Dodaj do ulubionych

prywatne klinikii w warszawie????

12.06.06, 17:38
znacie jakies dobre klinikii gdzie mozna urodzic i normalnie przezyc porod???
nie wiem czy zdecuduje sie na panstwowy szpital, boje sie....a jesli mnie
bedzie stac prywatnie to chcetnie bym wiedziala czy ktoras z was cos wie i
moze polecic??
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • basiek13 Re: prywatne klinikii w warszawie???? 12.06.06, 18:19
      W prywatnych klinikach w Polsce rodza kobiety, które myslą tylko o sobie. Tam
      nie ma odpowiedniego zaplecza do ratowania maluchów i jak coś się z dzieckiem
      dzieje to je wiozą do "normalnego" państwowego szpitala.Warto to brać pod uwagę.
      • halszkabronstein Re: prywatne klinikii w warszawie???? 12.06.06, 18:27
        Hahah chyba masz jakieś stare dane ... akurat sporo prywatnych szpitali jest
        bardzo dobrze wyposażonych . Poczytaj troche dziewczyno o referencyjności
        szpitali bo pewnie nie wiesz co to . Jeśli chodzi o zwyczajne szpitale miejskie
        np Solec to też i tak nie mogłabyś urodzić np wcześniaka . Do tego potrzebny
        jest specjalistyczny sprzet w specjalistycznym szpitalu takim jak np. IMiD.
        Nawet w prywatnym szpitalu Cie od razu o tym poinformuja - w szpitalu miejskim
        również . Przed 36 tc możesz urodzić tylko w placówkach ściśle do tego
        wyznaczonych . Jeśli jednak masz donoszoną ciąże to szpital prywatny jest
        świetnym rozwiązaniem . Masz fachową opieke , sztab ludzi zajmujących się Tobą
        i dzieckiem etc. Zupełnie inaczej niż w państwowych gdzie i tak musisz opłacac
        lekarzy albo położne a traktują różnie .

Ze szpitali w warszawie polecam Iatros . Sama mam zamiar tam rodzić . Nie
        spotkałam się jeszcze z ani jedna negatywną opinia na jego temat . Wszystkie
        pacjentki mówiły mi , że jeśli znowu bedą w ciąży to poród tylko tam . Nie
        chodzi o porody zupełnie bez komplikacji bo kto jak kto ale np Prof. dr hab
        Jerzy Liebschang potrafiłyby się zająć kobietą lepiej niz nie jeden zwykły
        lekarz......

Podkreślam - zależy od komplikacji u dziecka , po to sie robi usg tuz przed
        porodem by ewentualne wady wykryć , drobne komplikacje typu żółtaczka to nie
        problem , natomiast poważne typu np wymagana operacja serca też nie bedą
        przeprowadzana w zwykłym miejskim państwowym szpitalu !!!!!!
      • antyka Re: prywatne klinikii w warszawie???? 12.06.06, 18:32
        rece opadaja...
        bylas w takim szpitalu?
        znasz sie na poloznictwie? potrafisz ocenic wyposazenie szpitala?
        na pewno nie, wiec bardzo Cie prosze: wez sie NIE ODZYWAJ
        i nie kompromituj
      • 82asa to bylo nie fer!!! 12.06.06, 21:11
        jak moglas tak napisac??? obrazilas mnie! a nic o mnie nie wiesz. chcialam ci
        spro wytlumaczyc, ale doszlam do wniosku ze nie warto
        • 82asa nie fer! jest do basiek13 12.06.06, 21:14
          .........pytam o porade, wasze zdanie a zostaje obrazona
        • margonik Re: to bylo nie fer!!! 12.06.06, 22:06
          E tam, dziewczyna głupoty pisze, a Ty tak bardzo się przejmujesz.

W Damianie (i podobnych szpitalach) przynajmniej wiesz, że poświęcają Ci
          należytą uwagę i robią wszystko, co w ich mocy, by było, jak najlepiej. Tam
          nikt nie zostawi Cię samej sobie, ani nie będzie zwlekać z cesarką dla idei. W
          państwowych szpitalach różnie bywa. Czasami wręcz bezpieczniej jest w tych
          prywatnych!

A większość państwowych tak samo nie jest przygotowana na większe powikłania u
          noworodków i jest naturalne, że odwożą noworodki do szpitali o wyższym stopniu
          referencyjności.

Jeśli nie ma powodów by sądzić, że z dzieckiem jest coś nie tak, to wydaje mi
          sie, że w takim szpitalu jak Damian zarówno Ty, jak i Twoje dziecko możecie być
          bezpieczniejsi! Tam przynajmniej rzadziej dochodzi do ZANIEDBAŃ w wyniku
          których intensywna terapia noworodków jest potrzebna.

A Damian ma naprawdę świetnych ginekologów i nie jeden państwowy szpital mógłby
          o takiej kadrze pomarzyć!
      • yola13 Re: prywatne klinikii w warszawie???? 24.06.06, 16:45
        a dlaczego twoim zdaniem trzeba zakładac ze kazda ciąża jest patologiczna i z
        problemami, ty chyba jakies kompleksy musisz miec, wyobraź sobie ze duza
        większośc ciąż jest jednak OK, dlaczego np. ciężarna musi zakładac ze bedzie
        potrzebowała OIOM-u dla noworodków(bo podejrzewam ze o to chodzi), jak ktos ma
        patologiczna ciążę z problemami to raczej nie wybiera sie do takiego szpitala,
        a mówienie o wygodzie w twoich ustach(w tym wypadku w klikaniu do komputera )
        zabrzmiało prawie jak zarzut, smieszna jesteś, w ogóle jak czytam niektóre
        posty na tym forum zwłaszcza przeciwniczek PRYWATNYCH KLINIK to odnosze
        wrazenie ze prywatne kliniki to stodoły zabite dechami ze stertą brudu,
        syfu...itd, tak sie akurat składa ze to tak do dupy jest właśnie w państwowych
        szpitalach, a zresztą co was to obchodzi czy ktos chce rodzic w prywatnej
        klinice? Zawisc ludzka nie ma granic.
    • margonik Re: prywatne klinikii w warszawie???? 12.06.06, 19:09
      Dobry, ale niestety drogi jest Damian. Mają bardzo dobrych specjalistów.
      Ponadto czytałam trochę relacji z porodów tam i nie znalazłam żadnej
      negatywnej. Dziewczyny sa bardzo zadowolone. Zobacz sama na forum Szpitale.
      Ceny znajdziesz na stronie Damiana. W przybliżeniu 5tys. poród naturalny, 8tys.
      przez CC.
      • maghdalena33 Re: prywatne klinikii w warszawie???? 12.06.06, 22:03
        Iatros, rodziłam tam i z własnego doświadczenia powiem ci że opieka jest super.
        jeżeli zdecyduję się na drugie dziecko też tam będę rodzić.
        W szpitalach publicznych często się zdarzają jakieś zaniedbania,tam wszyscy
        skaczą wokół Ciebie i dziecka. Poza tym Iatros jest tańszy od Damiana
    • laminja Re: prywatne klinikii w warszawie???? 12.06.06, 22:11
      mają swoje wady i zalety. Nie pytaj na forum tylko pojedź do kliku i zobacz.
      Porozmawiaj, pooglądaj zastanów się czy spełniają Twoje oczekiwania. Pojedź też
      dla porównania do kilku szpitali państwowych - żeby mieć pełniejszy obraz.
      Nawet 1000 postów z radami nie zdejmie z Ciebie ciężaru decyzji, którą musisz
      podjąć sama w oparciu o swój system wartości...

Kliniki prywatne bardzo dbają o swoich pacjentów, bo są oni podstawą ich
      funkcjonowania.
      • antyka Re: prywatne klinikii w warszawie???? 12.06.06, 22:19
        bardzo dbaja to prawda, z tym, ze Iatros jest bardzo nakierowany na porod cc
        - przy porodzie sn nacinaja krocze pierworodkom niemal rutynowo,
        w damianie mowia, ze sie postaraja, ale jak polozna na dzien dobry mi
        powiedziala: nikt nie bedzie pani pytal o zgode, gdy dziecko bedzie tracilo
        tetno

ja o tym wiem, ona o tym wie, ale nie takich slow oczekiwalabym po slonej
        oplacie... nie uslyszalam od niej: zrobie wszystko co sie da, zeby ochronic
        pani krocze, prosze sie przygotowac, robic to, siamto owamto.

nie uslyszalam tego, a dla mnie ochrona krocza jest bardzo wazna! dodatkowo
        pamietaj, ze jesi w trakcie porodu, okaze sie, ze bedzie jednak cc, to placisz
        duzo, duzo wiecej niz 5 tys. A na porod za 8 tys. zwyczajnie szkoda mi
        pieniedzy....
        • laminja Re: prywatne klinikii w warszawie???? 13.06.06, 01:09
          dodaj do tego kilkaset złotych dziennie za pobyt dłuższy niż standardowy -
          jeśli dziecko będzie wymagało np. naświetlania z powodu żółtaczki... To są
          właśnie te wady klinik prywatnych. Ale są też bardzo istotne zalety.
          • justynnka Re: prywatne klinikii w warszawie???? 13.06.06, 10:29
            polecam Damiana- sama tam rodziłam w lutym ubiegłego roku i jeżeli jeszcze
            kiedyś- to tylko tam. mam porównanie z państsową służbą zdrowia- byłam
            pacjentką szeroko opisywanego tu szpitala - horror. a w Damianie spokój, cisza,
            troska o pacjenta,życzliwośc, opieka, normalne warunki do wypoczynku po
            porodzie, brak terroru laktacyjnego, brak terroru porodu
            naturalnego,informowanie o wszystkim na bieżąco, stała dostępnośc
            lekarza,intymnośc, mozliwośc nieograniczonych odwiedzin,doskonała opieka nad
            dzieckiem,wszystko zaplanowane i zorganizowane,to ze nie jest sie anonimową
            pacjentką , jedną z wielu.brak kontaktu z innymi pacjentkami,.słowem -raj na
            ziemi. i nie kosztuje to wcale duzo. zdrowie i samopoczucie mojego dziecka i
            moje są bezcenne.

• annab11 Re: prywatne klinikii w warszawie???? 03.07.06, 12:30
          bardzo dbaja to prawda, z tym, ze Iatros jest bardzo nakierowany na porod cc
          > - przy porodzie sn nacinaja krocze pierworodkom niemal rutynowo,
          > w damianie mowia, ze sie postaraja, ale jak polozna na dzien dobry mi
          > powiedziala: nikt nie bedzie pani pytal o zgode, gdy dziecko bedzie tracilo
          > tetno
          I tu akurat mają rację. Chyba nie wyobrażasz sobie, że w momencie krytycznym,
          kiedy dziecko traci tętno, priorytetem dla personelu medycznego jest ochrona
          Twojego krocza! Zastanów się trochę!!! Można chronic krocze, ale nie za wszelką
          cenę. Za to właśnie lubię Damiana - nie ściemniają, tylko mówią prawdę. Uczciwe
          postawienie sprawy.
          Sama rodziałam w Damianie naturalnie 1,5 roku temu i kolejne dzieci urodzę na
          pewno tam.
    • govanka Re: prywatne klinikii w warszawie???? 14.06.06, 13:38
      ja moge polecić wspomnianego juz tutaj Damiana. Rodziłam tam 7 miesięcy temu i
      nadal jestem pod ogromnym wrażeniem. Osobiście uważam, że jeżeli ktos ma
      możliwości, to warto wziąć nawet kredyt, lub się zapożyczyć w rodzinie i rodzić
      prywatnie, ale oczywiście, jest to moje prywatne zdanie.

a propos, niezmiernie mądrej wypowiedzi niejakiej basik, to przekopiowuję tu
      moją odpowiedź do jednego z postów na tym forum, w którym dziewczyna pytała o
      Szpital Damiana:

"jak już napisała poprzedniczka, nie ma stopnia referencyjności, ma natomiast
      akredytację Centrum Monitorowania Jakości(pełną)- można listę takich szpitali
      znaleźć na stronach Ministerstwa Zdrowia. Jeśli chodzi o sprzęt, który
      posiadają, to mają: stanowisko do resuscytacji noworodka, inkubator,
      respirator, lampa do fototerapii, kardiomonitor, pulsoksymetr, kardiotokograf
      (te informacje można znaleźć na ich stronie i w ulotkach). Przyjmują tylko
      ciąże donoszone (tak, jak większość zwykłych szpitali). Mają możliwość podania
      krwi matce, jeśli istnieje taka potrzeba (pół roku temu, kiedy ja szukałam
      szpitala, w którym chcę urodzić, mieli jeden taki przypadek w swojej
      historii)... najlepiej chyba jednak się do nich przejechać i samemu wszystko
      zobaczyć i o wszystko wypytać - warto samemu sprawdzić, tym bardziej, że taka
      wizyta do niczego nie zobowiązuje (położna, z którą ja rozmawiałam wręcz
      namawiała mnie, żebym na spokojnie wszystko sobie przemyślała w domciu i
      dopiero podjęła decyzję)."

Jeśli się czegoś nie wie, basiku, to przynajmniej należy wypowiadać się mniej
      kategorycznym tonem!

82asa - życzę szczęśliwego rozwiązania! Proponuję przejechać się do kilku
      szpitali (prywatnych i państwowych i sama sobie wszystko zobaczysz)

Pozdrawiam

• mamaivcia Re: prywatne klinikii w warszawie???? 20.06.06, 08:03
        a ja rodziłam w Klinice u Rudźków na Fieldorfa i bardzo dobrze wspominam,

poród kosztuje 3.000, znieczulenie 600 i razem z pobytem wyszło 4.000 z hakiem
        na sali jest położna dwóch lekarzy aneztezjolog pielęgniarka potem pediatra
        całą dobę masz do dyspozycji pielęgniarkę
        • susannamotylek Re: prywatne klinikii w warszawie???? 20.06.06, 09:59
          Baśku13, myślę że trochę przesadzasz pisząc: "W prywatnych klinikach w Polsce
          rodzą kobiety, które myślą tylko o sobie. Tam nie ma odpowiedniego zaplecza do
          ratowania maluchów i jak coś się z dzieckiem dzieje to je wiozą do "normalnego"
          państwowego szpitala. Warto to brać pod uwagę."

Ja rozważam decyzję o prywatnym właśnie ze względu na malucha. Będę rodzić po
          raz pierwszy, boję się, że w zwykłym szpitalu personel medyczny będzie zwlekał
          do ostatniej chwili, jeśli np. trudno będzie mi urodzić tak zwanymi siłami
          natury. Tak było w przypadku mojej siostry, która rodziła w "normalnym"
          szpitalu 1,5 doby, napędzana oksytocyną, tak zmęczona, że przy skurczach
          partych nie miała siły urodzić. Skończyło się próżnociągiem i na szczęście
          maluszek jest zdrowy, ale co by było, gdyby lekarz nie zjawił się na czas i nie
          podjął decyzji o interwencji? A słyszałam o wielu takich przypadkach, chociażby
          tu na forum wiele się o nich pisze. W szpitalu prywatnym odpada takie ryzyko,
          bo kilka osób zajmuje się tylko twoim porodem i robią wszystko, żebyś się nie
          zmęczyła przed czasem, żebyś miała siłę rodzić do końca. W razie czego, gdy z
          tętnem dziecka będzie coś nie tak, zrobią ci cesarkę, ale też ze względu na
          dziecko nie na ciebie, bo dla matki cesarka niesie większe ryzyko powikłań niż
          poród naturalny. A komplikacje z dzieckiem po porodzie są minimalizowane
          dokładnymi badaniami przed. Po za tym, jeśli już się zdarzy jakaś poważna wada,
          np. serca, i tak dziecko w takich przypadkach jest zawsze przewożone do
          specjalistycznych szpitali, których jest b. niewiele.

Czytałam tu też o przypadkach kobiet, które zapożyczają się na wielkie dla nich
          sumy, bo chcą rodzić bezpiecznie duże dziecko położone miednicowo. W ich
          szpitalach państwowych nikt nie daje im skierowania na taki poród, mimo
          oczywistego zagrożenia życia dziecka. Czy to oznacza, że "normalne" szpitale
          bardziej troszczą się o zdrowie maluchów?

No i dochodzi jeszcze kwestia infekcji. Niestety w szpitalach państwowych
          istnieje większe ryzyko, że noworodek zostanie czymś zarażony.
        • tocca.9 Re: prywatne klinikii w warszawie???? 20.06.06, 16:04
          A jeśli dzieje się coś z dzieckiem to czy jest dostepny pediatra w każdej chwili?
          chodzi mi o to czy pediarta ma tam dyżur nocny tak jak w szpitalu? i czy
          odpowiada na kazde pytania matki i czy codziennie bada dziecko?Dzięki
    • yvonne-s1 Re: prywatne klinikii w warszawie???? 20.06.06, 14:03
      ja w czerwcu rodziłam w iatrosie przez cc i jestem bardzo zadowolona ,opieka
      super,polecam
      • susannamotylek Re: prywatne klinikii w warszawie???? 20.06.06, 21:17
        byłam na spotkaniu w iatrosie. spodobało mi się. ale przed podjęciem
        ostatecznej decyzji musze zadać jeszcze parę pytań. na razie wygląda, że
        wszystko jest ok, w czasie porodu opiekuje się tobą gin/położnik, położna,
        anestezjolog, potem dzieckiem zajmuje się pediatra i położna. w razie czego
        budzą cię co trzy godziny w nocy do karmienia maluszka. szpital jest czysty,
        atmosfera kameralna, za oknem cichutko, ptaszki śpiewają. mam tylko wrażenie,
        że szpital ten wyspecjalizował się głównie w cesarskich cięciach. muszę jeszcze
        sprawę przemyśleć.
        • aneta756 Re: prywatne klinikii w warszawie???? 29.06.06, 17:09
          Witam wszystkich!
          Pilnie poszukuję Panią, która rodziła dzidziusia w prywatnej klinice i
          chciałaby wypowiedzieć się na łamach jednego z najbardziej popularnych polskich
          miesięczników. Jestem dziennikarką "Claudii" i poszukuję takiej Pani. Bardzo
          proszę o kontakt na adres mailowy: aneta756@op.pl. Zachęcam serdecznie. Warto!
          • majowa_maja Re: prywatne klinikii w warszawie???? 30.06.06, 23:58
            Witam,
            proszę o konatkt. Rodziłam w Damianie.
            M.
          • jowita1975w Re: prywatne klinikii w warszawie???? 31.07.06, 01:55
            rodzilam w prywatnej klinice iatros
            kontakt milord@salony-milord.pl
      • mamadominisi prosba do YVONNE 01.07.06, 17:57
        Mam prosbe, mozesz mi napisac ile placilas za cc w latrosie, czy dodatkowo sie
        placi za pobyt, za pokoj? Czy trzeba tam prowadzic ciaze czy mozna na koniec
        ciazy po prostu pojsc na jedna wizyte do lekarza?
        moj mail mamadominisi@gazeta.pl
        Bede bardzo wdzieczna.
        agata
        • maga785 Re: prosba do YVONNE 01.07.06, 20:33
          Dziewczyny poza sprawdzeniem sprzetu jakim dysponuje szpital i pozostałym
          zapleczem medycznym warto upewnic sie w klinice szczególnie w razie planowanego
          cc czy maja jakiekolwiek zapasy krwi na wypadek krwotoku!
          Pisze to dlatego ze moja bliska znajoma kilka lat temu majac planowane cc w
          jednej z bardziej znanych prywatnych klinik w Warszawie zmarła z powodu
          krwotoku.Szpital nie miał żadnych zapasów krwi na wypadek komplikacji.Weźcie to
          pod uwagę!
          Pozdrawiam
          • mamadominisi Re: prosba do YVONNE 01.07.06, 21:39
            dzieki, o to wiec tez bede sie pytac,
            pozdrawiam
          • susannamotylek Re: prosba do YVONNE 02.07.06, 00:25
            To straszne! A co do był za szpital? W warszawie nie ma aż tak wielu szpitali
            prywatnych.
          • halszkabronstein Re: prosba do YVONNE 03.07.06, 17:23
            Prywatny szpital Iatros( w którym rodziłam i polecam ) jest przygotowany na
            wypadek transfuzji itp. O czym zostałam poinformowana już na pierwszej wizycie
            tam ( choc nie pytałam ). Jak narazie nie musieli z tego co prawda korzystać
            jednak fakt,że jest to ważna informacja.
            • susannamotylek Re: prosba do YVONNE 04.07.06, 23:20
              halszkabronstein napisała:

> Prywatny szpital Iatros( w którym rodziłam i polecam ) jest przygotowany na
              > wypadek transfuzji itp. O czym zostałam poinformowana już na pierwszej
              wizycie
              > tam ( choc nie pytałam ). Jak narazie nie musieli z tego co prawda korzystać
              > jednak fakt,że jest to ważna informacja.

Już urodziłaś? Moje gratulacje! Wyglada na to, że jesteś zadowolona. Jak się
              czujesz, czułaś, jak zdrowie Twojego maleństwa?
              • susannamotylek Re: prosba do YVONNE 05.07.06, 09:50
                acha, już się doczytałam na innym wątku, że wszystko super smile
                • bramb10 prywatne kliniki - Iatros 05.07.06, 11:46
                  poszukuje informacji o osobistych wrażeniach z cc w klinice Iatros oraz ogolnie
                  zdanie na temat tej kliniki. Wybieram sie tam na wizyte poniewaz musze miec
                  druga opcje na wypadek gdyby cc w zaplanowanym szpitalu nie bylo mozliwe
                  (obecnie panuje tam bakteria a ja jutro mam wyznaczony termin, wole chuchac na
                  zimne gdyby cos sie dzialo to musze miec inna opcje).
                  • halszkabronstein Re: prywatne kliniki - Iatros 11.07.06, 08:33
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34251&w=44598309&a=44617480

ja tu opisałam swój poród i pobyt , pozdrawiam .
    • yvonne-s1 Re: prywatne klinikii w warszawie???? 05.07.06, 13:15
      Rodziłam w latrosie w czerwcu,koszt zabiegu plus 4 doby pobytu 4900 ,jestem
      bardzo zadowolona z zabiegu jak i z samej opieki,gorąco polecam naprawdę
      warto.pokoje pojedyńcze z tv i łazienkami.pielęgniarki bardzo miłe ,ze wsztstkim
      możesz się zwrócić,nie ma terroru laktacyjnego jak w państwowych
      szpitalach.warto się wybrać zobaczyć klinikę zanim się zdecyduje i samemu
      zdecydować ja osobiście nie żałuję
      • bramb10 Re: prywatne klinikii w warszawie???? 05.07.06, 14:35
        dzieki za info, dzisiaj mam właśnie tam wizytę. Czy możesz polecić lekarza?
        Cieszę sie, że to bedzie cc (wskazanie), aczkolwiek boję się jak to będzie bo 1
        porod byl sn i wspominam go strasznie. A jak z opieką noworodkow?
    • alicez Re: prywatne klinikii w warszawie???? 07.07.06, 15:15
      Rodziłam w Iatrosie. Planowałam sn i wbrew temu co poprzedniczki pisały nikt
      mnie nie namawiał na cc. Poród sn jednak się nie udał gdyż miesiąc przed
      terminem po kilkutygodniowej walce z cholestazą dopadła mnie silna gestoza i
      trzeba nas było ratować. Uciekłam wtedy z państwowego szpitala w koszuli i z
      wenflonem do Iatrosa gdzie od początku planowałam rodzić. Poród był ryzykowny,
      gdyz mały nie był w najlepszej formie a o sobie po kilku tygodzniach na
      patologii to nawet nie wspomnę. Wszystko jednak poszło super. Przy cc był mąż.
      Po porodzie opieka wspaniała. Nie pozwolono mi cierpieć ani przez sekundę.
      Wszystko potrzebne do pielęgnacji malucha i mnie osobiście miałam w zasięgu
      ręki. Położne to anioły. Lekarka prowadząca, bardzo kompetentna, ze wspaniałym
      podejściem i anestezjolog, właściciel kliniki to chyba jedyni lekarze, którym
      ufam w 100%. Naoglądałam się strasznych scen leżąc na patologii i wiem na pewno
      jeśli będe rodzić drugie dziecko, to tylko w Iatrosie!
      • 1magnolia Re: prywatne klinikii w warszawie???? 10.07.06, 16:21
        Gratuluje Ci serdecznie! Ja tez dzdecydowalam sie na Iatros, ale rodzic bede
        dopiero w pazdzierniku. Bylam na wizycie, rozmawialam z wlascicielem i od tego
        czasu przestalam sie bac porodu. Bedziemy mieli cc. Pozdrawiam wink
        • susannamotylek Re: prywatne klinikii w warszawie???? 10.07.06, 21:14
          dziewczyny, a ile płaciłyście za wizytę u prof. Leibschanga i za badanie ktg
          przed porodem w Iatrosie?
          • halszkabronstein Re: prywatne klinikii w warszawie???? 11.07.06, 08:30

Za wizyte profesorską 150 zł , a za ktg nie płacisz nic dodatkowo.
            • 1magnolia Re: prywatne klinikii w warszawie???? 11.07.06, 12:27
              Czy dzien porodu wlicza sie w te 4 dni pobytu? Tzn. rano przyjezdzam, robia mi
              CC i poza tym zostaje tam jeszcze 4 dni czy 3 dni (mam nadzieje, ze nie
              namieszalam za bardzo) wink
            • susannamotylek Re: prywatne klinikii w warszawie???? 11.07.06, 23:56
              halszko, to Ty chyba masz chody w tym szpiatlu, bo ja płaciłam 200 za lekarza,
              a za KTG podobno 50 zeta uncertain. nie wiem na jakiej zasadzie te ceny, czy ten
              Ostaszewski to sobie je sam wymysla?
              • susannamotylek Re: prywatne klinikii w warszawie???? 11.07.06, 23:59
                ech, wkurzyłam się, bo niby dlaczego mam płacić więcej niż inni, nie rozumiem sad
              • susannamotylek Re: prywatne klinikii w warszawie???? 12.07.06, 00:03
                jutro jadę tam na KTG, więc się zapytam jak to jest uncertain, nie lubię jak ktoś
                ściemnia w takich głupich sprawach.
                • beataaw Re: prywatne klinikii w warszawie???? 12.07.06, 08:44
                  Równiez płaciłam 200 za wizyte u profesora a ktg będę mieć w piątek
                  • susannamotylek Re: prywatne klinikii w warszawie???? 12.07.06, 10:35
                    hę, czyżby podwyżki? jakos nie chce mi się wierzyć.
                    • arwena_11 Re: prywatne klinikii w warszawie???? 31.07.06, 08:33
                      Dziewczyny wszystko ma swoje plusy i minusy. Ja chciałam rodzić syna w
                      Damianie, bo właśnie strasznie bałam się porodu w szpitalu. Ale niestety mam
                      żadką grupę krwi i mój lekarz odradził mi. Mówił że każdy szpital dobry, jak
                      poród bez komplikacji. Rodziłam w końcu w Czerniakowskim. Byłam bardzo
                      zadowolona. Miałam swojego lekarza prywatnie ( wiedział że chcę cc bo poród sn
                      do mnie nie oprzemawia, więc pomęczył mnie tylko tyle ile trzeba było ). W
                      szpitalu nie zapłaciłam grosza ( zzo, sala rodzinna ), ale płaciłam lekarzowi,
                      a on rozliczał sie ze szpitalem i p. anastezjolog ( bo została specjalnie dla
                      mnie ściągnięta do szpitala ). Opiekę po porodzie miałam super. I mój lekarz i
                      p. anastezjolog byli u mnie codziennie. Po cc wyszłam w 4 dobie do domu. Opiekę
                      poporodową w gabinecie lekarza miałam również już darmową ( a niestety byłam
                      tam b. często, bo miałam w ciągu miesiąca 3 zapalenia piersi i 40 st gorączki ).
                      Drugi poród na Madalińskiego kosztował mnie oprócz zdrowia i kilkumiesięcznego
                      leczenia sterydami tyle samo niż cc w Damianie ( zzo, sala rodzinna, gaża
                      lekarza za cc, które należało mi się ze wskazań zdrowotnych i gaża
                      anastezjologa, bo został po godzinach - sam się przyszedł upomnieć o kasę,
                      mimo, że w trakcie porodu zostawił mnie a ja dostałam wstrząsu, no i prywatna
                      sala 140 zł za dobę, a byłam 8 dni, bo NIunia miała żółtaczkę ). NIestety wtedy
                      też były wakacje i tam mnie skierowano. Byłam zestresowana bo to była połowa 36
                      tyg. i nie spodziewałąm sie porodu tak wcześniej. W terminie miałam miejsce w
                      czerniakowskim, ale wtedy był remont.
                      Jeżeli czas by się dało odwrócić, to nie zostałabym na Madalińskiego nigdy. Na
                      własne życzenie bym sie wypisała i jechała do Damiana. Ale niestety. Jedno jest
                      pewne, jeżeli jeszcze kiedykolwiek będę w ciąży, to albo utrodzę w Państwowym,
                      ale z prywatną opieką, albo odłożę kasę na prywatną klinikę. Żadnego więcej
                      pójścia na żywioł. Do porodu będę gotowa na 2 miesiące wcześniej, ze wszelkimi
                      wariantami.
                      • susannamotylek Re: prywatne klinikii w warszawie???? 01.08.06, 17:57
                        25 lipca urodziłam śliczną córeczkę w Iatrosie i muszę przyznać, że poród bez
                        bólu naprawdę jest możliwy. Rodziłam przez cc ze znieczuleniem zewnątrz
                        oponowym, nie czułam praktycznie nic, prócz delikatnego dotyku. Później przez
                        dobę w rurkę w kręgosłupie wstrzykiwano mi jeszcze jakieś lżejsze znieczulenie,
                        tak że ból był dużo mniejszy niż przy comiesięcznym okresie. Po dwóch dobach
                        nie potrzebowałam znieczulenia, ale i tak dostawałam czopki „w razie czego”.
                        Byłam tylko trochę osłabiona i miałam nieznaczne trudności w poruszaniu się,
                        ale opieka pielęgniarek - położnych była bardzo troskliwa. Mąż był przy mnie
                        cały czas, w pokoju jednoosobowym dostawiono dla niego łóżko. Jedynym stresem,
                        jaki przeżyłam, było opóźnienie laktacji o 1 dobę. Później praktycznie wszystko
                        już było ok, chociaż nad laktacją musiałyśmy z maluszkiem trochę popracować.
                        Córeczka jest zdrowa, ja też. Rana po cc jest właściwie już jest prawie
                        niewidoczna, choć wiem, że to może wydawać się niewiarygodnie, tak właśnie
                        jest. Po za tym odszedł mi stres z brakiem miejsc w Warszawskich szpitalach
                        pańśtwowych pod koniec lipca, bo wszystko było dokładnie zaplanowane. Córeczka
                        była owinięta pępowiną i w warunkach państwowych (słyszałam, że z powodu braku
                        miejsc odsyłali kobiety z Wa-wy do Dworu Mazowieckiego) nie wiem jakby się to
                        skończyło, a tak obyło się bez żadnych dodatkowych i niepotrzebnych stresów.
                        Ogólnie jestem bardzo zadowolona i polecam ten szpital.
                        • 1magnolia Re: prywatne klinikii w warszawie???? 01.08.06, 20:48
                          Gratulacje dla Ciebie i corci wink Napisz kiedy sie tam zglosilas, w 36
                          tygodniu? Czy zrobiono Ci usg i mialas wizyte u lekarza ktory wykonywal cc? Ile
                          razy musialas sie z nim spotkac przed porodem? Czy skierowano Cie stamtad
                          gdzies na przesiewowe badanie sluchu u noworotkow? Z gory dziekjue za info i
                          jeszcze raz gatuluje i zazdroszcze (jestem w 30tc) wink
                          • susannamotylek Re: prywatne klinikii w warszawie???? 08.08.06, 23:24
                            dzięki agnolia

Ostatnio jestem b. zajęta, noworodek okazał się być strasznie absorbujący, je
                            co 1,5 godziny, wiec nie mam czasu na nic innego, cudem znalazłam chwilę.

Jeśli nie prowadzono Ci ciąży w Iatrosie, to najlepiej zgłosić się tam przed 36
                            tygodniem ciąży, umówić na badanie z lekarzem będącym przy porodzie - z tego,
                            co wiem jest też lekarka Aneta Tramś-Sujka (mam nadzieję, że nie przekręciłam
                            nazwiska), jeśli ktoś woli kobietę. Po za tym kierują na badanie USG u lekarza,
                            do którego mają zaufanie i z którym współpracują, niejakim Turowskim, który
                            rzeczywiście wyliczył wagę mojego dziecka co do grama. Potem jeszcze KTG w
                            razie potrzeby i resztę musisz umówić sama według swoich potrzeb i tego, czego
                            oczekujesz. Przesiewowe badanie słuchu można zrobić w CZD i IMiD, z tego co
                            wiem, w tym drugim jest krótszy czas oczekiwania, o skierowanie można poprosić,
                            ja dostałam w 7 dniu życia mojego dziecka na 1 wizycie u lekarza. To tyle.
                            Uciekam.
                        • beataaw Re: do susannamotylek 02.08.06, 09:55
                          Pozdrowienia od mamy Antka (leżelismy w pokoju obok). Nasze dzieciaczki
                          przyszły na świat tego samego dnia tylko chyba ja miałam cc przed Tobą
                          (godz.16). Również polecam ten szpital w 100%. Opieka rewelacyjna a blizna
                          rzeczywiście juz w drugiej dobie wyglądała cudnie. Pozdrowiamy
                          • susannamotylek Re: do susannamotylek 09.08.06, 00:17
                            Pamiętam Antka wink, to ten chłopczyk z bujną czuprynką. Ja też Cię pozdrawiam.
    • imbirka Nowe miejsce 02.08.06, 09:22
      Nowe miejsce - dla osób zainteresowanych porodem naturalnym i aktywnym:
      www.domnarodzin.pl/
    • poli76 Re: prywatne klinikii w warszawie???? 02.08.06, 21:09
      Czy możecie polecić w Latrosie jakąś panią doktor?
      Jestem dziwna i wole kobiety...
      Niemam zaufania do mężczyzn wogóle smile
      • beataaw Re: prywatne klinikii w warszawie???? 03.08.06, 08:09
        Obawiam się że nie pracuje tam żadna kobieta - ginekolog. Natomiast profesor
        Jerzy Leibschang to prawdziwy anioł. Jeszcze nie spotkałam takiego cudownego
        lekarza. Oprócz tego że świetnym fachowcem, jest poprostu przemiłym i ciepłym
        człowiekiem. Oczywiście wybór należy do Ciebie, jednek nie wyobrażam sobie aby
        któraś z pacjentek mogła byc rozczarowana osoba paną profesora. Pozdrawiam
        • poli76 Re: prywatne klinikii w warszawie???? 03.08.06, 23:06
          Byłam tam dziś, i jestem zakochana!!! W miejscu w ludziach i we wszystkim smile
          Najpierw z niemężem zwiedziliśmy szpital bielański i bardzo się ciesze że
          chłopa tam wywlekłam. Wybiegł z tamtąd wściekły, krzycząc że wiecej nasza noga
          nie postanie w państwowym szpitalu, chociaż wcześnie twierdził że to ja
          panikuje, i że jak się w państwowym zapłaci to wszystko będzie dobrze. Tyle że
          tam nie bylo z kim porozmawiać, zapytać, zwiedzić ani nic. W dwóch miejscach na
          nas wręcz nakrzyczano, czego tu szukamy... a w holu nikt nie wiedział gdzie
          jest oddział położniczy. Załamka. A najbardziej wścieka mnie to, że od
          dziesięciu lat z mojej pensji odprowadzane są wcale nie małe składki na ten
          bu..el, a ja dodatkowo będe musiała płacić z prywatną klinike.
          Ale sądze że warto. W Iatrosie nie czułam się jak nieproszony gość. Prof.
          Ostaszewski pokazał nam sale, pokoje oraz opowiedział nam o całym porodzie i o
          opiece nad dzidzią po porodze. W międzyczasie się popłakałam ze wzruszenia smile
          Jedynie co mnie zaskoczylo, to to, że z wrześniówki najprawdopodobniej stane
          się sierpniówką! Musze zmienić forum! smile))
          • beataaw Re: prywatne klinikii w warszawie???? 03.08.06, 23:36
            Moje wrażenie po pierwszej rozmowie z doktorem Ostaszewskim również było bardzo
            pozytywne ale jestem pod większym wrażeniem teraz po kilkukdniowym pobycie w
            Iatrosie. Jeżel zdecydujesz sie tam rodzic napewno bedziesz zadowolona. A
            sierpnióweczki są tutaj www.forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=38267 pozdrawiam
    • yvonne-s1 Re: prywatne klinikii w warszawie???? 03.08.06, 10:19
      Ja też się dołączam ,mnie prowadził profesor Lebischang cudowny człowiek ,bardzo
      przemiły i kompetentny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka