Dodaj do ulubionych

cesarka w św.Annie Piaseczno

28.11.11, 19:53
czy któraś miała cesarkę w Piasecznie ostatnio ? Jak to u nich wygląda? czy dziecko po operacji jest od razu z mamą? tak jak to jest np, na Madalińskiego , że mimo że kobieta leży plackiem to ma przy sobie swoje dzieciątko a i tak nie może nic przy nim zrobić
Obserwuj wątek
    • tygrysiatko1 Re: cesarka w św.Annie Piaseczno 29.11.11, 01:08
      w większości szpitali tak to teraz wygląda ze względu na wymysły fundacji rodzić po ludzku...
      • gosbi Re: cesarka w św.Annie Piaseczno 29.11.11, 08:00
        A jest wogóle możliwa cesarka na życzenie? Bo niektóre szpitale wogole nie dopuszczaja takiej mozliwości.
        • julita165 Re: cesarka w św.Annie Piaseczno 10.12.11, 23:34
          Ja urodziłam przez cc i to w narkozie w prywatnym szpitalu także nie wiem jak to wygląda tam gdzie pytasz ale w moim wypadku dziecko po cc trafiło na 1 h do inkubatora, nie dlatego że coś mu dolegało tylko taka mają standardową procedurę, a potem przewieźli je do mojej sali gdzie był mąż i teściowa. Ja byłam jeszcze przez 1,5 h na sali wybudzeń a potem dołączyłam do nich na mojej sali. Czułam się naprawdę świetnie ale naprawdę przez pierwsze 24 h zupełnie nie wyobrażam sobie jak miałabym opiekować się dzieckiem, wszystko robiły położne i mąż. Co prawda wstałam, zrobiłam parę kroków do łazienki i umyłam zęby już po 8 h i to bez żadnego problemu ale nie byłabym zdolna zajmować się dzieckiem. Dopiero po 24 wzięłam prysznic i zaczęłam chodzić normalnie ale położne mówiły żeby w 2 dobie jeszcze nie podnosić dziecka, że 3,5 kg to za dużo.
          • pstrabiedronka Re: cesarka w św.Annie Piaseczno 11.12.11, 04:55
            Boże....
            dziewczyny - na Madalińskiego tak - dziecko jest w sali z mamą, gdzie ta mama leży - nazywa się to sala pooperacyjna. Ale ponieważ ona LEŻY i to jeszcze pod kroplówką to wszystko absolutnie robią przy dziecku położne. Tyle - że na oczach mamy o ile ta nie śpi.
            Podają też leżącej mamie dziecko do karmienia - leży się na wznak a dziecko na brzuszku na Tobie i można w ten sposób spokojnie karmić.
            Z reguły narkozy się do cc nie robi tylko znieczulenia podpajęczynówkowe lub ZZO - to powoduje ze ręce sa całkowicie sprawne i można tulić dziecko i karmić od razu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka