pl35 10.11.06, 14:29 Bo domyślam się że już go otworzyli. Chcę tam rodzić i zastanawiam sie Czy duzo się pozmieniało do lipca 2005 ( wtedy też tam rodziłam). Jak wrażenia - dziewczyny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katemama Re: Czy ktoś już rodził w odnowionym Solcu? 10.11.06, 14:36 Z tego co ja sie orientuje to nie otworzyli jeszcze oddzialu bo sanepid nie dopuscil. Maja nowy termin otwarcia na 16 ale on tez pewny nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
grudniowka23 Re: Czy ktoś już rodził w odnowionym Solcu? 15.11.06, 11:40 Ponoć na 100% otwierają jutro.Mam nadzieję,że tak będzie bo chcę tam rodzić... Odpowiedz Link Zgłoś
pl35 Re: Czy ktoś już rodził w odnowionym Solcu? 15.11.06, 20:26 Dzięki za informację. Myślałam że już otworzyli. Jestem bardzo ciekawa jak to teraz wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
bajka_fijolka Re: Czy ktoś już rodził w odnowionym Solcu? 17.11.06, 12:30 byc może uda mi się tam urodzić w ten weekend, na co bardzo liczę. Termin mam na dzisiaj, ale jakoś jeszcze nic nie czuję. A oddział jest otwarty od wczoraj od 8 rano jak urodzę to wszystko opiszę, obiecuję! Odpowiedz Link Zgłoś
mariola1315 Re: Czy ktoś już rodził w odnowionym Solcu? 17.11.06, 13:04 życzę szybkiego i łatwego porodu!!!! ja rodziłam na Solcu we wrześniu 2004r. Mateuszek ma i Łukaszek ma Odpowiedz Link Zgłoś
stypkaa Re: Czy ktoś już rodził w odnowionym Solcu? 17.11.06, 14:44 Ja też życze szybkiego porodu. I koniecznie napisz jak wrażenia. Też chciałabym tam rodzić. Trzymaj się dzielnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pl35 bajka 17.11.06, 15:07 Bajka- trzymam za słowo! życzę udanego,szybciutkiego i bezbolesnego porodu. Odpowiedz Link Zgłoś
monias71 Solec zostal otwarty wczoraj 17.11.06, 21:41 Moje Drogie ciezarowki Solec zostal otwarty wczoraj, bylam, widzialam jest SUPER Ja mam termin na poczatek grudnia Pozdrawiam wszystkie przyszle mamy, powodzenia i lekkiego porodu Monia Odpowiedz Link Zgłoś
barbara.g Re: Solec zostal otwarty wczoraj 18.11.06, 12:37 no to moze sie spotkamy )) Odpowiedz Link Zgłoś
didi_79 Re: Czy ktoś już rodził w odnowionym Solcu? 28.11.06, 19:47 Mam takie jedno pytanie też chciałabym rodzić na Solcu i nawet należe tam do przychodni przyszpitalnej ale połozna twierdzi że to nie obliguje mnie do rodzenia w tym szpitalu. co trzeba zrobić aby na pewno rodzić tam macie jakieś sugestie? Odpowiedz Link Zgłoś
th28.08 Re: Co, żeby nie odesłali...??? 07.12.06, 14:23 Nurtuje mnie ten sam problem. Jakie kroki należy przedsięwziąć, by móc odbyć poród w tym szpitalu bez obawy, że odeślą????? Odpowiedz Link Zgłoś
hatta Re: Czy ktoś już rodził w odnowionym Solcu? 29.11.06, 16:07 CZy to prawda ze dr Radosiewicz-Marczewska pracuje na Solcu? Moze ktos wie? Odpowiedz Link Zgłoś
hillary23 Re: Czy ktoś już rodził w odnowionym Solcu? 29.11.06, 18:05 pracuje, prowadzi moją ciąże. Odpowiedz Link Zgłoś
duszka30 Re: Czy ktoś już rodził w odnowionym Solcu? 29.11.06, 18:19 Tak pracuje, prowadziła moją ciążę, ale do szpitala mnie nie wkręciła, przyjechałam z ulicy i się dostałam... ale w marcu 2005. Odpowiedz Link Zgłoś
ccleo Re: Czy ktoś już rodził w odnowionym Solcu? 29.11.06, 21:50 Ja rodzilam tam w 2002. Powiedzcie ile teraz jest sal pojedynczych do porodu? Bo wteyd byla jedna, oczywiscie zajeta, jak przyjechalam, choc niby sie umawialam na nią... i czy jest wiecej łazienek oraz sal poporodowych? I czy jest tam taka położna o imieniu zdaje sie Sylwia- wtedy miala dlugie, proste,jasne włosy... i czy dalej drzwi od sal tak strasznie trzaskaja? i czy dziecko na badania wywozi sie od matki do ajkiejs osobnej sali, gdzie nie pozwalaja wejsc? hm,pomysle o co jeszcze zapytac cleo Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_mm Re: Czy ktoś już rodził w odnowionym Solcu? 30.11.06, 07:43 lezalam na ginekologii miesiac temu i w wolnych chwilach zerkalam na oddzial sal pojedynczych do porodu jest z tego co pamietam 5, 4 lub 6 pokoi pojedynczych poporodowych, pozostale sale 2-3 osobowe a nie 5 jak to bylo w 2003 kiedy tam rodzilam wszystko jest wymienione - drzwi, okna, podlogi, lazienki zrobione na medal - a te sale pojedyncze maja swoje toalety - kolorki na scianach cieplusie, sliczne ogolnie piekny oddzial i juz widze te tlumy ktore tam zaczna walic jak sie wiesc rozniesie... az szkoda ze juz nie bede rodzic... Cleo wogole sie nie zastanawiaj nad innym szpitalem! ktos Cie prowadzil w poprzedniej ciazy stamtad? jesli nie a chcesz namiar to dam Ci kontakt do Raka Odpowiedz Link Zgłoś
ccleo Re: Czy ktoś już rodził w odnowionym Solcu? 30.11.06, 14:13 Kasia traiflam tam z rpzypadku. tzn wczeinje raz tam bylam- na wszelki wypadek, zeby JAKIS szpital obejrzec. ale w ogole mielismy miec porod domowy z p. CHołuj. jednak cos sie pkomplikowało i w nocy trafilam na Solec. Na poczaktu ciąży bylam na usg u dr Grodka (?)z Solca, a potem podczas produ trafilam na polozna SYlwię (?) i dr Raka. Pozdr cleo Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_mm Re: Czy ktoś już rodził w odnowionym Solcu? 30.11.06, 17:58 no to lepiej nie moglas trafic jesli sie zastanawiasz nad szpitalem to pojedz i zobacz jak to teraz wyglada ja rodzilam z Rakiem i z dyzuru z slawna Komosa; wspominam ten porod i szpital zawsze tylko pozytywnie) teraz po remoncie to wyglada jak super prywatna klinika.... Odpowiedz Link Zgłoś
mama-hani Re: Czy ktoś już rodził w odnowionym Solcu? 07.12.06, 13:07 witam, 1grudnia tuż po północy urodziłam synka, opiekę porodową chwalę sobie bardzo, położna Ela Kustra jest super!!!, no i był na dyżuże również dr Rak więc lepiej trafić nie mogłam,rodziłam na Solcu 3 lata temu i faktycznie warunki aktualnie są bardzo dobre-osobna sala, moja w kolorze morelowym, łazienka do własnej dyspozycji, stanowisko do badania noworodków w tym samym pomieszzceniu, więc nigdzie maluszka nie zabierają jednak...opieka poporodowa od tych 3 lat popsuła sie dość znacząco, ja jako"doświadczona"mama nie musiałąm nikogo prosić o pomoc, ale dziewczyny które rodziły 1 raz i miały problemy z karmieniem czy przewijaniem doprosic się o pomoc nie mogły, albo o zmianę prześcieradeł....choć trafiały sie zmiany sióstr noworodkowych które słysząc płacz dziecka w nocy przychodziły zobaczyc czy w czymś nie pomóc ale to tylko 1 taka była(niestety nie pamiętam imion tych sióstr) jednak generalnie bardzo polecam ten szpital pozdrawiam wszystkie oczekujące mamy-grudniówki Odpowiedz Link Zgłoś
duszka30 Re: Czy ktoś już rodził w odnowionym Solcu? 07.12.06, 16:21 W marcu 2005 rodziłam też z położną Elą, super babka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
stypkaa Re: Czy ktoś już rodził w odnowionym Solcu? 08.12.06, 09:32 Cześć, a czy miałaś wykupioną indywidualną opiekę tej położnej czy akurat miała dyżur? Ja dowiadywałam się ile kosztuje opieka porodowa położnej z Solca (pani która prowadzi szkołę rodzenia) i kosztuje 1000 pln!!! To straaaasznie dużo! Dwa lata temu jak rodziłam małego położna np. w Bródnowskim kosztowała 300 pln. Co prawda w tym tysiącu jest też znieczulenie, ale jaką mam pewność że z tego znieczulenia skorzystam? Ja akurat mam b. niedobre skojarzenia z ZZO z pierwszego porodu i jeśli dam radę to tym razem nie będę brała. Odpowiedz Link Zgłoś
duszka30 Re: Czy ktoś już rodził w odnowionym Solcu? 12.12.06, 10:24 Ja absolutnie z ulicy i nie zapłaciłam za poród rodzinny w oddzielnej sali ani złotóweczki)) Odpowiedz Link Zgłoś
dosia76 stypkaa 12.12.06, 15:07 stypkaa ja się dowiadywałam i położna w tym szpitalu kosztuje 600,00 zł... A zzo - nawet nie pytałam, ale słyszałam że 500,00 zł... Informacje te mam od jakiegoś miesiąca... Czy Ty dowiadywałaś się może później? Bo jeśli cennik się zmienił to ja nic o tym nie wiem, a chyba raczej powinnam bo też nastawiam się na "wykupienie" położnej... tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20712;30/st/20070327/k/d3f1/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś