09.10.11, 11:12
mam dylemat- jestem w 11 tc, to moja druga ciaza, pierwsza byla pelna atrakcji- w 13 tc bowiem lekarz (zreszta bardzo dobry) podczas badania usg stwierdzil, ze moj synek ma powiekszona przeziernosc karkowa, przez to musialam miec robiona amniopunkcie i przezylam 2 miesiace potwornego stresu
po tym badaniu usg poszlam na wszelki wypadek do dr. Makowskiego, ktory nie stwierdzil zadnego poszerzenia, ale moja niepewnosc pozostala no i stad ta amniopunkcja
oczywiscie syn urodzil sie zdrowy, rosnie i rozwija sie cudownie
teraz w drugiej ciazy mam potwornego stracha, czy dziecko bedzie zdrowe i stad moj dylemat:
jestem zapisana na usg w 13tc do szpitala medicover do dobrego lekarza, nie wiem, jaki maja sprzet, ale zakladam, ze dobry
ale zastanawiam sie, czy nie pojsc jednak do Makowskiego
glupie te moje rozterki- moglabym przeciez po prostu wybrac Makowskiego, ale z drugiej strony nie wiem, czy sprzet w Medicoverze nie jest lepszy
ech
co radzicie?
dzieki
Obserwuj wątek
    • jantarowo Re: gdzie USG 09.10.11, 11:33
      ja napisze tak, co po super sprzecie jak specjalista kiepski- oczywiscie nie mam pojecia kto tam w medicowerze robi. Ja mam zaufanie do Makowskiego ale jaki ma sprzet- na pewno dobry ale pewnie sa lepsze...Jak kasa nie robi Ci roznicy to idz tu i tusmile
      • pani.pusia Re: gdzie USG 09.10.11, 12:45
        w medicover bedzie robic dr. renata jaczynska- i tu mam za darmo w ramach ubezpieczenia medicover
        ale makowski- super fachowiec
        • agnes1704 Re: gdzie USG 09.10.11, 14:10
          ja miałam badanie w medicover u dr anety krasoń, faktycznie sprzęt dobry, ale...ze względu na mój obciążony wywiad i tak pojechałam do łodzi do dr Dudarewicza i mam porównanie, jak może wyglądać to samo badanie u dwóch specjalistów.
          • lumierin Re: gdzie USG 10.10.11, 13:44
            Ja przy pierwszej ciąży chodziłam do Makowskiego, z drugą też do niego pójdę.
            Byłam też u innego lekarza na usg w ciąży i na usg przezciemiączkowym z moim synkiem i po tych doświadczeniach uważam ze na usg jest sens iść tylko do sprawdzonego specjalisty, inny albo czegoś nie dojrzy albo nastraszy bez potrzeby. USG to nie jest łatwe badanie i dlatego uważam ze doświadczony specjalista to podstawa.
        • kasiek-kd Re: gdzie USG 10.10.11, 17:28
          w medicover robiłam usg na poczatku ciązy i kilkakrotnie w 203 trymestrze
          na słabszym sprzęcie, ale u doswiadczonego lekarza
          (A. LAskowski)
          i byłam b zadowolona
          raz na swietnym, nowoczesnym (11-14 tydz. kierują na usg w szpitalu) - u młodego bucka, który niewiele widział (!?), bo podobno za gruba jestem (rozm. 42-44), a z jakiegoś powodu nie chciał badania per vagina....i jeszcze meza przetrzymał za drzwiami (P. Świetlicki - szczerze nie polecam)
          na tym samym swietnym sprzecie w Wilanowskim szpitalu
          nasze dzieciątko bardzo dokładnie przebadał bardzo zaangażowany lekarz (R. Jęczeń)

uważam, ze podstawą jest talent i umiejętności lekarza
          sprzęt to sprawa drugorzędna
          • mom6 Re: gdzie USG 10.10.11, 17:42

• kasiek-kd Re: gdzie USG 10.10.11, 17:45
            aj , szanowny dr Świetlicki
            bardzo chętnie krążył wokół zespołu Downa....i terminacji ciąży!
            (głównym argumentem był mój wiek - własnie skończyłam 37lat)
            szczęśliwie dla tego lekarza
            mąz dopiero koło domu dowiedział sie jak wyglądała wizyta....
    • kometa76 Re: gdzie USG 11.10.11, 09:56
      W szpitalu Medicover mają bardzo dobry aparat (podobno sprzęt najlepszy w Wawie), u Jaczyńskie byłam na połówkowym, bardzo dokładna, wszystko po kolei mierzy i szczegółowo opowiada, wydaje też bardzo dokładny opis badania. Jeśli Cie to uspokoi to zrób dwa badania albo najpierw w Medicover i jeśli będziesz miała jakiś wątpliwości to wtedy dodatkowo u Makowskiego.
    • julenka3 Re: gdzie USG 11.10.11, 23:11
      A ja po USG w 12 tyg u mojego lekarza prowadzącego i skierowaniu na amniopunkcję trafiłam na konsultację do dr Makowskiego. Zaufałam mu i wiem już, że sprzęt to najmniejszy problem. Najważniejsze jest doświadczenie i umiejętności lekarza. Na Twoim miejscu poszłabym tam gdzie mam za darmo a jeśli będą jakiekolwiek wątpliwości udałabym się na konsultację do dr Makowskiego.
    • joszka30 Re: gdzie USG 12.10.11, 09:12
      Ale dr Jaczyńska to tez rewelacyjny specjalista! Swego czasu obok dr Zwolińskiego byli najlepszymi lekarzami od USG w IMiDZ.
      Wg mnie spokojnie możesz tylko do niej iść. Poczytaj sobie na znanym lekarzu etc ma super opinie i jako specjalista i chwalą jej ludzkie podejście. To naprawdę dobry wybór!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka