Dodaj do ulubionych

WROCŁAW-DYREKCYJNA?????

22.12.04, 09:34
czesc mamuski!!!!!!!!!
szukam opini na temat porodu we wrocławiu,na ul dyrekcyjnej.jakie wrazenia?
ja szykuje sie na kwiecien.moj lekarz to dr.pietkiewicz. czy moze ktoras u
niego rodzila??
dzieki.pozdrawiam
martunia
Obserwuj wątek
    • cc2 Re: WROCŁAW-DYREKCYJNA????? 22.12.04, 12:43
      A to już wiem ze bedziesz rodzila. Ja mam wiadomosci sprzed 5 lat to mogą byc
      nieaktualne ale bylam zadowolaona i z porodu i z opieki
    • cc2 Re: WROCŁAW-DYREKCYJNA????? 22.12.04, 13:07
      i jeszcze pytank: czy to prawda ze na Dyrekcyjnej nie płaci sie za znieczulenie
      zewnątrzoponowe bo to usługa z NFZ? tak wyczytalam w internecie
      • martuniam Re: WROCŁAW-DYREKCYJNA????? 22.12.04, 13:13
        jeszcze nie wiem,ale tez tak slyszlam.musze zapytac sie mojego lekarza.
        • sophija Re: WROCŁAW-DYREKCYJNA????? 22.12.04, 22:34
          Ja rodziłam w czerwcu tego roku (cc). Było naprawdę ok. Może nie jest tam za
          elegancko i pięknie, ale jest czysto. Jedzenie dobre, a nawet jak na warunki
          szpitalne to bdb. Personel w 80% jest naprawdę ok. Człowiek czuje się tam tak
          swojsko. Dla dzdzi trzeba mieć tylko pampersy swoje. Jedyny minus - dokarmiają
          dzidzie butelkami, nie widzisz tego i nie masz na to wpływu, ale wszystko się
          wydaje jak odbierasz bobasa z kąpieli (rano), a jemu się ulewa.Ale jak bym
          miała wybierać jeszcze raz szpital to z pełną świadomością wybrałabym
          Dyrekcyjną.
          • martuniam Re: WROCŁAW-DYREKCYJNA????? 12.01.05, 13:54
            dzieki sophija!!!
            a czy ktos sprawdzil informacje na tema bezplatnego znieczulenia?
            • julka271 Re: WROCŁAW-DYREKCYJNA????? 25.01.05, 13:03
              Sophija!
              przeczytałam twój ciepły opis dyrekcyjnej i pocieszyło mnie to, bo ostatnio
              słyszę niezbyt optymistyczne historie porodów z dyrekcynej.
              Mam pytanko do ciebie-czy załatwiałaś sobie położną i jeśli tak to czy możesz
              polecić jakąś???
              • ladybird75 Re: WROCŁAW-DYREKCYJNA - dobra polozna?? 31.01.05, 10:25
                Ja rowniez jestem zainteresowana informacja na temat DOBREJ poloznej z
                Dyrekcyjnej. Bardzo prosze o informacje.

Dziekuje,
    • anjaa13 i ja z czystym sumieniem.... 30.01.05, 02:28
      moge polecic dyrekcyjna.W sierpniu mialam tam cc-wykonane nagle bez oplacania
      ani jednej osoby.Opieka bardzo dobra.Moze ciut mniej dobra nad dzieciaczkami
      (ze strony pielegniarek).
      Polecam bardzo goraco
      Ania-mama blizniakow
    • reliz Re: WROCŁAW-DYREKCYJNA????? 31.01.05, 21:01
      Rodziłam na Dyrekcyjnej pod koniec roku. Nie ma się czego bać. Spotkałam się z dużą wyrozumiałością ze strony położnych zajmujących się ciężarnymi. Gorzej wypadają siostry na oddziale noworodkowym. Zauważyłam, iż niekiedy puszczają im nerwy i robią wielką łaskę że w ogóle pracują, ale generalnie nie ma co narzekać. Jak urodzisz to i tak masz wszystko w nosie - najważniejsze i tak jest dla ciebie dziecko i to, żeby jak najszybciej wyjść do domu i cieszyć się w spokoju swoim maleństwem.
      • ala58 Re: WROCŁAW-DYREKCYJNA????? 01.02.05, 20:26
        Neonatologia to koszmar.
        • marta_km Re: WROCŁAW-DYREKCYJNA????? 01.02.05, 23:02
          a czemu, Alu? Miałaś jakieś nieprzyjemności?
    • cc2 Re: WROCŁAW-DYREKCYJNA????? 02.02.05, 10:29
      jeszcze pytanko. Ile za poród rodzinny? I kiedy sie płaci: po, przed czy w
      trakcie?
      • ala58 Re: WROCŁAW-DYREKCYJNA????? 02.02.05, 17:18
        Jeśli zależy wam na karmieniu naturalnym to odradzam Dyrekcyjna (bez wiedzy i
        zgody matek) podają butlę.I czasem w celu uspokojenia dziecka podają maluchom
        glukoze.Ja spędziłam po porodzie 2 tyg wiec sporo rzeczy widziałam.
        Acha i jest straszna presja ważenia dzieci przed i po karmieniu.Za wszelką cenę
        pielęgniarki noworodkowe chcą przekonać do butli.
        Poza tym położnictwo bez większych zastrzeżeń.
        • cc2 Re: WROCŁAW-DYREKCYJNA????? 17.02.05, 10:39
          Ja mialam nr tel do pani anestezjolog z którą sie umawialam i gdybym chciala
          znieczulenie to mialam dzwonic bezposrednio do niej a nie gadac z lekarzem. Ale
          w rezultacie nie skożystalam bo szybciutko poszlo
    • cc2 Re: WROCŁAW-DYREKCYJNA????? 16.02.05, 14:33
      mam swieze wiadomości: na poród rodzinny trzeba miec zgode z wpisem w karte
      ciąży ale to formalność, opłata po i to dobrowolna, jeśli sie nie ma to nic nie
      szkodzi, położnej prywatnej nie można mieć.
    • cc2 Re: WROCŁAW-DYREKCYJNA????? 16.02.05, 14:35
      dla dziecka można nic nie brac ale jak zabraknie w szpitalu pampersów to
      przewijają dzidzie w tetrę wiec lepiej miec w razie czego swoje, resztę mają
      • babsee Re: WROCŁAW-DYREKCYJNA????? 16.02.05, 21:23
        BZDURA!!!Znieczulenie???Ja miałam załatwione znieczulenie z. z anestezjologiem-
        jest to oczywiscie odpłatne.Poród rodzinny,wszystko pięknie i ładnie.Kiedy
        zaczęłam rodzić,pan doktor prowadzący ( niejki dr.Śliwa-niech was Bog przed nim
        chroni)powiedział,ze mowy nie ma-on nie zawiadomi żadnego anestezjologa!
        Myślałam,ze zawału tam dostanę.Absolutnie nie byłam przygotowana na poród bez
        znieczulenia.Po to wypełniałam cholerne ankiety dla anestej. i umawiałam sie
        znim miesiać wcześniej a tu -niespodzianka!!!Mam złe ułożenie kości biodrowych-
        lekarz mnie ostrzegał,ze pród może trwać długo.Dr,Śliwa mnie olał.Moje
        błagania,mój płacz,prośby męża-okazało się,ze podobno to odgórne polecenia-ze
        jest zakaz płacenia anestez.bo to sprzeczne z przepisami.W
        konsekwencji,rodziałam bardzo długo,żygając i mdlejąc z bólu.W konsekwencji,nie
        mogłam wstac z łóżka po porodzie 3 dni-miałam krwotok poporodowy, w
        konsekwencji, miałam depereche ogromną i nienawiść w sercu do SZanownego Pana
        Doktora Mającego Wszystko W Dupie!!!
        • edyta66 Re: WROCŁAW-DYREKCYJNA????? 02.03.05, 16:14
          ja rodziłam na dyrekcyjnej w pazdzierniku 2003 i była bardzo zadowolona cała
          ciaze chodziłam do doktora Popieli ktory pacuje w tym szpitalu a połozna która
          mi pomagała przy porodzie nazywa sie Elzbieta Gniadek gorąco polecam
          • cc2 Re: WROCŁAW-DYREKCYJNA????? 03.03.05, 10:55
            urodzilam w piatek na Dyrekcyjnej. Polozne, pielegniarki od dzieci i
            lekarzerewelacja. Pomagaja we wszystkim co chwile pytaja czy w czyms nie pomóc.
            Przy porodzie tez super opieka, tylko czemu tak boli. Ale na szczescie szybko
            poszlo i dzidzius zdrowy. Polecam ta klinike. Pozdrowienia
            • eta5 Re: WROCŁAW-DYREKCYJNA????? 04.03.05, 11:58
              dziewczyny a czy kojarzycie dr Heimratha z Dyrekcyjnej.
              zastanawiam sie jak traktuje swoje pacjentki na oddziale.
            • fiorella51 Re: WROCŁAW-DYREKCYJNA????? 09.03.05, 14:29
              czesc
              Jestem Ewa.Ja tez wkrodce bede rodzic na Dyrekcyjnej.Skontaktuj sie ze mna
              przez g-g.Moje namiary:g-g 2960807, lub fiorella5@tlen.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka