Dodaj do ulubionych

STARYNKIEWICZA ZA I PRZECIW

06.10.05, 16:32
WITAM!
bardzo chcialabym prosic o opinie o tym szpitalu.Co ile kosztuje i jak jest z
personelem?
wiem ze zoo maja za darmo ale czy to nie jest tak ze jak za darmo to podadza
je w ostatecznosci?
Piszcie dziewczyny jak sie Wam tam rodziło.
Ja mam termin na 4 listopada ale smowia mi ze moze byc wczesniej.
Obserwuj wątek
    • betk Re: STARYNKIEWICZA ZA I PRZECIW 06.10.05, 18:39
      ja mam termin na 20 października i zamierzam tam rodzić. Znam opinie znajomych,
      którzy tam rodzili - pozytywne. Znieczulenie jest bezpłatne i na Twoje życzenie
      - trzeba przy przyjęciu do szpitala zgłosić, że chce się mieć znieczulenie. Nie
      przeraź się opieniami negatywnymi, bo takie znajdziesz na temat wszystkich
      szpitali w Polsce.
      • bonnie75 Re: STARYNKIEWICZA ZA I PRZECIW 07.10.05, 07:01
        Ja co prawda dopiero w styczniu, ale tez zamierzam rodzic w tym szpitalu. Z ust
        znajomych slyszalam same pozytywne opinie. Negatywne i to nieliczne tylko tu na
        forum, ale nie zrazilam sie. Chetnie przeczytam inne na temat Dzieciatka
        Jezus smile
        • gwiazda111 Re: STARYNKIEWICZA ZA I PRZECIW 07.10.05, 10:11
          J niestety nie mam pozytywnej opinii na temam tego szpitala. Wypuścili mi
          dziecko do domu z zakażeniem we krwi a ja po znieczuleniu 2 tygodnie nie
          chodziłam. Fakt było to 6 lat temu więc wiele mogło się zmienić. Proponuję
          zainteresować się Instytutem Matki i Dziecka na Kasprzaka. też są różne opinie
          jak wszędzie ale mają tam najlepszy sprzę do ratowania życia dziecka i matki.
          Jestem teraz z drugim dzieckiem w ciąży i mam zamiar właśnie tam rodzić. Życzę
          powodzenia i pomyślnego rozwiązaniasmile
          • bonnie75 gwiazdo111 08.10.05, 22:28
            Coz.... przykre to, widocznie mialas pecha. Ja nie tak dawno dowiedzialam sie,
            ze z Karowej mozna bylo przywlec cos nieciekawego do domu (dziecko znajomej
            mialo przewlekla zoltaczke), wiec nigdzie nie jest idealnie. Ale poki nie
            doswiadczymy tego na wlasnej skorze to nigdy nic nie wiadomo, prawda?
    • mysiunia2001 Re: STARYNKIEWICZA ZA I PRZECIW 07.10.05, 22:31
      Mam termin na 22.10 i zamierzam też rodzic na Starynkiewicza.Złych opini
      słyszałam może 6 ale to własnie od osób które kiedyś tam rodziły.Teraz z tego
      co wiem bo pracuje tam moja gin która prowadzi ciąże dużo sie tam zmieniło.Był
      remont podobno są nowe porodówki a sale są w kolorach pastelowych.Tylko z
      zewnątrz szpital wygląda staro.Poza tym poród rodzinny( można 1 osobę wziąść)
      i zzo jest bezpłatne.Niestety coraz częściej słysze,że brakuje tam miejsc bo
      jest przeludnieni.Tak więc jeśli ten szpital byłby zły to tyle pacjentek by tam
      nie rodziło.A tak wszyscy tam chcą rodzić chociażby na wyżej wspomniane
      przywileje.
      • jania22 Re: STARYNKIEWICZA ZA I PRZECIW 07.10.05, 23:04
        urodzilam tam mojego chlopczyka równiótko 6 miesiecy temu i pomimo pewnych
        niedociagniec mam bardzo mile wspomnienia. Niestety trzeba sie liczyc z
        lezeniem na korytarzu po porodzie bo brakuje miejsc na salach. Kiedys obszernie
        opisywalam moje wrazenia poszukajcie, poczytajcie.
        Pozdrawiam przyszle mamy.
        • matmama Re: STARYNKIEWICZA ZA I PRZECIW 09.10.05, 21:36
          moje Małe tez tam urodzone w styczniu tego roku. i wrażenia bardzo bardzo
          pozytywne. przemili lekarze, pomocne polozne...synek byl troche chory,
          musielismy zostac ponad tydzien w szpitalu. ale za to wypuscili go wybadanego
          wzdluz i wszerz. to moje pierwsze dziecko wiec mialam mnostwo pytan dot.
          pielegnacji , zdrowia, karmienia. kazdy, do ktorego zwrocilam sie z
          jakimkolwiek pytaniem chetnie mi pomagal. super.goraco polecam
      • danusiaw Re: STARYNKIEWICZA ZA I PRZECIW 10.10.05, 11:36
        czy możesz mi podać namiary na Twoja Panią gin, bo własnie poszukuje dobrej i
        sprawdzonej Pani dr. za starynkiewicza
        • matmama Re: STARYNKIEWICZA ZA I PRZECIW 10.10.05, 15:03
          dr Borowiecka-Elwertowska.trafilam do niej zupelnie przypadkowo ale bylam
          zadowolona
          • danusiaw Re: STARYNKIEWICZA ZA I PRZECIW 11.10.05, 09:04
            a gdzie ona przyjmuje
        • mysiunia2001 Re: STARYNKIEWICZA ZA I PRZECIW 11.10.05, 19:59
          Moge ci polecić Dr.Bobrowską która tam pracuje a oprócz tego szpitala pracuje w
          przychodni na ul Romera (Ursynów) st metra Stokłosy.Przyjmuje tam 2 razy w tyg
          wtorek i środa od 14-17.30.Z tego co wiem zapisy sa na grudzień dopiero ale
          wiem że ciężarne wciskają wcześniej.Tel do przychodni 855-47-37
    • sylwiagap1 Re: STARYNKIEWICZA ZA I PRZECIW 11.10.05, 16:23
      Jestem świezo upieczona mama. Rodzilam na Starynkiewicza 1.10.2005r. Personel
      miły, porod rodzinny nic nie kosztuje , znieczulenie zewnatrzoponowe tez jest
      za darmo, mankamentem sa odwiedziny rodziny bo tylko w godzinach od 14 -19.
      Mozna wykupic sobie sale pojedyncza koszt 200 zl doba, dwojka 150 zl doba.
      Odradzam brac jedynki i dwójki po pierwsze jest daleko od lekarzy pediatrów, i
      sióstr położnych a po drugie samemu to można zwariować.
      • sia10sia Re: STARYNKIEWICZA ZA I PRZECIW 11.10.05, 16:25
        a jak było z wolnymi miejscami??? czy są takowe??? Mam się tam zgłosić 19.10. i
        boję się ze nie bedzie miejsc...
        • justynas2 Re: STARYNKIEWICZA ZA I PRZECIW 13.10.05, 15:38
          niechce straszyc moja znajoma rodzila tam niedawno bo we wrzesniu nie dosc ze
          zmarnowali jej dziecko (niestety nniezyje) to zarazili ja jeszcze jkas bakteria
          bylam u niej i niestety nie widzialm zadnych pastelowych scian tylko wstretne
          obdrapane lezala na parterze po siostre dzwonila 4 razy w ciagu pol godziny
          zanim laskawie sie zjawila do dziecka. pozatym szef po cc nie rozpuszczalny
          tylko jak dawniej do zdejmowania poprostu kicha .Jej opinia jest to przemial
          pacjetek pokoje i lozka nie dezynfekowane tylko zmieniaja posciel i nastepna z
          tad takie efekty
          • monikaps Re: STARYNKIEWICZA ZA I PRZECIW 20.10.05, 16:32
            Jeśli byłaś na parterze, to znaczy, że koleżanka leżała na położnictwie septycznym. Oddział położniczy jest na piętrze i tam jest dużo ładniej. Urodziłam tam 21.04.04. Spędziłam w szpitalu ponad dwa tygodnie, bo po pierwsze miałam troche pecha i trafiłam na Szczyt Europejski a potem na długi weekend a przede wszystkim miałam stan zapalny po nacięciu i dlatego wylądowałam na septycznym. Leżałam tam ponad tydzień i właściwie tam mnie wyleczono, na górze zajmowano się dzieckiem, ale też nie tak bardzo. Miałam jedynoosobowy pokój, Ewa miała żółtaczkę i przez cały długi korytarz (tej długości co budynek) musiałam po nią chodzić na oddział noworodkowy kilka razy dziennie. Nie dawałam rady, tak bolała mnie rana. Generalnie opieka nienajlepsza, bo pozostawiają mamę samą sobie. Ale ma to też dobre strony, bo nikt się nie wtrąca. A jak zadzwoniłam na noworodki po pomoc, to zawsze ktoś przyszedł.
            Na położnictwo septyczne trafia się jak się nie ma aktualnych badań albo jest podejrzenie nosicielstwa jakiejś choroby, np. żółtaczki. Może coś z koleżanką było nie tak i dlatego straciła dziecko, niekoniecznie z winy szpitala?
            Jak mówiła znajoma, jak ma być dobrze, to w każdym szpitalu będzie dobrze. Życzę, żeby było dobrze!
            A ja następne dziecko też pewnie tam będę chciała rodzić. Wyposażenie mają świetne, porodówki faktycznie ekstra, tylko mało - bo trzy. Jak będzie więcej dziewczyn to problem. Oddział noworodkowy i tamtejsze pielęgniarki super, a to przecież najważniejsze. Jakby coś, to nie będą dziecka nigdzie wozić, tylko na miejscu pewnie dadzą sobie radę.
            Pierwsze pół dnia po porodzie leżałam na korytarzu i to miałe tę dobrą stronę, że w każdej chwili mogłam poprosić o pomoc kogoś kto akurat przechodził obok. Dziewczyna jak leżała w nocy na korytarzu, to jej dziecko zabrano na noc na oddział noworodkowy, żeby mogło spokojnie spać.
            Pozdrawiam
            Monika i Ewa (18mies)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka