Dodaj do ulubionych

Szukam szpitala w Gdańsku

27.09.04, 12:48
Szukam informacji o szpitalach w Gdańsku. Nie wiem jaki mam wybrać i w jaki
sposób rodzić!!tzn. czy w wodzie, czy z partnerem, czy w
znieczuleniu.Panicznie boję się, może nie samego porodu ale kroplówek,
zastrzyków, szycia. Poza tym szukam szpitala gdzie są położne które pomogą w
tych pierwszych chwilach po porodzie, bo nie wiem czy dam sobie radę. Jest to
moje pierwsze dziecko.
Obserwuj wątek
    • kama1 Re: Szukam szpitala w Gdańsku 27.09.04, 13:49
      Hej, ja też jestem z Gdańska. Termin mam na 26 listopad. Pierwszego Synka 7 lat
      temu rodziłam na Zaspie i byłam mile zaskoczona szpitalem, personelem,
      czystością i dobrą opieką ginekologiczno-połozniczą jak i noworodkową. Mimo, że
      mieszkam przy samym szpitalu Wojewódzkim znów będę rodzić na Zaspie. Koleżanka
      rodziła miesiąc temu w Wojewódzkim i z samego porodu porodu była bardzo
      zadowolona, ale na późniejszą opiekę narzekała. Słyszałam też, że na zaspie
      jest lepsza opieka nad noworodkiem. Mojemu synkowi w 2 dobie życia robili
      kolorowe USG układu sercowo-naczyniowego (nie wiem jak jest teraz) i od razu
      wykryli małą wadę serduszka (teraz jest już ok.). Pozdrawiam i zyczę szybkiego
      porodu bez powikłań.
      • kaja816 Re: Szukam szpitala w Gdańsku 27.09.04, 14:07
        Kama1 czy będziesz poddawała sie znieczuleniu??Nie wiem co mam myśleć o tym.
        Słyszałam , że na Klinicznej jest też dobra obsługa.Czy masz też tak straszne
        dolegliwości z krzyżem???bo ja mam straszne!!ledwo chodzę i siedzę!
        Pozdrawiam Ciebie i synka.
        • kama1 Re: Szukam szpitala w Gdańsku 27.09.04, 14:28
          Hej! Ze znieczulenia chyba nie skożystam. Po pierwsze dlatego, że mój pierwszy
          poród trwał godzinę, a po drugie to podobno drugi jest łatwiejszy. Ale tak do
          końca to jeszcze nie wiem, jak będzie bardzo bolało i nie będzie jeszcze za
          późno na znieczulenie to kto wie? Krzyż mnie nie boli, ale okropnie bolą mnie
          nogi i mam skurcze w okolicach bioder (moze to ten krzyż promieniuje na
          biodra?). Poza tym mam ogromnego żylaka na łydce i moja noga wygląda jak u
          starej babci. Mam też dosyć częste twardnienie brzucha, zaczęło nawet boleć,
          ale lekarz mówi że wszystko w porządku.
          O klinicznej tez słyszałam, że jest dobrze choćby ze względu na kadrę Akademii
          Medycznej, ale się nie skuszę.
          A Ty kiedy masz termin? Wiesz juz co będzie? Pracujesz czy siedzisz w domu?
          pozdrowionka
      • kaja816 Re: Szukam szpitala w Gdańsku 28.09.04, 19:19
        Cześc Kama! Ja mam termin na 22 grudnia. a więc święta ale brzyszek mam jak na
        9 miesiąc! nie wiem co będzie! to jest nie ważne!!oby było zdrowe!!! Ja jeszcze
        nie mam żadnych żylaków ani rozstępów ale jeszcze wszystko przede mną!- oby
        NIE!!Nie pracuję-uczę się ale zaocznie w weekendy, co do wieku to mam 23 lata!A
        więc jak urodzisz to daj znać bo ja będę jeszcze miała prawie miesiąc do
        rozwiązania.
        Pozdrawiam!!
    • perissa Zaspa :) 27.09.04, 15:08
      Zaspa smile)
      Rodziłam tam synka niecałe 3 lata temu, położne przyjazne, lekarze kompetentni,
      oddział aseptyczny świeżutko po remoncie, pomoc przy nauce karmienia, fachowa
      opieka nad noworodkiem (miał niestety zakażenie okołoporodowe). W razie czego
      najlepszy OIOM dla noworodków.
      Zaspa chyba jako jedyna nie oferuje "oficjalnie" tj. na izbie przyjęć ZZO, ale
      na trakcie porodowym można je w każdej chwili "zamówić" - koszt 400zł (w
      Wojewódzkim 600zł). Będę niewątpliwie rodzić swoje drugie dziecko w
      znieczuleniu, tamten poród śni mi się do dzisiaj... sad
      Ostatnio leżałam na patologii ciąży na Zaspie (bezpośrednio koło traktu
      porodowego) i widziałam koleżankę, która po całym dniu skurczów co 10-7 min. na
      patologii trafiła w końcu na trakt porodowy z rozwarciem na 4 cm. Ktoś jej
      podpowiedział żeby nie korzystała z ZZO bo przy takim rozwarciu urodzi już
      szybciutko... Była 18.00, a urodziła o... 23.40. Żałowała gorzko rezygnacji z
      ZZO. Ja nie zaryzykuję wink
      Gorąco polecam szpital na Zaspie.
      Kliniczna jest dla mnie nie do przyjęcia z powodu popełnianych przez
      tamtejszych lekarzy błędów i niedopatrzeń. Znam szokujące przykłady: np.
      wypuszczenie po porodzie pacjentki ze szpitala z "żylakiem odbytu" (okazało
      się, że ma na wierzchu kawałek jelita...), nie wykonanie USG przed porodem (na
      Zaspie wykonuje się rutynowo) co prawie doprowadziło do śmierci dziecka
      owiniętego pępowiną (co byłoby widoczne na USG i byłoby absolutnym wskazaniem
      do CC!!!) itp. No i jest tam największy procent ciężkich zakażeń noworodków
      groźnymi bakteriami np. klebsiellą pneumoniae. Kliniczna jest więc dla mnie nie
      do przyjęcia.
      To tyle. Ja mam termin na luty 2004, mam nadzieję, że uda mi się tę ciążę
      donosić smile
      pozdrawiam serdecznie Gdańszczanki smile)
      Perissa, 21 t.c., synek
      PS. I oczywiście poród rodzinny obowiązkowo !! Koszt na Zaspie 200zł.
      • kaja816 Re: Zaspa :) 28.09.04, 19:23
        Dzięki za informacje!!a więc chyba zdecyduje sie na Zaspę!Bardzo mi rozjaśniłaś
        w głowie !! z góry dzięki !!!a ja mam termin na 22 grudnia! pozdrawiam!
      • spychologiastosowana Re: Zaspa :) 15.05.14, 19:35
        Z całą pewnością POLECAM SZPITAL NA ZASPIE. Położne są PRZECUDOWNE! służą dobrą radą i naprawdę mają serce we właściwym miejscu. Nie dałabym rady bez ich pomocy!

Nie ma się co zastanawiać, jeśli poród to na ZASPIE.
    • kasiaba1 Re: Szukam szpitala w Gdańsku 29.09.04, 08:06
      Witaj, ja rodziłam swoje dzieci na Zaspie, może to nie jest idealny szpital,
      ale opowieści jeżące włos na głowie to raczej domena innych szpitali, trzecim
      razem też wybrałabym ich usługi.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka