k_kasia 07.05.04, 11:05 Czy ktoś może mi coś powiedzieć na temat tej położnej? Przyjmuje w szpitalu św. Zofii na Żelaznej, polecił mi ją mój lekarz, ale nic o niej nie słyszałam... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bmoty Re: Położna Renata Zborowska 07.05.04, 12:52 Witam, moja koleżanka rodziła z nią 2 razy. Uważana jest jest za jedną z lepszych położnych w szpitalu. To starsza osoba ale bardzo uzdolniona w swoim fachu. Wiem, że trzeba z nią się wcześniej umawiać bo może już nie miec czasu. pzdr. B. Odpowiedz Link Zgłoś
zocha72 Re: Położna Renata Zborowska 08.05.04, 13:29 Rodziliśmy z nia 5.03.04 Przydzielono nam ja z dyżuru. Jest naprawdę super. Bardzo konkretna, szybko i trafnie podejmująca decyzje. Jest osoba w średnim wieku i to chyba tylko przemawia na jej korzyść. Wydaje mi sie że tylko dzięki niej mój poród trwał 3,5 godz. chociaż był pierwszy a dziecko duże. I jeszcze jedna ważna rzecz - nie stosuje zasady rutynowego nacinania krocza. Mnie nie nacięła i mogłam normalnie siedzieć, chodzić i funkcjonować zaraz po porodzie. A czułam sie tak super jakby tego porodu wogóle nie było. Poza tym Pani Renata jest bardzo sympatyczną i przystępną osobą. Mój mąż był nia naprawdę zachwycony i na pewno jeżeli kiedyś będziemy mieć drugie dziecko to będziemy chcieli żeby Pani Renata odebrała poród. Pozdrawiam zocha i martusia (2 mieś + 3 dni) Odpowiedz Link Zgłoś
superkachna Re: Położna Renata Zborowska 11.05.04, 16:33 Bardzo polecam. Rodziłam na Żelaznej z Panią Renatą w październiku 2003 i gdyby nie ona to umarłabym ze strachu. Bardzo sympatyczna ale nie narzucająca się, dyskretna, profesjonalna, skutecznie dodająca otuchy, nie jest za wszelką cenę przeciwna znieczuleniu, myśląca. Trzeba wcześniej się z nią umówić, wtedy robi wywiad (i nie trzeba sobie tym zaprzątać głowy na izbie przyjęć) i pyta o różne inne rzeczy, które są dla nie ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
k_kasia Re: Położna Renata Zborowska 12.05.04, 14:18 Dziewczyny! Dzięki wielkie za opinie. Umowiłam sie juz z panią Renatą na rozmowę i jestem dużo spokojniejsza...a poród już za 7 tygodni... Odpowiedz Link Zgłoś