Dodaj do ulubionych

Jaczewskiego Lublin

26.04.11, 12:13
Hej.
Mam pytanie do dziewczyn które ostatnio rodziły na Jaczewskiego w Lublinie.
Tzn kilka pytań w jednym smile Mam zamiar tam rodzić termin lada chwila.
Zastanawia mnie kilka spraw :
1). Jak wygląda poród rodzinny? czy coś kosztuje?
2). co zabrać na pewno dla siebie i malucha do szpitala?
3). Jakie są sale porodowe w tym szpitalu?
Z góry dzięki za odpowiedź.

Obserwuj wątek
    • ann.ika Re: Jaczewskiego Lublin 11.05.11, 13:38
      Urodziłam na Jaczewskiego 8 marca smile

> 1). Jak wygląda poród rodzinny? czy coś kosztuje?
      Poród rodzinny nic nie kosztuje. Jak wygląda nie napiszę, bo ja akurat nie miałam takiej możliwości. Kiedy rodziłam był zakaz odwiedzin w związku z epidemią grypy, a co za tym idzie nie było porodów rodzinnych. Z tego co się dowiadywałam, mąż może być przez cały poród i 2 godziny po (tyle czasu po porodzie spędzasz na porodówce, potem jedziesz na położnictwo, gdzie nie ma odwiedzin i mąż już nie może towarzyszyć), wypraszany jest tylko podczas badania.

> 2). co zabrać na pewno dla siebie i malucha do szpitala?
      Dla malucha musisz mieć pieluchy i chusteczki, wszystkie ubranka i kosmetyki zapewnia szpital. Jeżeli wolisz mieć swoje ciuszki dla bobaska - nie ma problemu. W szpitalu możesz dostać koszulę do rodzenia, zapewnione masz też podkłady poporodowe.

> 3). Jakie są sale porodowe w tym szpitalu?
      Jest w sumie 5 łóżek porodowych, w tym jedna "izolatka". Pozostałe są rozmieszczone po 2 stronach dyżurki położnych (widać dyżurkę przez szklane szyby, ale są parawany, którymi się możesz w swoim boksie zasłonić). Łóżka porodowe są przedzielone murowaną ścianką. W takim boksie masz do dyspozycji piłkę i worek sako.

• mali-nowa Re: Jaczewskiego Lublin 13.05.11, 16:08
        Przeczytałam to już po porodzie smile
        Urodziłam 2 tyg temu. Jestem bardzo zadowolona z opieki. Polecam wszystkim. Położne bardzo miłe,pomocne. Panie od noworodków również służą pomocą nawet całą noc. Mąż cały czas był przy mnie tylko później wiadomo,że nie mógł bo zaczęłam rodzić naturalnie a potem nagła decyzja o cesarce. Z czystym sumieniem polecam szpital. Może i jest masówka ale nie z winy lekarzy przecież. Chętnych do rodzenia w tym szpitalu jest strasznie dużo. Opiekę w skali 1-10 oceniam na 10!
      • ewka_au Re: Jaczewskiego Lublin 21.05.11, 07:57
        Cześć dziewczyny!
        poród przede mną, mam lekarza z tego szpitala wiec mam nadzieję, że zostanę przyjęta, ale ciekawa jestem jak to jest później z tymi odwiedzinami?
        bo wiem, że na kraśnickich są normalnie odwiedziny na sali i mąż/tatuś może się zajmować maleństwem jeżeli mama nie jest w najlepszej formie...
        bo obawiam się, że ja mogę mieć z tym poważne problemy bo od 6 mc leżę plackiem i przejście dalej niż toaleta to już dla mnie mega wysiłek, a co dopiero opieka i podnoszenie dziecka...
        • ann.ika Re: Jaczewskiego Lublin 25.05.11, 11:17
          Na Jaczewskiego w ogóle nie ma odwiedzin na salach, także matki są skazane na siebie, ewentualnie pomoc położnych. Na oddziale jest specjalna sala odwiedzin i tylko tam tatuś/rodzina może zobaczyć dziecko. Dziecko na tę salkę wieziesz w tym szpitalnym łóżeczku. Niestety, nie ma możliwości, żeby ktoś siedział z mamą na sali i jej pomagał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka