Dodaj do ulubionych

Czy ktoś już rodził w odnowionym Solcu?

10.11.06, 14:29
Bo domyślam się że już go otworzyli. Chcę tam rodzić i zastanawiam sie Czy
duzo się pozmieniało do lipca 2005 ( wtedy też tam rodziłam). Jak wrażenia -
dziewczyny?
Obserwuj wątek
    • katemama Re: Czy ktoś już rodził w odnowionym Solcu? 10.11.06, 14:36
      Z tego co ja sie orientuje to nie otworzyli jeszcze oddzialu bo sanepid nie
      dopuscil. Maja nowy termin otwarcia na 16 ale on tez pewny nie jest sad
      • grudniowka23 Re: Czy ktoś już rodził w odnowionym Solcu? 15.11.06, 11:40
        Ponoć na 100% otwierają jutro.Mam nadzieję,że tak będzie bo chcę tam rodzić...
    • pl35 Re: Czy ktoś już rodził w odnowionym Solcu? 15.11.06, 20:26
      Dzięki za informację. Myślałam że już otworzyli. Jestem bardzo ciekawa jak to
      teraz wygląda.
      • bajka_fijolka Re: Czy ktoś już rodził w odnowionym Solcu? 17.11.06, 12:30
        byc może uda mi się tam urodzić w ten weekend, na co bardzo liczę. Termin mam na
        dzisiaj, ale jakoś jeszcze nic nie czuję.
        A oddział jest otwarty od wczoraj od 8 ranosmile
        jak urodzę to wszystko opiszę, obiecuję!smile
        • mariola1315 Re: Czy ktoś już rodził w odnowionym Solcu? 17.11.06, 13:04
          życzę szybkiego i łatwego porodu!!!! ja rodziłam na Solcu we wrześniu 2004r.

Mateuszek ma
          i
          Łukaszek ma
        • stypkaa Re: Czy ktoś już rodził w odnowionym Solcu? 17.11.06, 14:44
          Ja też życze szybkiego porodu. I koniecznie napisz jak wrażenia. Też chciałabym
          tam rodzić.
          Trzymaj się dzielnie.
          • pl35 bajka 17.11.06, 15:07
            Bajka- trzymam za słowo!
            życzę udanego,szybciutkiego i bezbolesnego porodusmile.
            • monias71 Solec zostal otwarty wczoraj 17.11.06, 21:41
              Moje Drogie ciezarowki
              Solec zostal otwarty wczoraj, bylam, widzialam jest SUPER
              Ja mam termin na poczatek grudnia
              Pozdrawiam wszystkie przyszle mamy, powodzenia i lekkiego porodu
              Monia
              • barbara.g Re: Solec zostal otwarty wczoraj 18.11.06, 12:37
                no to moze sie spotkamy smile))
          • didi_79 Re: Czy ktoś już rodził w odnowionym Solcu? 28.11.06, 19:47
            Mam takie jedno pytanie też chciałabym rodzić na Solcu i nawet należe tam do
            przychodni przyszpitalnej ale połozna twierdzi że to nie obliguje mnie do
            rodzenia w tym szpitalu. co trzeba zrobić aby na pewno rodzić tam macie jakieś
            sugestie?
            • th28.08 Re: Co, żeby nie odesłali...??? 07.12.06, 14:23
              Nurtuje mnie ten sam problem. Jakie kroki należy przedsięwziąć, by móc odbyć
              poród w tym szpitalu bez obawy, że odeślą?????
    • hatta Re: Czy ktoś już rodził w odnowionym Solcu? 29.11.06, 16:07
      CZy to prawda ze dr Radosiewicz-Marczewska pracuje na Solcu? Moze ktos wie?
      • hillary23 Re: Czy ktoś już rodził w odnowionym Solcu? 29.11.06, 18:05
        pracuje, prowadzi moją ciąże.
        • duszka30 Re: Czy ktoś już rodził w odnowionym Solcu? 29.11.06, 18:19
          Tak pracuje, prowadziła moją ciążę, ale do szpitala mnie nie wkręciła,
          przyjechałam z ulicy i się dostałam... ale w marcu 2005.
    • ccleo Re: Czy ktoś już rodził w odnowionym Solcu? 29.11.06, 21:50
      Ja rodzilam tam w 2002. Powiedzcie ile teraz jest sal pojedynczych do porodu?
      Bo wteyd byla jedna, oczywiscie zajeta, jak przyjechalam, choc niby sie
      umawialam na nią... i czy jest wiecej łazienek oraz sal poporodowych?
      I czy jest tam taka położna o imieniu zdaje sie Sylwia- wtedy miala dlugie,
      proste,jasne włosy...
      i czy dalej drzwi od sal tak strasznie trzaskaja?wink
      i czy dziecko na badania wywozi sie od matki do ajkiejs osobnej sali, gdzie nie
      pozwalaja wejsc?
      hm,pomysle o co jeszcze zapytacsmile
      cleo
      • kasia_mm Re: Czy ktoś już rodził w odnowionym Solcu? 30.11.06, 07:43
        lezalam na ginekologii miesiac temu i w wolnych chwilach zerkalam na oddzial
        sal pojedynczych do porodu jest z tego co pamietam 5, 4 lub 6 pokoi
        pojedynczych poporodowych, pozostale sale 2-3 osobowe a nie 5 jak to bylo w
        2003 kiedy tam rodzilam
        wszystko jest wymienione - drzwi, okna, podlogi, lazienki zrobione na medal - a
        te sale pojedyncze maja swoje toalety - kolorki na scianach cieplusie, sliczne

ogolnie piekny oddzial i juz widze te tlumy ktore tam zaczna walic jak sie
        wiesc rozniesie... az szkoda ze juz nie bede rodzic...smile
        Cleo wogole sie nie zastanawiaj nad innym szpitalem! ktos Cie prowadzil w
        poprzedniej ciazy stamtad? jesli nie a chcesz namiar to dam Ci kontakt do Rakasmile
        • ccleo Re: Czy ktoś już rodził w odnowionym Solcu? 30.11.06, 14:13
          Kasia traiflam tam z rpzypadku. tzn wczeinje raz tam bylam- na wszelki wypadek,
          zeby JAKIS szpital obejrzec. ale w ogole mielismy miec porod domowy z p.
          CHołuj. jednak cos sie pkomplikowało i w nocy trafilam na Solec. Na poczaktu
          ciąży bylam na usg u dr Grodka (?)z Solca, a potem podczas produ trafilam na
          polozna SYlwię (?) i dr Raka.
          Pozdr
          cleo
          • kasia_mm Re: Czy ktoś już rodził w odnowionym Solcu? 30.11.06, 17:58
            no to lepiej nie moglas traficsmile jesli sie zastanawiasz nad szpitalem to pojedz
            i zobacz jak to teraz wyglada
            ja rodzilam z Rakiem i z dyzuru z slawna Komosa; wspominam ten porod i szpital
            zawsze tylko pozytywniesmile) teraz po remoncie to wyglada jak super prywatna
            klinika....smile
            • mama-hani Re: Czy ktoś już rodził w odnowionym Solcu? 07.12.06, 13:07
              witam, 1grudnia tuż po północy urodziłam synka, opiekę porodową chwalę sobie
              bardzo, położna Ela Kustra jest super!!!, no i był na dyżuże również dr Rak
              więc lepiej trafić nie mogłamsmile,rodziłam na Solcu 3 lata temu i faktycznie
              warunki aktualnie są bardzo dobre-osobna sala, moja w kolorze morelowym,
              łazienka do własnej dyspozycji, stanowisko do badania noworodków w tym samym
              pomieszzceniu, więc nigdzie maluszka nie zabierają
              jednak...opieka poporodowa od tych 3 lat popsuła sie dość znacząco, ja
              jako"doświadczona"mama nie musiałąm nikogo prosić o pomoc, ale dziewczyny które
              rodziły 1 raz i miały problemy z karmieniem czy przewijaniem doprosic się o
              pomoc nie mogły, albo o zmianę prześcieradeł....choć trafiały sie zmiany sióstr
              noworodkowych które słysząc płacz dziecka w nocy przychodziły zobaczyc czy w
              czymś nie pomóc ale to tylko 1 taka była(niestety nie pamiętam imion tych
              sióstr) jednak generalnie bardzo polecam ten szpital
              pozdrawiam wszystkie oczekujące mamy-grudniówki
              • duszka30 Re: Czy ktoś już rodził w odnowionym Solcu? 07.12.06, 16:21
                W marcu 2005 rodziłam też z położną Elą, super babka!!!
              • stypkaa Re: Czy ktoś już rodził w odnowionym Solcu? 08.12.06, 09:32
                Cześć,
                a czy miałaś wykupioną indywidualną opiekę tej położnej czy akurat miała dyżur?
                Ja dowiadywałam się ile kosztuje opieka porodowa położnej z Solca (pani która
                prowadzi szkołę rodzenia) i kosztuje 1000 pln!!! To straaaasznie dużo! Dwa lata
                temu jak rodziłam małego położna np. w Bródnowskim kosztowała 300 pln.
                Co prawda w tym tysiącu jest też znieczulenie, ale jaką mam pewność że z tego
                znieczulenia skorzystam? Ja akurat mam b. niedobre skojarzenia z ZZO z
                pierwszego porodu i jeśli dam radę to tym razem nie będę brała.
                • duszka30 Re: Czy ktoś już rodził w odnowionym Solcu? 12.12.06, 10:24
                  Ja absolutnie z ulicy i nie zapłaciłam za poród rodzinny w oddzielnej sali ani
                  złotóweczkismile))
                • dosia76 stypkaa 12.12.06, 15:07
                  stypkaa ja się dowiadywałam i położna w tym szpitalu kosztuje 600,00 zł...
                  A zzo - nawet nie pytałam, ale słyszałam że 500,00 zł...
                  Informacje te mam od jakiegoś miesiąca...
                  Czy Ty dowiadywałaś się może później?
                  Bo jeśli cennik się zmienił to ja nic o tym nie wiem, a chyba raczej powinnam
                  bo też nastawiam się na "wykupienie" położnej...

tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20712;30/st/20070327/k/d3f1/preg.png

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka