kostruszka 26.10.06, 09:03 Zastanawiam się nad porodem w tym szpitalu. Bardzo proszę o info osoby, które tam rodziły. Pozdrawiam. kostruszka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
celt Re: Szpital na Galla w Krakowie 26.10.06, 18:16 Rodziłam na Galla moje drugie dziecko miesiąc temu. Decyzję podjęłam w ostatniej chwili ze wzgledu na lokalizację najbliżej mojego miejsca zamieszkania. Szpital jak szpital. Poprzednie dziecko rodziłam na Kopernika. Polecam położną Jolę. Bardzo serdecznie nas przyjęła. Swój poród skomentowałam bardziej szczególowo na stronie "Rodzić po ludzku". Odpowiedz Link Zgłoś
kostruszka Do celt 26.10.06, 20:10 Rozumiem, że nie byłaś zachwycona? Ja poprzednie dziecko rodziłam w Narutowiczu. A możesz podać linkę do opisu swego porodu albo tej strony, bo nie wiem, gdzie dokładnie szukać. pozdrówka. Odpowiedz Link Zgłoś
celt Odpowiedz 27.10.06, 16:31 Oto link www.rodzicpoludzku.pl/szukaj.php ale trzeba wybrać miejscowośc i szpital a pojawią się opinie rodzących. Poniżej wklejam mój opis: Poród bez problemów ale i bez rewelacji. Trafiłam na dyżur do położnej Joli Franczak (polecam) ale niestety jej dyzur kończył się o 8:00 a ja urodziłam Wojtusia o 8:20 przy położnej Ani. Kobieta dość energiczna ale niestety brak jej empati i ciepła, które bez wątpienia posiada połozna Jola. Poród rodzinny w osobnej sali kosztuje 100 zł i po nim przysługuje sala poporodowa dwuosobowa, ale niestety ktoś mnie ubiegł (choć ja rodziłam tego dnia jako pierwsza) - dziwne- i zostałam przewieziona na jedną z sal 5 osobowych, choć wcześniej z panią Jolą ustalaliśmy że będę na sali 2 osobowej. Pierwsze dziecko rodizłam w Klinice na KOpernika i porównując oba porody nie widzę istotnych róznic. Nie dostałam żadnego znieczulenia (ale też nie prosiłam o nie). W szpitalu spędziłam 3 doby. Dzieci są z mamami ale nie ma dla nich osobnych lóżeczke trzeba się wiec jakoś zmieścić na jednym łózku. O godzinie 0:00 dzieci są zabierane do oddziału noworodków i odnoszone do mam o 5:00. Odpowiedz Link Zgłoś
majah1 link do strony szpitala 27.10.06, 17:16 zoz-mswia.krakow.pl gdzies widziałam post o mswia, jak znajde to podeśle. Odpowiedz Link Zgłoś
majah1 o MWSiA na ul. Galla 27.10.06, 17:20 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=601&w=48958232&a=48958232 na forum małopolskim jest watek Odpowiedz Link Zgłoś
kostruszka Re: Szpital na Galla w Krakowie 28.10.06, 08:17 Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Większość jest pozytywnych, więc chyba się zdecyduję, by tam rodzić, pozdrawiam. kostruszka Odpowiedz Link Zgłoś