justa0103 05.01.05, 16:45 jak to jest w lodzi??? ktory szpital polecacie jak jest z zzo i cc??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edyta85 Re: A JAK Z ŁODZIĄ ??? 06.01.05, 09:49 Witaj, ja urodzilam coreczke w maju, w szpitalu im. Jordana. Porod trwal 14 godzin, a skonczl sie cesarka, bo mala "nie chciala" zejsc do kanalu rodnego. Rodzilam ze znieczuleniem - dostajesz na zyczenie, jesli nie ma przeciwskazan - koszt 450 zl. Sala do porodow rodzinnych kosztuje 200 zl, wg mnie warto. Maz byl ze mna caly czas, musial wychodzic jedynie na czas badania. Ceesarke zrobili mi super, nic sie nie papralo, dzi blizna jest malutka i jasno rozowa, wiec ok. Jesli chodzi o personel, to zle wspominam tylko jednago lekarza - niestey nie wiem jak sie nazywa, ale baardzo przystojny facet, niestety tak samo jak przystojny, tak obrzydliwie niemily Reszta - ok, polozne mile, sympatyczne i usmiechniete, naprawde staraja sie pomoc. Po porodzie opieka tez super, polozne przychodza doslownie na kazdy placz malenstwa, pomagaja dostawic do piersi, po cesarce omagaja wstac, umyc sie, przebrac. Poza tym szpital malutki, kameralny, mysle ze moge polecic. Pozdrawiam Edyta z Maja Odpowiedz Link Zgłoś
justa0103 Re: A JAK Z ŁODZIĄ ??? 06.01.05, 12:18 edytko! placilas cos poloznym? az trudno uwierzyc ze byly mile........ ja zamierzam rodzic w rydygierze- ale nie slyszalam zeby tam placono za porod rodzinny...... Odpowiedz Link Zgłoś
lesia28 Re: A JAK Z ŁODZIĄ ??? 06.01.05, 13:35 Podobno w Matce polce i znieczulenie i porod rodzinny sa za darmo,a co do opini to sa rozne, choc ja sie juz chyba zdecydowalam na ten szpital. Odpowiedz Link Zgłoś
1970agat Re: A JAK Z ŁODZIĄ ??? 07.01.05, 10:12 W Rydygierze płaci się za znieczulenie i za salę porodów rodzinnych. Można również dodatkowo opłacić sobie jednoosobową salę z łazienką - już po porodzie. Ja chcę tam urodzić za jakieś 2-3 tyg. - wczoraj właśie wyszłam po 3 dniach pobytu. Jest miło - położne i pielęgniarki Ok. Lekarze też. Odpowiedz Link Zgłoś
lesia28 do Agi 07.01.05, 11:34 Aga a jaki jest koszt , zoo , porodu rodzinnego i tej sali jednoosobowej? Czy ty chodzisz moze do medicovera? Odpowiedz Link Zgłoś
1970agat Re: do Agi 10.01.05, 13:08 Lesiu - chodzę do Medicoveru (mam złotą kartę) i tam co prawda nie ma lekarza z Rydygiera - chodzę do lekarki, która pracuje również w CZMP. Miałam do wyboru albo CZMP i również Rydygiera (w obu leżałam w czasie ciąży. Opiekuje sie mną cały czas pielęgnairka z którą "w razie czego" mam kontakt na korórkę. Nie wiem co prawda jakie są koszty ale mogę się dowiedzieć. (ja mam to wszystko w ramach abonamentu - płaci Medicover). Odpowiedz Link Zgłoś
lesia28 Re: do Agi 10.01.05, 18:42 Ja mam niebieska-rodzinna i choc do tej pory za nic jeszcze nie placilam , to raczej moj abonament nie gwarantuje osobnej sali. Tzn w Rydygierze akceptuja taka karte z medicoveru jak twoja i za te wszystkie dobrodziejstwa nie musisz placic, czy tak ? Odpowiedz Link Zgłoś
1970agat Re: do Agi 10.01.05, 22:45 Tak właśnie jest jak piszesz. Wszystko co oferuja odpłatnie ja mam w ramach abonamentu. Miałam również badania poza Medicoverem (np. USG z tzw. przepływami w Diasonie). Nie było tylko w ramach abonamentu badań prenatalnych. To już robiałam na właśny koszt. Teraz już się nie mogę doczekać kiedy mój synek "raczy" się urodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
sierpniowka rydygier.. 07.01.05, 19:18 ja tez mysle o rydygierze ale bardziej na instynkt (podpowiadajacy abym odrzucia inne mozliwosci) niz z jakichs racjonalnych pobudek tak jakos... dosc ze najpierw sie zdecydowalam a teraz zbieram informacje jesli wiecie cos blizszego - dajcie znac - jakie oplaty, ktora polozna, o czym pamietac a o czym lepiej zapomniec czasu mamy sporo, ale powoli sie przygotowuje pozdrawiamy! joanna & zagadka do rozwiązania Odpowiedz Link Zgłoś
konwalia9 Re: A JAK Z ŁODZIĄ ??? 11.01.05, 21:01 Ja rodziłam w kwietniu 2004 roku ale nie było wtedy możliwości bycia w osobnym pokoju z łazienką po porodzie. Czy coś się zmieniło? Drugiego dzidziusia rodzę tam w lipcu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
1970agat Re: A JAK Z ŁODZIĄ ??? 12.01.05, 22:04 Konwalia9 - w ciągu najblizszych dwóch tygodni dowiem się wszystkiego - w kwestii osobnego pokoju z łazienką w Rydygierze i na pewno napiszę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
joa77 Re: A JAK Z ŁODZIĄ ??? 17.01.05, 12:27 osobny pokój w Rydygierze kosztuje 500 zl ale jest dostepny tylko na moment porodu, potem trzeba i tak isc na ogolna sale. za porod rodzinny placi sie tylko 30 zl i jest to cena ubrania dla tatusia Odpowiedz Link Zgłoś
dollores1 Re: A JAK Z ŁODZIĄ ??? 07.01.05, 18:39 Mam pytanie do Edyty - możesz powiedzieć w jakim sensie niemiły był ten lekarz o którym pisałaś - tzn. nie chciał ci pomóc, czy był opryskliwy czy jeszcze coś innego. Pytam bo ja chyba wiem o którego lekarza chodzi, ale on się wydaje przemiłym człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
elasie Re: Rydygier 08.01.05, 22:25 Odsyłam do mojej wczesniejszej wypowiedzi forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=17510101&a=17678855 Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia-dd Re: Rydygier 10.01.05, 09:35 Boże jak o tym Rydgie. czytam to aż mi ciarki przechodzą...nie znam w łodzi szpitali bo jeszcze nie miałam z nimi kontakt€w...niedawno się tu przeniosłam.Ja chodze prywatnie do lekarza z CZMP i nietak dawno byłąm w tym szpitalu.Pan doktor troche mnie oprowadziłą po teraenie gdzie odbywały się porody i nie widziałam tam nic złego,a wrecz przeciwnie...mam już synka 5 letniego,ale teraz panikuje troche...no mam nadzieje,że w szpitalu na który sie tak nastawiam też nie jest tak żle...co myslicie o CZMP?? Odpowiedz Link Zgłoś
domowy5 Re: Rydygier 18.01.05, 15:50 my rozwiązujemy się w maju a do doktora (pracującego w CZMP) chodzimy prawie od początku. Pan doktor nazywa się Mariusz Niewiadomski i przyjmuje w Diasonie przy ul. Radwańskiej 1 (przy Piotrkowskiej). Odpowiada mi bardzo. Polecił mi go inny znajomy lekarz i uważam, że decyzja była trafiona. wcześniej spotkałam się z doktorem - położnikiem, który najchętniej przepisywał mi tony leków, (w drugim miesiącu ciąży) których nie cierpię brać i wogóle nie liczył się z moim zdaniem na ten temat. teraz bierzemy witaminy i ewentualnie nospę. kazał nam się oszczędzać i tyle. gość jest fajny, normalny. mam nadzieję, że dojedziemy tak do rozwiązania pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
roleczka11 Re: Do Dorci! 10.01.05, 09:43 Droga Dorciu! Mam do Ciebie prośbę, czy mogłabyś mi dać namiary na tego lekarza, do którego chodzisz prywatnie, a który pracuje w CZMP? Właśnie kogoś takiego szukałam ale nie znalazłam. Napisz jak możesz gdzie przyjmuje, w kakie dni, lie kosztuje wizyta, czy jest miły i dokładny? Ew. nr telefonu. Bardzo Ci dziękuję. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
madziulek8 Re: Do Dorci! 10.01.05, 22:18 Polecam dr malgorzte sobczak-poradnia w ICZMP, klinika med matczyno-plodowej. Jest super! Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia-dd Re: Do Dorci! 11.01.05, 07:05 No więc moja droga Roleczku...właśnie w sobote byłam u swojego lekarza i jak najbarzdiej moge go wszystkim polecać.Bardzo mi się podoba jego podejście do pacjentek...wizyta nie polega na tym ,że zbada i wypisze recepte.Wizyta u pana doktora polega na badaniach,na bardzo dokładnej kontroli...rozmawia z tobą o wszystkim;-]potrafi doradzić co jeść w momęcie kiedy kobitkę tak jak mnie od początku mdli....przy małym bólu odrazu zapisuje coś,ale coś co przedewszystkim ochrania dzidzie;-]Bardzo miły jest,badaa delikatnie i przedewszystkim bezboleśnie...gabinet prywatny jest bardzo czysty i schludny...Wizyta nie trwa ła u mnie jeszcze mniej niż 40 min.a to chyba też świadczy o tym,że nie robi tego na szybkiego...pozatym tak jak wspomniałam pracuje w CZMP i powiem szczerze ,że bardzo pozytywnie mnie zdziwił jak zaproponował mi mały pokaz jak wygląda mniej wiecej porodówka;-]Naprawde polecam tego lekarza Dr.med.Stefan Miller 601-22-10-69 25-28-234 Odpowiedz Link Zgłoś
roleczka11 Re: A JAK Z ŁODZIĄ ??? 11.01.05, 08:49 Dziękuję Ci Kochana za namiar na tego doktora. Na pewno skorzystam. Podaj mi jeszcze jak możesz gdzie przyjmuje prywatnie (i ile kosztuje wizyta) i czy ma w gabinecie USG - to dla mnie bardzo ważne. Acha, i jeszcze , jak wygląda sprawa ze zwolnieniami, czy robi jakieś problemy? Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia-dd Re: A JAK Z ŁODZIĄ ??? 11.01.05, 13:49 kochana ...wizyta kosztuje 80 zł...przyjmuje na widzewie,a co do usg to nie ma go w gabinecie,ale w moim przypadku poprostu zaprosił mnie na usg do szpitala i wsumie dzięki temu tez mnie troche po szpitalu oprowadził;-]a co do zwolneń lekarskich to moim zdaniem nie ma kłopotu,ja zaraz na początku jak byłam to dostałam luteine i miałam na siebie uważać i odrazu padło pytanie czy pracuje bo jak tak -to zwolnienie by było...więc moim zdaniem nie ma kłopotu;-] Odpowiedz Link Zgłoś
roleczka11 Re: A JAK Z ŁODZIĄ ??? 11.01.05, 14:44 To super się składa, bo mieszkam na wiezewie. A na jakiej dokładnie ulicy? Odpowiedz Link Zgłoś