27
                  Dzieki za info.
                  Pozdrawiam
                • miska77 Re: szpital czerniakowski-jakie wrazenia po porod 20.04.04, 10:40
                  dr Mazanowski jest jednym z lekarzy na Czerniakowskiej, ktory uwaza,ze pierwszy
                  porod moze trwac nawet 24 godz. Wszystkie dziewczyny, ktore trafia do niego na
                  dyzur maja przechlapane oczywiscie jak porod jest ciezki... znajoma u niego
                  czekala ponad dobe i tak trafila na CC, ja wyladowalam na CC po 14 godzinach.
                  Jako facet jest OK.
                  Rodzilam w styczniu br.

Pozdrawiam,
                  Miska77
                • agatgagat Re: szpital czerniakowski-jakie wrazenia po porod 20.04.04, 14:01
                  Emiczek mam prośbę, podaj dokładne namiary i tel do dr Mazanowskiego (gdzie
                  przyjmuje). Chciałabym się do niego wybrać ale nie wiem gdzie.
                  Dziękuję z góry i pozdrawiam
                  • emiczek Re: szpital czerniakowski-jakie wrazenia po porod 21.04.04, 10:21
                    gabinet ul. Grzegorzewskiej 3, 642 50 12 lub 644 12 30
            • ani-ela do emiczek jeszcze jedno pytanie 19.04.04, 14:51
              Emiczek,

a powiedz, czy łóżeczka dzidziusiów znajdują się przy łóżkach mam, bo jakoś
              nigdzie nie zauważyłam, żeby o tym ktoś napisał. A jakoś tak w grudniu czytałam
              materiał - dodatek ŻW o szpitalach warszawskich - i była tam tabela, czego
              można oczekiwać po szpitalu. Wszędzie - przy każdym szpitalu - była informacja,
              że łóżeczka tak, tylko przy Orłowskim było że "na życzenie". Trochę mnie
              niepokoi to "na życzenie". Jak to wygląda tak naprawdę?

Dzięki za informację i pozdrawiam,
              Ania
              • emiczek Re: do emiczek jeszcze jedno pytanie 19.04.04, 14:57
                nie boj sie smile maluszek jest caly czas przy Tobie. jesli jestes w stanie zajac
                sie nim po porodzie to pierwsza noc po porodzie takze. Jesli zle sie czujesz
                mozesz odwiezc go na oddzial noworodkowy. ja urodzilam o 15:15 wiec pierwsza
                noc wolalam przespac sama i odpoczac zeby moc sie Kubusiem zajac potem lepiej.
                Jak zabrali go na kapiel to potem wrocil na karmienie a potem jak szlam spac
                maz odwiozl go do pielegniarek bo zle sie czulam...ale teraz po miesiacu mysle
                ze przy nastepnym dziecku nie zrobie tego jesli bede mogla...
                maluszek wrocil rano na karmienie a potem znow poszedl do noworodkow na badanie
                pediatryczne po ktorym mi go przywieziono i do konca mialam go przy sobie
                (oprocz badan i kapieli)
                • ani-ela Re: do emiczek jeszcze jedno pytanie 20.04.04, 17:32
                  Dzięki. Pozdrowienia dla Kubusia (też tak chciałam dla synka),
                  Ania
                  • emiczek Re: do emiczek jeszcze jedno pytanie 21.04.04, 10:19
                    dziekujemy smile
    • melka12 Re: szpital czerniakowski-jakie wrazenia po porod 19.04.04, 13:32
      Dziewczyny napiszcie czy mozna skorzystac z oplaconej poloznej tylko dla Ciebie
      i osobnej kamoeralnej salki gdzie rodzi sie z mezem i gdzie jest osobna
      lazienka. I ile trzeba zaplacic. Bede wdzieczna tez za polecenie dobrej
      poloznej i lekarza prowadzacego.
      • rosiee Re: szpital czerniakowski-jakie wrazenia po porod 19.04.04, 13:36
        W szpitalu sa dwie sale do porodow rodzinnych.
        Niestety tylko jedna z nich jest z wanna.
      • emiczek Re: szpital czerniakowski-jakie wrazenia po porod 19.04.04, 14:11
        dwie sale do porodow rodzinnych, jedna z wanna ale niestety sa bez lazienki. do
        lazienki idziesz na korytarz. a w trakcie porodu jak lezalam po zzo dostalam
        basen...
        • rosiee Re: do emiczek 19.04.04, 14:13
          A z ktora polozna rodzilas?
          • emiczek Re: do emiczek 19.04.04, 15:02
            moj porod byl troszke niestandardowy smile rodzilam z dr Mazanowskim ktory jest
            przyjacielem mojej mamy od lat i byl tak mily ze przetrwal z nami caly porod smile
            Podczas mojego porodu byl ze mna tlum ludzi smile)) przy skurczach partych byl dr
            Mazanowski, dr Bronislawa Pietrzak, pani anestezjolog (przemila), polozna (moge
            sie dowiedziec jak sie nazywala bo byla naprawde wspaniala, podczas porodu
            zagladala do mnie, i dodawala otuchy), pielegniarka, moja mama i moj maz smile)))
            a porod bezproblemowy i szybki jak na pierworodke (6h I faza; 15 min II faza).

Za tydzien ide do dr Mazanowskiego na kontrole po pologu wiec moge spytac jak
            nazywala sie ta fajna polozna. wiem ze dziewczyna z ktora bylam na sali tez
            bardzo ja chwalila...
            • rosiee Re: do emiczek 19.04.04, 15:08
              Jesli to dla Ciebie nie problem to zapytaj.
              Juz niedlugo zamierzam rodzic w tym szpitalu i jesli moj maz nie zdecyduje sie
              na porod ze mna to chyba oplace polozna.
              • emiczek Re: do emiczek 19.04.04, 15:12
                we wtorek bede u lekarza to dam znac !!
                • rosiee Re: do emiczek 19.04.04, 15:19
                  Dzieki.
            • sunrise3 Re: do emiczek 19.04.04, 15:36
              Emiczek,
              jakie masz zdanie o pani dr Pietrzak?
              A.
              • emiczek Re: do emiczek 20.04.04, 10:32
                ciezko mi powiedziec bo niedlugo przy mnie byla a poza tym nie ingereowala za
                wiele bo opiekowal sie mna dr mazanowski...
                ale powiem tyle: z moich odczuc - nie wzielabym jej za lekarza
                prowadzacego..moze sie myle ...
              • miska77 Re: do emiczek 20.04.04, 10:45
                Dr Pietrzak prowadzila cala moja ciaze i to ona zdecydowala o CC - przyjechala
                specjalnie do szpitala kiedy rodzilam a dr Mazanowski byl na dyzurze. Cesarke
                przeprowadzali oboje i jestem zadowolona bo dzieki nim mam wspanialego synka smile
                Szef sie bardzo szybko zagoil smile
                Dr Pietrzak znacznie delikatniej "bada" niz dr Mazanowski (chodzi mi o masaz
                szyjki macicy).
                Pozdrawiam,
                Ewa
                • sunrise3 Re: pytanko do miska77 20.04.04, 12:23
                  Ewa,
                  czy chodzilas do dr Pietrzak prywatnie? Jesli tak to moglabys napisac gdzie
                  przyjmuje? Bardzo mi na tej informacji zalezy.
                  Z gory dziekuje za info, pozdrawiam
                  Asia

• miska77 Re: pytanko do miska77 20.04.04, 12:31
                    tak, chodzilam do niej prywatnie.
                    Przyjmuje we Wlochach na ul. Technikow 7, tel 863 69 71
                    naprawde goraco polecam pania dr Pietrzak
                    • sunrise3 Re: pytanko do miska77 20.04.04, 12:43
                      Wielkie dzieki!
                      Czuje sie troche zagubiona w "gąszczu lekarzy" a chcialabym teraz trafic do
                      naprawde dobrego. Do mojego poprzedniego juz nie pojde.
                      W szpitalu na Czerniakowskiej bylam na oddziale patologii ciazy. Bylam krotko
                      (poronienie) dlatego nie zdazylam "wyrobic sobie zdania" na temat lekarzy ale
                      dr Pietrzak oraz dr Szachowski (jesli dobrze pamietam jego nazwisko)wywarli na
                      mnie dobre wrazenie.
                      Moze ktos wie gdzie przyjmuje dr Szachowski?
                      Asia
                      • miska77 Re: pytanko do miska77 20.04.04, 14:49
                        Dr Szachowski przyjmuje w przychodni na Saskiej chyba 61.
                        A co do dr Pietrzak to jest to pani po 40 "w kasku" - fryzura ala moja mama
                        czyli wlosy krottkie + trwala ondulacja, ma wlosy rude, jest elegancka,
                        stanowcza i bardzo delikatna.
                        Jest jeszcze jedna lekarka z rudymi, krotkimi wlosami i chodzi z tasiemka na
                        smyczy, na ktorej wisza klucze - robi bolesny masaz szyjki.
                        Dzieki dr Pietrzak sie nie meczylam na porodowce bo to ona powiedziala, ze
                        jedziemy na CC, Mazanowski chcial mnie trzymac do rana - pierwszy porod moze
                        trwac nawet 24 godziny a tego to bym nie przezyla !
                        Wiem, ze przy nast. ciazy bede chodzic rowniez do Pani dr i wiem, ze od razu
                        bede miala cesarke - z wyboru.
                        Do Pani dr chodzi moja mama, ktora ma klopoty kobiece i moja tesciowa i
                        bratowa smile Wszystkie sa bardzo zadowolone smile
                        Termin z OM mialam na 4 stycznia z USG na 14 stycznia i pani dr postanowila, ze
                        15 stycznia mam sie zglosic do szpitala na patologie. 16 stycznia mialam
                        pierwszy test oxytocyny ale nic nie wyszlo i dopiero w poniedzialek 19 stycznia
                        po drugiej dawce dostalam skurcze. Lezalam tam od 8 rano a o 21.30 przyjechala
                        pani dr, zbadala mnie i podjela decyzje o cc. Jestem jej naprawde bardzo
                        wdzieczna ! Zeby bylo wiecej takich lekarzy jak ona !

Pozdrawiam,
                        Ewa i Grzes (19.01.2004)
                        • miska77 zapomnialam dodac... 20.04.04, 14:58
                          ze jestem zadowolona z pobytu w tym szitalu - na patologii pielegniarki i
                          lekarze sa rewelacyjni, na porodowce tez jest ok. Niemile sa tylko 2
                          pielegniarki od noworodkow i naprawde polecam ten szpital maja naprawde
                          rewelacyjnych lekarzy i sprzet
                      • emiczek Re: pytanko do miska77 21.04.04, 10:24
                        dr szachowski tez sie pojawil przy moim porodzie bo mial wtedy dyzur...jak dla
                        mnie bardzo sympatyczny. nie wiem jak z nim jesli chodzi o opieke
                        medyczna...mysle ze jest dobrym lekarzem. przychodzil potem na obchod do mnie
                        kilka razy i bylam zadowolona bo odpowiadal na kazde moje pytanie...
                        ja generalnie wole facetow ginekologow wiec moze dlatego w pierwszej kolejnosci
                        wybralabym faceta, niemniej dr pietrzak z jakichs powodow jest znana lekarka
                        jesli chodzi o szpital czerniakowski...
                    • agatgagat Re: pytanko do miska77 20.04.04, 14:05
                      Niedawno leżałam w szpitalu Orłowskiego ale nie do końca kojarzę wszystkich
                      lekarzy (głównie z wyglądu). Jakie włosy (kolor i długość) ma dr Pietrzak???
                      • sunrise3 Re: pytanko do miska77 20.04.04, 14:11
                        Jesli ja dobrze pamietam, to jest pani chyba kolo 50-tki (a moze bardziej po 40-
                        stce), wlosy - ciemny blond lub jasny braz, krotkie.
                        Kiedy lezalas w szpitalu?

A.
                        • agatgagat Re: pytanko do miska77 20.04.04, 14:14
                          w lutym, nie wspominam miło tego pobytu
                          • sunrise3 Re: pytanko do miska77 20.04.04, 14:32
                            Ja rowniez nie wspominam milo tego pobytu :0(( Trwal krotko ale do domu
                            wrocilam bez mojej Kruszynki.
                            Bylam jednak zadowolona z lekarzy (pierwszy raz bylam w szpitalu jako
                            pacjentka, dodatkowo na tak smutnym oddziale i bylam naprawde przerazona).
                            A.
        • arwena_11 Re: szpital czerniakowski-jakie wrazenia po porod 20.04.04, 09:53
          Cześć dziewczyny
          Ja też rodziłam z dr Mazanowskim, Prowadził moje obie ciąże. Jest Rewelacyjny.
          Ja nie miałam położnej, bo był ze mną mój mąż oraz prywatnie dr. Mazanowski i
          pani anastezjolog ( nie znam nazwiska bo pan dr. sam ją wzywał ). Ja płaciłam
          ok.2000 tyś. lekarzowi i ani grosza w szpitalu ( miałam poród rodzinny, zzo,
          anastezjologa tylko dla mnie i na końcu cc ). Pan dr. nie czekał aż sama
          urodzę, jak było widać że w pewnym momencie nic z tego nie będzie, tylko
          zadecydował o cc i sam ją przeprowadził. W tej cenie miałam też opiekę
          poporodową ( nie płaciłam za żadną wizytę w gabinecie prywatnym, a w ciągu
          miesiąca od porodu byłam tam z pięć razy jak nie więcej, gdyż miałam po 40o i
          trzy razy zapalenie piersi. To dzięki panu dr przetrwałam bez depresji, że
          kończę z karmieniem ( każdy pediatra uważał mnie za wyrodną matkę ). Pozdrawiam
          Marta
          • emiczek Re: szpital czerniakowski-jakie wrazenia po porod 20.04.04, 10:33
            Arwena smile wspanialy lekarz smile
            kiedy rodzilas?
            • arwena_11 Re: szpital czerniakowski-jakie wrazenia po porod 20.04.04, 15:41
              Hej.
              Pierwsze dziecko 16-11-2000, a drugie 05-07-2002. Pierwsze z dr. Mazanowskim w
              szpitalu Czerniakowskim i było super ( poza koszmarnym bólem na początku ) a
              drugie na Madalińskiego ( bo czerniakowski był w remoncie, a Niunia się o trzy
              tyg. pospieszyła) i to był koszmar. Gdyby nie dr Mazanowski to męczyłabym się
              dłużej niż jedną noc. Przyjechał specjalnie do szpitala i rozmawiał z
              ordynatorem, który po tej rozmowie zaproponował mi cc, zamiast czekania jeszcze
              kilka lub kilkanaście godzin ( a może i dni ) bo zanikły skurcze. Potem jeszcze
              ze dwa razy odwiedzał mnie w szpitalu i dowiadywał się czy wszystko dobrze.
              Pozdrawiam Marta
    • rosiee Re: szpital czerniakowski - najświeższe info? 11.05.04, 15:54
      Dziewczyny dzielcie sie z nami naswiezszymi informacjami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka