Dodaj do ulubionych

POLNA TRAGEDIA

06.01.06, 20:00
rodziłam na polnej w sierpniu ubiegłego roku.Córka urodziła się z wadą neki.Miała zakarzenie układu moczowego i była leczona na odzile opieki pośredniej, gdzie personel wchodził bez odziży ochronnej!Po zastosowanej kuracji antybiotykowej została wypisana ze szpitala bez dokładnych badań.Co sie okazało po 6 dniach dziecko trafiło na odiał intesywnej terapii z posocznicą i zapaleniem opon móazgowo-rdzeniowych na Krysiewicza w Poznaniu.
Jeżeli ktoś ma podobne problemy prosze o kontakt.Nie zostawie tak tej sprawy.Marlena 512 128 972.
Obserwuj wątek
    • magda505 Re: POLNA TRAGEDIA 07.01.06, 22:22
      Ja też nie jestem zadowolona z tego szpitala mimo iż małej nic sie nie stało.Za
      to ja byłam tak zmasakrowana po porodzie ze aż na oddziale sie dziwili co ze
      mną zrobili.Mała dostała 7pkt.Dosyć że mnie nieudolnie dusili po brzuchu to na
      końcu sie skończyło na kleszczach.Ja wyglądałam jakby mnie ktoś pobił na tej
      porodówce.cała w krwiakach od oczu po dekold.
      • lodie Re: POLNA TRAGEDIA 08.01.06, 21:38
        tym bardziej sie ciesze ze wybralam sw. rodzine... chyba jeszcze nie slyszalam
        zlej opinii o tym szpitalu... a na izbie przyjec na polnej tez zostalam
        potraktowana jak... nie wiem... poprostu olana... a czy wogole jest dozwolone
        jeszcze stosowanie kleszczy?? bo wime że duszenie po brzuchu to na bank nie
        jest dozwolone!!
        • earl.grey Re: POLNA TRAGEDIA 09.01.06, 11:31
          w szkole rodzenia w Śwq. Rodzinie połozna była przerażona, kiedy opowiadalismy,
          że kilka naszych znajonych miało dzieci "wypychane" na Polnej. Powiedziała, że
          zabieg ten (zabieg Kristellera) jest zakazany procedurami medycznymi jako bardzo
          niebezpieczny. O kleszczach mówiła, że dozwolone, ale oni są raczej za
          próżniociągiem w takich sytuacjach.
    • mariejo Re: POLNA TRAGEDIA 09.01.06, 21:35
      Nie ma sie czemu dziwic Polna to moloch, lezalam tam kilka dni i bardzo zle
      wspominam dlatego rodzilam w sw Rodzinie.
      • mysza781 Re: POLNA TRAGEDIA 10.01.06, 11:21
        Ja nie mogę narzekać na Polną. Rodziłam tam 2 razy. Pierwszy raz prawie 4 lata
        temu. Na porodówce było super!!Połozna cały czas była z nami, masowała krzyż jak
        bolało. Gorzej było na poporodowym a spedziłam tam 8 dni bo córcia miała rumień
        i gronkowca i leżała na neonatologii. Drugi raz rodziła 25.12.2005 czyli całkiem
        niedawno. Było super. do szpitala przyjechaliśmy po 6 rano. Trafiliśmy na super
        ekipe zarówno na izbie przyjęć jak i na porodówce!!Wszystkim zycze takich
        porodów. Nawet dostałam do wyboru oddział poporodowy!!Tym razem byłam na III i
        było super-połozne z powołania a nie z musu (oprócz jednej)!!Ja polecam
        wszystkim ten szpital!
        • wuthering.heights Re: POLNA TRAGEDIA 10.01.06, 12:17
          moje dziecko też było wypchnięte na świat poprzez naciskanie mojego brzucha-to
          był horror.Następnie wypisano nas do domu po dwóch dniach z wysokim poziomem
          bilirubiny u syna-ponad 15 mg/dm bez żadnej informacji,czym grozi zółtaczka.
          Oprócz tego pielęgniarki okropne!!!!!Nie wiem dlaczego Polna ma taką renomę????
          • andzia9923 Re: POLNA TRAGEDIA 18.01.06, 21:41
            Ja pracowałam na polnej i wiem co to za szpital jak to mówi muj mąż to żeznia a
            nie szpital jak poroniłam pirwsza ciąze to czekałam tam 4godz. az ktos wreszcie
            sie mna zajmie przyjechałam tam wieczorem i pani ginekolog ktura mnie przyjeła
            i robiła usg powiedział "ta ciąża jest martwa prosze isc do domu irano sie
            zgłosic " nie usłyszałam ani słowa otuchy wiec dlamnie to najgorszy spital jaki
            istnieje moje kolejne dwia porody odbyły sie na raszeji a teraz mam termin na
            lipiec i tez na raszeji pozdrawiam
            • ywwy Re: POLNA TRAGEDIA 19.01.06, 08:12
              Rodziłam na Polnej w pażdzierniku i jestem BARDZO zadowolona - pełen
              profesjonalizm! Nie mogę o personelu i warunach powiedzieć żadnego złego słowa.
              Ale jesli ktoś myśli, że poród i połóg jest sam w sobie jest lekki i przyjemny
              to się zdziwiwink oj, trzeba pocierpieć ! Ale warto smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka