Dodaj do ulubionych

urodziłam na Lutyckiej

05.12.05, 21:44
Witam, 22,11 urodziłam na Lutyckiej, jak macie jakieś pytania to smiało,
dodam, że miałam położną i jestem bardzo zadowolona. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • maryd1 Re: urodziłam na Lutyckiej 05.12.05, 22:04
      Witam i na wstepie serdecznie gratuluje!!!

Ja tez bede rodzila na Lutyckiej i chcialabym wiedziec doslownie
      wszystko...poczynajac od tego czy np standardowo nacinaja krocze, po to jaka
      jest opieka po porodzie! Bede wdzieczna za pomoc!
      pozdrawiam!
      • kajka29 Re: urodziłam na Lutyckiej 05.12.05, 22:27
        Witaj! opieka jest raczej dobra chociaż zdarzają się wyjatkowo humorzaste
        siostry ale to pewnie w każdym szpitalu, krocze miałam nacinane i chyba jest to
        standard, w szpitalu jest strasznie gorąco, jedzonko dobre, po przyjęciu pytają
        czy chcesz lewatywę i możesz nie chciec, potem na porodówce leżysz cały czas
        pod KTG , mąż może być cały czas ( tylko na czas szycia musi wyjść), oczywiście
        poród rodzinny jest za darmo. porodówki sa co prawda małe ale jest czysto i
        schludnie, po porodzie w pokoju jest łazienka ( przynajmniej ja miałam),
        dziecko masz przy sobie,weź do szpitala chusteczki dla dziecka, z 2 pieluszki
        tetrowe, pampersy i swoje ubranka bo te szpitalne są nieciekawe. Niwe wiem co
        jeszcze chcesz wiedzieć, pytaj na gg bo tam jestem częściej dostępna nr
        2214428. Pozdrawiam
        • lilu27 Re: urodziłam na Lutyckiej 20.12.05, 17:24
          Chcialam tylko zwrocic uwage ze kolezanka kajka nie odpowiada na pytania zadane
          na gadu gadu Malo tego nawet nie raczy odpisac np 'nie mam czasu' Oczywiscie
          wolny kraj ale po co oglaszanie sie "pytaj na gg bo tam jestem częściej
          dostępna nr..."
          • kajka29 Re: urodziłam na Lutyckiej 20.12.05, 22:00
            sorry dziewczyny, że nie odpisałam na gadu ale dopiero dzisiaj weszłam w
            archiwum i zobaczyłam wasze pytania, a wszystko przez to ,że do komputera
            dorwała sie moja córka, która nie raczyła mnie poinformować ,że mam wiadomość.
    • madas9 Re: urodziłam na Lutyckiej 05.12.05, 23:07
      hej hej
      Gratulacje serdeczne i pozdrowienia dla Ciebie i Malenstwa
      Ja tez mam zamiar rodzic na Lutyckiej i zbieram wszelkie opinie na ten temat.
      Wazne dla mnie jest to czy mozna chodzic podczas I fazy - a z tego co piszesz
      to rozumiem ze nie za bardzo sad Czy mozna jesli sie czlowiek uprze i bedzie
      koniecznie chcial - no bo nie za bardzo wyobrazam sobie lezec caly porod.Czy
      tez z tym chodzneiem podczas porodu to nie jest tak wazne i istotne?
      Aha jeszcze jedno - czy wziac swoje rzeczy tzn koszule nocna itp czy tez sa i
      leiej korzystac z szpitalnych
      Pozdrawiam serdecznie i z gory dzieki za odpowiedz
      M.
      • kajka29 Re: urodziłam na Lutyckiej 10.12.05, 09:31
        Witam! dzięki za gratulacje. Otóż ja cały poród ( 4 godz.) leżałam i to pod KTG
        i nawet jak chciałam do WC to niestety nie pozwolili tylko przyniesli
        podsuwacz, ale ja też sie za bardzo nie pytalam i nie nalegałam żeby
        chodzić.Zreszta te 4 godz. jakoś przeleciały szybko. Co do sowjej koszuli-
        lepiej sobie weź i to nie jedna bo te szpitalne sa straszne, poza tym w
        szpitalu jest bardzo gorąco i codziennie trzeba ja zmienic.Tylko do samego
        porodu skorzstaj ze szpitalnej bo szkoda swojej. życzę szybkiego i szczęśliwego
        rozwiązania
        Kasia z Kingą ( ur.22.11.2005)
    • guzmania Do kajki29. 21.12.05, 22:38
      Hej!POszukuje lekarza z Lutyckiej, czy mogłabyś mi jakiegoś polecić?Czy lepiej
      mieć jakiegoś prowadzącego,żeby tam rodzić?Słyszałam, że wtedy lepiej traktują
      i tak jest podobno w każdym szpitalu.Dzięki i pozdrawiam.
      • kajka29 Re: Do kajki29. 22.12.05, 17:42
        Osobiście polecam dr Wandelta, przyjmuje na Strzeszyńskiej 100 w Poznaniu, tel.
        822-11-72, (www.wandelt.prv.pl) , przy porodzie najbardziej pomoże ci położna
        ( ja miałam i jestem super zadowolona). to położna sie tobą cały czas zajmuje i
        wszystko konsultuje z lekarzem , a jak jest coś nie tak to wtedy lekarz działa.
        Namiar do położnej też mam. Moj nr gg 2214428. Pozdrawiam
        P.S. Lepiej miec lekarza z tego szpitala co się rodzi, wszyscy pytaja od kogo
        jesteś i jak mówisz, ze od lekarza z danego szpitala to jest jakos lepiej
        traktowane. Takie odniosłam wrażenie osobiście.
    • ciezarna25 Re: urodziłam na Lutyckiej 05.01.06, 16:10
      Czesc Kajka!Za dwa tygodnie czeka mnie porod,zdecydowałam sie na szpital przy
      ul.Lutyckiej.Jaka masz opinie na temat tego szpitala i personelu,moge bez obaw
      tam rodzic?!Pozdrawiam Agnieszka!
      • madas9 Re: urodziłam na Lutyckiej 05.01.06, 16:37
        hej hej - ja tez mam termin za dwa tygodnie i tez zdecydowalam sie urodzic na
        lutyckiej- moze sie spotkamy smile
        Naczytalam sie sporo o tym szpitalu i generalnie opinie sa ok - mnie jedynie
        przeszkadza to ze wszystkie dziewczyny pisaly ze lezaly podczas porodu - a ja
        bardzo bym chciala chodzic - byc na nogach tak dlugo jak sie da. Mam nadzieje
        ze jak sie w miare na to upre to za bardzo nie bedzie personel protestowal. No
        zobaczymy. Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieje ze do zobaczenia
        • lilu27 JA TEZ urodziłam na Lutyckiej 05.01.06, 19:33
          dzis nie mam czasu a moze raczej sil zeby napisac wiecej ale polecam rodzenie
          na lutyckiej Wiadomo nie mam porownania ale jestem baaaaaaaaaaardzo zadowolona
          z tamtejszej "obslugi" Urodzilam w poniedzialek dzis wyszlam ze szpitala
        • ciezarna251 Re: urodziłam na Lutyckiej 31.01.06, 14:28
          Czesc madas9!Zapewne ty już po porodziesmileja niestety jeszcze niesadprzechodziłam
          termin już siódmy dzień,jutro jade się zgłosic sama!Napisz mi jak bylo.Czy za
          porod rodzinny placi sie od reki,czy odciagaja z ubezpieczenia?Odpisz mi moj
          e-mail to:kaj_agi@tlen.pl.Czekam z niecierpliwoscia.Pozdrawiam Agnieszkasmile
      • kajka29 Re: urodziłam na Lutyckiej 07.01.06, 17:23
        witam ! osobiście polecam Lutycka, nie mogę na nic narzekać - no może troszkę
        za gorąco było na sali i akurat trafiłam na remont ale myślę, żę od 22,11.
        zdążył już się skonczyć- obsługa miła,pielęgniarki w porządku ( no jakaś
        niemila napewno by sie znalazła) , jedzenie tez ok, na sali porodowej może być
        mąż także spoko. Szczęśliwych rozwiązań WAM życzę
        Kasia i Kinga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka