Dodaj do ulubionych

drugie cc - W-wa

11.10.10, 22:14
W którym z warszawskich szpitali wskazaniem do drugiego cc bedzie fakt, że poprzedni poród też odbył się w ten sposob? Najlepiej, żeby było to planowe cc, bez czekania do rozpoczęcia porodu naturalnie.
Dodam, że w przeciwieństwie do pierwszej ciąży nie mam teraz innych wskazań do cc.
Obserwuj wątek
    • mumi7 Re: drugie cc - W-wa 12.10.10, 10:23
      Też jestem (co prawda przyszłościowo) zainteresowana
      • hatta Re: drugie cc - W-wa 12.10.10, 10:49
        Ja miałam z tego powodu drugie cc na Żelaznej.
        • mumi7 Re: drugie cc - W-wa 12.10.10, 13:02
          A możesz powiedzieć, czy i jakiego miałaś lekarza prowadzącego? Jesli wolisz, to na: mumi7@poczta.onet.pl
        • mama_nikodemka do hatta 12.10.10, 19:06
          hatta napisała:

> Ja miałam z tego powodu drugie cc na Żelaznej.

mam do Ciebie pytanko, czy musialas miec jakies zaswiadczenie od lekarza?
          moja kolezanka miala pierwsza cesarke na Zelaznej, teraz jest w ciazy i bedzie miec druga cesarke tez na Zelaznej ale lekarz powiedzial jej ze musi miec zaswiadczenie od neurologa ze nie moze rodzic sn, czyli tak jak bylo za pierwszym razem, z tego wychodzi ze to ze jest juz po jednej cesarce nie jest wskazaniem do drugiej cesarki; ja mialam pierwsza cesarke w Bielanskim, teraz chce rodzic na Zelaznej i tak sie zastanawiam czy bede musiala miec jakies pismo...

do autorki watku: mam namiary na podobno bardzo fajnego lekarza, pisze podobno bo nie bylam jeszcze u niego ale ma bardzo dobre opinie, dopiero zamierzam sie do niego zapisac, nazywa sie Grzegorz Jędrzejewski, nie przeczytalam jeszcze zadnej negatywnej opini na jego temat, jakbys chciala tel do niego to napisz bo teraz przy sobie nie mam smile moja kolezanka prowadzi juz druga ciaze u dr Zioło i jest bardzo zadowolona, on przyjmuje w Babka Medika z tym ze jest drogi bo wizyta u niego kosztuje 150zl plus kazde usg po 12tc 200zl; jak szukalam lekarza i czytalam opinie na necie to jeszcze dr Ela Muszyńska miala niezle opinie, do niej tez mam tel tylko tez nie przy sobie
          • mumi7 mama_nikodemka 13.10.10, 10:51
            Mamo_nikodemka, napisz mi proszę namiary na tego lekarza, o ktorym piszesz, na mumi7@poczta.onet.pl . Jesli zdołasz wytestować go wczesniej, to opisz tez wrażenia.
            Mój lekarz przy poprzedniej ciaży (poród cc na Żelaznej z przyczyn medycznych) tez powiedziął, że na Żelaznej robią cc pierwsze z takich przyczyn jak moja, co nie oznacza, że drugi raz też będzie cc.
            Więc nie jest to norma
            • elwira_krajewska Re: mama_nikodemka 13.10.10, 18:48
              Dziewczyny, ja tez jestem zainteresowana cc
              dajce proszę na priv namiary na lekarza z Żelaznej, który wystawi takie zaświadczenie
              • mama_nikodemka Re: mama_nikodemka 14.10.10, 17:05
                mumi7 wyslalam ci namiary na maila

elwira z tego co do tej pory czytalam to trzeba miec tez zaswiadczenie od innego lekarza, czyli tak jak moja kolezanka np od neurologa, ja od chirurga, wlasnie dziwie sie bo wszedzie trabia ze po pierwszej cesarce kobieta ma prawo wyboru i ma prawo do drugiej cesarki a tu trzeba jeszcze latac za zaswiadczeniami uncertain
                • elwira_krajewska Re: mama_nikodemka 14.10.10, 17:32
                  moja pani doktor, zapytała o przyczyny pierwszego cc i o to jak bym chciała rodzić teraz
                  jestem dopiero w 4 miesiącu, więc nie wiem czy wróci jeszcze do tego tematu i wystawi zaświadczenie czy tylko tak zagadała, trudno wyczuć
                  ehhhh, wiele bym dała za gwarancję cc przy drugiej ciąży
                  • fil.ona Re: mama_nikodemka 14.10.10, 21:17
                    Ja miałam ccw styczniu ,teraz jestem w 13 tc .Lekarz z inflanckiej powiedział ,że będę mieć prawdopodobnie cc bo za krótki odstęp między porodami .Wolała bym w innym szpitalu mieć cc bo na inflanckiej to lipa
                    • hatta Re: 15.10.10, 10:33
                      Przepraszam, że dopiero dziś odpisuję. Miałam drugie cc na Żelaznej bez żadnych dodatkowych zaświadczeń. Prowadziłam ciążę u lekarza z Żelaznej, byłam po 1 sn i 1 cc, lekarz spytał, czy mam jakieś preferencje co do porodu, "bo jak pani wie, ma pani wybór". Ustalił mi termin cc, jako powód miałam wpisany stan po cc i obciążony wywiad położniczy. Pozdrawiam.
                      • elwira_krajewska Re: 15.10.10, 11:32
                        to Ci się super lekarz prowadzący trafił, tylko pozazdrościć
                        hatta, a wyslesz na priv nazwisko lekarza prowadzacego...?
                        • malediwy2007 Re: 15.10.10, 22:25
                          Dzięki za odzew, przeslijcie mi prosze namairy na waszych lekarzy na maila gazetowego. Dziękuję. Widzę, że z cc nie będzie tak prosto, jak myślałam...
                      • mumi7 Re: hatta 17.10.10, 12:42
                        Hatta, dziekuję bardzo za maila!smile
                • mumi7 Re: mama_nikodemka 17.10.10, 12:40
                  Hej, dziekuję Ci abrdzo za maila!wink
    • bluex Re: drugie cc - W-wa 18.10.10, 18:56
      Z tego co mi tlumaczyl moj lekarz:
      na Zachodzie kobieta po jednym cc może odmówić kolejnego porodu sn czyli ma wybór.
      W Polsce jak wiadomo jeszcze nam troche brakuje do Zachodu, wiec duzo zalezy od lekarza. Oficjalne wytyczne są takie, ze jedno cc nie przesadza automatycznie o drugim cc (chyba, ze powod pierwszego cc jest nadal aktualny).
      • elwira_krajewska Re: drugie cc - W-wa 19.10.10, 09:02
        jestem po rozmowie z moją panią doktor (przyjmuje na Żelaznej)
        powiedziala, że jak najbardziej mam prawo wyboru, zdecydowalam sie na cc, zostane wpisana na liste kobiet do cc na Żelaznej, wiec wszystkie moje obawy i stres zniknely, wiecej, ciesze sie podwojnie, bo wiem, ze w obecnej sytuacji mam zapewnione miejsce w najlepszym szpitalu w Warszawie
        jak widać są lekarze i lekarze
        • bluex Re: drugie cc - W-wa 19.10.10, 10:55
          Najlepszy jak najlepszy ale widać, że nowoczesny w podejściu smile
          Super !
          • fil.ona Re: drugie cc - W-wa 19.10.10, 19:08
            elwira_krajewska .możesz podać namiary na tego ginasmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka