aaniaaa 02.07.04, 08:57 Dziewczyny, termin mnie nagli i to bardzo. Napiszcie coś n/t tych szpitali - Bardzo proszę! Ania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qlerka Re: SOSNOWIEC - Zagórze !!! ;BĘDZIN 05.07.04, 11:46 Witam! Widzę, że trudno na tym forum znaleźć kogoś z naszych okolic (jestem z Będzina). Co prawda nie jestem jeszcze w ciąży, na razie raczej jestem na etapie "starania się", ale zdążyłam się juz zainteresować tym tematem i poznać kilka opinii. A mianowicie: - szpital w Będzinie omijaj z daleka (opinia zaciągnięta na forum), - Zagórze - moja bratowa będzie tam rodzić na początku sierpnia (cesarka), jej lekarz prowadzący tam pracuje, podobno oddział jest po remoncie. Nie mają tylko wyszkolonego personelu do pobierania krwi pępowinowej, ale ktoś ma przyjechać z jedynki, - najbardziej pochlebne opienie na tym forum są na temat sosnowieckiej dwójki, - co do SM nr 1 to na formu czytałam tylko negatywne opinie, ale wiem, że pracuje tam dobry lekarz (niestety nie wiem jak się nazywa, mężczyzna), słyszałam dobre rzeczy na jego temat ze sprawdzonego żródła Nie wiem czy moje wywody w czymś Ci pomogą, ale uwzględniając fakt, iż nikt inny Ci nie odpisał to może jednak na coś się one sprzydadzą Trzeba mieć też na uwadze, iż Warszawka tu rządzi, więc niewiele tu się można dowiedzieć na temat szpitali w nadzym regionie. Pozdrawiam i życzę powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
magda1711 Polecam SOSNOWIEC - ZAGÓRZE! 05.07.04, 18:36 Witam! Rodziłam w tym szpitalu 8 m-cy temu.Chodziłam również do przyszpitalnej szkoły rodzenia, która równiez jest super Odział w szpitalu jest ładny, wyremontowany, na każdej sali są krzesła do karmienia, jest sala do porodów rodzinnych(na której rodziłam)-jest b.ładna, z kabiną prysznicową, wykafelkowana...Ogólnie ładna i przytulna(koszt porodu na takiej sali to 160zł) Personel baardzo miły, położne są przyjazne , zawsze pomogą , przychylnie nastawione, tak samo panie z odziału noworodków Dzidziusie sącały czas po porodzie z mamami, w malutkich łóżeczkach Wieczorem panie z odz. noworodków zainteresowanym mamom pokazywały jak kąpać, itp... W razie czego zawsze służyły pomocą. Ja miałam lekarza prowadzącego ciąże w Będzinie, który nie pracuje w żadnym szpitalu, także na Zagórzu byłam całkiem"neutralnie" i opieke bardzo zachwalam! Także polecam!! Jeżeli masz jeszcze jakies pytania to z chęcią odpowiem Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
aaniaaa Re: Polecam SOSNOWIEC - ZAGÓRZE! 05.07.04, 19:17 Dzięki za info. Mam jeszcze takie pytanko odnośnie Zagórza - jak to wszystko wyglądało w przypadku cc. Bo ja raczej mam mieć cesarkę. Jak tam sobie radziły kobietki po cięciu - karmienie, chodzenie itp...? Odpowiedz Link Zgłoś
qlerka Re: Polecam SOSNOWIEC - ZAGÓRZE! 05.07.04, 21:25 Będę Ci mogła cokolwiek napisać na temat cesarki w Zagórzu w połowie sierpnia, więc jeśli możesz "poczekać" to służę pomocą Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
aaniaaa Re: Polecam SOSNOWIEC - ZAGÓRZE! 05.07.04, 21:57 Dzięki, ale ja się zbieram juz pojutrze na planowaną cesarkę. Myślałam, że jeszcze mam czas, bo termin 16 lipiec, ale okazało się, że drugą cesarkę w Zagórzu robią ok. 10 dni przed terminem. 4 lata temu miąłam cesarkę właśnie w Będzinie i było O.K . Tylko, że w tym roku tak jakoś mnie do Będzina nie pociąga, mimo, że kadra ponoć ta sama. Trochę to zakręcone, ale to tak jest jak lekarz prowadzący nie pracuje w szpitalu. Na szczęście znalazłam lekarkę w Zagórzu ze szkolnej ławy. A tak w ogóle to jestem z Dąb. Gór. Boję się i to bardzo, Pozdrowionka .Ania i 39 surprise Odpowiedz Link Zgłoś
qlerka Re: Polecam SOSNOWIEC - ZAGÓRZE! 05.07.04, 22:16 No to rzeczywiście nic Ci po moich wywodach, w takim razie może ja będę mogła liczyć na Twoją opinie na temat Zagórza, ale jestem pewna, że wszystko będzie w porządeczku. Moja bratowa ma właśnie tam lekarza (nie wiem jak się nazywa, ale przyjmuje na Lenartowicza w Zagórzu wiec moze coś słyszałaś) i ona właśnie zapewniała, że oddział jest jak najbardziej ok, nie mają zakarzeń żółtaczką (moja bratowa szykuje sie do cesarki, a nie zdąrzyła zrobić żadnych szczepień przed ciążą). Trzymam kciuki i życzę powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
qlerka Re: Polecam SOSNOWIEC - ZAGÓRZE! 05.07.04, 21:29 Magda1711, mam pytanie dot. lekarza, do którego chodziłaś w Będzinie, jeżeli możesz cokolwiek więcej napisać na jego temat: nazwisko, gdzie przyjmuje i czy byłaś zadowolona z jego opieki. Będę wdzięczna za każdą opinie! Jestem z Będzina i zbieram opinie na temat lekarzy gin. z okolicy Odpowiedz Link Zgłoś
magda1711 Re: SOSNOWIEC - Zagórze !!! ;BĘDZIN 05.07.04, 22:02 Chodziłam do doktora J.Kumora. Przyjmuje w przychodni w Będzinie - Syberce i ma też swój prywatny gabinet. Chodziłam do niego przez całą ciążę, on równieżrobił USG , także od razu widział i mógł powiedzieć co i jak. Co wiztę robił badanie(sprawdzał stan szyjki, czy nie ma jakiś zmian lub stanu zapalnego), oraz zlecał robienie badania krwi i moczu. Pod koniec ciąży wizyty było co tydzień a potem miałam dwa razy w tygodniu, informował mnie wtedy o stanie szyjki macicy i kiedy ew.moge rodzić. Po porodzie także do niego chodze , obecnie co miesiąc.(akurat mam wizyte pojutrze) Także polecam go , bo jest o lekarz który zna się na rzeczy, no i zapytany zawsze cośporadzi czy wytłumaczy. Jeżeli jesteś zainteresowana to podam Ci jutro rano dokładniejsze namaiary (właśnie Mały śpi a adres i telsą u niego w pokoju Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
qlerka Re: SOSNOWIEC - Zagórze !!! ;BĘDZIN 05.07.04, 22:08 Dzięki za szybką odpowiedż! Jestem zainteresowana jak najbardziej namiarami na niego. Już słyszałam kilka pozytywnych opini na jego temat, więc chyba pójdę na badanie kontrolne i sprawdzę sama. Obecnie chodzę do dr. Buczyńskiej w Będzinie, ale sama nie jestem przekonana czy chciałabym, żeby prowadziła moją ciążę. Na razie jestem na etapie starania się, ale chcę podjąć włąściwą decyzję, jeżeli TO już nastąpi. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
angelika27 Re: SOSNOWIEC - Zagórze !!! ;BĘDZIN 16.07.04, 16:26 Witam Ja również chodzę do dr Kumora na Syberke. Mam o nim pozytywne zdanie, uważam go za dobrego specjaliste. Pozdrawiam Angelika Magda1711 skąd jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
magda1711 Odnośnie CC. 05.07.04, 22:14 Leżałam w tym szpitalu przez tydzień(4 dni na sali przedporodowej-byłam przeterminowana i cesarek było parę(całe szczęście nie mają jakiś obsesji żeby tylko rodzić naturalnie). Kiedy chodziłam do przyszpitalnej szkoły rodzenia, to były zajęcia z lekarzami, położnymi, a także na odziale, no i dokładnie się można było wypytać co i jak. Z tego co pamietam to cesarki robią ze znieczuleniem pod pajeczynówkowym(nie pod całkowita narkozą-to tylko w nagłych i niebezpiecznych przypadkach) W szpitalu po CC leży się tydzień, kiedy niemożesz chodzić to poprostu dzidzią zajmują sie na odziale noworodków , a kiedy już bedziesz mogła to przyniosa Ci maleńswo i przystawią do piersi.Zawsze kiedy będziesz zmęczona lub chcesz sieumyć itp to albo zawozisz w takich łóżeczkach dzidzię na odział ,albo dzwonisz po pielęgniarki i przyjdą do Ciebie. Zapomniałam jeszcze dodać, że codzień rano jest obchód ginów, potem przychodzi pediatra(b.sympatyczna babka). Jak będziesz miała jakieśwątpliwości to po prostu przejedź się tam lub zadzwoń (nawet możesz do szkoły rodzenia zadzwonić lub pójść i się spytać) Ja byłam b.zadowolona Jak urodzisz to daj znać jak poszło i czy jesteś zadowolona! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
aaniaaa Re: Odnośnie CC. 06.07.04, 04:58 Dzięki za info, trochę mi lżej na duszy, że nie idę jak na ścięcie. Na pewno napiszę jak poszło. Teraz tylko trzymajcie dziewczyny kciuczki, bo to już jutro...Ale mam cykora. Pozdrowionka . Ania + 39 surprise Odpowiedz Link Zgłoś
agunek1 Re: szpitale położnicze 06.07.04, 09:21 Z miłą chęcią opowiedziałabym Ci o szpitalu w którym ja rodziałam, ale niektóre forumowiczki bardzo lubią wywoływać konflikty i nie mam sensu aby one stresowały kogokolwiek. Jak chcesz to napisz na priv , z miłą chęcią odpowiem na wszystkie pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
aaniaaa Re: szpitale położnicze 06.07.04, 09:43 Dzięki za odzew! Właśnie skrobnęłam na priv. Czekam na odzew. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
trautlusia Re: szpitale położnicze 26.07.04, 15:42 agunek1 napisała: > Z miłą chęcią opowiedziałabym Ci o szpitalu w którym ja rodziałam, ale niektóre > > forumowiczki bardzo lubią wywoływać konflikty i nie mam sensu aby one > stresowały kogokolwiek. Jak chcesz to napisz na priv , z miłą chęcią odpowiem > na wszystkie pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
qlerka Re: Do Qlerki 06.07.04, 11:59 dzięki za info, myślę, że się skuszę na wizytę Odpowiedz Link Zgłoś
qani Re: Do Qlerki 08.07.04, 22:08 A czy ktoś mógłby mi powiedzieć, czy w Zagórzu jest szansa na poród w znieczuleniu zzo i ewentualnie ile ta przyjemność kosztuje? I czy łazienka jest na sali czy na korytarzu? pozdrówki Odpowiedz Link Zgłoś
magda1711 Re: Do Qani 09.07.04, 17:45 Można rodzić z ZOO (niestety niepamiętam juz ile kosztuje-ale o to to możesz zadzwonić i się spytać). Łazienka jest i na sali(tej od porodów rodzinnych) i na korytarzu. Odpowiedz Link Zgłoś
qani Re: Do Qani 10.07.04, 15:26 Dzięki za odp. Pytając o łazienki chodziło mi o sale na której się leży po porodzie. pozdr. Ps. Ile osób leży na sali i czy dziecko musi być koniecznie przy matce cały cza.. tzn. czy na pare godzin można je zostawić np. pod opieką jakiejś siostry? Odpowiedz Link Zgłoś
magda1711 Re: Do Qani 11.07.04, 22:02 Na sali leżą 3-4 osoby(zależy ile akurat jest rodzących), czasami zdaża sie ze możesz leżeć sama albo tylko w dwie osoby. Dziecko jest przy matce, ale jak tylko potrzebujesz wyjść(czy to do toalety,czy wziąć prysznic, lub odpocząć, zdrzemnąć się) to zostawiasz maleństwo na oddziale noworodków(ale jak zacznie płakać że jest głodne to pielęgniarka Ci je przywiezie). A jeszcze co do łazienki, to są na korytarzu. Odpowiedz Link Zgłoś