Dodaj do ulubionych

szpital MSWiA na Woloskiej!! jak jest??

09.08.04, 13:07
mam pytanko, jakie sa warunki w tym szpitalu?? ja bede maiala cc-polozenie
miednicowe bobaska(wiem o salach pooperacyjnych troszke, ale jestem ciekawa
jak wygladaja sale poporodowe, jak wyglada sprawa toalet i odwiedzin... ach, i
jeszcze czy sa salki platne? jak tak, to ile i czy warto taka sale wykupic??
pozdrawiam i czekam na wszelkie info!!
karo i 36 tyg Franek
Obserwuj wątek
    • jkoziara Re: szpital MSWiA na Woloskiej!! jak jest?? 10.08.04, 08:27
      Wpisz w wyszukiwarkę ten szpital, jest kilka opinii, dodatkowo poszukaj sobie
      na stronie rodzicpoludzku.pl, tam sa opinie o wszystkich szpitalach w Polsce -
      razem z cenami.
      • ewel1 Re: szpital MSWiA na Woloskiej!! jak jest?? 31.08.04, 20:36
        witam was mamusie!!!
        wybieram się do MSWiA, mam termin na 10.10.2004r.Jeśli chodzi o warunki to
        najogólniej jest oki!!!
    • carolline1 Re: szpital MSWiA na Woloskiej!! jak jest?? 10.08.04, 08:53
      dzieki, ale juz i tu i tu zagladalam!! smile zalezy mi na opinii dziewczyn, ktore
      niedawno tam rodzily!! na forum sa info, ale malo aktualne! tak wiec wciaz
      czekam na jakies posty! pzdr
      karo i Franek
      • madzianka7 Re: szpital MSWiA na Woloskiej!! jak jest?? 26.08.04, 13:07
        Jestem mamą dwóch chłopaków z "Wołoskiej", polecam wszystkim swoim
        znajomym ,którzy spodziewają się dzieci. Opieka wzorowa przy porodzie i po. W
        szczególności polecam Panią Hanię Wroniewicz/ super opieka, pomaga przy
        porodzie i po, bardzo miła, pracowita osóbka a co najważniejsze lubi swoją
        pracę/.
    • frog73 Re: szpital MSWiA na Woloskiej!! jak jest?? 10.08.04, 16:28
      Hej, pisałam to przed chwilką, więc wklejam link

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=14800083&a=14806745

ja rodziłam tam ponad rok temu, leżałyśmy we trzy na sali poporodowej, było
      dosyc ciasno. Mężowie przychodzili kiedy mogli i chcieli i nikt nie robił z
      tego problemu. No może z wyjątkiem doby po operacji, są jakies ograniczenia,
      ale widziałąm, jak do dziewczyny, która urodziła przez cc przyszedł mąż z
      dzieckiem starszym, chyba tak 5-6 letnim. Troszkę go pielęgniarka zjechałą za
      to dziecko, ale to chyba logiczne.
      Polecam położną Panią Ewę, nie pamiętam nazwiska. Bardzo fajna, bo i rozmawia z
      Tobą cały czas i poradzi i sprawnie wszystko poprowadzi. W szpitalu na
      patologii wisi cennik wynajęcia salki. Można też przed porodem zgłosic sie na
      izbę przyjęć na 2 piętro i poprosić o informacje. Jeśli chcesz pielęgniarka
      pokaże Ci też oddział. Toalety jak wszędzie - beznadziejne. Nie wiem, ale chyba
      jak wykupisz salę to masz toaletę tylko dla siebie. Sprawdź to, ale zdaje się,
      że tak jest. Możesz też pójść na wizytę do jakiegoś lekarza ze szpitala,
      przyjmuje nawet ordynator w przychodni na dole, w środy zdaje się, chociaż czas
      oczekiwania jest dosyć długi, ale może jeszcze zdążysz i jego można o wszystko
      zapytać.
      Pozdrawiam i życzę dużo sił.
      Mama Michasia i Dominiki
      • ircias Re: szpital MSWiA na Woloskiej!! jak jest?? 10.08.04, 17:59
        Cześć. Ja mam termin na 5.X. Tez się zastanawiam nad tym szpitalem-mam 15 min.
        na piechotkę. Tydzień temu byłam tam obejrzeć sale i czegoś się dowiedzieć.
        Sale porodowe są dwie. Na jednej są dwa łóżka przedzielone ścianką więc podczas
        porodu rodzące się słyszą. Sala wydała mi się dość ładna, choć miałam
        wrażenie,że jest mała. Poród rodzinny na tej sali kosztuje 100 zł. Druga jest
        sala pojedyncza, która mi się spodobała- kosztuje 300 zł. Na przeciwko tych sal
        jest sala do cc, tak, ze nie trzeba przewozić rodzącej przez cały oddział.Te
        dwie sale mają wspólną toaletę i natrysk. Ale ty masz mieć cc i raczej cie to
        nie interesuje.Za swoją położną trzeba zapłacić 600 albo 650 zł, za
        znieczulenie podobnie- dokładnie nie pamiętam.
        Sale poporodowe przeważnie są 3 łóżkowe-bezpłatne. Sala pojedyncza kosztuje 280
        zł/dobę- niestety nie oglądałam jej i nie wiem jak wygłąda i czy posiada własą
        łazinkę. Toalety na oddziale moim zdaniem są OK, skorzystałam z niej i nie
        zrobiła na mnie złego wrażenia. Być może je przez rok wyremontowali.
        Co do sali poporodowej pojedynczej- to ja się też zastanawiałam i doszłam do
        wniosku, ze nie skorzystam. Po porodzie chciałabym mieć dziecko przy sobie, a
        przecież będę musiała wychodzić z sali. Poza tym nie lubię być sama, można
        wymienić się doświadczeniami ze świeżo upieczonymi mamami no i jest się do kogo
        odezwać i wrazie potrzeby poprosić o pomoc. No ale to ty zdecydujesz. Mam
        nadzieję, ze ci trochę pomogłam. Pozdrawiam Ircia
        • carolline1 ircias! 10.08.04, 19:25
          dzieki za info! ja tez mam do tego szpitala chwilke!! mieszkamy wiec chyba
          niedaleko od siebie! bylam dzis w tym szpitalu zorientowac sie co i jak! mam tam
          sie zjawic za dwa tyg, jak bede miala wynik usg z 38 tyg i potwierdzenie ze bobo
          lezy posladkowo! mam byc w jakis dzien przed 14.00 to bede miala mozliwosc
          wizyty u lekarza! i ewentualnie bede mogla sie juz zapisac na cc na konkretny
          dzien! problem bedzie jak porod sie zacznie wczesniej, wtedy przyjma mnie jak
          bedzie miejsce! ale mam nadzieje, ze wszystko bedzie zgodnie z planem i ze bede
          mogla tam miec cc! pielegniarka z ktora rozmawialam byla bardzo mila, wszystko
          mi powiedziala... oddzial wyglada bardzo przyjemnie.. tej platnej sali
          poporodowej nie widzialam! ale tez tak mysle, ze chyba razniej bedzie mi lezec z
          innymi kobitkami w sali, a nie tak sama!! smile pozdrawiam!
    • ankaanka Re: szpital MSWiA na Woloskiej!! jak jest?? 11.08.04, 10:42
      dzieki dziewczyny za unformacje.tez chyba bede rodzila w tym szpitalu bo
      kasprzaka mi na wrzesien zamykajasad pozdrawiam
    • bskron Re: szpital MSWiA na Woloskiej!! jak jest?? 24.08.04, 19:47
      Urodziłam tam niedawno śliczniutką córeczkę. Polecam ten szpital. Oddajecie się
      pod opiekę fachowców znających się na swojej pracy. A to chyba jest
      najważniejsze.
      Kolor papieru w toalecie i inne mniej istotne rzeczy to sprawa drugorzędna.
      Najważniejsze jest zdrowie Waszych dzidziolków i Wasze.
    • borowina75 Re: szpital MSWiA na Woloskiej!! jak jest?? 25.08.04, 10:40
      Witaj
      rodziłam pierwsze dziecko na Karowej i byłam strasznie rozczarowana.
      ciasno, położne mają Cie gdzieś i dbają tylko o swoją wygodę.
      Wczoraj odwiedziliśmy szpital przy Wołoskiej i zrobił na nas dobre wrażenie.
      Położna, która nas oprowadzała była bardzo sympatyczna, spokój, cisza, nie ma
      tłumu odwiedzających na korytarzach. Osobiście uważam, że warto wynająć
      oddzielną salkę poporodową. Salki te mają swoją toalete i prysznic, więc w
      zasadzie nie ma problemu, że nie masz z kim zostawić dziecka, jak idziesz do
      toalety.A uwierz mi, że w czteroosobowej sali, w której właściwie cały czas są
      dodatkowo odwiedzający i oczywiście, cztery noworodki, trudno o choćby chwilę
      ciszy i spokoju...
      • carolline1 borowina75!!! 25.08.04, 13:31
        mam pytanie, a ile kosztuje sala poporodowa?? slyszalam ze 280 zl? tak sie
        zastanawiam, bo jak mnie czeka cc, to z tego co sie dowiedzialam, to
        wypuszczaja po 5 dobie! tak wiec 5 dni to.. 1400 pln! troche sporo.. wiec nie
        wiem.. moze wziac choc na pierwsze 3 dni ta salke!? a wiesz ile jest tych
        platnych salek?
        • selin77 Re: borowina75!!! 25.08.04, 17:38
          Wtrącę sie smile)
          Ja też rodziłam na wołoskiej na poczatku stycznia smile
          Wspaniały szpital.
          Moim zdaniem nie opłaca sie brac takiej sali poporodowej, raz że to kupa
          kasy !!!!!! A dwa na takij zwykłej sali jest naprawdę bardzo przyjemnie.
          Raz że masz do kogo otworzyć buzie, mozna sie wymienic doświadczeniami z innymi
          mamami wink) Dwa jak sobie z czymś nie radzisz to zawsze jest druga osoba która
          ci zawsze pomoze .
          Pozdrawiam GRazyna
        • magdulka52 Re: borowina75!!! 26.08.04, 09:38
          Czesc,
          Tych pojedyńczych salek jest dwie z jedną wspólną łazienką. Kosztują 280 zł i
          nie musisz jej brać na 5 dni, ale np. na pierwsze dwa - trzy dni, zresztą na
          ile chcesz. Poza tym w tych salkach jest dodatkowo kozetka i za dodatkową
          opłatą : 100 zł. może tam zostać na noc np. mąż. W porównaniu z ogólnymi salami
          poporodowymi są bardzo wygodne i nowoczesne.
          pozdrawiam
        • madzianka7 Re: borowina75!!! 26.08.04, 13:28
          Szanowne Mamy, ja na Wołoskiej miałam dwa cc, za salę poporodową nikt ode mnie
          nie brał pieniędzy i nawet nie proponował. Wiem dobrze ,że opłatę wnoszą
          jedynie mamy ,które chcą być w pokoju o podwyższonym strandardzie /280/. Znam
          opinie po porodach koleżanek z innych szpitali i mogę szczerze polecić ten
          szpital. Pozdrawiam jednocześnie Panie położne z tego szpitala, które są zawsze
          otwarte dla pacjentów i nie cierpią z powodu, że muszą przyjść do pracy/
          szanują swoją pracę i przyszłe mamy/. Polecam Panią Hanię Wroniewicz, która
          bardzo pomagała mi w tych trudnych i radosnych jednocześnie chwilach. Opieka
          lekarska, Pań z "noworodków" i wszystkich pielęgniarek godna polecenia.
        • borowina75 Re: 26.08.04, 15:26
          witaj
          jednoosobowych salek jest dwie.
          Wydaje mi się, że zanim zapłacisz za taką salę (280pln) warto sie zorientować,
          jakiej ogólnej sali sa miejsca. jeżeli to ma być sala dwuosobowa, to chyba nie
          ma sensu płacić.
          A poza tym mozesz najpierw spróbować, jak sie będziesz czuła na ogólnej i
          dopiero wtedy ewentualnie poprosić o przeniesienie do pojedyńczej. o ile
          oczywiście będzie wolna...
          Ja tak właśnie zamierzam zrobićsmile

Ciekawa jestem, na kiedy masz termin porodu, bo ja na 20 października?
          • verbena Re: 01.09.04, 16:02
            Cześć!
            Rodziłam na Wołoskiej w maju i najlepszą rzeczą, jaką mogłam zrobić, to było
            wykupienie salki poporodowej. Wykupiłam na dwie doby, miałam cc i naprawdę dużo
            mi to dało. Cisza, spokój, przewijaki dla dzieci podgrzewane, toaleta osobna,
            Rodzina może siedzieć u Ciebie ile chce, bo jest dużo miejsca i nikomu nie
            przeszkadza. Na osotatnią dobę przeniosłam się na salę 3-osobową i tam już nie
            miałam chwili spokoju. Ciasno, wystarczy jeden odwiedzający u każdej pacjentki
            i już jest tłum i zero intymności. W nocy nie zmrużyłam oka, bo jak swoje
            dziecko uśpiłam, to inne zaczynało płakać.
            Podsumowując: jeżeli ktoś ma kasę, to polecam. Ja miałam pieniądze przygotowane
            na znieczulenie (600 zł), ale trafiła mi się cesarka, w dodatku pod narkozą,
            więc forsę przeznaczyłam na osobną salkę.
            Jeżeli chodzi o sam szpital, to warunki i personel są ok. Rewelacyjna jest
            opieka lekarska nad noworodkami. Będę im wdzięczna do końca życia za ich
            oddanie i opiekę nad moją córeczką, również po opuszczeniu szpitala ( wizyty
            kontrolne).
            Więcej o porodzie napisałam na forum "W oczekiwaniu" w watku czerwcówki 2004.
            Pozdrawiam
            Lidka z Hanią (16.05.2004)
    • kundziuk Re: szpital MSWiA na Woloskiej!! jak jest?? 07.09.04, 15:50
      Rodziłam tam 2 lata temu. Bardzo polecam-super indywidualne podejście, położne
      są wspaniałe. Ja rodziłam z Magdaleną Piotrowską, która potem przyjmowała
      dzieci moich 3 koleżanek-wszystkie byłyśmy zachwycone. Nie wiem, jakie są sale
      kilkuosobowe, ja leżałam w jedynce, bardzo fajna, nie jest to co prawda taki
      wypas jak na żelaznej, ale za to nie ma takiej masówki. I, co by nie mówić, to
      szpital MSWiA-nie ma się co martwić o to, że mają prahistoryczny sprzęt. Więc
      szczerze polecam i życzę najlepszego. Kinga
    • ikik Re: szpital MSWiA na Woloskiej!! jak jest?? 13.09.04, 22:10
      napisalam bardzo duzo, niestey polaczenie zostało zerwane i wszystko mi zjadło:
      ( Jesli jestes jescze zainteresowana opinia na temat tego szpitala to napisz.
      Rodziłam przez cc w czercu br. Chetnie odpowiem na twoje pytania. w ocenie
      ogólnej na 5 mozliwych oceniam ten szpital na 3+ to i tak sporo biorac pod
      uwage obecny stan naszej sluzby zdrowia.

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka