pelka22 01.03.05, 10:48 Obiło mi się o uszy, że od marca mają być wprowadzone zmiany w cenniku na Żelaznej. Macie może jakieś najnowsze informacje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marysia_p Re: Zmiany cen na Żelaznej??? 01.03.05, 12:21 Witaj, Na stronie ...www.zofia.it.pl/index.php? id_page=118&PHPSESSID=08b4cd2270890d15fc4093c3d47f215d...nic się nie zmieniło...może to tylko plotki...może jeszcze nie zaktualizowali strony... Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
m_sowik Re: Zmiany cen na Żelaznej??? 01.03.05, 12:24 Właśnie dzwoniłam do położnej, wstępnie za usługi brała 1000 zł, niestety od marca 1500, czyli 500 zł, oni oszaleli, własneipróbuję się dowiedzieć czegoś co zrobić, żeby nie musieć opłacać położnej, bo te 1500 zł za pomoc w trakcie porodu to przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
suzi27 Re: Zmiany cen na Żelaznej??? 01.03.05, 16:13 Jak się dowiesz czegoś nowego to daj znac na forum. Szczerze mówiąc podłamałam się tą informacją, bo juz byłam umówiona z połozną no ale dopiero na czerwiec a nie ukrywam, że te 500 złotych to piechotą nie chodzi. Jakby rodzice nie mieli na co wydawac w tym okresie pieniędzy. Tyle samo w chwili obecnej kosztuje poród w iatrosie. Już sama nie wiem co o tym myślec. Odpowiedz Link Zgłoś
lolalilu Re: Zmiany cen na Żelaznej??? 01.03.05, 12:30 Ceny podniosły połozne za indywidualne prowadzenie porodu. Z 1000zł na 1500zł. Odpowiedz Link Zgłoś
pelka22 Re: Zmiany cen na Żelaznej??? 01.03.05, 21:30 Czyli dobrze słyszałam. Niestety. A jak z cenami za salę jednoosobową do porodu. Jak i to podnieśli to chyba się załamię. Odpowiedz Link Zgłoś
lolalilu Re: Zmiany cen na Żelaznej??? 01.03.05, 22:04 z tego co wiem nie zmieniają sie ceny usług ponadstandardowych oferowanych przez szpital... Tylko położne podnoszą stawki - a one mają własne cenniki. Zatem sala 800-1000zł Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: Zmiany cen na Żelaznej??? 02.03.05, 11:39 boze no to strasznie podniesli te ceny rodzilam w lipcu 2003 i sala z tata kosztowala tam 500 znieczulenie 500 i polozna 1000.nie wiem czy nie zrezygnuje bo te zdzierstwo mnie przeraza.prywatna klinika czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
merusia Re: Zmiany cen na Żelaznej??? 02.03.05, 15:04 hmmm, czyli teraz polozna 1500plus idywidualny pokoj 800/1000i znieczulenie 500oraz porod rodzinny 500 kosztuja prawie tyle co w damianie ,a tam masz jeszcze w cenie lekarza , ktory jest z Toba , a na zelaznej to jeszcze plus 2000 pln... niezle...a i w damianie jak masz abonament, to ciaze prowadzisz za darmo, bo masz w cenie usg i wizyty,a przy porodzie 5 lub 10% znizki w zaleznosci od abonamentu... juz nie bede pisac o intymnosci i komforcie psychicznym,ale dla mnie rachunek jest jasny pozdr mery Odpowiedz Link Zgłoś
lolalilu Re: Zmiany cen na Żelaznej??? 02.03.05, 23:58 za poród rodzinny się nie płaci. Jesli bierzesz indywidualną położną to sala o podwyższonym standardzie kosztuje 800zł. Zatem 1500 za położną - która jest do Twojej dyspozycji już miesiąc przed porodem, możesz do niej dzwonić, konsultować itd., 500zł za zzo i 800zł za salę. Razem 2800zł. A jesli poród zakończy się cc dopłacasz już tylko 200zł za obecnośc męża przy cc. Natomiast jeśli w Damianie poród naturalny skończy się cc - dopłacasz chyba duuuuużo więcej. Więc jeśli ktoś nie jest przygotowany na taki nadprogramowy wydatek, nie ma co myśleć o Damianie Dlatego jednak dla wielu to jest dobre rozwiązanie... A intymność jest zachowana - sale porodowe są jednoosobowe, dobrze wyciszone. Odpowiedz Link Zgłoś
kaarmelka Re: Zmiany cen na Żelaznej??? 03.03.05, 12:34 Z tego, co słyszałam od koleżanek i czytalam na forum, na Żelaznej nie trzeba brać połoznej, bo połozne z dyzuru opiekują się rodzącymi bardzo dobrze. A że są do Waszej dyspozycji miesiąc wcześniej... tylko po co? Dzwonić można do lekarza, mozna iść na izbę przyjęć, gdzie w razie niepokoju zbadają, zrobią KTG (za tą cenę można zresztą iść kilka razy do lekarza czy zrobić USG). Odpowiedz Link Zgłoś
afryka13 Re: Zmiany cen na Żelaznej??? Co powoduje, że tam? 03.03.05, 13:25 Przepraszam, że pytam ale czy mogłybyście napisać dlaczego tam chcecie rodzić? Odpowiedz Link Zgłoś
mama-in-spe Re: Zmiany cen na Żelaznej??? Co powoduje, że tam 03.03.05, 16:52 afryka13 napisała: > Przepraszam, że pytam ale czy mogłybyście napisać dlaczego tam chcecie rodzić? To chyba jasne - bo to najlepszy szpital w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Zmiany cen na Żelaznej??? Co powoduje, że tam 03.03.05, 17:44 Przepraszam, a z czego wnioskujesz, że to najlepszy szpital w W-wie? Odpowiedz Link Zgłoś
mama-in-spe Re: Zmiany cen na Żelaznej??? Co powoduje, że tam 04.03.05, 18:05 milka_milka napisała: > Przepraszam, a z czego wnioskujesz, że to najlepszy szpital w W-wie? Czyś ty sie kobieto z choinki urwała czy jesteś kolejną z grona nawiedzonych zwolenniczek rodzenia na zbiorowych salach w brudzie i wsród karaluchów? Wrzuc sobie do wyszukiwarki "Żelazna" lub "Szpital św. Zofii" i poczytaj opinie o warszawskich szpitalach, to zrozumiesz, dlaczego kobiety chcą rodzić u kompetentych lekarzy, świetnych połoznych, w miejscu gdzie jest bardzo dobra opieka neonatalna, a na dodatek czysto, miło i grzecznie. Polecam strone fundacji Rodzic po Ludzku i opinie o porodówkach. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: Zmiany cen na Żelaznej??? Co powoduje, że tam 03.03.05, 19:25 ja juz rodzilam dwa razy .pierwszy poród na madalinskiego i drugi wlasnie na zelaznej.róznica byla tak ogromna(we wszystkim)ze teraz znowu chce na zelaznej.wtedy tzn w 2003 mialam oplacona tylko sale z tata(500 zl).z izby przyjec juz chcieli mnie odeslac z braku miejsc ale jakos sie udalo.teraz to wszystko tzn tlok i zawyzone ceny mnie coraz bardziej odstraszaja.juz sama nie wiem co zrobimy.o starynkiewicza tez czytalam na forum duzo dobrego wiec awaryjnie moze tam?pozdrawiam wszystkie przyszle mamusie))) Odpowiedz Link Zgłoś
mama2be Re: Zmiany cen na Żelaznej??? Co powoduje, że tam 03.03.05, 19:48 ja tez jestem umowiona wstepnie z polozna i mam coraz bardziej mieszane uczucia, moze jak sie dziewczyny "zbuntuja" to sie opamietaja i pojda po rozum do glowy. dla mnie to duzy wydatek i pewnie nie jednej. tez mysle o starynkiewicza, moja kolezanka rodzi tam "na dniach". bede miala informacje z pierwszej reki. na szczescie mam jeszcze troche czasu. ale codziennie sie zastanawiam co robic. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 DO MAMA2BE 04.03.05, 11:47 prosze podaj te informacje ze starynkiewicza.bede bardzo wdzieczna.jak mozesz to napisz na priv albo na maila autoklimat@neostrada.pl.chodzi mi glównie o koszty i o opieke oraz mozliwosc dobierania pozycji podczas porodu.pozdrawiam Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
suzi27 Re: Zmiany cen na Żelaznej??? 03.03.05, 13:31 To prawda, tylko niestety coraz trudniej dostac się do tego szpitala bez opłacania połoznej. Z tego co widze to z miesiąca na miesiąc jest wręcz coraz gorzej. Kiedy ja dzwoniłam do położnej na początku lutego, żeby tylko spytać na ile wcześniej mam zadzwonić żeby się z nią umówić na poród w czerwcu. Usłyszałam, że na czerwiec i lipiec to już raczej nie ma wolnych terminów. Jakoś mnie wcisnęła, chociaż umowe mam podpisywac dopiero w maju. Odpowiedz Link Zgłoś
lolalilu Re: Zmiany cen na Żelaznej??? 03.03.05, 16:51 a z tego co słyszałam luty był rekordowym miesiącem w historii szpitala. Odpowiedz Link Zgłoś
anusiamilusia Re: Zmiany cen na Żelaznej??? 03.03.05, 23:15 o rany to jakiś obłęd jest, dlaczego kobiety muszą płacić tyle kasy żeby móc urodzić w normalnych, ludzkich warunkach. Ja też rodziłam na Żelaznej i wtedy już były podobno(bo akurat ja pomimo że nikogo nie opłacałam nie miałam żadnych problemów) kłopoty z dostaniem się na Żelazną ale to co teraz czytam po prostu jeży włos na głowie! Odpowiedz Link Zgłoś
lolalilu Re: Zmiany cen na Żelaznej??? 03.03.05, 23:32 to Ci się udało - niestety z każdym rokiem ilość chętnych wzrasta - a inne szpitale - cóż podnoszą standard zbyt wolno - a ceny często mają nie wiele niższe... A to o czym tu mowa to nie kwestia urodzenia w normalnych warunkach tylko opłacenia sobie indywidualnej opieki położniczej przy porodzie (i przed nim). Ja też nie opłacałam położnej i trafiłam świetnie Natomiast rozumiem, że dla wielu dziweczyn opłacenie położnej to po pierwsze komfort i poczucie bezpieczeństwa, a po drugie gwarancja przyjęcia do porodu i przejścia go ze znaną sobie osobą wg wcześniej ustalonego planu. Za to niestety trzeba w Polsce dopłacać. I choć cena mocno wzrosła z tego co czytam na forum i słyszę od koleżanke które opłaciły położną - warto wydać te pieniądze - bo zwłaszcza pierwszy poród (i końcówka ciąży) są dzięki temu łatwiejsze. Zawsze można zadzwonić i zapytać położną co jest grane Odpowiedz Link Zgłoś