Dodaj do ulubionych

Instytut Matki i Dziecka???

IP: *.* 12.03.03, 21:11
Mam pytanie do mam, które rodziły w Instytucie Matki i Dziecka o opinie na temat porodu, obsługi personelu itp.
Obserwuj wątek
    • Gość: King Re: Instytut Matki i Dziecka??? IP: *.* 12.03.03, 22:56
      rodziłam tam rok i 9 m-cy temu ale napiszę do czego miałam zarzuty bo pewnie niewiele się zmieniło:- warunki sanitarne - właściwie katastrofa, byłam tam w czerwcu a kosze w toaletach kipiały od zawartości; wspólna łazienka (2 kabiny i 2 toalety) dla rodzących i po urodzeniu; kabiny z ceratową zasłonką, zdewastowane prysznice- obługa po urodzeniu (pielęgniarki) średnio sympatyczne, zniecierpliwione- obsługa przy porodzie też średnio zaangażowana, wprawdzie nie miałam wykupionej żadnej położnej i może to mnie zgubiłotak długo nie dawali mi oksytocyny, że póxniej już nie miałam siły i była szybka akcja z cesarką bo córeczka traciła tętnogdybyś chciała namiar na płatna pielęgniarkę/położną, którą sobie wykupiłam po porodzie to moge Ci podaćja tam rodziłam bo prowadził mnie Chazan a poza tym chodziło mi o specjalistyczną opiekę dla maluchów po urodzeniupozdrawiamKinga
      • Gość: aneta76 Re: Instytut Matki i Dziecka??? IP: *.* 17.03.03, 10:07
        podpisuje sie pod tym postem. katastrofa. po 16 godzinach porodu nie dostalam nic do picia nie mowiac o jedzeniu. dopiero jak zemdlalam i dzeiwczyny z sali zadzwonily po presonel (2 w nocy jak mogly ich budzic) uslyszalam tekst ze cyrk robie ze szpitala. ach szkoda slow
      • zyna Re: Instytut Matki i Dziecka??? 07.04.03, 20:31
        Ja bardzo chętnie. Jeśli możesz mi podać to bardzo dziękuję. A jaka opłata?
    • Gość: arad Re: Instytut Matki i Dziecka??? IP: *.* 14.03.03, 23:28
      Wpisz IMiD w "szukaj" niedawno było na ten temat.Ja rodziłam tam we wrześniu 2002 i jestem zadowolona, poczytaj moje posty na ten temat. Jak masz jakieś dodatkowe pytania to pisz na priva.ps. ja nic nie dopłacałam - wystarczy że płacę składkiPsotka :bic:
      • adasari Re: podsumujmy:)) 07.04.03, 17:12
        Jestem zainteresowana IMiD.
        Rodziłam tam wprawdzie i wrażenia mam średnie,ale mimo to powtórzę tam.
        To na razie przyszłość.
        Śledząc wątki dotyczące tego szpitala pogubiłam się.
        Czy to prawda,że dr Rymkiewicz odeszła na Solec?
        Co z prof.Chazanem?Myślałam,żeby do niego się zgłosić z kolejną ciążą.Czy ktoś
        ma namiary? I jaki jest? Czy polecacie.Czy potem w czasie porodu zajmuje się
        swoją pacjentką?
        A co dr.Niemiec?Jak to z nim jest?Czy jest z Instytutu czy gdzie indziej?Czy on
        ma wąsy,ciemny,średniego wzrostu,ok.50 l?Nie wiem czy nie ma dwóch lekarzy o
        tym nazwisku.
        Może ktoś pomoże usystematyzować mi te informacje.
        Dzięki serdeczne i pozdrawiam.
        smile
        • jaspar1 Re: podsumujmy:)) 07.04.03, 17:25
          Cześć

Dr. Rymkiewicz odeszla na Karową. Jak chcesz namiary daj znać.
        • justakoko Re: podsumujmy:)) 08.04.03, 12:15
          dr Niemiec ma wąsy i wygląda na ok 50 lat. Przyjmuje w IMiD i prywatnie w swoim
          gabinecie, ale z tego co wiem porody przyjmuje tylko w Damianie. To bardzo
          fajny lekarz, sama do niego chodzę.
          Pozdrawiam,
          Justa.
    • lula11 Re: Instytut Matki i Dziecka??? 07.04.03, 22:20
      Urodziłam we wrześniu w IMiDz zdrową córeczkę.Miałam dużo szczęścia , że tam
      trafiłam ( miałam rodzić na Karowej , ale zabrakło miejsc ).Moje dziecko było w
      położeniu pośladkowym i lekarz z Karowej mówił o długim i trudnym porodzie, a w
      IMiDz (i tylko tam )obrucono mi dziecko ( obrót zewnętrzny )i dzięki temu po
      czterech godzinach urodziłam Julcię.W porodzie uczestniczył mąż , bezpłatnie.
      Położne były bardzo miłe , lekarze - prawdziwi fachowcy. W czasie porodu mogłam
      chodzić , brać prysznic,korzystałam z worka sako. Szpital może nie jest piękny,
      ale opieka doskonała dla matki i dla dziecka. Trzeba tylko zabrać (choć w izbie
      przyjęć mówią co innego )rzeczy dla dziecka , a dla mamy po porodzie polecam
      pieluchy ( nie pieluchomajtki !)" BELLA" ,do kupienia w aptece ( także obok
      szpitala ). Polecam ten szpital!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka