magdakb 07.11.05, 15:25 Czy ktoś może polecić dobry szpital i położną we wroławiu.Jak to jest z tą położna, czy faktycznie można opłacić żeby była przy porodzie,czy musi być z danego szpitala Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niunia78wroc Re: szpitale i położne we wrocławiu 08.11.05, 21:54 Ja rodzę lada moment i wybieram się na Brochów. Ponoć to jedna z lepszych porodówek we Wrocku, super lekarze i specjalistyczny sprzęt w razie czego. Osobiście nie opłacam położnej, bo zdecydowałam się na ZZO (tylko na Brochowie jest taka możliwość), ale wiem, że położne z tego szpitala mają założoną swoją działalność gospodarczą i można sobie ją opłacić i przyjedzie w każdej chwili asystować przy porodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
basia_gabrysia Re: szpitale i położne we wrocławiu 13.11.05, 13:07 Drogie przyszle mausie i przyszli tatusiowie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja mam 4 dzieci,wszak rodzilam ciagle w tym samy szpitalu...ale moja szwagierka majac 3 dzieci rodzila w 3 roznych szpitalach i zdania ma rozne co do opieki,szpiatli,lekarzy i poloznych. Nie ma co czytac czy szpital ma dobra opieke czy tez takiej nie ma. W szpitalu sa rozni lekarze,polozne,,,,dla jedene osoby szpiatal np,na BRochowie czy w Pacanowie bedzie dobry pod wzgledem opieki a dla inne nie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Ktos moze powiedziec,ze polozne czy lekarze sa zli w danym szpitalu....moze,jak osoba byla w szpitalu,to dyzur miala kto inny,byli lekarze inni itp,itd. Sam zdecyduje co Ci bardziej odpowiada. Przed porodem wybierz sie na odwiedziny do szpitala...lekarz lub polozna oprowadzi Cie po salach,porodowce,,wejdz na sale zapyrtaj sie kobitek,ktore juz urodzilu,,,, BASIA moje gg 8616887. Odpowiedz Link Zgłoś
lirio Re: szpitale i położne we wrocławiu 09.11.05, 17:09 Do porodu możesz opłacić (oficjalnie lub nie) lekarza czy położną ale warunkiem jest, żeby była pracownikiem danego szpitala. Nikt nie dopuści do tego osoby obcej. A co do płatnego ZZO to pytajcie dziewczyny dokładnie i umawiajcie się konkretnie bo z tego co się orientowałam to ZZO do porodu we Wrocławiu to marzenie nie do spełnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
niunia78wroc Re: szpitale i położne we wrocławiu 10.11.05, 12:56 Jest jeden anestezjolog na Brochowie, z którym umawiasz się po konsultacjach na telefon i przyjeżdża i robi znieczulenie. Jest to oczywiście płatne, ale możliwość jest. Odpowiedz Link Zgłoś
asia9617 Re: szpitale i położne we wrocławiu 10.11.05, 09:20 Cześć! Ja rodziłam we wrześniu na Dyrekcyjnej i polecam Ci ten szpital,naprawde ginekolodzy i polożne super,dzieciaczka dostajesz po porodzie i jesteś z nim 24 na dobe biorą tylko maleństwo na kąpiel,ale miało się teraz zmienić,że maluszka kapią przy tobie w pokoju nie zabierają go, piżamki dostajesz ja miałam zabrać swoje ale kożystałam z ich ponieważ koszule zmienialam ok. 5 dziennie, i kosmetyki dla dzidzi też sa tylko pampersy musisz mieć swoje Jak masz pytania to pisz Pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś
annamod Re: szpitale i położne we wrocławiu 12.11.05, 16:42 A czy twój lekarz prowadzacy pracuje na Dyrekcyjnej? Bo wiesz chodzi mi o to czy dziewczyny które nie mają tam swojego lekarza też bez problemu mogą tam rodzić i czy są dobrze traktowane. A ponadto powiedz, czy wcześniej kontaktowałaś się z tym szpitalem, czy w dniu kiedy zaczął się poród po prostu tam przyjechałaś. Będę wdzięczna za te informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
ciapek7 a ja z wrocawskich szpitali polecam Trzebnicę... 11.11.05, 17:36 Urodziłam tam córeczkę 2 tygodnie temu , miło spokojnie , kameralnie , tańczą wokół pacjentek czy chcesz czy nie chcesz, bez opłacania kogokolwiek , zarówno w trakcie porodu , jak i po nim. Nie ma masówy i każdy ma czas , aby poświęcić rodzącej i jej dziecku. Gorąco polecam ! Pozdrawiam ! Monika z Agnieszką (mieszkamy we Wrocławiu na Sępolnie) Odpowiedz Link Zgłoś
kriepka a OŁAWA? 12.11.05, 19:33 witam, ja tez slyszalam ze Trzebnica jest super. mam tylko pytanie do Ciapka7, czy w Trzebnicy polozne chronia krocze i pozwalaja na porod aktywny? bardzo nie chce rodzic na lozku tylko w pionie, dlatego wlasciwie wroclaw (o brochowie myslalam) odpada i szukam jakiejs alternatywy. slyszalam tez ze duzo dobrego mowi sie o Olawie. czy ktoras z was moze tam rodzila, albo slyszala cos wiecej? i jak tam jest z aktywnym porodem?? Odpowiedz Link Zgłoś
jamile Trzebnica 12.11.05, 22:14 W Trzebnicy niestety tną krocze, na zzo szanse mizerne i rodzisz na łożu. Ja urodziłam tam przez cc - i sam zabieg i opieka poporodowa cud-miód! Odpowiedz Link Zgłoś
ciapek7 Re: a OŁAWA? 13.11.05, 09:34 rzeczywiście byłam nacinana , w moim przypadku bezwzględnie trzeba było to zrobić. Z tego co wiem robią to każdej rodzącej. Pozycja aktywna nie wiem , bo leżałam , ale tylko 5 ostatnich minut. Odpowiedz Link Zgłoś
magdakb Re: a ja z wrocawskich szpitali polecam Trzebnicę 13.11.05, 21:13 dziękuję za opinię.Szkoda że we wrocławiu są tylko 2 szpitale w których można rodzić we wrocławiu kamieńskiego i kliniki.I tu też zdania są podzielone.W trzebnic porodów w wodzie brak-szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
monia1008 Re: szpitale i położne we wrocławiu 14.11.05, 09:37 cześć! rodziłam 3 lata temu na Brochowie. Szpital super! Położna bez opłacenia zajęła się mną jak matka.Teraz mam termin na styczeń i udało mi się odnaleźć tą samą położną...Skontaktowałam się z nią i umówiłam do porodu.Co prawda będzie mnie to kosztowało sporo...(900zł)ale co mi tam!Przynajmniej mam pewność, że ktoś się mną fachowo zajmie.Gdybym trafiła na jej dyżur podczas porodu ,dogadujemy się miedzy sobą, a powyższa kwota ustalona jest ponoć przez szpital.Na Brochowie dziecko jest z matką, ma wszystko oprócz pampersów.Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
lirio Re: szpitale i położne we wrocławiu 14.11.05, 11:16 Co do porodu w wodzie to ja uważam to za bajer. I tak kończysz na "lądzie" i tak Cię nacinają, jak ktoś roztacza inne wizje to po prostu naciąga. Lepiej za te pieniądze mieć poród rodzinny i wynająć sobie pojedyńczą płatną salę po porodzie. W każdym szpitalu możesz skorzystać z natrysku, gdzie woda łagodzi ból. Urodziłam 6 tygodni temu, z przyczyn losowych na Kamieńskiego. Wolałabym urodzić w Trzebnicy na korytarzu. Podejście personelu w Trzebnicy ujmujące, warunki socjalne dużo lepsze. Neonetologia na bardzo wysokim poziomie, Kamieńskiego przy tym leży i płacze. Ginekolodzy mili i bardziej troskliwi niż we Wrocku. Wspominany na forum brak oddziału ratunkowego dla dzieci i konieczność wiezienia do Wrocławia to zbędna panika - zapytaj w Trzebnicy ile dzieci rocznie wymaga przewiezienia do Wrocławia i ilu coś się z tego powodu stało. Szpital zdobył II miejsce w akcji rodzić po ludzku. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotamoron Re: szpitale i położne we wrocławiu 14.11.05, 11:55 A ja rodziłam w wodzie na Chałubińskiego i jak dla mnie ten bejer był super! Nie skończyłam na lądzie - dzidziuś urodził się do wody i krocza też mi nie nacięli, a nie miałam opłaconej położnej, ani lekarza. Zapłaciłam tylko za poród w wodzie - 500zł i uważam, że było warto. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
lirio Re: szpitale i położne we wrocławiu 14.11.05, 16:20 Uczciwie trzeba jednak przyznać, że zdecydowana większość porodów wodnych kończy się na łóżku porodowym, a nawet sam poród do wody nie chroni przed nacięciem. Szczególnie gdy to pierwszy poród. Odpowiedz Link Zgłoś