Dodaj do ulubionych

Ile za położną w Poznaniu?

25.11.04, 10:25
Cześć Dziewczyny!

Jeśli rodzicie w Poznaniu i może przypadkiem na Polnej, a macie ustawioną
położną, napiszcie mi proszę, ile jej płacicie. W przyszłym tygodniu spotykam
się ze swoją i chciałabym wiedzieć, jakiej kwoty mam się spodziewać.

Z góry dziękuję,
Kachna
Obserwuj wątek
    • zielonookaa Re: Ile za położną w Poznaniu? 25.11.04, 10:34
      Czesc Kachna!!!
      Czy moze spotykasz sie z Panią Dorota Wawrzyniak?
      • kachna10 Re: Ile za położną w Poznaniu? - do Zielonookiej 25.11.04, 10:42
        Cześć Zielonooka!

Strzał w dziesiątkę!

Kachna
        • zielonookaa Re: Ile za położną w Poznaniu? - do Zielonookiej 25.11.04, 10:45
          Kachana ja mam do niej numer ale jeszcze nie dzwoniłam, mam termin na 25 lutego
          a Ty? Słyszałam, ze jest naprawde bardzo dobra i bierze 500 zł za poród
          Pozdrawiamsmile
          • kachna10 Re: Ile za położną w Poznaniu? - do Zielonookiej 25.11.04, 10:52
            Więc, nie wiesz nic pewnego..... Będę mogła się podzielić z Tobą wrażeniami z
            mojego porodu (termin 27 grudnia). Ja też słyszałam o niej tylko dobre opinie,
            dlatego się decyduję. W przyszłym tygodniu mam się z nią spotkać i omówić
            szczegóły. Dam znać.
            Pozdrawiam,
            Kachna
            • mery8811 Re: Ile za położną w Poznaniu? - POLNA 25.11.04, 11:00
              JA jestem umówiona z polozna Bogusia Pawlak, tez podobno jest Super i zdobyłam
              same pozytywne opinie , koszt 500zł. Dorota tez jest OK, to kolezanka Bogusi -
              ( w razie czego zastepuja sie) Ja mam termin rozwiazania za 1,5 tygodnia.
              GG2317116 Maria
              • okulewiczu Re: Ile za położną w Poznaniu? - POLNA 25.11.04, 11:04
                Jeszcze jedna sprawa, która mnie strasznie nurtuje. Czy nie spotykacie się
                codziennie z jakimiś niepochlebnymi opiniami na temat Polnej? Ja od początku
                wiedziałam, że chce tam rodzic. Chodzę do lekarza z Polnej. Poza tym moje
                kolezanki, które tam rodziły wspominają to b. dobrze. Niestety inni cały czas
                mnie straszą. Ponoć wszystkie porody traktowane sa tak jakby miały być jakieś
                powikłanai, poza tym narzeka się n obsługę. Te wszystkie opinie na pewno nie
                nastrajają optymistycznie.
                Pozdraiwam
                Ula i Pawełek 34 tc
                • zielonookaa Re: Ile za położną w Poznaniu? - POLNA 25.11.04, 11:37
                  Ja nie słyszałam złych opini poza tym, ze to masówka...
                  ale maja dobry sprzet i wszystki8e moje kolezanki były bardzo zadowolonesmile
                  • mo_tylek30 Re: Ile za położną w Poznaniu? - POLNA 04.01.05, 12:17
                    Witam!smile
                    Ja równiez wkrótce rodzę i dostałam namiary na Panią Antecka Renatę , ponoc
                    równiez pracuję z Panią Wawrzyniak , czy słyszałyście jakies opinię na Jej
                    tamat? bo jeszcze nie dzwoniłam i mówiąc szczerze nic o Niej nie wiem
            • jbar2 Re: Ile za położną w Poznaniu? - do Zielonookiej 19.06.05, 18:55
              Czy masz może namiary na położna z polnej p. Bogusię Pawlak albo Dorotę
              Wawrzyniak?

Jezli tak, będę strasznie wdzieczna.

Justyna
              moj mail jbar@konto.pl

• okulewiczu Re: Ile za położną w Poznaniu? - do Zielonookiej 25.11.04, 11:00
          Witajcie dziewczęta! Tak się składa, że ja tez mam rodzć z tą panią. Mam się z
          nią spotkać na początku gudnia, termin mam na 4 stycznia. Rodziły z nią dwie
          moje koleżanki, obie są bardzo zadowolone!
          Pozdrawiam
          Ula i Pawełek 34 tc
          • okulewiczu Re: Ile za położną w Poznaniu? - do Zielonookiej 25.11.04, 11:38
            Chodziło mi tutaj o Panią D. Wawrzyniak
            • mery8811 Re: Ile za położną w Poznaniu? - 25.11.04, 11:41
              Znam ostatnio duzo dziewczyn co rodziły na Polnej i sa zadowolone, a te ktore
              miały przy sobie polozne Dorote lub Bogusie sa bardzo zadowolone z porodu ,
              ktory przebiegał sprawnie, One podobno sa bardzo pomocne i opiekuncze. Tez
              chodze do ginek na Polna i robie tam wszystkie badania KTG, USG itd. Teraz ide
              na wizyte chyba juz ostatnia, albo i przed 29.11 Mam miec robione USG, KTG i
              badanie ginek + wizyta, pozdrawiam WAS serdecznie Maria
              • zaba74 Re: Ile za położną w Poznaniu? - 25.11.04, 13:52
                Może to głupie pytanie, ale kiedy sie płaci połoznej przed czy po porodzie?
                Jeśli nie ma właśnie dyżuru to przyjezdza specjalnie?
                • zielonookaa Re: Ile za położną w Poznaniu? - 25.11.04, 13:54
                  jesli nie ma dyzuru to po nią dzwoniszsmile
                  moze lepiej zeby dzwonił mązsmile)
                  wczesniej oczywiscie spotykasz sie z nia i wyjasnasz wszystkie sprawy
                  Pozdrawiam
                  Ania 27tc
                  • kachna10 Re: Ile za położną w Poznaniu? - 25.11.04, 15:19
                    Dzięki dziewczyny za informacje. Widzę, że dobrze trafiłam z panią Dorotą. Co
                    do wahań Uli, to mogę napisać tylko tyle, że wolę rodzić w szpitalu z
                    profesjonalnym sprzętem i kadrą, ale może niezbyt miłą obsługą niż z miłą
                    obsługą ale bez odpowiedniego zaplecza medycznego. Nie zależy mi na trosce
                    personelu o mnie, lecz chcę, aby moja Hania w razie jakichkolwiek komplikacji
                    miała fachową opiekę. Poza tym wiadomo, że częściej wymienia się złe opinie niż
                    dobre. Pewnie większość dziewczyn jest zadowolona z Polnej tylko o tym nie
                    pisze uważając to za standard. Te dziewczyny, które mają złe doświadczenia chcą
                    koniecznie przestrzec, ale to nam akurat nie zawsze wychodzi na dobre, bo
                    zaczynamy się lękać. Po co? Daj sobie na luz, Ula! Wszystko będzie dobrze!

Pozdrawiam,
                    Kachna
                    • mery8811 Ile za znieczulenie zewnatrzoponowe w P-niu 25.11.04, 16:16
                      wie ktos moze ile te znieczulenie kosztuje na Polnej w Poznaniu.
                      • sylwiado Re: Ile za znieczulenie zewnatrzoponowe w P-niu 26.11.04, 01:02
                        Znieczulenie zo kosztuje na Polnej 300 zł - tak mówiła moja lekarka.
                        Sylwia 35 t.c.
      • jbar2 Re: Ile za położną w Poznaniu? 19.06.05, 18:55
        Czy masz może namiary na położna z polnej p. Bogusię Pawlak albo Dorotę
        Wawrzyniak?

Jezli tak, będę strasznie wdzieczna.
        moj mail jbar@konto.pl

• nelka1313 Re: Ile za położną w Poznaniu? 25.11.04, 17:25
      hej kochane

Co prawda ja rodziłam na polnej w maju z pania Dorota.Zarówno ona jak i pani
      Bogusia są naprawde bardzo dobre.Co do ceny-500 zł-niestety(swoja drogą to
      bardzo sie opłaca być położną).
      Co do porodu na Polnej to niestety zgadzam sie,że to "masówka"-zreszta wszystko
      zależy na jaki personel się trafi.Jeśli tam rodzicie pomyślcie oszkole rodzenia
      i nauce pielęgnacji noworodka-tam nikt wam tego nie pokaże,będziecie zdane
      tylko na siebie.
      Pamiętam,że po porodzie dokładnie opisałam całą sytuacje na Polnej-moja
      historię w którymś wątku.
      Mogę odszukać jesli znajde czas i chcecie.
      pozdrawiam

Moje maleńkie cudeńko
      • ada111 Re: Ile za położną w Poznaniu? 25.11.04, 20:13
        A czy mozecie podać jakieś namiary na p.Dorotę i p.Bogusie?Jestem zainteresowana
    • bea021 Prośba do Pań z Poznania? Lekarz i Położna 30.11.04, 12:34
      Witam Miłe Panie,
      mam termin dopiero na maj lecz chciałabym się już zacząć przygotowywać do
      wyboru zarówno szpitala, jak i położnej. Bardzo boję się porodu! Jeśli mogę Was
      prosić, podajcie namiary na Panią Dorotę Wawrzyniak i Bogusię Pawlak z Polnej
      (nr tel). Mam też pytanie czy któraś z Pań chodziła do dr Piotra Jędrzejczaka?
      Mam do niego namiar, ale nie wiem czy warto z tego kontaktu skorzystać. Może
      polecicie Panie kogoś sprawdzonego.
      Z góry Serdecznie dziękujemy
      Beata z Maluszkiem
      • zielonookaa Re: Prośba do Pań z Poznania? Lekarz i Położna 02.12.04, 11:39
        Kachna pewnie juz jesteś po spotkaniu z Panią Dorotą, jak wrazenia? /j
        aniestety moge mieć pecha, bo mam termin na 25 lutego, a Pani Dorota ma odbiór
        nowego mieszkankana poł stycznia i bierze w tym czasie urlop... i oby nie
        przesunał sie jej termin no i mójsmile
        Pozdrawiam
        Ania
        • kachna10 Re: Do Zielonookiej 02.12.04, 14:03
          Cześć Aniu!

Umówiłyśmy się na spotkanie w przyszłą środę. Wówczas dam Ci znać, jak
          wrażenia. U mnie na razie spokój, ale coraz więcej grudniówek rodzi, więc
          zaczynam się troszeczkę bać...

Pozdrawiam,
          Kachna
          • zielonookaa Re: Do Zielonookiej 02.12.04, 14:08
            Kasiu, nie ma sie czym martwić!!!
            Juz niedługo zobaczysz swoje upragnione Maleństwo, ja mam termin na 25 luty a
            juz tesknią za moim Maluszkiem, no ale dla jego bezpieczeństwa niech sobie
            jeszcze siedzi w piekarniczku u mamusismile
            Pozdrawiam serdecznie i czekam na wiescismile
            Ania 28 tc
            • mo_tylek30 Re: Do Zielonookiej 04.01.05, 12:18
              Witam!smile
              Ja równiez wkrótce rodzę i dostałam namiary na Panią Antecka Renatę , ponoc
              równiez pracuję z Panią Wawrzyniak , czy słyszałyście jakies opinię na Jej
              tamat? bo jeszcze nie dzwoniłam i mówiąc szczerze nic o Niej nie wiem

• mo_tylek30 Re: Do Zielonookiej 05.01.05, 11:23
                Kochane dziewczyny , podciągam watek bo bardzo mi zależy na Waszych opiniach
                • anetad25 polozna . polna 05.02.05, 00:28
                  kochane mamy podciagam ten watek bo bardzo mi zalezy na opiniach o poloznych z
                  Polnej smile przede mna wybor dlatego jestem na etapie poszukiwan smile pozdrawiam z
                  majowa coreczka
                  • agula37 Re: polozna . polna 05.02.05, 16:36
                    Polecam Malgorzate Piet z Polnej, jest tez oddzialowa. profesjonalna i
                    respektowana przez lekarzy, jesli nastapia powiklania znajda sie u ciebie
                    najlepsi specjalisci.
    • olenka24 Re: Ile za położną w Poznaniu? 06.02.05, 19:22
      Witam wszystkie przyszłe i obecne mamusie, czy mogłybyście podzielić się
      doświadczeniami na ten sam temat ale w kwestii połoznych z innych szpitali? Być
      może zostało to poruszone w innym wątku ale jak na razie niczego nie znalazłam,
      zastanawiam sie nad Kliniką Św. Rodziny i nad Szpitalem Raszei. Czy któraś z
      Was mogłaby kogoś polecic i ewentualnie podać kilka szczegółów?
    • gniezno1 Re: Ile za położną w Poznaniu? 09.02.05, 15:24
      podciągam wątek-
    • ewa11123 położna na Polnej 22.03.05, 13:17
      Dziewczyny-a czy macie jakieś opinie o pani Iwonie Marczak?
      • anetad25 Re: położna na Polnej 22.03.05, 14:05
        Hej! ja bede rodzila z pania Iwona Marczak w maju smile jestem z nia umowiona na
        poczatku kwietnia ale z tego co wiem jest swietna polozna! rodzila z nia moja
        przyjaciolka i jest bardzo zadowolona! pozdrawiam
        • prakseda_ka położna na Polnej - Ula Czuba 22.03.05, 14:33
          podciągam smile a czy któraś z Was wie coś o położnej z Polnej Urszula Czuba?
          mam do niej dojście przez prywatno-towarzyskie kontakty i się zastanawiam czy
          korzystać? A czy nie są tez wazne sympatie i antypatie lekarz-połozna?
          pozdrawiam, szczególnie wrześniówki
    • ewa11123 anetad25 23.03.05, 15:11
      cześć -napisałam do Ciebie na adres gazetowy smile
    • czesia74 Re: Ile za położną w Poznaniu? 30.05.05, 10:35
      Czy mogłby ktos podac mi namiary na pania Bogusie Pawlak, Dorotę Wawrzyniak ?
      Pozdrawiam
      • illka1 Re: Ile za położną w Poznaniu? 30.05.05, 11:42
        Ja będę rodzić w Św. Rodzinie - chcę umówić się z położną Beatą Sobalą - ale
        nie wiem na jakich warunkach będzie to możliwe.. może ktoś coś wie o położnych
        z tego szpitala?
        • mamadyzi Re: Ile za położną w Poznaniu? 31.05.05, 21:28
          ja rodziłam w tym szpitalu pod koniec lutego ! miałam swoja połozna (400 zł)
          warto było !!! bez niej chyba bym nie dała rady a tak juz na kilka tygodni
          przed porodem miałm z kim pogadac o tym co mnie czeka, kims komu zaufałam, kto
          mi pomógł , bez kogo no cóz lepiej nie myslec! lekarz jest wazny ale to połozna
          jest przy tobie alekarz...przychodzi na sam koniec
          Polecam ten szpital, połozne...
    • kasiali2 Re: Ile za położną w Poznaniu? 31.05.05, 09:03
      Cześć,
      ja rodziłam na Polnej i moja położna wzięła 500zł.
      • illka1 Re: Ile za położną w Poznaniu? 31.05.05, 09:18
        I warto bylo? czy rzeczywiście położna jest ważniejsza niż lekarz?
        • kasiali2 Re: Ile za położną w Poznaniu? 31.05.05, 14:33
          Lekarz jak wiadomo jest nad położną i od niego zależy wszsytko. Ale ja nie
          żałuję. Dzięki mojej położnej przetrwałam. Lekarka była okropna i tylko położna
          pomagała mi rodzić. potrafiła doradzić o co porsic lekarzy i co mogę od nich
          wyegzekwować. Na opłacenie lekarza nie było mnie stać, bo bym musiała wydac ze
          trzy razy więcej niż na położną. Nie żałuję tego posunięcia, ale nie ukrywam, że
          przy kolejnej ciąży będę się zastanawiać z kim rodzić: swoja położną czy
          lekarzem. Narazie nie potrafię na to pytnaie odpowiedzieć.
          • illka1 Re: Ile za położną w Poznaniu? 01.06.05, 08:22
            A czy ktoś może polecić dobrą położną ze szpitala Św. Rodziny w Poznaniu?
            • milla1 Re: Ile za położną w Poznaniu? 01.06.05, 10:09
              Ja mogę CI polecić Panią Beatę Nowicką-świetna babka!! Rodziłam z nią pod
              koniec października i byliśmy bardzo zadowoleni
            • mamadyzi Re: Ile za położną w Poznaniu? 01.06.05, 13:30
              ja tez z nia rodziłam polecam!!! uspokoi ,pomoze jest OK!!!!mam do nie nr tel.
              • matyldka25 Re: Ile za położną w Poznaniu? 02.06.05, 14:32
                Gdzie lepiej rodzic na Raszei czy w sw.Rodziny? Znacie dobrego lekarza?
                • milla1 Re: Ile za położną w Poznaniu? 02.06.05, 19:54
                  Nie mam porównania, bo nigdy w Raszei nie byłam, ale z calą pewnością mogę Ci
                  polecić Św.Rodzinęsmile
                • mamadyzi Re: Ile za położną w Poznaniu? 02.06.05, 21:53
                  podobnie ja nie rodziłam w Raszei wiec nie moge nic powiedziec a
                  Sw .Rodzine ...POLECAM
                  • illka1 Re: Ile za położną w Poznaniu? 03.06.05, 16:15
                    czy mogłabyś podac mi namiary na tą połozną Beatę Nowicką? i na jakich
                    warunkach mozna sie z nia umówic - tzn za jaką cenę , czy jest chetna i
                    cierpliwa itd
                    • mamadyzi Re: Ile za położną w Poznaniu? 03.06.05, 22:03
                      o moich "doswiadczeniach" napisałam na prv
                      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka