kejtka1 31.08.04, 16:51 Czesc. Chcialabym sie dowiedziec czy za porod na Żelaznej trzeba placic? Jezeli tak to ile? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ingutka Re: poród rodzinny na Żelaznej 31.08.04, 17:02 Taki poród kosztuje 1000 zł. albo ze zniżką 800 zł. Dokładnie komu przysługuje zniżka przeczytasz na stronie szpitala : www.zofia.it.pl/index_p.htm pozdrawiam inga&haneczka 35tc Odpowiedz Link Zgłoś
ryba2 Re: poród rodzinny na Żelaznej 01.09.04, 12:03 Z informacji ktore otrzymalam w Sw Zofii wynika, ze porody rodzinne w tym szpitalu moga byc rowniez bezplatne. Tzn wtedy gdy rodzi sie w sali dwuosobowej a ta druga rodzaca wyrazi zgode aby Twoj maz byl przy Tobie. Oczywiscie oddzielone jestescie parawanem i takie tam. Ponoc b. zadko zdarza sie aby wspolrodzaca oddmowila - ale trzeba sie z tym liczyc. 1000 / 800 zl kosztuje sala jednoosobowa (ale taka jest ponoc tylko jedna...) Tak wiec zastanawiam sie jak to jest w praktyce - pojawiasz sie w szpitalu, chcesz rodzic z mezem w sali jednoosobowej i okazuje sie ze ta jest zajeta. Mozesz rodzic z mezem w sali dwuosobowej bo akurat w jednej z nich jest miejsce i dziewczyna ktora juz jest w tej sali zgodzila sie - czy wtedy tez sie placi 1000 zl? Prosze powiedzcie jakie sa Wasze doswiadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
aska_f Re: poród rodzinny na Żelaznej 01.09.04, 13:04 Coś nie tak. Z moich informacji to raczej sala dwuosobowa jest jedna. Tych pojedynczych, płatnych jest kilka. Odpowiedz Link Zgłoś
ryba2 Re: poród rodzinny na Żelaznej 01.09.04, 13:17 Hmmm... Zaczynam sie zastanawiac czy ja przypadkiem nie mam juz zanikow pamieci albo jakich innych urojen... Zrobilam sobie notatki z rozmowy telefonicznej (takie zboczenie zawodowe ) i jak byk widze ze zapisalam "1 s. jedns. do por rodz - 1000". Ale nie upieram sie, ze tak jest... bo rownie dobrze dziewczyna z ktora rozmawialam mogla cos pokrecic... To co piszesz Asiu jest nawet bardzo logiczne i wiele by tlumaczylo! Czy są jakies mamy ktore pomoga rozwiac watpliwosci? Odpowiedz Link Zgłoś
opieniek1 Re: poród rodzinny na Żelaznej 01.09.04, 14:12 jest jedna sala dwuosobowa, tych pojedynczych jest kilka. Rodziłam tam, więc jak macie konkretne pytania, spiesznie odpowiem.Zajrzyjcie na stronę, są zdjęcia i opisy www.zofia.it.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ryba2 Re: poród rodzinny na Żelaznej 01.09.04, 14:50 Wielkie dzieki za odpowiedz. Teraz wszystko jest dla mnie jasne - przynajmniej na chwile obecna. Ciesze sie, ze maja wiecej sal jednoosobowych niz tych podwojnych bo moj maz juz sie nastawil ze bedzie razem ze mna i to on bardzo chce sale jednoosobowa (dla mnie osobiscie to bez roznicy) - gdyby miala byc to dwojka to czulby sie starsznie skrepowany ze przeszkadza tej drugiej rodzacej... Mam tylko nadzieje ze jak przyjdzie ten dzien to beda mieli wolne miejsca... Boje sie ze mnie odesla gdzie indziej. W koncu szpital do wielkich nie nalezy i akurat moze tak byc ze wszystkie sale beda zajete... Coz ale na to nie mam wplywu... Odpowiedz Link Zgłoś
aska_f Re: poród rodzinny na Żelaznej 01.09.04, 15:41 Ja też rodziłam na Żelaznej I wybieram się tam w styczniu po raz drugi )) A o odsyłąniu słyszałam, ale jak ja rodziłam (fakt że w nocy z soboty na niedzielę) to oprócz mnie jeszcze jedna pani była na porodówce ) FAkt że na sali porodowej leżałam dłużej bo nie było miejsc na górze i czekałam aż wypiszą kogoś, ale to mi akurat nie przeszkadzało ) POzdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
opieniek1 Re: poród rodzinny na Żelaznej 02.09.04, 08:34 ja rodziłam w 2000 roku i przez całą noc byłam jedyna na bloku porodowym. Więc jakoś te opowieści o odsyłaniu do mnie nie przemawiają, aczkolwiek nie twierdzę, że nie są prawdziwe. Miałam farta. Teraz jako osoba związana ze szpitalem (2 porod) mam chyba pierszeństwo i mnie nie odeślą. Odpowiedz Link Zgłoś
aska_f Re: poród rodzinny na Żelaznej 02.09.04, 11:40 Ja za pierwszym razem i teraz też rodzę z opłaconą położną, więc mnie odsyłanie też nie dotyczy )) I dobrze, bo nie miałabym głowy zastanawiać się teraz jeszcze czy odeślą czy nie... ) Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k do opieniek1 02.09.04, 14:21 Aniu, tak, mam pytanie dotyczace sal poporodowych-ilu sa osobowe? Bo za jedynke trzeba placic jakies horrendalne pieniadze, ale zastanawaim sie, co zrobie,jak bede np. w sali z trzema babeczkami, a u kazdej bedzie 5 osob z rodziny i wszyscy beda mi prychac na dziecko... Bo dziecko masz przy sobie, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
kejtka1 Re: do opieniek1 02.09.04, 16:27 Czesc. Z tego co sie orientuje do osoby przebywajacej w tym szpitalu moze wejsc tylko 1 odwiedzajacy. Dzieci do lat 7 nie wpuszczaja. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś