Dodaj do ulubionych

Gdzie najlepiej program "Zdrowie, mama i ja"?

09.09.11, 20:17
Witam,
Dopiero zaczynam moją ciążę i chciałabym zapisać się gdzieś do tego programu, ale do sensownego lekarza i na sensowne USG. Kiedyś już byłam w przychodni rejonowej i mam kiepskie doświadcenia z lekarzami i jakością sprzętu. Może polecicie jakiś szpital, który realizuje ten program? Myślałam o św. Zofii, Karowej i Madalińskiego. A może jednak jakaś sensowna przychodnia?
W sumie czemu mam za wszystko płacić prywatnie?
Będę wdzięczna za wszelkie sugestie.
Obserwuj wątek
    • franulina Re: Gdzie najlepiej program "Zdrowie, mama i ja"? 09.09.11, 21:12
      Ja chodzę do przychodni na Romera (bliski Ursynów), do dr Szymusik. Wszystko za darmo, ale jak to w polskich przychodniach - trochę bałagan, trochę kłótni w kolejce wink. Lekarka jest moim zdaniem fantastyczna, a część badań mi przeniosła do szpitala na Starynkiewicza, gdzie pracuje i gdzie mają bardzo czuły sprzęt. Jeśli jesteś z tych okolic, to ja bym rozważyła tę przychodnię.
      • mjakmama2012 Re: Gdzie najlepiej program "Zdrowie, mama i ja"? 09.09.11, 22:45
        Nie chce gasic entuzjazmu, ale do niektorych placowek wcale nie jest tak latwo sie dostac na ten program (patrz sw. Zofia), wiec Twoj wybor moze byc ograniczony...
    • babolek25 Re: Gdzie najlepiej program "Zdrowie, mama i ja"? 10.09.11, 18:52
      Dzięki, chociaż moje okolice to Bielany, Bemowo, ewentualnie centrum. Niestety, ze szpitalem bielańskim kiedyś miałam kontakt, i nie bardzo...
      Wiem, że trudno się dostać, dlatego pomyślałam, żeby próbować się zapisać na samym początku ciąży, może się uda...
      • kurcze77 Re: Gdzie najlepiej program "Zdrowie, mama i ja"? 11.09.11, 08:59
        Właśnie kończę ciąże w szpitalu bielańskim
        poprzednią prowadziłam i zakończyłam na Madalińskiego
        przyznaję, że nie widzę większych różnic, ale też miałam ciąże fizjologiczne (obie) więc nie było konieczności stosowania super zabiegów medycznych
        gdybyś się jednak zdecydowała na bielański to polecam gorąco panią dr Muzykę (obecnie prowadzi moją ciążę), która przyjmuje w przychodni w programie MZiJ
        • babolek25 Re: Gdzie najlepiej program "Zdrowie, mama i ja"? 11.09.11, 20:19
          Dzięki, a jak to konkretnie wygląda, idę lub dzwonię i proszę, żeby zapisali mnie do dr Muzyki?
          • pstrabiedronka Re: Gdzie najlepiej program "Zdrowie, mama i ja"? 11.09.11, 22:32

ja trzecią ciążę prowadzę w tym programie na Madalińskiego.
            Tez bywa bałagan, choć moim zdnaiem, z perspektywy czasu patrząc - poprawia się smile

Ja polecam tam dr. Kozierowską.
            Dzwonisz i mówisz że ciąża, ze pierwsza wizyta i chcesz sie zapisac do tej doktor. Podają ci termin, musisz przyjść wczesniej żeby zalozyc karte itp..
            W gabinecie położnych, przy tzw. pomiarach one Ci założa karte "programową" po uprzednim pytaniu, czy chcesz być objeta tym programem smile

Ja chodzę, za żadne badania nie płacę, wszystkie wykonuję w szpitalu, sensowne terminy, na USG można sie zapisac bez problemu, w programie standardwowo robi się 3 albo 4 razy w czasie ciąży,w tym dwa razy na super nowoczesnym aparacie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka