martuniam 22.12.04, 09:34 czesc mamuski!!!!!!!!! szukam opini na temat porodu we wrocławiu,na ul dyrekcyjnej.jakie wrazenia? ja szykuje sie na kwiecien.moj lekarz to dr.pietkiewicz. czy moze ktoras u niego rodzila?? dzieki.pozdrawiam martunia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cc2 Re: WROCŁAW-DYREKCYJNA????? 22.12.04, 12:43 A to już wiem ze bedziesz rodzila. Ja mam wiadomosci sprzed 5 lat to mogą byc nieaktualne ale bylam zadowolaona i z porodu i z opieki Odpowiedz Link Zgłoś
cc2 Re: WROCŁAW-DYREKCYJNA????? 22.12.04, 13:07 i jeszcze pytank: czy to prawda ze na Dyrekcyjnej nie płaci sie za znieczulenie zewnątrzoponowe bo to usługa z NFZ? tak wyczytalam w internecie Odpowiedz Link Zgłoś
martuniam Re: WROCŁAW-DYREKCYJNA????? 22.12.04, 13:13 jeszcze nie wiem,ale tez tak slyszlam.musze zapytac sie mojego lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
sophija Re: WROCŁAW-DYREKCYJNA????? 22.12.04, 22:34 Ja rodziłam w czerwcu tego roku (cc). Było naprawdę ok. Może nie jest tam za elegancko i pięknie, ale jest czysto. Jedzenie dobre, a nawet jak na warunki szpitalne to bdb. Personel w 80% jest naprawdę ok. Człowiek czuje się tam tak swojsko. Dla dzdzi trzeba mieć tylko pampersy swoje. Jedyny minus - dokarmiają dzidzie butelkami, nie widzisz tego i nie masz na to wpływu, ale wszystko się wydaje jak odbierasz bobasa z kąpieli (rano), a jemu się ulewa.Ale jak bym miała wybierać jeszcze raz szpital to z pełną świadomością wybrałabym Dyrekcyjną. Odpowiedz Link Zgłoś
martuniam Re: WROCŁAW-DYREKCYJNA????? 12.01.05, 13:54 dzieki sophija!!! a czy ktos sprawdzil informacje na tema bezplatnego znieczulenia? Odpowiedz Link Zgłoś
julka271 Re: WROCŁAW-DYREKCYJNA????? 25.01.05, 13:03 Sophija! przeczytałam twój ciepły opis dyrekcyjnej i pocieszyło mnie to, bo ostatnio słyszę niezbyt optymistyczne historie porodów z dyrekcynej. Mam pytanko do ciebie-czy załatwiałaś sobie położną i jeśli tak to czy możesz polecić jakąś??? Odpowiedz Link Zgłoś
ladybird75 Re: WROCŁAW-DYREKCYJNA - dobra polozna?? 31.01.05, 10:25 Ja rowniez jestem zainteresowana informacja na temat DOBREJ poloznej z Dyrekcyjnej. Bardzo prosze o informacje. Dziekuje, Odpowiedz Link Zgłoś
anjaa13 i ja z czystym sumieniem.... 30.01.05, 02:28 moge polecic dyrekcyjna.W sierpniu mialam tam cc-wykonane nagle bez oplacania ani jednej osoby.Opieka bardzo dobra.Moze ciut mniej dobra nad dzieciaczkami (ze strony pielegniarek). Polecam bardzo goraco Ania-mama blizniakow Odpowiedz Link Zgłoś
reliz Re: WROCŁAW-DYREKCYJNA????? 31.01.05, 21:01 Rodziłam na Dyrekcyjnej pod koniec roku. Nie ma się czego bać. Spotkałam się z dużą wyrozumiałością ze strony położnych zajmujących się ciężarnymi. Gorzej wypadają siostry na oddziale noworodkowym. Zauważyłam, iż niekiedy puszczają im nerwy i robią wielką łaskę że w ogóle pracują, ale generalnie nie ma co narzekać. Jak urodzisz to i tak masz wszystko w nosie - najważniejsze i tak jest dla ciebie dziecko i to, żeby jak najszybciej wyjść do domu i cieszyć się w spokoju swoim maleństwem. Odpowiedz Link Zgłoś
marta_km Re: WROCŁAW-DYREKCYJNA????? 01.02.05, 23:02 a czemu, Alu? Miałaś jakieś nieprzyjemności? Odpowiedz Link Zgłoś
cc2 Re: WROCŁAW-DYREKCYJNA????? 02.02.05, 10:29 jeszcze pytanko. Ile za poród rodzinny? I kiedy sie płaci: po, przed czy w trakcie? Odpowiedz Link Zgłoś
ala58 Re: WROCŁAW-DYREKCYJNA????? 02.02.05, 17:18 Jeśli zależy wam na karmieniu naturalnym to odradzam Dyrekcyjna (bez wiedzy i zgody matek) podają butlę.I czasem w celu uspokojenia dziecka podają maluchom glukoze.Ja spędziłam po porodzie 2 tyg wiec sporo rzeczy widziałam. Acha i jest straszna presja ważenia dzieci przed i po karmieniu.Za wszelką cenę pielęgniarki noworodkowe chcą przekonać do butli. Poza tym położnictwo bez większych zastrzeżeń. Odpowiedz Link Zgłoś
cc2 Re: WROCŁAW-DYREKCYJNA????? 17.02.05, 10:39 Ja mialam nr tel do pani anestezjolog z którą sie umawialam i gdybym chciala znieczulenie to mialam dzwonic bezposrednio do niej a nie gadac z lekarzem. Ale w rezultacie nie skożystalam bo szybciutko poszlo Odpowiedz Link Zgłoś
cc2 Re: WROCŁAW-DYREKCYJNA????? 16.02.05, 14:33 mam swieze wiadomości: na poród rodzinny trzeba miec zgode z wpisem w karte ciąży ale to formalność, opłata po i to dobrowolna, jeśli sie nie ma to nic nie szkodzi, położnej prywatnej nie można mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
cc2 Re: WROCŁAW-DYREKCYJNA????? 16.02.05, 14:35 dla dziecka można nic nie brac ale jak zabraknie w szpitalu pampersów to przewijają dzidzie w tetrę wiec lepiej miec w razie czego swoje, resztę mają Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: WROCŁAW-DYREKCYJNA????? 16.02.05, 21:23 BZDURA!!!Znieczulenie???Ja miałam załatwione znieczulenie z. z anestezjologiem- jest to oczywiscie odpłatne.Poród rodzinny,wszystko pięknie i ładnie.Kiedy zaczęłam rodzić,pan doktor prowadzący ( niejki dr.Śliwa-niech was Bog przed nim chroni)powiedział,ze mowy nie ma-on nie zawiadomi żadnego anestezjologa! Myślałam,ze zawału tam dostanę.Absolutnie nie byłam przygotowana na poród bez znieczulenia.Po to wypełniałam cholerne ankiety dla anestej. i umawiałam sie znim miesiać wcześniej a tu -niespodzianka!!!Mam złe ułożenie kości biodrowych- lekarz mnie ostrzegał,ze pród może trwać długo.Dr,Śliwa mnie olał.Moje błagania,mój płacz,prośby męża-okazało się,ze podobno to odgórne polecenia-ze jest zakaz płacenia anestez.bo to sprzeczne z przepisami.W konsekwencji,rodziałam bardzo długo,żygając i mdlejąc z bólu.W konsekwencji,nie mogłam wstac z łóżka po porodzie 3 dni-miałam krwotok poporodowy, w konsekwencji, miałam depereche ogromną i nienawiść w sercu do SZanownego Pana Doktora Mającego Wszystko W Dupie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
edyta66 Re: WROCŁAW-DYREKCYJNA????? 02.03.05, 16:14 ja rodziłam na dyrekcyjnej w pazdzierniku 2003 i była bardzo zadowolona cała ciaze chodziłam do doktora Popieli ktory pacuje w tym szpitalu a połozna która mi pomagała przy porodzie nazywa sie Elzbieta Gniadek gorąco polecam Odpowiedz Link Zgłoś
cc2 Re: WROCŁAW-DYREKCYJNA????? 03.03.05, 10:55 urodzilam w piatek na Dyrekcyjnej. Polozne, pielegniarki od dzieci i lekarzerewelacja. Pomagaja we wszystkim co chwile pytaja czy w czyms nie pomóc. Przy porodzie tez super opieka, tylko czemu tak boli. Ale na szczescie szybko poszlo i dzidzius zdrowy. Polecam ta klinike. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
eta5 Re: WROCŁAW-DYREKCYJNA????? 04.03.05, 11:58 dziewczyny a czy kojarzycie dr Heimratha z Dyrekcyjnej. zastanawiam sie jak traktuje swoje pacjentki na oddziale. Odpowiedz Link Zgłoś
fiorella51 Re: WROCŁAW-DYREKCYJNA????? 09.03.05, 14:29 czesc Jestem Ewa.Ja tez wkrodce bede rodzic na Dyrekcyjnej.Skontaktuj sie ze mna przez g-g.Moje namiary:g-g 2960807, lub fiorella5@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś