Dodaj do ulubionych

SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :)

• lenka131 Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 09.03.05, 14:23
      Oj cieniutko z Lublinem. Czy nie ma wśród nas Lublinianek? Proszę polećcie
      jakieś położne, najchętniej ze Staszica, ale nie tylko. I przy okazji jeszcze
      jedno pytanko: czy w Lublinie też praktykuje się opłacanie położnych, bo
      najwięcej mowy tutaj o W-wie? Dzięki z góry.
      • luiza.rossa Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 23.05.05, 21:12
        20.03.2005 r. urodziłam ślicznego chłopca w szpitalu na ul. JAczewskiego w
        Lublinie i polecam Panią K. Łowczak. Pozdrawiam
    • kamymama Bielsko-Biała 10.03.05, 16:57
      Hej! Ja rodziłam w kwietniu 2004 r. w Szpitalu Wojewódzkim w Bielsku-B. Miałam
      świetną położną Asię Nowicką!!! Rewelacyjna kobitka, wesoła, usmiechnięta, do
      rany przyłóż i najważniejsze kompetentna! Jestem z niej bardzo zadowolona.
      Naprawdę polecam Ją przyszłym mamom!!!
      Życzę powodzenia:o)
    • majka995 Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 16.03.05, 13:31
      Bardzo gorąco polecam p.Małgosię Knaś i p.Agnieszkę Muchę z Karowej. Z p.
      Małgosią rodziłam 5 lat temu i było super,natomiast z p.Agnieszką rodziłam w
      styczniu tego roku i również było super. NAprawdę gorąco polecam
      • monias3 A LUBLIN STASZICA ? 22.03.05, 13:07
        Może ktoz rodził w klinice na Staszica? kogo polecacie?
      • m_k_k Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 05.04.05, 15:54
        Ja głosuję na Panią Anię Gorsiak z Karowej - rodziłam z nią w styczniu tego
        roku i byłam naprawdę zadowolona, jest kompetentna, rzeczowa a jednocześnie
        potrafi rozładowac atmosferę. Informowała nas o wszystkim co się dzieje, była
        przy nas przez cały okres porodu, a i potem przychodziła dowiadywac się czy
        wszystko w porządku już na oddziale poporodowym.
      • bettti5 Re: MAGDA PIOTROWSKA Z WOLOSKIEJ WAWA 11.02.06, 14:50
        RODZILAM DOKLADNIE ROK TEMU, MOJA KOLEZANKA 1,5 ROKU TEMU ,OBIE NA WOLOSKIEJ
        OBIE Z MAGDA, JEST SWIETNA ,POTEZNA KOBIETA ,A TAKA DELIKATNA, WSPANIALA
        POLECAM GORACO!!!!!
    • black_catt Re: Magda Witkiewicz z Żelaznej! 02.04.05, 19:15
      Gorąco polecam - profesjonalna, ciepła osoba. Poród miała dość ciężki ( bóle
      krzyżowe) a Magda robiła wszystko aby mi pomóc. Ponadto chroni krocze, nie tnie
      bez konieczności.
      M.Witkiewicz można wynająć indywidualnie, przyjmuje również z dyżuru ( równie
      profesjonalnie).
    • feather1 Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 09.04.05, 17:07
      polecam Kasie Wyszkowska z Zelaznej 501 104 416; a opieka po porodzie tez
      swietna i bezplatnasmile
    • sempkas Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 09.04.05, 17:40
      Ja polecam Beatę Szol byla przez 4 miesiace nieobecna ale teraz znowu
      przyjmuje porody na Inflanckiej
    • w1234567890 Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 10.04.05, 20:33
      Ja polecam goraco szpital w KATOWICACH przy ul.Raciborskiej 27 i pracujaca tam
      polozna p.EWE ktora jest kierownikiem bloku porodowego.To polozna z sercem
      ktora sprawila ze moj porod byl prawdziwa przyjemnoscia,odbyl sie szybko,w
      domowej atmosferze i BEZBOLESNIE(dwa lata temu znieczulenie z o bylo za darmo-
      niewiem ujak teraz).Polecam tez p.dr Kosmider ktora rowniez z nami tam byla.Od
      znajomych wiem ze szpital ten jest oblegany przez kobiety z calego Slaska ale
      wcale sie nie dziwie skoro warunki sa jak w najlepszej klinice i to ZA DARMO!
      Jezeli rodzic w Katowicach to tylko na ''Leszczynskiego''(prosze sie nie zrazac
      wygladem szpitala z zewnatrz bo ten jest nieciekawy).Pozdrawiam,Bozena
    • pipsztok Joanna Jasińska- WŁOCŁAWEK !!! 21.04.05, 16:16
      ... na prawde najlepsza polozna jaka znam i zyczliwy czlowiek, gotowy zawsze i
      wszedzie niesz pomoc, a do tego bardzo sympatyczna osoba.
      Postawa godna nasladowania!!!
      Asia, mama Kasi
    • agapitek Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 21.04.05, 17:45
      kate1 napisała:

> Ojeeeej ... niedawno poczytałam sobie przykry momentami wątek dotyczący p.
      > położnej J Kalyty i w zasadzie to sobie pomyślałam, że o wiele prościej niż
      > rzucać kalumnie, będzie stworzenie listy naprawdę fajnych położnych,
      > takich "godnych polecenia" (najlepiej z autopsji smile)) )- może z kontaktem,
      > jeśli ktoś chce skorzystać? (np. komórka lub szpital ) Ja jako pierwsza
      > typuję i polecam p. ELĘ JAKUBOWSKĄ ze szpitala na Karowej smile)) Świetna,
      > kmpetentna położna z olbrzymim poczuciem humoru i wielką sympatią dla kobiet
      > rodzących i ich dzieci smile))) (komórkę spróbuję odgrzebać, w końcu to juz 5
      > miesięcy "po" smile)) )Serdecznie pozdrawiam
      • aajn2 Re:Wawa Bródno-Małgorzata Milewska 22.04.05, 12:19
        Polecam-super kobitka
    • indiaaa KRAKÓW - NARUTOWICZ 27.04.05, 16:02
      Pani Dorota Torońska. Rewelacyjna kobieta. Trafiłam po prostu sobie na jej
      dyżur. Miałam wielkie szczęście.
    • xoc W-wa, Madalinskiego, p. Ela Kowal 28.04.05, 10:41
      CZy moge prosic o opinie???
      Juz znalazlam gzdies indziej bardzo dobre, ale chcialam np. sie zapytac, czy ta
      polozna chroni krocze oraz czy jest elastyczna co do wyboru pozycji w koncu 2
      fazy porodu (w miare mozliwosci, oczywiscie)?
      Bede wdzieczna za opinie
      • xoc Re: W-wa, Madalinskiego, p. Ela Kowal 08.06.05, 10:33
        Juz moge sama o niej napisac - wklejam wiec link:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=24820964&a=24909393
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=24820964&a=24916284
        Naprawde polecam p. Ele Kowal!!! (dodatkowo najlepszy masaz plecow podczas
        skurczow z krzyza wlasnie )
        • mona60 Re: W-wa, Madalinskiego, p. Ela Kowal 04.10.05, 12:08
          Tak, tak. Najpierw namówi na znieczulenie a później zrobi masaż szyjki. A
          później będzie c.c. A poza tym - typowa blondyna. POZDr.
    • kokon11 Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 29.04.05, 10:28
      Czy któraś z Was słyszała o położnej z Karowej p. Małgorzcie Kujce (mam
      nadzieje ze nie przekrecilam nazwiska). Podobno prowadzi takze zajecia w szkole
      rodzenia.
      • maciopek1 Re: Opole 16.05.05, 11:11
        Czy w Opolu na prawdę nie możecie polecić żadnej dobrej położnej - przejrzałam
        wszystkie opinie i nie znalazłąm żadnej propozycji. Pozdrawiam
    • agula82 SUPER POŁOŻNA Z GDAŃSKIEJ ZASPY 21.05.05, 20:40
      Z całym sercem moge polecić położną P.Teresę z Zaspy w Gdańsku. Gdyby nie ona
      pewnie porodu nie wspominalabym tak miło. Cały czas byla przy mnie i otoczyla
      mnie wspaniałą opieką. To bardzo miła i kochana osoba. Drugiego porodu bez niej
      sobie nie wyobrażam. Pozdrawiam wszystkie cieżarówki i życzę powodzenia.
      • kinada SUPER POŁOŻNA ,GDAŃSK-KLINICZNA?????? 25.05.05, 11:04
        Poprosze o namiary na jakąś dobrą położną w Szpitalu w Gdansku na Klinicznej!!
        Zostały mi jeszcze trzy mce,ale już się troche denerwuje...
        Bede wdziecna za wszelkie informacje!!!
        pozdrawiam!
        • nordynka1 Re: SUPER POŁOŻNA ,GDAŃSK-KLINICZNA?????? 03.06.05, 11:50
          Pani Dagmara Kocięcka, świetny fachowiec, pracuje na Klinicznej i prowadzi
          szkołę rodzenia. Jeśli interesują Cię jakieś szczegóły pisz, najlepiej na mój
          adres gazetowy.
          • mag32 POMOCY,KTO ZNA POŁOZNA Z GDAŃSKA -SZPIT.WOJEWÓDZKI 04.01.06, 22:10
            Bardzo prosze o napisanie namiarów na dobrą połozna ze Szpitala Wojewódzkiego
            z Gdańska ! Rodze za 4 tygodnie i pilnie szukam dobrej i otwartej na pacjęnta
            położnej!!!
            • tutam2 GDAŃSK -SZPIT.WOJEW 21.01.06, 22:49
              Ja rodziłam z panią Haliną Cygan - bardzo polecam
      • liwilla1 Re:polozna z zaspy-ewa filipska 08.01.07, 10:31
        pani teresa juz nie pracuje. ja polecam ewe filipska. sympatyczna, ciepla, ale
        konkretna i rzetelna. z nia moglabym rodzic i z tysiac razy smile
        • onet122 Re:polozna z zaspy-ewa filipska 06.10.08, 18:40
          chciałam się spytać ile kosztuje ta położna bo mam zamiar z nią
          rodzić
    • fulvia16 Joasia Szeląg z Żelaznej 23.05.05, 14:03
      Jak dla mnie super położna!
    • beza2005 Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 28.05.05, 22:40
      rodziłam na madalińskiego, miałam poród rodzinny z położną p. elą kowal świetna
      i konkretna kobieta urodziłam szybko i siłaminatury dziewczynkę Tosieńkę,
      wazyła 4190......jestem b. zadowolona z p. kowal i polecam naprawdę
    • ewr do RZESZOWIANEK ! 31.05.05, 12:49
      Witam,

A czy ma ktoś nmamiary na jakąś miła i fachową położna w Rzeszowie? Niestety
      nie mam zupełnie rozeznania...
      • momo8 p.Joanna Landrat z Tarnowskich Gór 03.06.05, 07:50
        życzliwy fachowiec. polecam
    • bonnie75 dobra polozna ze Starynkiewicza !!!!!!!!!!! 04.07.05, 13:20
      Pelno informacji o poloznych z Św. Zofii i z Karowej. Czy ktos moglby
      wypowiedziec sie o poloznych ze Starynkiewicza??????
      • aagulek Starynkiewicza - Warszawa 11.07.05, 12:37
        witam, rodziłam z Panią Grażyną Nastulą, polecam z całego serca. Polecam
        również Panią Anię Stachyrę.
        Agnieszka i Magdalenka
        • monika_pajaczkowska Re: Starynkiewicza - Warszawa 19.07.05, 15:51
          Czy byłabyś tak uprzejma przesłać mi namiary na wymienione przez Ciebie
          położne? Jeśli rzeczywiście są godne polecenia, to skorzystałabym z ich
          umiejętności. Mam termin na 5 sierpnia, a mój lekrz prowadzący w trakcie
          trwania ciąży zmienił szpital z Czerniakowskiej na Starynkiewicza. Wacham się
          co do wyboru. Ciepłe i rodzinne wnętrze oddziału na Czerniakowskiej przemawiają
          za. Brak opłaty za poród rodzinny i zzo na Starynkiewicza mają również duże
          znaczenie. Bardzo proszę o konkretne uzasadnienie co do Twioich zaleceń obydwu
          położnych. Będę bardzo wdzięczna!!!
          P.S.: Śliczna córeczka!
          • danusia31 Re: Starynkiewicza - Warszawa 18.08.05, 23:41
            Moniko

Myślę, że jesteś już szczęśliwą mamą, byłabym ci dozgodnnie wdzięczna za
            kontakt, chciałabym poznac Twoją opinię na temat porodu na starynkiewicza, czy
            byłaś zadowolona i czy miałaś prywatną położną oraz pokój, odezwij się proszę
            mój adres danusia31@gazeta.pl

dziękuję
            • danusia31 Re: Starynkiewicza - Warszawa 18.08.05, 23:44
              witam Was gorąco, nie znalazłam odpowiedzi na temat warunków na Starynkiewicza,
              czy są pojedynce sale przed i po porodowe, jak wyglądają i ile kosztują ,
              polecana była też tylko 1 położna Pani Natula ale nie mam do niej komórki, czy
              może ktoś się zlituje i odpowie na moje pytania , piszcie na adres
              danusia31@gazeta.pl
          • martyskaa a Jelenia Góra??? 01.09.05, 14:52
            • martina.15 Re: a Jelenia Góra??? 20.11.05, 16:37
              Grazyna Koszela, wszyscy ja polecaja, nawet pielegniarki ze szpitala, nie mowiac
              o rodzacych
        • kama755 Re: Starynkiewicza - Warszawa 17.08.05, 10:40
          Mam podobną prośbę, co Monika. Czy możesz podać namiary na te położne i czy
          możesz potpowiedzieć, jaki jest koszt opłacenia położnej w tym szpitalu? i czy w
          ogóle warto umawiać się z położną przed porodem? Będę wdzięczna za informacje,
          mam termin na wrzesień i wciąż się waham, czy brac płatną położną.
          • abi761 Re: Starynkiewicza - Warszawa 07.04.06, 21:49
            mam prosbe o opinie na temat porodu w szpitalu na placu starynkiewicza?
    • tiga76 W-wa, Bielański, p. Dorota 10.07.05, 23:11
      Gorąco polecam p. Dorotę Lisiecką ze Szpitala Bielańskiego. Przemiła, ciepła,
      kompetentna. Super nam się rodziło razem. Mam nadzieję, że jak będę miała mieć
      drugie dziecko, to też mu pomoże przyjść na świat smile
    • hania.robus Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 11.07.05, 23:39
      Polecam położną z Bydgoszczy panią Latochę-Czerską, niestety nie pamiętam
      imienia.Opiekowała się mną i synkiem po porodzie. Traktowała nas, jakbyśmy byli
      Jej jedynymi "podopiecznymi". Bardzo miła, rzetelna, osiada fachową wiedzę,
      którą potrafi przekazać w przystępny sposób. Chce i potrafi zainteresować się
      matką i dzieckiem. Polecam.
    • julka.26022005 Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 12.07.05, 21:06
      moją najlepszą położną jest irena machnis ze szpitala wojewódzkiego w olsztynie
      bardzo mi pomagała nawet pocieszała mojego męża zawdzięczam jej to że nie
      miałam cesarki mimo prblemów pomogła mi bardzo polecam ją wszystkim
    • aga1000 Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 02.08.05, 23:05
      Mea culpa, nie przeczytałam wszystkich postów więc nie wiem czy się nie powtarzam.
      Ja bardzo bardzo polecam pania Wiolę Wichman ze szptala Damiana w Wawie. Anioł
      nie połozna!
    • breguet kraków - ujastek - p. renata tokarska 03.08.05, 12:51
      Rodziłam córeczkę w marcu 2005 w Krakowie, nie miałam opłaconej ani położnej,
      ani lekarza, po prostu z marszu pojechaliśmy na Ujastek (swoją drogą świetny
      szpital, bardzo polecam), trafiłam na fantastyczną położną - p. Renatę Tokarską
      (miała akurat dyżur). Mimo że poród miałam bardzo długi (14 godzin) i raczej
      niezbyt przyjemny, dzięki p. Renacie wspominam go bardzo dobrze - była
      niezwykle kompetentna i pomocna, pod koniec (czyli przez ostatnie kilka godzin)
      prawie mnie nie opuszczała, co chwilę sprawdzała tętno dziecka i wszystko
      kontrolowała, sadzała mnie na piłce, prowadziła pod prysznic, robiła masaż i w
      ogóle wszystko żeby choć trochę mi ulżyć, myślę też, że dzięki niej uniknęłam
      niedotlenienia dziecka i cesarki - bo jednak 14 godzin maluszek się męczył...
      Do tego fantastycznie współpracowała z moim mężem, który był przy porodzie,
      dzięki czemu obydwoje bardzo mi pomogli, a nie przeszkadzali sobie nawzajem,
      przez cały czas była bardzo opanowana i spokojna, co łagodziło moje napady
      paniki i zwątpienia. Nie wiem też, kiedy skończył się jej dyżur, ale
      podejrzewam, że została ze mną dużo dłużej. A potem jeszcze o piątej rano,
      kiedy już wreszcie było po wszystkim, dała mi jakąś kroplówkę z glukozy, bo
      byłam tak wycieńczona, i nawet zrobiła mi herbatę. Kiedy byłam już na normalnej
      sali, przyszła jeszcze raz, zapytać czy wszystko w porządku i powiedzieć kilka
      słów otuchy. Naprawdę pełen profesjonalizm i dobra opieka. Acha, potem okazało
      się, że kiedy mama przyszła nas odwiedzić (jeszcze na samym początku), chciała
      jej zapłacić, ale p. Renata odmówiła przyjęcia pieniędzy.
      Krótko mówiąc - położna z prawdziwego zdarzenia...
    • m.kulinska Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 16.08.05, 20:46
      Cześc,
      szukam opinii na temat połoznej Pani Teresy Kosińskiej ze szpitala bielańskiego
      w W-wie. Została mi polecona przez mego gin, ale nie znalazłam o niej ani
      jednej opinii. Czy nikt z nia nie rodził?
      Pozdrawiam
      • anita53 Warszawa-Karowa 17.08.05, 10:59
        Polecić mogę z czystym sumieniem: Anetę Balcerzak, Annę Gorsiak, Agnieszkę
        Muchę.
        Wiele dobrego slyszalam o pani nazwiskiem Sarna.
        Zdecydowanie odradzam p. Alfredę Szczekan.
    • zebraa1 Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 25.08.05, 15:10
      Gorąco polecam EDYTĘ DZIERŻAK. Miła, życzliwa, kompetentna, polecam z czystym
      sumieniem. Od momentu przybycia do szpitala do urodzenia się córci upłynęło 1,5
      h. Edyta tak pokierowała moim porodem, że nie musiałam czekać w szpitalu, byłam
      z nią w stałym kontacie telefonicznym, przyjechałam i właściwie zaraz
      urodziłam. Edyta sprawiła, że pomimo bóli porodowych, czułam się komfortowo,
      byłam pewna, że wszystko jest pod kontrolą. Cały poród przyjęła Edyta, poród
      był rodzinny i naprawdę odbył się w kameralnym gronie. Pozdrawiam.
    • vill000 Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :)MIKOŁÓW 29.08.05, 19:11
      Najlepsza polozna jaka znam jest Pani Barbara Raczak ze szpitala w Mikołowie!
      Dzieki nej szybko i szczesliwie urodzilam. Zreszta nie tylko ja bo polecila mi
      ja kolezanka, ktora tez jest bardzo zadowolona! Wiecej takich poloznych!POLECAM
      WSZYSTKIM
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka