Dodaj do ulubionych

TRIADA - opłata paliwowa

18.05.06, 15:52
Czy ktoś otrzymał z biura Triada kopię pisma o faktycznym podniesieniu cen
paliwa u przewoźników? Gdyż w ten sposób biuro sobie samo podnosić kwotę tj.
opłatę paliwową dowolnie, czyli okradać nas w "żywe oczy" śmiejąc się z nas :-
)) jak to robią.
Obserwuj wątek
    • Gość: lofix Re: TRIADA - opłata paliwowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 17:16
      Łoj, współczuję. Czemu weźmiecie jakiegoś pożądniejszego biura. Alfa na przykład
      chyba nie robi takich numerów.
      • Gość: grazka Re: TRIADA - opłata paliwowa IP: *.crowley.pl 18.05.06, 19:37
        Z triada to normalka zeszlego roku zrobili nam ten sam numer . Teraz lece do
        Turcji ze SCANHOLYDAY I NIE MAM ZADNEJ PODWYZKI ZA PALIWO BILETY JUZ ODEBRALAM
        Nigdy wiecej z triada
        • iberia30 Re: TRIADA - opłata paliwowa 18.05.06, 20:25
          Gość portalu: grazka napisał(a):

> Z triada to normalka zeszlego roku zrobili nam ten sam numer . Teraz lece do
          > Turcji ze SCANHOLYDAY I NIE MAM ZADNEJ PODWYZKI ZA PALIWO BILETY JUZ ODEBRALAM
          > Nigdy wiecej z triada

dziwne, w zeszlym roku jadac ze SH mialam doplate...a bilety rozdawali na
          lotnisku...
          • Gość: grażka Re: TRIADA - opłata paliwowa IP: *.crowley.pl 18.05.06, 20:34
            Ja wylatuje z gdanska i bileciki mam juz w domu mila pani zadzwonila że sa do
            odebrania. jak wroce to opisze jak bylo ale na TURCJI pa pa pa
    • Gość: annie2003 Re: TRIADA - opłata paliwowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 19:41
      proponuję lekturę tego tematu.. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
      f=622&w=41352589
      Biura robią to zgodnie z warunkami podpisanej przez nas umowy.. niewiele jest
      chyba takich biur, które stać na utrzymanie cen na stałym poziomie..
      • Gość: annach Re: TRIADA - opłata paliwowa IP: *.chelm.mm.pl 18.05.06, 21:14
        W ubiegłym roku od maja też były opłaty paliwowe po 100zł i to w każdym
        biurze.Szkoda tylko,że w tym roku zapomnieli o tym powiedzieć przy wykupie np.w
        styczniu,a teraz to niby im się przypomniało.Ale cóż zrezygnujecie z wyjazdu?
        • Gość: Anika Re: TRIADA - opłata paliwowa IP: *.chello.pl 19.05.06, 07:51
          Witaj. Pamiętam także i ja, że w zeszłym roku na potęgę podnoszono ceny o
          opłatę paliwową. Niemniej jednak w tym roku moja agentka uprzedziła mnie, że
          mogą być wprowadzone opłąty paliwowe. Ale tak na prawdę zapomniałam o tym na
          dobre. Jednak później sobie przypomniałam sobie o tym. I faktycznie w warunkach
          jakie czytałam jest wyraźnie napissane o wzroście cen. Więc nawet nie
          protestowałam.
          To miłe - nie sądzicie- że jeszcze są biura które informują o tym nauczone
          doświadczeniem z zeszłego roku?
        • Gość: offe Re: TRIADA - opłata paliwowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 14:26
          Gość portalu: annach napisał(a):

> W ubiegłym roku od maja też były opłaty paliwowe po 100zł i to w każdym
          > biurze.Szkoda tylko,że w tym roku zapomnieli o tym powiedzieć przy wykupie np.w
          >
          > styczniu,a teraz to niby im się przypomniało.Ale cóż zrezygnujecie z wyjazdu?

A wiesz co ? Czasem by wypadało. Nie ma lepszej lekcji pokory niż turyści
          odchodzący do konkurencyjnego biura. Może nauczyliby się czegoś na błędach.
    • mati820 Re: TRIADA - opłata paliwowa 19.05.06, 11:45
      My również dostaliśmy taki list polecony, a jak poszedłem z nim do biura to
      Pani była tak miła (po awanturze!) i powiedziła, że pokryje tą dodatkową
      opłatę:)
      Rok temu lecieliśmy z Triady do Turcji i żadnej podwyżki nie było!
      • Gość: sprezynka Re: TRIADA - opłata paliwowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 12:42
        Jak to zrobiłeś?? Ja niestety dopłaciłam:/
        • Gość: web Re: TRIADA - opłata paliwowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 16:13
          matti pisze, że po awanturze, pani zgodziła sie pokryc ta opłatę. Czyli zabrałes
          jej zarobek. I chwalisz się? Do czego to dochodzi, że chamstwo jest takie popularne.

biura, które nie każą ludziom dopłacać do zarezerwowanych wczesniej imprez:
          - Tui
          - Scan Holiday
          - Rainbow Tours
          - Grecos Holiday
          - Matti Word
          - chyba Alfa Star.
          dopiszcie, jak znacie kolejne
          • Gość: eric Re: TRIADA - opłata paliwowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 16:24
            Alfa Star na pewno nie pobiera dodatkowych dopłat.
          • Gość: annie2003 Re: TRIADA - opłata paliwowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 22:23
            a ja w to nie wierzę.. już widzę, jak pracownik jakiegokolwiek biura dopłaca do
            wycieczki klientom z własnej kieszeni.. zwłaszcza że biuro robi to w myśl prawa
            (bo ustawa zezwala i takie są umowy).. bzdura..
            • clavdia Re: TRIADA - opłata paliwowa 19.05.06, 23:25
              Sorry, ludzie nie demonizujcie Triady. Orbis też każe dopłacać, bo ma tego
              samego przewoźnika czyli Centalwings. To oni podnieśli opłaty z powodu zwyżki
              cen paliwa na wszystkich kierunkach. Niektóre biura, żeby się ratować przed
              takim buntem klientów (Np. Ecco do Grecji)to zmienili przewoźnika i też
              niedobrze, bo część klientów się wycofała jak usłyszała, że ma lecieć jakimś
              lokalnym badziewiem
              • Gość: Lakd. Re: TRIADA - opłata paliwowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 08:30
                Ludzie!!! Jeśli ztać was na wyjazd do turcji czy egiptu to jest bezsensownym i
                wręcz żałosnym jest wykłucanie sie o 100 zł!!! Założe sie że tacy zdolni są
                tylko ludzie z naszej ukochanej stolicy....
                • Gość: annie2003 Re: TRIADA - opłata paliwowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 09:41
                  o ile zgodzę się na pierwszą część wypowiedzi, o tyle przez drugą znów
                  zgrzytają mi zęby.. z szacuneczkiem - odwal się od stolicy.. skończ z tym
                  szufladkowaniem, bo tu też mieszkają normalni ludzie..
              • annie2003 Re: TRIADA - opłata paliwowa 21.05.06, 09:43
                Gwoli ścisłości - Triada nie wymieniła Centralwings jako przewoźnika na
                trasach, gdzie wprowadzono dopłatę - wymienione są: Sun Express, AMC Airlines i
                Fischer Air Polska. Centralwings wykorzystują na trasie do Egiptu chyba tylko w
                awaryjnych sytuacjach.. ciekawe jak wtedy wygląda kwestia dopłaty, gdy
                zmieniają przewoźnika, który "teoretycznie" dopłat nie wprowadził..
    • staniwaw Re: TRIADA - opłata paliwowa 20.05.06, 21:48
      Dostałem i tez mnie to wkurzyło,ale chyba są w prawie.No a co do paliwa to
      obseruj rynek paliw na świecie...no cóż baryła w górę.
      • Gość: Lakd. Re: TRIADA - opłata paliwowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.06, 12:26
        Oczywiście że są tam normalni ludzie....
        Ale wiekszość "Wyżej sra niż dupe ma"
    • Gość: andkawon Re: TRIADA - opłata paliwowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 15:37
      Ale mam pytanie czy podwyższając niby opłatę paliwową, nie powinni załączyć
      kopii, czy też na żądanie udostępnić ją do wglądu? Chodzi o umowę pomiędzy
      przewoźnikiem a Triadą na zwiększenie kwoty w związku ze wzrostem cen paliw.
      • Gość: annie2003 Re: TRIADA - opłata paliwowa IP: *.wawzh.rdsas.com / 213.17.173.* 23.05.06, 15:53
        umowy są dokumentami poufnymi, strony trzecie nie mają do nich wglądu, więc nie
        licz na to, że jakiekolwiek biuro pokaże Ci taki dokument. a normalnym jest, iż
        do cen uzgodnionych pomiędzy biurem a podwykonawcą, biuro dolicza sobie
        prowizję pośrednika, więc nawet kopia takiego dokumentu nie miałaby
        odzwierciedlenia w rzeczywistości
    • Gość: Q Re: TRIADA - opłata paliwowa IP: 217.8.165.* 30.05.06, 22:06
      Neckerman też podniósł cenę o 80 zł na osobę.

Zdrowo przegieli. Drożej niż gdzie indziej, cena dolara spadła a ci podnoszą
      cenę. :(

Ostatni argument, żeby jeździć z neckermanem padł. W przeszłym roku alfastar
      albo triada. W tym momencie nie widzę żadnej różnicy między tymi biurami,
      oczywiście nie licząc tego, że w neckermannie najdrożej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka