szarlota123 20.05.06, 08:14 Dziewczyny czy wiecie jaka waga dzidzi jest wskazaniem do cc., Moja mała w 37 tygodniu miała 3890 +- 560 gram. Jutro zaczynam 40tydzien i az sie boje jak moja kruszynka urosła Dodam ze to moja pierwsza ciąza Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
30mama Re: CC a waga dziecka 20.05.06, 08:33 Jak dobry lekarz to trafnie mówi W 1 ciży powiedział mi, ze dzidzia będzie miała do porodu ok 3 kg-no może ciut więcej i córka ważyła 3350. W 2 ciąży na początku 9 miesiąca wyszła waga dziecka ok 3800 a córka ważyła 4100. A swoją drogą to taka dzidzia ponad 4 kg to wygląda jak odchowany noworodek Odpowiedz Link Zgłoś
30mama Re: CC a waga dziecka 20.05.06, 08:39 Sory -najpierw miałam Ci odpowiedzieć. Jeżeli będziesz miała problemy z urodzeniem to wtedy zrobią ci CC. Jakby Twój lekarz prowadzący stwierdził, że dziecko jest za duże na naturalny poród bo jesteś np. drobną kobietą to też zrobią ci CC. Ale nie martw się, może dzidzia będzie ważyła te 500 gram mniej. Moja koleżanka urodziła pierwsze dziecko 4200 i cały poród przebiegał ok-tak już jesteśmy zbudowane, że wszystko się dostosuje wielkości dziecka. Jak to twoje pierwsze dziecko to próbuj naturalnie-piękne doświadczenie. Odpowiedz Link Zgłoś