Dodaj do ulubionych

Poród na Starynkiewicza

14.09.05, 15:48
Witam! zamierzam rodzić na Starynkiewicza termin na 20 września! Jest może
ktos jeszcze?? Nie mam ani lekarza ani połoznej opłaconej mam tylko nadzieje
że wszystko bedzie oki! Moze ma ktoż podobny termin i zamiar porodu tam??
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • syla_syla Re: Poród na Starynkiewicza 16.09.05, 10:48
      Ja mam termin na 29/09 ale od 4 tygodnie strasza mnie, ze urodze szybciej...
      Również zamierzam rodzić na Starynkiewicza. To będzie mój drugi poroód w tym
      szpitalu (no chyba że nie będzie miejsc). Daj znać jak Ci poszło i kiedy... i
      czy na Starynkiewicza.

pozdr
      s
      • sawa11 Re: Poród na Starynkiewicza 21.09.05, 16:46
        Podciagam temat - prosze o opinie: czy łatwo jest sie dostać 'z ulicy', jak tam
        jest?
        Tez mnie straszą od 3 tygodni, ze poród na dniach i jakoś mojemu Kubusiowi nie
        spieszy się na swiat - termin na 24.09.
        Ja rodziłam pierwsze dziecko na Zelaznej a teraz drugi poród planuję tez tam, z
        tym, ze z tego co wiem, to szanse przyjecia zmalały, bo jest remont.
        Więc nr 2 jest u mnie Starynkiewicza.
        Pozdrawiam,
        Sawa
    • jaco102 Re: Poród na Starynkiewicza 21.09.05, 17:05
      Ja mam termin na 19/10/2005 i też zamierzam rodzić na Starynkiewicza. Mam
      podobną sytuację do Twojej tzn. ani lekarza, ani położnej. Mam nadzieję, że
      przyjmą mnie.
      Pozdrowienia
      • syla_syla Re:dostac sie na Starynkiewicza do sawa11 22.09.05, 12:02
        ja mam termin 29/09 ale poniewaz to drugie dziecko tez mowia mi ze moze byc na
        dnaichsmile ale wiadomo jak to jest z tymi dziecmi - wyjda kiedy im sie bedzie
        podobalosmile
        Wiec zeby dostac sie z ulicy to nie ma problemu - tylko probelm moze byc
        jeden... brak miejsc!!! Syna rodzilam 3 lata temu w kwietniu na Starynkiewicza
        i nie mialam problemu z przyjeciem, ale jak bedzie teraz to sie okaze. Na
        Starynkiewicza przyjmuja do 3 porodów na dobę wiec jak bedzie dziewczyny to sie
        okazesmile czekam na info czy Ci sie udalo sawa11smile

pozdr
        s
        • sawa11 Re:dostac sie na Starynkiewicza 22.09.05, 15:20
          A jak u Ciebie było z pierwszym porodem?
          Bo u mnie 9 dni przed terminem, a teraz zostały mi 2 dni i na razie nic.
          Z USG natomiast wyszedł mi termin 29.09 wink, no ale w karcie ciazy wpisany jest
          ten pierwszy: 24.09.
          A masz jakąś alternatywę? Jesli nie na Starynkiewicza to gdzie w drugiej
          kolejności?

Pozdrawiam,
          Sawa
          • syla_syla do sawa11 23.09.05, 11:00
            No moja droga u mnie poród 3 lata temu mial byc 5 kwietnia i dokladnie 5
            kwietnia o 8.15 urodzilam (do szpitala trafilam 4 kwietnia o 23.30). Wszystko
            przebiegeło super i były miejsca i opieka bez zarzutów... Wczoraj bylam na KTG
            na Starynkiewicza i uslyszalam przykra wiadomosc, ze szpital jest
            przepełniony!!!! juz od wielu dni wypisy najwczesniej po dwóch pełnych dobach i
            stad ten scisk... oj oby nas to nie dotknelo... A jak sie czujesz jakies objawy
            juz sa?
          • syla_syla alternatywa 23.09.05, 11:01
            Szpital nr 2 u mnie to Inflancka... ale obym nie musiala tam iscsmile
            • sawa11 Re: alternatywa 28.09.05, 13:20
              Już jestem po!!!!
              Zaczęło się w piatek 23-09 nad ranem i pojechaliśmy z mezem do szpitala nr 1 z
              mojej listy - na Zelazną.
              Było jedno jedyne miejsce i spelnilo sie moje marzenie(tam rzeczywiscie trwa
              remont)- przyjeli nas (musielismy jeszcze czekac na sale na Izbie Przyjec).
              Po południu było juz po wszystkim.

Pozdrawiam,
              Sawa i Kubuś - juz w domku.
              • syla_syla GRATULUJE:))))))))) 28.09.05, 13:30
                Sawa GRATULUJE malenstwa ja sie juz doczekac nie moge.... ale jestes
                szczesciarasmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka