Dodaj do ulubionych

poród rodzinny na Żelaznej

31.08.04, 16:51
Czesc.
Chcialabym sie dowiedziec czy za porod na Żelaznej trzeba placic?
Jezeli tak to ile?
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • ingutka Re: poród rodzinny na Żelaznej 31.08.04, 17:02
      Taki poród kosztuje 1000 zł. albo ze zniżką 800 zł. Dokładnie komu przysługuje
      zniżka przeczytasz na stronie szpitala :
      www.zofia.it.pl/index_p.htm
      pozdrawiam
      inga&haneczka 35tc
      • ryba2 Re: poród rodzinny na Żelaznej 01.09.04, 12:03
        Z informacji ktore otrzymalam w Sw Zofii wynika, ze porody rodzinne w tym
        szpitalu moga byc rowniez bezplatne. Tzn wtedy gdy rodzi sie w sali dwuosobowej
        a ta druga rodzaca wyrazi zgode aby Twoj maz byl przy Tobie. Oczywiscie
        oddzielone jestescie parawanem i takie tam. Ponoc b. zadko zdarza sie aby
        wspolrodzaca oddmowila - ale trzeba sie z tym liczyc. 1000 / 800 zl kosztuje
        sala jednoosobowa (ale taka jest ponoc tylko jedna...) Tak wiec zastanawiam sie
        jak to jest w praktyce - pojawiasz sie w szpitalu, chcesz rodzic z mezem w sali
        jednoosobowej i okazuje sie ze ta jest zajeta. Mozesz rodzic z mezem w sali
        dwuosobowej bo akurat w jednej z nich jest miejsce i dziewczyna ktora juz jest
        w tej sali zgodzila sie - czy wtedy tez sie placi 1000 zl? Prosze powiedzcie
        jakie sa Wasze doswiadczenia?
        • aska_f Re: poród rodzinny na Żelaznej 01.09.04, 13:04
          Coś nie tak. Z moich informacji to raczej sala dwuosobowa jest jedna. Tych
          pojedynczych, płatnych jest kilka.
          • ryba2 Re: poród rodzinny na Żelaznej 01.09.04, 13:17
            Hmmm... Zaczynam sie zastanawiac czy ja przypadkiem nie mam juz zanikow
            pamieci smile albo jakich innych urojen... Zrobilam sobie notatki z rozmowy
            telefonicznej (takie zboczenie zawodowe smile) i jak byk widze ze zapisalam "1 s.
            jedns. do por rodz - 1000". Ale nie upieram sie, ze tak jest... bo rownie
            dobrze dziewczyna z ktora rozmawialam mogla cos pokrecic...
            To co piszesz Asiu jest nawet bardzo logiczne i wiele by tlumaczylo!
            Czy są jakies mamy ktore pomoga rozwiac watpliwosci?
    • opieniek1 Re: poród rodzinny na Żelaznej 01.09.04, 14:12
      jest jedna sala dwuosobowa, tych pojedynczych jest kilka. Rodziłam tam, więc
      jak macie konkretne pytania, spiesznie odpowiem.Zajrzyjcie na stronę, są
      zdjęcia i opisy www.zofia.it.pl
      • ryba2 Re: poród rodzinny na Żelaznej 01.09.04, 14:50
        Wielkie dzieki za odpowiedz. Teraz wszystko jest dla mnie jasne - przynajmniej
        na chwile obecna. Ciesze sie, ze maja wiecej sal jednoosobowych niz tych
        podwojnych bo moj maz juz sie nastawil ze bedzie razem ze mna i to on bardzo
        chce sale jednoosobowa (dla mnie osobiscie to bez roznicy) - gdyby miala byc to
        dwojka to czulby sie starsznie skrepowany ze przeszkadza tej drugiej
        rodzacej... Mam tylko nadzieje ze jak przyjdzie ten dzien to beda mieli wolne
        miejsca... Boje sie ze mnie odesla gdzie indziej. W koncu szpital do wielkich
        nie nalezy i akurat moze tak byc ze wszystkie sale beda zajete... Coz ale na to
        nie mam wplywu...
        • aska_f Re: poród rodzinny na Żelaznej 01.09.04, 15:41
          Ja też rodziłam na Żelaznej smile I wybieram się tam w styczniu po raz drugi smile))
          A o odsyłąniu słyszałam, ale jak ja rodziłam (fakt że w nocy z soboty na
          niedzielę) to oprócz mnie jeszcze jedna pani była na porodówce smile) FAkt że na
          sali porodowej leżałam dłużej bo nie było miejsc na górze i czekałam aż wypiszą
          kogoś, ale to mi akurat nie przeszkadzało smile)

POzdrawiam,
          • opieniek1 Re: poród rodzinny na Żelaznej 02.09.04, 08:34
            ja rodziłam w 2000 roku i przez całą noc byłam jedyna na bloku porodowym. Więc
            jakoś te opowieści o odsyłaniu do mnie nie przemawiają, aczkolwiek nie
            twierdzę, że nie są prawdziwe. Miałam farta. Teraz jako osoba związana ze
            szpitalem (2 porod) mam chyba pierszeństwo smile i mnie nie odeślą.
            • aska_f Re: poród rodzinny na Żelaznej 02.09.04, 11:40
              Ja za pierwszym razem i teraz też rodzę z opłaconą położną, więc mnie odsyłanie
              też nie dotyczy wink)) I dobrze, bo nie miałabym głowy zastanawiać się teraz
              jeszcze czy odeślą czy nie... smile)
      • martka_k do opieniek1 02.09.04, 14:21
        Aniu, tak, mam pytanie dotyczace sal poporodowych-ilu sa osobowe? Bo za jedynke
        trzeba placic jakies horrendalne pieniadze, ale zastanawaim sie, co zrobie,jak
        bede np. w sali z trzema babeczkami, a u kazdej bedzie 5 osob z rodziny i
        wszyscy beda mi prychac na dziecko... Bo dziecko masz przy sobie, prawda?
        • kejtka1 Re: do opieniek1 02.09.04, 16:27
          Czesc.
          Z tego co sie orientuje do osoby przebywajacej w tym szpitalu moze wejsc tylko
          1 odwiedzajacy. Dzieci do lat 7 nie wpuszczaja.
          Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka