Dodaj do ulubionych

dr Piotr Raczyński - z IMiD- znacie?

04.11.05, 12:26
Znacie tego lekarza?
Zastanawiam sie nad wyborem lekarza do prowadzenia ciązy, chcę rodzic w
instytucie.
Koleżanka pamieta go ze szkoły rodzenia i mówi, ze to taki bezstresowy luzak.
Może macie jakieś doświadczenia z nim?

Matiza
Obserwuj wątek
    • gonzia Re: dr Piotr Raczyński - z IMiD- znacie? 04.11.05, 14:58
      Robił USG brzuszka mojej córeczce i coś pokręcił lewy jajnik z prawym ale
      generalnie stwierdził że wszystko z córką w porządku (podejrzane torbielki).
      Tylko tyle go znam i jeszcze tyle że wydał się sympatyczny...
      • lolinka2 Re: dr Piotr Raczyński - z IMiD- znacie? 04.11.05, 15:05
        Spotkałam kilka razy w IMiD i na okoliczność targów w Smyku, i jakkolwiek podczas pierwszego spotkania odniosłam wrazenie ze to 'bezstresowy luzak" tak później dołożyłam do tego zdanie ze ma niezwykłe hobby...straszenie pacjentek, Kurczę, może to zbyt mocne słowa, ale po dwóch spotkaniach nie mogę się oprzec temu wrażeniu.
        A było tak: w Smyku robił mi USG, znalazł pustą macicę (4 t.c.) i coś na jajniku. SPokojnie wytłumaczył, że może jeszcze nic nie być widać, że może być torbiel, ale i pozamaciczna, wysłał na IP do IMiD. Poszłam tam, baaaaaaardzo zdziwiona lekarka ze ja panikuję bo w 4 tc na usg nigdy nic nie widać. Pobrali krew na hcg i kazali przyjść za dwa dni. Wtedy po praz drugi spotkałam dr P.R., tekst: proszę pani, o nadziei to my nie mamy co rozmawiać, to prawdopodobnie jest pozamaciczna, poobserwujemy gdzie się rozwija, marna ta beta jak dla mnie (trochę pow 200). Pobrano krew raz jeszcze i przyjść za dwa dni. Tam spotkałam jeszcze jednego lekarza, który omal nie umarł ze śmiechu jak mu opowiedziałam całą historię. Okazało się ze drugi wynik hcg zniknął, więc dr zrobił mi usg, a tam idealnie 3.5 mm kropek pięknie zagnieżdżony w macicy. I 6 dni stresu diabli wzięli!!!
        A to znalezisko z jajnika to najzwyklejsza torbiel, stanowiąca zjawisko wielce fizjologiczne w ciąży, ot...
        Nauka z tego płynie następująca; nie chodzę do innych lekarzy poza moim własnym (Lublin), choćby tylko wyskokowo jak usg na targach dla rodziny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka