Dodaj do ulubionych

który lekarz ze Starynkiewicza godny polecenia?

06.08.06, 20:00
macie dobre doświadczenia? podzielcie się proszę, bo zamierzam właśnie tam
rodzić.
pzd
MM
Obserwuj wątek
    • ewa_bb Re: który lekarz ze Starynkiewicza godny poleceni 06.08.06, 20:18
      moją ciążę i nie tylko (chodzą do niej już 5 lat) prowadzi p. Bronisława
      Pietrzak , zdaje się ,że jest ordynatorem poloznictwa , ale ręki sobie uciąc
      nie dam. Kobieta spokojna , konkretna , nie mówi dużo , ale za to na temat .
      Delikatna , nie panikuje od razu Ci mówi co jest niepokojące a co nie . MA
      prywatny gabinet na Wlochach oraz przyjmuje w multimedzie na Towarowej .
      • lemurka3 Re: który lekarz ze Starynkiewicza godny poleceni 10.08.06, 22:22
        Dziś byłam u pani Pitetrzak - robi świetne wrażenie, miła, cierpliwa, ciepła i
        podobno super fachowiec - ma u mnie 6 z plusem, aha przyjmuje nie na towarowej a
        na okopowej 33.
        • miska77 Re: który lekarz ze Starynkiewicza godny poleceni 10.08.06, 22:33
          ja do niecj chodze od kilku lat, prowadzila moja pierwsza ciaze i teraz prowadzi
          druga. W zaszlym teg. mialam krwawienie i kazala mi sie na kilka dni polozyc do
          szpitala tak na wszelki wypadek - 30tc.
          Jest ok.
    • slon10 doc Barcz debesciara 10.08.06, 22:32
      Ja jak zwykle peany na jej temat. Wrzuc nazwisko w wyszukiwarke przeczytasz o
      niej wiele. Przyjmuje na warynskiego w multimedzie.
    • yuuka Re: który lekarz ze Starynkiewicza godny poleceni 11.08.06, 15:13
      Dobry jest też lekarz Marek Kilijańczyk. Przyjmuje w Fundacji w szpitalu na
      starynkiewicza.
      • jonaska Re: który lekarz ze Starynkiewicza godny poleceni 04.09.06, 14:43
        gdzie na Włochach dr Pietrzak ma swój gabinet? podajcie adres i tel , cenę
        jeśli znacie za wizytę.
        • suzannka23 Re: który lekarz ze Starynkiewicza godny poleceni 04.09.06, 15:30
          Hej! Gabinet dr Pietrzak - na włochach: ul. Techników 7, tel. 863 69 71, cena
          wizyty 100 zł.Pozdrawiam!
          • jonaska Re: który lekarz ze Starynkiewicza godny poleceni 04.09.06, 16:17
            dziękujęsmile
            • jonaska Re: który lekarz ze Starynkiewicza godny poleceni 04.09.06, 16:26
              ma w gabinecie usg?
              czyli wizyta na okopowej jest tańsza- dziś pytałam i powiedziano mi 80zł.
              • suzannka23 Re: który lekarz ze Starynkiewicza godny poleceni 05.09.06, 10:55
                Ma w gabinecie usg. Ja mam po prostu bliżej na włochy i dlatego chodzę tutaj. A
                poza tym na okopowej ona pracuje, a tu jest jej prywatny gabinet, więc jakoś
                mam wrażenie że bardziej się przykłada (mam porównanie, bo parę razy byłam też
                na okopowej - m.in. na posiew).
                • lemurka3 Re: który lekarz ze Starynkiewicza godny poleceni 08.09.06, 22:05
                  Dr Pietrzak uczciwie mi powiedziała że usg ma mi zrobić Wielgos bo ona się na
                  tym nie zna, sama nie wiem po co jej usg w gabinecie skoro sama mówi ze się nie zna.
    • cheetah_m Re: który lekarz ze Starynkiewicza godny poleceni 20.09.06, 22:16
      Dr Wielgoś - najlepszy z najlepszych.
    • marusia27 Polecam dr Wielgosia 21.09.06, 01:32

• pryderi Re: Polecam dr Zieniewicz 21.09.06, 09:25
        a ja polecam bardzo dr. Zulikhę Jabiry- Zieniewicz. Rewelacyjny człowiek i
        dobry specjalista. Po moich wcześniejszych przejściach z licznymi lekarzami ją
        mogę polecić z czystym sercem.
        • cheetah_m Re: Polecam dr Zieniewicz 21.09.06, 10:39
          Wwzystko tylko nie ta baba.
          Na jej temat wypowiedzilam sie pare postów dalej.
    • imoan8 Re: który lekarz ze Starynkiewicza godny poleceni 21.09.06, 12:10
      dr Borowiecka. To moja pierwsza ciąża, więc jeszcze z nią nie rodziłam, ale
      chodzę do niej. Została mi polecona. Podobno "sprawdza się" i przy zwykłych i
      przy trudnych porodach. Acha- bo to też ważne - jest miła, kompetentna i budzi
      zaufanie.
      • agnieszka_jot Re: który lekarz ze Starynkiewicza godny poleceni 21.09.06, 13:07
        to jaeszcze jeden plus dla Bronisławy Pietrzak.Prowadzi moja ciąze i jest
        naprawde godna polecenia
      • marynia13 Re: który lekarz ze Starynkiewicza godny poleceni 22.09.06, 15:29
        Ja chodzę do dr Borowieckiej do poradni przyszpitalnej. Nie sądzę jednak, żebym
        miała szczęście, że trafię na nią na dyżurze podczas porodu. Jest bardzo
        pogodna, życzliwa i słucha pacjenta, co jest moim zdaniem rzadkością wśród
        lekarzy. To moja druga ciąża. Z pierwszą dzidzią chodziłam do różnych lekarzy w
        IMiD, a teraz (na początku) do przychodni przy Solcu. Miałam zatem kontakt z
        wieloma lekarzami, ale właśnie dr Borowiecka jest najlepszym, na jakiego
        trafiłam.
        • imoan8 Re: który lekarz ze Starynkiewicza godny poleceni 23.09.06, 09:31
          Dlaczego myślisz, że nie trafisz na jej dyżur? Ja żywię taką nadzieję. Nie strasz...
          • balbusiaba Re: który lekarz ze Starynkiewicza godny poleceni 23.09.06, 13:38
            Ja też chodzę do dr borowieckiej do przychodni przyszpitalnej, ale czy ona
            wogóle ma dyżury na porodówce? Bo jakoś odniosłam wrażenie, że raczej nie... ale
            moge się mylić.
            • imoan8 Re: który lekarz ze Starynkiewicza godny poleceni 24.09.06, 23:37
              Tak, ma na pewno.
            • marta76 Re: który lekarz ze Starynkiewicza godny poleceni 19.01.07, 16:31
              Dr Borowiecka robiła mi cesarskie cięcie wraz z innym lekarzem.Mam śliczną
              blizne ,a w zasadzie jej braksmile
              • nutencja1 Re: który lekarz ze Starynkiewicza godny poleceni 19.01.07, 20:29
                czy dr Bobrowiecka to przemiła ładna blondynka?
                • stryjka Re: który lekarz ze Starynkiewicza godny poleceni 20.01.07, 12:00
                  Czy dr Borowiecka przyjmuje pańswowo i gdzie???
                  • marta76 Re: który lekarz ze Starynkiewicza godny poleceni 20.01.07, 14:17
                    tak jest ładna i przynajmniej 5 lat temu była blondynkąsmile) do tego bardzo
                    miłą.Kiedyś wiem,że przyjmowała w Ursusie.
                    • nutencja1 Re: który lekarz ze Starynkiewicza godny poleceni 20.01.07, 20:29
                      acha wydawało mi sie ze nazywa sie bobrowska w kazdym razie wiem od niej
                      osobiscie ze od stycznia do kwietania wypada z obiegu bo robi drugi stopien
                      specjalizacji i nie nie prowadzi w tym czasi ciaz
                      • marta76 Re: który lekarz ze Starynkiewicza godny poleceni 21.01.07, 09:55
                        oczywiście masz rację.Dałam ciała z nazwiskiem.Poród miałam ponad 5 lat
                        temusmileMoja aktualna ginekolog bardzo ja chwaliła,że nie dość,że miła to
                        najważniejsze,że kompetentna i bardzo dużo sie uczy i dokształca.
                        • nutencja1 dr bobrowska 21.01.07, 13:42
                          prywatnie przyjmowała w wilmedzie www.wilmed.pl/index1.htm
                          ale tak jak pisałam wczesniej od stycznia do kwietnia tam nie pracuje i bedzie
                          ja zastepowała dr suchońska???nie pamietam nazwiska ale bobrowska mówiła ze
                          jest godna zaufania i prowadzi duzo ciąż tez pracuje na starynkiewicza
        • graf19741 Re: który lekarz ze Starynkiewicza godny poleceni 25.02.07, 21:47
          JA NIESTETY NIE MAM MIŁYCH WSPOMNIEN Z PIERWSZEJ WIZYTY- STAWIA STRASZNE
          PROBLEMY ZE ZWOLNIENIEM Z PRACY- NAWET JEŚLI PRACUJESZ W SZKODLIWYCH DLA
          DZIECKA WARUNKACHsad. Na pierwszej wizycie była bardzo olewcza...niestety
      • graf19741 Re: który lekarz ze Starynkiewicza godny poleceni 25.02.07, 22:01
        JA NIESTETY NIE POLECAM JEJsad Bardzo nie miła lekarz w udzielaniu wszelkich
        informacji, nie umie odpowiadać na zadane pytania, nie chce dawać zwolnień
        cięzarnej- nawet jesli kobieta pracuje w szkodliwych warunkach pracy np. przy
        farbachsad
        Niestety boję się jej zaufać już po pierwszej wizycie...
        • ania22229 Re: który lekarz ze Starynkiewicza godny poleceni 17.03.07, 16:46
          Bylam juz na 3 wizytach u dr Bobrowieckiej.Bardzo mila.Sama sie mnie spytala
          czy chce dalej pracowac czy isc juz na zwolnienie( a ciąza przebiega zupełnie
          prawidłowo).
          • graf19741 Re: który lekarz ze Starynkiewicza godny poleceni 18.03.07, 15:33
            to masz szczęście, bo ja takiej propozycji nie usłyszałam.A jak poprosiłam to
            usłyszałam że nie widzi przeciwskazań-mimo że praca jest przy oparach chemi i
            przed komputerem. Ciekawe dlaczego? Mam ciężkie warunki pracy (dlatego musiałam
            iść do prywatnego lekarza by mi dawał zwolnienia, który odrazu powiedział że w
            moim przypadku zwolnienie jest WRĘCZ KONIECZNE), ostatnio wylądowałam w
            szpitalu z krwawieniem....ciekawe czy teraz dostanę propozycję
            zwolnienia...czekam na taką propozycję od Pani doktor....
            • innamama1 Borowiecka i Bobrowska 05.08.07, 22:19
              Borowiecka i Bobrowska to nie ta sama osoba. Dlatego nie mogłyscie się dogadac.
              Ale nie wiem, czy to teraz ma jakieś znaczenie, bo dopiero teraz natknęłam się
              na wasze postu sprzed pół roku.
    • lemurka3 Re: który lekarz ze Starynkiewicza godny poleceni 20.03.07, 13:12
      Urodziłam synka na Satrynkiewicza 16 dni temu. Szpital z czystym sumieniem polecam!
      • wrzesniowka_1 lemurka3!! 20.03.07, 15:26
        lemurka3 prossę napisz coś więcej smile) myślę o tym szpitalu ale naczytałam się
        dużo różnych opinii i byłabym wdzięczna za info z pierwszej ręki.

dzieki
        • lemurka3 Re: lemurka3!! 20.03.07, 17:35
          Super opieka lekarzy, pomocne i sympatyczne położne - nie miałam własnej!
          Neonatolodzy rewelacyjni.
          Poród przebiegał w dosyc medyczny sposób - cały czas ktg, podawano mi kroplówki
          (o dziwo informowano co mi podają). Od ktg odłączają jak idziesz pod prysznic.
          Genralnie jest sie troszkę uwiązanym w trakcie porodu ale ja osobiscie nie
          miałam ochoty nigdzie chodzić. Bardzo zachecają do porodów rodzinnych - nic nie
          płacisz. Sala porodowa ładna aczkolwiek słychać co się dzieje obok w pozostałych
          dwóch. Byłam nacinana ale dzidziuś ważył 4320 gr więc sama rozumiesz. Trafiłam
          na super położną - masowała plecy, trzymała za rękę. Nazwiska nie pamiętam. Przy
          porodzie obecne były 2 studentki położnictwa i jedna medycyny - w sumie to sie
          cieszę bo to były przemiłe dziewczyny. Bardzo mi pomagały bo rodziłam sama.
          Brałam ZZO - jak tylko o nie poprosiłam za 2 minuty przyszło 2 anestezjologów.
          Nic nie bolało to wkłucie a ulga niesamowita (koszt 400zł). Nie robili problemu,
          kiedy mówiłam ze zaczyna znów boleć - podali druga dawkę. Do szycia dali mi
          jeszcze znieczulenie miejscowe, bo mówiłam ze trochę czuję jak szyją. W ogóle
          personel medyczny świetny! Dodam że rodziłam 13 h a mimo to mam dobre wspomnienia.
          Minusy szpitala:
          sale standardowe - ciasne i nie polecam, ja leżałam na płatnej dwójce z czego
          jestem bardzo zadowolona. Urządzona po domowemu, w środku łazienka z prysznicem,
          niskie łóżka, telewizor, lodówka, czajnik elektr., przewijak dla dzidziusia.
          jedzenie - ble!
          brak instruktarzu jak pielegnować maluszka - ale! jak poprosiło sie o pomoc nikt
          nie odmawiał. Byłam słaba po porodzie to położne same ubierały i rozbierały
          dzidziusia do zabiegów pielegnacyjnych, ważenia itd.
          tłok na porodówce - ale chyba tak jest w każdym szpitalu.
          Jednak największym plusem szpitala są neonatolodzy. Są skrupulatni, dzidziuś
          miał robionych troszke badań ze wzgl. na pewne kłopoty w ciaży. Przy wszystkich
          badaniach synka mogłam uczestniczyć, ale byłam słaba więc mąż uczestniczył.
          Lewatywy i golenia nie robią. No chyba ze się o lewatywę poprosi, ale nic na
          siłę. Druga faza porodu na łózku albo na wznak, na bolu albo w pozycji
          kolankowo-łokciowej. Mozna jeszcze w pierwszej fazie poskakać na piłce, sa drbinki.
          Sorki za chaotyczny opis. Jakby co to pytaj dalej smile
          Jakbym miała jeszcze raz rodzic (oj chyba jednak nie wink) to tylko tam!
          • dc22 Re: lemurka3!! 21.03.07, 09:35
            Lemurka - dziekujesmile
            Wybralam ten szpital bo tam pracuje lekarz ktory nie prowadzi a ktorego bardzo
            polubilam. NIestety, okazalo sie ze lekarkaz tez czlowiek wink i jest w....
            ciazy.... I dalej prowadzic mnie bedzie jej przyjaciolka tez z tego szpitala
            Zastanawialam sie czy wykonywac jakies gwaltowne ruchy ze zmiana lekarza i
            szpitala.
            Ale chyba zostane przy pierwotnym wyborze

Duzo zdrowia dla maluszka no i gratulacje smile
            • lemurka3 Re: lemurka3!! 21.03.07, 09:55
              Ja bym pozostała przy Starynkiewicza smile - kurcze nie wiem czemu ten szpital
              często jest traktowany po macoszemu. Dodam, ze nawet na izbie przyjęć było miło.
              • wrzesniowka_1 lemurka3 - dzieki wielkie :-) 21.03.07, 11:19
                Lemurka,

dziękuję za super opis i same dobre wieści. Mam super lekarza z tego szpitala i
                od razu ukierunkowałam sie na Starynkiewicza. Wierzę, że niektóre dziewczyny
                mogły mieć złe doświadczenia z tym szpitalem ale wszędzie można trafic na
                różnych ludzi. Bardzo pomogłas mi w podjęciu decyzji i za kilka miesięcy
                zapisuję sie na szkołe rodzenia na Starynkiewiczasmile DZIEKI i pozdrawiam Ciebie
                z maluszkiem
          • zuzanna47 Re: lemurka3!! 22.03.07, 08:12
            mam pytanie ile się płaci za jedną dobę w płatnej dwójce na Starynkiewicza? Ja
            mam termin na wrzesień to jeszcze trochę czasu jest ale wolę wcześniej się
            dowiedziec o koszta zwiazane z pobytem w szpitalu. Acha i z jakim wyprzedzeniem
            trzeba sobie np. rezerwować pokój , czy wystarczy tydzień przed terminem.
            dzięki za info
            zuzia
            • lemurka3 Re: lemurka3!! 22.03.07, 10:07
              150 zł/ doba w dwójce, 200 w jedynce - ale liczą całe doby tzn ja była 4 dni i
              zapłaciłam za 3 doby - czyli chyba chodzi o to ile nocy się tam spędza.
              Nic nie rezerwujesz nawet tydzień wcześniej. W trakcie lub przed porodem powiedz
              położnej zeby zarezerwowała Ci sale - tyle. Nie da sie zarezerwować bo nie wiesz
              kiedy urodzisz - no chyba ze planowe cc - a po drugie rotacja i obłozenie
              płatnych sal spore (bezpłatnych jeszcze wieksze). Ale na prawdę polecam. Duży
              plus to łazienka i niskie łóżka smile no i to ze mąż moze siedzieć nawet do 24 -
              mojego nikt nie wypraszał (o ile współlokatorka sie zgadza).
              • zuzanna47 Re: lemurka3!! 22.03.07, 13:42
                dzięki za info. ja jestem nastawiona na cc. natomiast problem tkwi w tym, że
                nie mam tam żadnej położnej, żadnej nie znam. Zreszta nie będę rodzić siłami
                natury to może położna az tak nie będzi emi potrzebna. Jeszcze raz dizęki za
                info. Miłego dnia
                zuzia
                • lemurka3 Re: lemurka3!! 22.03.07, 14:55
                  Ja nie miałam wykupionej, ale wszystkie z którymi sie maiąłm okazję spotkać były
                  fajne. Tę do porodu trafiłam po prostu super - pani Grażynka, ale nie Nastula.
    • gaga25 Re: który lekarz ze Starynkiewicza godny poleceni 21.03.07, 22:24
      Polecam również ten szpital, rodziłam tam 2 razy i było ok. Ciąże i porody
      prowadził dr Mark Kiljańczyk - dla mnie super bardzo sympatyczny lekarz i super
      fachowiec.
      gaga
      • dziegielek Re: który lekarz ze Starynkiewicza godny poleceni 22.03.07, 15:44
        Rodziłam w lutym. Mam same pozytywne wrażenia, oprócz nieszczęsnych ciasnych pokoi. Z perpektywy czasu trochę żałuje, że nie wzięłam płatnej dwójki, bo koszt jest niewielki.Potwierdzam, że wszystkie położne są pomocne, i traktują pacjętki bardzo dobrze. Lekarze też ok .Na porodówce panuje wesoła atmosfera, personel próbuje nawet rozśmieszać rodzące. Po porodzie nie ma problemu z pomocą przy dziecku.Gdy brakuje pokarmu, daja tyle mleka ile chcesz i nikt z personelu się nie krzywi.Neonantolog-Anna Kamińska - anioł- wspaniałe podejście do dziecka i zawsze pełna informacja o stanie jego zdrowia.
        • lemurka3 Re: który lekarz ze Starynkiewicza godny poleceni 22.03.07, 16:52
          Dodam, ze do dziś jak mam jakiś problem dzwonię do tamtejszych neonatologów i
          zawsze dostaję wyczerpujące odpowiedzi i nikt mnie nie zbywa. Neonatolodzy to
          wielki plus szpitala.
          • dc22 Re: który lekarz ze Starynkiewicza godny poleceni 23.03.07, 08:56
            Lemurka, niech Ci Bozia w dzieciach wynagrodzi za dobre slowo wink))
            Mam nadzieje ze moje wrazenia tez beda taki, zostaje w tym szpitalu, z tym ze
            wezme platna dwojke.
            A co z ZZO?? Mialas? Jaki koszt?Zachecaja czy odradzaja?
            I co z CC? Czekaja do ostatiej chwili zeby bylo SN czy raczej nie?
            • lemurka3 Re: który lekarz ze Starynkiewicza godny poleceni 23.03.07, 10:39
              hi hi, na razie pozostanę przy jednym szkrabie wink
              ZZO miałam. Koszt 400 zł. Polecam. Wkłucie nic nie bolało a po paru miniutach
              poczułam niesamowitą ulgę. Jak sie zaczeły bóle parte to poprosiłam o drugą
              dawkę - oczywiscie w ramach tych 400 zł,nikt nie robił problemu. Anestezjolog
              nawet pytał czy nie mam przypadkiem wskazania do zzo bo miałabym za darmo. Jak
              poprosiałam o zzo to za 2 minuty już się dobierali do mojego kręgosłupa smile.
              Jeśli chodzi o cc to trudno mi cos powiedzieć, ale jak małemu zaczęło mocno
              skakać tętno to juz sie szykowali do cc, ale po chwili sie uspokoiło.
    • solange1 Również polecam poród na Starynkiewicza 23.03.07, 10:56
      Rodziłam na początku marca, atmosfera na izbie przyjęć bardzo sympatyczna, na
      porodówce jeszcze fajniej smile większość czasu pod ktg, co nie wyklucza ruchu w
      trakcie pierwszej fazy porodu (mały spacer, piłka). Pod prysznic nie zdążyłam,
      bo urodziłam w ciągu 4 godzin smile Dostałam kroplówkę z glukozą i lekami
      przeciwbólowymi, o wszystkim byłam informowana; ZZO błyskawicznie (bardzo miły
      lekarz); nacięcie miałam, było też troje studentów - bardzo sympatycznych smile,
      szycie krocza w znieczuleniu, nic nie bolało, dobrze się zagoiło.
      Polecam panią położną Grażynę Nastulę - wspaniałą kobietę - dbała o wszystkie
      sprawy (badanie mojej krwi na cito - bo miałam niezbyt aktualne, anestezjologa
      do zzo - pojawił się natychmiast) i pomagała w taki ludzki sposób - bardzo fajna
      kobitka.
      Polecam również pobyt w salkach płatnych - ja byłam w jedynce i dzięki temu
      udało mi się odpocząć po porodzie (na salach ogólnych - zaduch, tłumy
      odwiedzających ;/
      Potwierdzam też, że pediatrzy w większości są świetni, ja na miejscu miałam
      robione echo serduszka i zostawiono mnie dłużej ze względu na żółtaczkę małej -
      ale dzięki temu wszystko było OK
      • dziegielek Re: Również polecam poród na Starynkiewicza 23.03.07, 12:56
        Ja też chciałam wziąść ZZO, ale nie zdążyłam, bo rodziłam tylko
        3 godziny.Wiem, że nie ma z tym problemu. Tak samo jest z CC.
        Bardzo dużo porodów odbywa się w ten sposób,
        nie zwlekają. Jak wychodziłam (16 luty) to
        4 porody były przez CC i tylko jeden SN.Sale
        nieodpłatne są straaasznie duszne. Moje krocze też
        zszyte perfekcyjnie.
        Po 5 tygodniach nie mogłam odszukać blizny.
        Co Moje dziecko też miało robione echo serduszka.
        Z tego co zauważyłam to wiele dzieci ma je robione,
        tak na wszelki wypadek.Ach no i jeszcze coś lekarze
        nie dość, że fachowi to niektórzy bardzo przystojni.
        Jest tam taki lekarz(zszywał mnie) o urodzie mówi
        potem nie jedna rodząca.
        • dc22 Re: Również polecam poród na Starynkiewicza 23.03.07, 13:32
          dobrze czytac Wasze posty bo po "ciosie" mojej lekarki to mialam maly metlik w
          glowie...
          W sobote jedziemy zobaczyc sale (chce zeby moj maz tez sie juz przestal bacwink )
          i umowic sie na szkole rodzenia.
          Jedyna rzecz na "ale" to dojazd wink. Jak mi sie zacznie w szczycie
          komunikacyjnym to bedzie wesolo... smile)))
          • starynkiewicza na Starynkiewicza - TrAGeDIA 02.06.07, 23:42
            Cześć Dziewczyny, a może, Drogie Panie,
            w połowie stycznia wraz z żoną rodziliśmy w warszawskim szpitalu przy pl.
            Starynkiewicza. Poród trwał 30 godzin i zakończył się cięciem. Żona ledwo żywa
            (wycieńczenie, utrata krwi), dziecko w kiepskim stanie (poważne deformacje
            czaszki) - konsekwencje zdrowotne ciągną się do dziś. Poród siłami natury nie
            miał szans powodzenia - dziecko było źle ułożone. Gdyby żonę właściwie zbadano
            cięcie odbyłoby się pół godziny po przyjęciu do szpitala, a żona i dziecko
            byliby zdrowi. Niestety lekarze nie byli zainteresowani swoją pracą.
            Od momentu porodu minęło już kilka miesięcy. Zebraliśmy siły i chcemy sprawić
            by sprawiedliwości stało się zadość, a niefrasobliwi lekarze zostali ukarani.
            NIE CHODZI O NAS (bo nam się udało - stan zdrowia małej się poprawia) ale o
            wszystkie rodzące, które trafią na Starynkiewicza w przyszłości.

Prośba do wszystkich Pań (a może i Panów) na forum, które miały zastrzeżenia
            do opieki w tym szpitalu o maila. Z nieformalnych informacji, którymi
            dysponujemy prawie wszystkie komplikacje w tym szpitalu dzieją się przy
            udziale 2 lekarzy (nie zdradzę płci) - jeśli są winni, trzeba sprawić by nie
            mogli dalej leczyć.

UWAGA:
            nie przez przypadek nie zdradzam personaliów ani płci tych dwóch lekarzy.
            Każda negatywna opinia na forum jest bowiem podstawą do oskarżenia o
            zniesławienie. Z tego samego powodu proszę Was o maile a na forum opisujcie
            najwyżej Wasze przypadki ale bez personaliów. Chcemy wszytko zrobić zgodnie z
            prawem. Zebrać dokumentację, oddać do analizy specjalistom, a potem podjąć
            odpowiednie kroki prawne. Mamy już chętnego prawnika. Zróbmy to.

JAN KOWALSKI (oczywiście zmienione)
            starynkiewicza@gazeta.pl
            • graf1974 Re: na Starynkiewicza - TrAGeDIA 17.07.07, 09:00
              hejka!
              Ja też wybrałam lekarza ginekologa dr. Dębskiego, po mojej historii jaką
              przeszłam w przychodni przyszpitalnej na Satrynkiewicza. Cała historia zaczeła
              się od tego że wcześniej chodziłam do doktor do szpitala dzieciątka Jezus na
              Starynkiewicza, ale moja ciąza nie była wzorcowo prowadzona przez tę lekarkę.
              Badania były wykonywane z opóźnieniem, np. badanie cukru po obciążeniu glukozą -
              po moim wymuszeniu o skierowanie- dostałam dopiero w 32 tygodniu!. Wszystkie
              badania musiałam pilnować sama a to dla pacjentki dyskonfort. Inna sprawa
              błędnie wykonano mi w tym szpitalu badanie USG, po czym okazało się że w 6
              miesiącu ciązy mam krótką szyjkę macicy 19mm!. Lekarka prowadząca stwierdziła
              że istnieje ryzyko porodu przedwczesnego i postanowiła dać mi skierownie do
              szpitala. Wszystko było by super gdyby nie decyzja ordynatopra oddziału ze
              szpitala na Starynkiewicza, że pacjentkę u nas nie przyjmiemy - wyczerpaliśmy
              limit...hmmm wysłano mnie do Radomia. Tzn. nie wysłano, ale powiedziano bym tam
              sobie pojechała bo w Warszawie wszystkie inkubatory są zajęte. Najgorsze jest
              to że nie jestem z okolic Warszawy i musiałam załatwić sobie transport. Tak
              więc zanim zajechałam do Radomia mineło 8 godzin!
              W Radomiu zrobiono mi USG i co się okazało- szyjka macicy ma długość wzorcową
              jest w normie!. Zresztą w szpitalu w Radomiu byli w szkoku z podjęcia decyzji
              że pacjentka z zagrażającym przedwczesnym porodem musiala jechać sama 8 godzin
              aż z Warszawy! Całe szczęście że była to tylko błędna diagnoza...ale stres dla
              mnie był duży. Teraz będę rodzić w szpitalu Bielańskim, gdzie lekarze są o
              niebo lepiej wykwalifikowani niż na Starynkiewicza....
    • dc22 patologia ciazy 18.04.07, 09:00
      wlasnie wrocilam z patologii ciazy na starynkiewicza i musze przyznac ze nie
      taki diabel straszny...
      zostane w tym szpitalu, zaczelismy juz tam szkole rodzenia (bardzo sympatyczna
      oddzialowa polozna!)
      powiem tak - do szpitala trzeba wziasc WSZYSTKO. sztucce, kubek, talerzyk,
      PAPIER TOALETOWY... no rozumiem. trudna sytuacja sluzby zdrowia...
      ale racje zywnosciowe (i nie mowie tu nawet o ilosci bo nie po to tam bylam
      zeby jadac frykasy) pod katem wartosciowym to po prostu wolalo o pomste do
      nieba,... a pamietajcie ze sa dziewczyny spoza wawy, ktorym troskliwy maz nic
      nie dowiezie..
      za to robia full badan, pelne panele (co ma plusy i minusy smile) - balam sie ze w
      koncu cos mi wykryja, skoro samych pobran krwi mialam 6...).

teraz tylko szukam poloznej poleconej.. nie wiem tylko ile sie placi takiej
      poloznej, no i czy to oficjalnie czy nieco mniej uncertain
      • starynkiewicza Re: patologia ciazy - Małgorzata Korcz 03.06.07, 14:13
        wspaniała położna i z sercem.
        do tego bardzo kompetentna
        mamy z nią same dobre wspomnienia
        mimo ze nie była przez nas opłacana
        a tylko akurat znalazła się na dyżurze
        nic nie płaciliśmy otrzymaliśmy kupę serca i fachowej pomocy
        • graf1974 Re: patologia ciazy - Małgorzata Korcz 17.07.07, 09:01
          hejka!
          Ja też wybrałam lekarza ginekologa dr. Dębskiego, po mojej historii jaką
          przeszłam w przychodni przyszpitalnej na Satrynkiewicza. Cała historia zaczeła
          się od tego że wcześniej chodziłam do doktor do szpitala dzieciątka Jezus na
          Starynkiewicza, ale moja ciąza nie była wzorcowo prowadzona przez tę lekarkę.
          Badania były wykonywane z opóźnieniem, np. badanie cukru po obciążeniu glukozą -
          po moim wymuszeniu o skierowanie- dostałam dopiero w 32 tygodniu!. Wszystkie
          badania musiałam pilnować sama a to dla pacjentki dyskonfort. Inna sprawa
          błędnie wykonano mi w tym szpitalu badanie USG, po czym okazało się że w 6
          miesiącu ciązy mam krótką szyjkę macicy 19mm!. Lekarka prowadząca stwierdziła
          że istnieje ryzyko porodu przedwczesnego i postanowiła dać mi skierownie do
          szpitala. Wszystko było by super gdyby nie decyzja ordynatopra oddziału ze
          szpitala na Starynkiewicza, że pacjentkę u nas nie przyjmiemy - wyczerpaliśmy
          limit...hmmm wysłano mnie do Radomia. Tzn. nie wysłano, ale powiedziano bym tam
          sobie pojechała bo w Warszawie wszystkie inkubatory są zajęte. Najgorsze jest
          to że nie jestem z okolic Warszawy i musiałam załatwić sobie transport. Tak
          więc zanim zajechałam do Radomia mineło 8 godzin!
          W Radomiu zrobiono mi USG i co się okazało- szyjka macicy ma długość wzorcową
          jest w normie!. Zresztą w szpitalu w Radomiu byli w szkoku z podjęcia decyzji
          że pacjentka z zagrażającym przedwczesnym porodem musiala jechać sama 8 godzin
          aż z Warszawy! Całe szczęście że była to tylko błędna diagnoza...ale stres dla
          mnie był duży. Teraz będę rodzić w szpitalu Bielańskim, gdzie lekarze są o
          niebo lepiej wykwalifikowani niż na Starynkiewicza....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka